Kako izmjeriti blok balkona

Anonim

Prije nastavka s bilo kakvim izračunima kako bi se utvrdilo koliko je tog ili onog građevnog materijala potrebna za dekoraciju takve prostorije, kao što je balkon, morate dobiti veličine. Dakle, morate znati kako točno izmjeriti jedinicu balkona. Instalacija na takvom dizajnu plastičnog prozora je uvijek temeljita rada.

Kako izmjeriti blok balkona

U slučaju širokog balkona ili lože, svaki mjerač treba mjeriti. Iz rezultirajućeg manjeg rezultata, rezultat se uzima sa svake strane 2-3 cm, koji će se odstupiti tijekom ostakljenja ispod montažne pjene.

Gdje početi sličan posao

Dakle, kako biste ispravno izmjerili sustav, trebat će vam:

  1. Čisti papir.
  2. Kemijska olovka.
  3. Rulet.
  4. Odvijač.
  5. Metalni vladar.

Sva mjerenja moraju biti učvršćena na papiru.

Kako biste ispravno izračunali balkon prolaz, morate učiniti sljedeće:

Kako izmjeriti blok balkona

Proces ostakljenja neće početi razvijati dok ne razvijete minimalnu željenu skicu budućih objekata.

  • Saznajte širinu prostora između unutarnjih padina, pored elementa koji je već tamo. Osim ukupne vrijednosti širine, širina je potrebna između unutarnjih strana padina;
  • Potrebno je pažljivo izračunati širinu i sadašnje vrata. Ova vrijednost je udaljenost između unutarnjih padina;
  • Također je potrebno naučiti visinu rupe vrata između gornjih i donjih obroka strukture. Osim vrijednosti visine vrata, morate znati visinu prozorskog prostora uz ova vrata. Takvo mjerenje mora se provoditi i na unutarnjoj strani stana i izvana ovog sustava;
  • Nakon toga, potrebno je mjeriti ukupnu širinu cijelog otvora balkonskog elementa vanjskom padinama. Ova se vrijednost mjeri na vrhu dizajna i na dnu. Zatim se uspoređuju obje vrijednosti. Oni se moraju podudarati, a ako ne, možete pokušati eliminirati razliku pomoću montažne pjene tijekom instalacije ili unaprijed staviti podatke navedene prije proizvodnje;
  • Još uvijek je potrebno mjeriti širinu vrata na padinama na otvorenom. Provodi se, kao i sva mjerenja, s ruletom;
  • Izvan otvora balkona morate pažljivo rastaviti s prozorom odvijača s odvijačem ove stavke.

Članak o toj temi: Ultrazvučna kupka

Što je potrebno za veću točnost

Kako izmjeriti blok balkona

Mjerenje širine vrata balkona vrši se vanjskim padinama. Provodi se, kao i sva mjerenja, s ruletom.

  • Vanjski mjerenje visine prostora postojećih vrata od dna do gornjeg nagiba je potrebno. Ona se drži struktura, a ne zatvoreni stan;
  • Ovdje se mjeri rupa prozora između gornjih i donjih padina. Ovaj izračun se provodi u dva dijela strukture: pored postojećih vrata i bliže zidu. Potrebno je pratiti položaj ruleta - to bi trebalo biti točno okomito. Inače će brojevi biti netočni, što će dovesti do pogrešne proizvodnje proizvoda na balkonu;
  • Posebna razina izgradnje treba provjeriti vertikalnost zidova na vratima i otvoru prozora. Ako postoji odstupanje od vertikalnog više od 10-15 mm, potrebno je definitivno razmisliti o papiru;
  • Uz pomoć metalne linije, provode se izračune padina otvora, i vrata i prozor. Ovi izračuni su napravljeni sa svih strana: nadesno, s lijeve strane, na vrhu i dnu - na svakom mjestu dva puta, na raznim ciljevima;
  • Posljednja nijansa je veličina budućeg prozora. Potrebno je izmjeriti postojeći unutarnji čip.

Dakle, mjerena je jedinica balkona. Možete otići na sljedeći korak - definiciju glavnih veličina prozora i vrata jedinice balkona.

Glavna stvar je učinjena, kalkulacije su ostali

Kako izmjeriti blok balkona

Balkon shema

Da biste odredili ukupnu širinu bloka, morate dodati veličinu bočnih padina dobivenih ranije i uzeti 4 cm od njih.

Na isti način izračunava širinu vrata u ovom sustavu. Međutim, potrebno je osigurati da širina izračunatog prozora i dodataka vrata neće prelaziti izravnu širinu vrata i samih otvora prozora.

Širina prozora izračunava se razlikom između ukupne širine i širine vrata. Ako je dobivena vrijednost zahtijeva određeno smanjenje vezivne daske između vrata i prozora, može se dopustiti da bude dopušteno.

Članak o temi: slijed i red popravka u kupaonici i WC-u

Visina prozora u ovom dizajnu treba biti 2-4 cm veća od prolaska samog prolaza, tako da je moguće točno i ispravno osigurati ovaj proizvod u otvoru. Prilikom izračunavanja visine prozora potrebno je uzeti u obzir mjesto odozgo, što je potrebno za popunjavanje montažne pjene, kao i utapanje u donji dio rupe - mora još uvijek biti sačuvan prostor za Montaža prozora.

Da biste odredili visinu vrata budućeg bloka balkona, morate dodati vrijednosti gornjih i donjih padina na visinu vrata i uzeti 4 cm od rezultirajuće vrijednosti. Međutim, visina vrata ne smije prelaziti visinu samog prolaza više od 6 cm. U suprotnom, potrebno je smanjiti visinu vrata dok se ne postigne potrebna veličina.

Kod konačnih izračuna ovog sustava potrebno je osloniti se na "dvostruke" izračune izrađene na različitim stranama raznih prolaza - zajednički uređaj (balkon), prozor i vrata.

Dakle, balkon mora biti ispravno izmjeren u dijelu prolaska i vrata i prozora. Zatim će se element gotovog prozora pasti na balkon "kao rodno".

Ništa teško. Mjerenje sličnog uređaja se provodi vrlo lako. Glavna stvar je znanje o osnovnim aspektima matematike i prisutnosti minimalnog iskustva.

Ako ipak, ovaj proces uzrokuje sve poteškoće, bolje je podnijeti zahtjev za stručnu pomoć u jednoj od njihovih tvrtki koje se bave ovom vrstom rada. Dovoljno je samo otvoriti novine ili postaviti adresu poznate tvrtke. Sretno u izgradnji!

Čitaj više