Pletenje rubne petlje za šal s videom

Anonim

Kada obrtnici počne plesti bilo koji proizvod, prvi i posljednji rupice u bilo kojem pletenju će biti rub. Ako to ne učinite, kao rezultat toga, pleteni platno neće imati željeni oblik. Stoga, prije nego što nastavite na posao, potrebno je nositi se s ovom vrstom petlji i naučiti kako ih ispravno plesti. Nije teško, ali vrlo jednostavno i brzo. Ručna petlja s igalima za pletenje uvijek je na različite načine, a povezano je s onim što vrsta pletenja koristi goglanje ili što će biti šav. Glavna stvar je zapamtiti: bez obzira na to koliko je proizvod, uvijek prvi Pettice moramo uzeti od igala i ne lagati - to je zlatno pravilo.

U dolje prikazanim majstorskim razredima, naučit ćemo izvoditi ovu petlju, uzimajući u obzir različite vrste pletenja. Glavni zadatak ove petlje je na razini ruba, koji ni u kojem slučaju ne smije dosegnuti i mahati.

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Mogućnosti petlje

Kada bilo koji proizvod odgovara, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na način na koji će izgledati rub ove platne. Prvi rupica mora biti uklonjen, ako to nije učinjeno, rub neće biti ni. Za šal, treba imati na umu da se prva petlja mora ukloniti iz igala, ali posljednji laži u skladu s sljedećim. Neke metode su poznate s kojima možete formirati bočni rub. To može biti i standardni način i dekorativan. U ovom majstoru, pogledat ćemo neke od njih.

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Poznato je da je pletenje broj koji vrijedi početi s činjenicom da se prvi rupice treba ukloniti. Ali malo ljudi zna kako se ova petlja mora ukloniti ispravno. Suočeni s takvim nedostacima kao tuberkul na rubovima ili snima, novak obrtnici ne mogu se nositi s običnim šal. Važno je zapamtiti da u svakom redu postoje dva ruba petlji, od kojih je jedan prvi, a drugi je posljednji. Početna goglanja često ne obraća pozornost na ovu stavku, stoga nastoji s slikama na shemi pruženoj, to se događa da ovaj rupica pada na dva, koja idu u jedan koji je neprihvatljiv.

Treba pamtiti da prvi i posljednji letteri nikada neće sudjelovati u formiranju proizvoda za crtanje. Ne morate ih uzeti u obzir i vrlo je važno da kasnije ne moram sve ponoviti.

Počevši početak bilo kakvog posla, važno je razumjeti kako se rub leptira uklapaju.

Članak o toj temi: Stanite za tabletu iz PVC cijevi s vlastitim rukama

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Počinjemo raditi. Posljednji pljački je ispred lica, a zatim okreće posao tako da je nit ispred mreže. Zatim uvedemo pravo pljuvanje u rubnu petlju na desnoj lijevoj strani, budući da bi se uzeto iz pogrešne petlje i nakon uklanjanja. Zategnite ovaj rub i nastavite plesti prema shemi, posljednja petlja mora biti lica. Počinjemo formirati bočno samog proizvoda. Ova vrsta rubnog raspona naziva se lančani. Ova vrsta je vrlo uobičajena i najčešće se koristi. Početnici se preporučuju da u početku nauče napraviti ovu vrstu ruba, a zatim drugi. Ova vrsta se koristi, kao i za otvoreni proizvod - šal, police i za šav, koji će se tada očistiti.

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

No, kada se dekorativna vezanja, gdje se već koristi prom i daske, onda još jedan tip bočne petlje. U ovom slučaju, posljednji maslac je na isti način, ali kada prevrnemo proizvod, a zatim okrenite nit natrag, kao što je prikazano na fotografiji ispod. Predstavlja desno okretanje, jer ubacuju šarke lica i tek tada uklonite ovu petlju. I onda su vezani na crtežu. U ovom slučaju, to će biti čir ili sličan. Sada moramo dobiti bočni red, slični knotted čvorovima, koji se zove - nodula. Ova vrsta formiranja bočne linije daje ne samo dekorativni element, već daje i pletenje gustoće. Neki knitteri čine takav rub stvoriti liniju šava, koja se ne deformira i izgledat će lijepo i pažljivo zbog svoje gustoće. Ovo su samo dva načina za stvaranje rubova koji se mogu koristiti. Nakon što ste naučili ova dva, već možete biti sigurni da u budućnosti možete lako naučiti kako napraviti druge vrste rubova.

Članak o temi: Knitting shema s toplim iglicama Sarafan za djevojku

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Pletenje rubne petlje za šal s videom

Video na temu

Ovaj članak prikazuje videozapis s kojim možete naučiti plesti rub mascheFace s iglice za pletenje.

Čitaj više