Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Anonim

Kada danas završite stropove, neočekivana i izvorna rješenja postaju sve više. Jedan od ovih primjera može biti zrcalni strop koji može vizualno proširiti prostor.

Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Staklena klasična ploča na stropu su zalijepljene ili pričvršćene s posebnim samoizvlaštenjem.

Napravite zrcalni strop vlastitim rukama nije tako teško, kao što se čini, postoje mnoge mogućnosti instalacije , To su neobični, ali lijepi Rhe stropovi, viseće ploče i zrcalne pločice koje su zalijepljene ili na cijeloj površini stropa ili samo na svom odabranom dijelu.

Mogućnosti za zrcalne stropove

Napravite ogledalo s vlastitim mogućim rukama. Postoji nekoliko opcija:

Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Tamniji je sjajni film, ono se manifestira učinak "ogledanja".

  1. Mogu se koristiti materijali za napetost. Koristi se poseban PVC film, ima visok učinak odraz. Takvi materijali mogu se koristiti za bilo koju sobu, instalacija se izvodi točno kao i za bilo koji drugi strop. Možete napraviti lijepe višestruke strukture s pozadinskom osvjetljenjem vijence.
  2. Polistiren proizvodi na bazi ljepila. Ovaj valjani ili ploča materijal se temelji na polistirenu. Izvan je prekriven polietilenskim posebnim filmom. Ova opcija se ne preporučuje za vlažne prostore. Osim toga, materijal se ne može zagrijati.
  3. Rush stropovi u obliku plastičnih ili metalnih ploča s zrcalnom površinom. Obično je to uska dugačka ploča.
  4. Stakla klasične ploče koje mogu uzeti različite oblike i boje. Na površini zalijepljen ili pričvršćen s posebnim samoizvlačenjima.

Pripremni rad

Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Izračunavanje stropa zrcala.

Da biste napravili strop zrcala vlastitim rukama, prvo morate pripremiti površinu za rad, odaberite materijal za montažu.

Pripremni rad:

  1. Prvo, potrebno je ispravno izračunati količinu materijala. Sve ovisi o obliku pločica, području na koje će biti zalijepljeno. Prvo je potrebno napraviti dijagram koji pokazuje mjesto pojedinačnih pločica, uzimajući u obzir njihov oblik. Tako će biti mnogo lakše izračunati to područje, s obzirom na položaj materijala na površini stropa i veličine, oblik svakog elementa. Prvo morate saznati područje svake pločice, a zatim cijela površina koja će biti otečena. Podijelite ukupnu površinu do vrijednosti svake pločice, možete dobiti količinu. Ako je cijela površina stropa sedam, potrebno je ostaviti oko 5-10% na usponu. Količina ljepila se izračunava ovisno o brzini protoka.
  2. Nakon što trebate pripremiti površinu stropa na posao. Trebalo bi biti glatko i glatko, treba pažljivo ukloniti bijelo ili boja. Tada avion pažljivo ispituje ako postoji potreba, onda se svi nedostaci eliminiraju. Stucco se primjenjuje za poravnanje. Ako su nepravilnosti jake, onda je potrebno koristiti suhozid. Ako se zrcalni strop koristi u kuhinji ili u kupaonici, morate kupiti površinu otporne na površinsku površinu kako biste poravnali površinu.
  3. Ravni avion treba tretirati s posebnim pramenom, mora se osušiti ispred obloga.

Članak o temi: vezene slike križ: križ su izvrsna, fotografija, poput brze, video i galerije, crtanje na Canve, cvijeće i okvir

Ugradnja zrcalnog popločanog stropa

Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Grobni strop može se napraviti na različite načine, ali najjednostavniji je metoda lijepljenja pločica na strop.

Dalje, možete početi podesiti zrcalne proizvode. Takav rad može izvesti jedna od predloženih metoda:

  1. Možete koristiti samo poseban ljepilo, koji vam omogućuje brzo i jednostavno obavljanje posla.
  2. Možete montirati pločice pomoću posebnih vijaka za samo-tapkanje čije glave imaju dekorativnu površinu, tj. Oni postaju na sebi sredstvo registracije.

Izvedba se najčešće koristi, ali je prikladna samo za glatku površinu. Posebno iskustvo nije potrebno, samo trebate pripremiti avion. Postupak instalacije je sljedeći:

  1. Površina je nužno obrađena od strane prajmera, koja je već rečeno, njegov sloj mora biti potpuno suh prije nego što je pločica zalijepljena.
  2. Ljepilo s lopaticom nanosi se na površinu, sloj ne smije biti predebe ili tanki. Ljepilo nakon nanošenja lagano se osuši kako bi se poboljšala adhezija.
  3. Zatim, lopatica mora biti usvojena ljepila oko perimetra svake zrcalne pločice. Kada ga instalirate, mora biti čvrsto pritisnuta u ravninu s ljepilom.

Sve veze moraju se izvršiti visoku kvalitetu, svaki element mora biti čvrsto i sigurno zalijepljen.

Inače će početi nestati prekrasna površina zrcala. Rad je najbolji u rukavicama kako ne bi ostavio tragove s prstiju. Pritisnite svaki element premaz je potreban gumenim posebnim valjkom.

Za posao trebamo određene materijale i alate:

  • Zrcalna pločica potrebnog oblika i veličina;
  • ljepilo za pločice;
  • razina izgradnje;
  • Set metalnih stropu;
  • kit;
  • početak i završni premaz;
  • Gumeni valjak;
  • Zaštitne rukavice.

Metode pločica oblikovanja zrcala

Kako napraviti zrcalni strop vlastitim rukama?

Montažna shema zrcalnih ploča.

Kalup s samo-ladicama se razlikuje od lijepljenja, ako je potrebno, možete ukloniti bilo koju pločicu i zamijeniti ako je oštećena. Ova se metoda koristi ako nije moguće poravnati površinu ili je potrebno postaviti stropni prostor što je brže moguće. Međutim, uz značajne razlike, ova metoda se ne preporučuje, površina je najbolje pripremljena.

Članak o toj temi: Mi koristimo zavjese od Velveta i Velora u unutrašnjosti

Da biste napravili ogledalo strop s ovom metodom, potrebno je pripremiti sljedeći skup materijala i alata:

  • Zrcalna pločica;
  • ukrasni posebni vijci samo-tapkanja;
  • bušilica;
  • razina izgradnje;
  • zaštitne rukavice;
  • olovka.

Rad se obavlja na ovaj način:

  1. Prvo morate izračunati broj proizvoda i vijaka. Nakon toga se izvodi oznaku.
  2. Bušilica se vrši pričvršćivanjem rupa za samom pločicu i za ravninski dio.
  3. Ukrasni vijci pločica je pričvršćen na površinu stropa. Tijekom rupa za vožnju, potrebno je nanijeti pločicu na bazu tako da se sve točke zatvarača podudaraju. Poželjno je da svaki element iz pogrešnog položaja napravi oznake položaja koji će odgovarati oznakama na stropu. Tada će instalacija biti brza i jednostavna.

Grobni strop je neobičan, ali lijepa opcija dizajna površine. Moguće je to učiniti u drugom dizajnu, ali najjednostavniji je mogućnost lijepljenja pločica na strop na maloj parceli. To omogućuje naglašavanje određenog prostora, učinite interijerom privlačnijim. Sam rad je jednostavan, možete se nositi s njim, čak ni puno iskustva.

Čitaj više