Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Anonim

Najčešće se kupaonica razdvoji pločica. Ovaj materijal je izdržljiv, higijenski, jednostavan za njegu. No, cijena takvog popravka je znatan, stoga pokušava organizirati sve tako da kupaonica izgleda na najbolji način duže vrijeme. Za rješavanje ovog zadatka pažljivo odaberite zbirku, pokupite boje, način izgleda. Koje opcije za pločice za polaganje u kupaonici postoje, kao što se percipiraju, u članku.

Opća načela i pravila

Svi znaju da svijetli zidovi vizualno čine sobu prostranijom. Nitko neće raspravljati s tim i ta činjenica uzima u obzir, odabiru mogućnosti za polaganje pločica u kupaonici. Ali postoje neki zanimljiviji trenuci, znanje će pomoći izbjeći košuljicu prilikom izrade rasporeda i odabira boje pločice, njegovog položaja, boja žbuke.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Svjetlosne zidove čine prostor prostranijim

Vertikalni i horizontalni raspored

Nedavno se na zidovima češće stavlja pravokutna pločica. U isto vrijeme, prvi koji se određuje - vodoravno ili okomito postavite pločicu na zidovima. Vjeruje se da horizontalni raspored vizualno čini sobu širom, a vertikalna je veća. Zapravo, na obojenoj, jarkoj pločici, šavovi između kojih su ugrađeni na mržnju iste ili bliske boje, razlika je vrlo beznačajna (na fotografiji nekoliko crteža ispod). U tom slučaju, smjer polaganja percepcije gotovo ne utječe. U tom slučaju odaberite opcije za polaganje pločica u kupaonici mogu se temeljiti samo na vašim željama.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Razlika u vertikalnom i horizontalnom polaganju vidljiv je samo na svjetlosnim pločicama s kontrastnim šavovima.

Ovaj učinak je izraženiji kada koristite laganu pločicu s kontrastom fugiranja (gornje slike). U ovom slučaju, izgled "skliznuti" na šav, stvarajući potrebne vizualne promjene. U tom slučaju, vertikalni ili horizontalni raspored doista utječe na našu percepciju.

Strip-vodiči

Da biste proširili sobu ili podigli strop, tijekom odabira izgleda čine okomitim ili vodoravnim "vodičima". To su trake s dodira druge boje, za koju izgled sklizne. Ovi bendovi mijenjaju vizualnu percepciju veličine prostorije.

Članak na temu: Drveni ležaj Učinite to sami: korak po korak upute

Svjetlija horizontalna traka koja prolazi oko perimetra prostorije oko sredine visine, vizualno značajno proširuje prostor. Ako dodate tamni pojas na svijetle zidove, ne promatra se nikakav učinak. Umjesto toga, soba će pogledati "svoj" volumen, budući da tamna traka neutralizira vizualni porast prostora zbog lakih tonova u cilju.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Načini ojačanja željenog učinka

Ako je potrebno da se strop učini vizualno iznad, s okomitim rasporedom, možete staviti traku od svjetlijih pločica na jedan od zidova (po mogućnosti nasuprot ulaza). Čak i uz stanje svijetlih ili tamnih pločica i fugira, strop "podiže". Ako koristite svijetle pločice na ovom zidu, pa čak i uz kontrastni fluut i vertikalnu traku s pločica s ukrasom, učinak će biti još očigledniji (na slici ispod desno).

Granica

Drugi način da se soba napravi gore je postaviti ukrasne pločice u obliku rubnjaka bliže stropu. Biti visok, privlače pažnju, soba se čini višim. Granica ne mora raditi oko perimetra. Dovoljno je napraviti jedan zid druge svjetlosne hlade, na vrhu da biste postavili rubnik. Štoviše, ovaj kontrastni zid može biti tamniji ili svjetliji.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Bordeur od ukrasnih pločica bliže stropu čini sobu višim

Sve ove tehnike su jednostavne za implementaciju, ali pomažu kompetentno nadoknaditi raspored pločica. Da biste vizualizirali ono što vam se događa, možete koristiti posebne programe.

Primjeri rasporeda pločica

Osim gore navedenih primjera rasporeda, postoje opcije za polaganje pločica, koje se mogu smatrati klasičnim, drugima, naprotiv, pojavio se nedavno i, iako su često suprotne mnogim preporukama, izgledaju vrlo dobro.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Odaberite način raspoređivanja pločica u kupaonici nije lako

Tamno dno

Ova tehnika odnosi se na klasik: niža trećina zidova čine tamniju boju, vrh - za nekoliko tonova lakši. Ova metoda polaganja keramičke pločice, stavi ga blago, ne na vrhunac popularnosti. Bio je popularan prije deset godina. Ali postoji nekoliko tehnika koje klasiku daju moderan zvuk.

S ovom metodom polaganja pločice, soba se čini prostranim, jer je većina zidova uređena u svijetlim nijansama. U ovom slučaju, pločica na podu je odabrana ista boja kao pločica na dnu zida. Ako ne možete odabrati točno isto, oni izgledaju vrlo blizu teksture i boje. U obliku "čistog" izgleda kao metoda polaganja pločica nije vrlo moderna.

Članak na temu: Staklena unutarnja vrata: Recenzije potrošača

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Tamne ploče u boji na dnu zida

Da bi ova mogućnost postavila pločicu u kupaonici modernije, možete dodati vertikalne ili vodoravne pruge koje će slomiti monotono dizajn. Mnoge kolekcije nude ne samo tamnije i svijetle verzije pločice, već i dekor različitih veličina iz koje se formiraju trake različitih širina.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Do vodoravnih pruga možete dodati okomito

Češće se kombiniraju ne dva, već tri vrste pločica: dva monofona i dekor koji kombiniraju obje osnovne boje. Ukrasni elementi mogu biti različite širine. Tada možete stvoriti pruge ili stupce različitih širina. Tako da gornji dio nije tako monotona i dosadne tanke trake iste boje kao i donji dio zida, a u nastavku se doda cvjetni ili cvijet kružnicu.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Kombinacija pločica u kupaonici različite boje i teksture

Većina tvornica proizvodi zbirke u kojima postoje dvije osnovne pločice - tamnije i svjetlije - i skup ukrasnih elemenata. Takve zbirke su obično skupe, ali je lakše izraditi kompetentan sastav, a oni su prikladni u veličini, tako da neće biti problema s slaganjem i uklapanjem.

Naglasak

Ako se podjela zidova u visini ne nadoknađuje, ali jedno-fototon ukras donosi potištenost, može se razmotriti opciju s naglaskom. Najčešće se stvara u pločicama iste boje, ali još jedna nijansa - za nekoliko tonova svjetlija ili tamnije.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Tamni naglasak zid u svijetloj kupaonici

U tom slučaju, smeđa pločica je dovršena ne jedan zid, ali ona također dolazi u dio susjednog. Ova tehnika je kao za uske duge sobe - vizualno čini sobu sličnijem trgu.

Akcent zid ne mora nužno izraditi pločice iste veličine. Izgleda sjajno za jedan zid obrubljen mozaikom ili pločicom malog formata.

Članak o temi: uređenje starih stolica vlastitim rukama

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Za razne možete koristiti mozaik

Mozaik izgleda sjajno i po sebi iu kombinaciji s vrpcom različitih formata - kvadratnih, pravokutnih, velikih i srednjih. Koristi se pri završetku curvilinearne površine - zbog njegove strukture, čak se uklapa u stupce malog radijusa.

Cvjetni motivi

Najnoviji trendovi u dizajnu doveli su do činjenice da je većina pločica za kupaonice napravljene u monofoniju. Mnoge zbirke karakterizira zanimljiva tekstura, ali se izrađuju u obliku monofonskih fragmenata. Ne za sve takve dizajne pada u okusu - interijer je previše "hladno". Možete dodati fantaziju pomoću pločica cvijećem ili leptirima, biljnim ili geometrijskim motivima.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Dodajte određenu količinu ukrasa s cvijećem, leptirima ili drugim uzorcima povrća

No, s ovom vrstom dekor, potrebno je biti uredno: previše lako za "pretjerano" posebno u malom iznosu. Ali nekoliko pojedinačnih fragmenata također ne gledaju. Stoga je poželjno raditi s cvjetnim dekorom za rad u programima koji daju skupnu sliku - bit će lakše zamisliti da zapravo radite.

Raspored pločica na podu

Osim što odaberete opcije za polaganje pločica u kupaonici na zidu, potrebno je odlučiti kako dizajnirati pod.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Metode za polaganje vanjskih pločica

Kada koristite kvadratne pločice, obično se nalazi u obliku šahovske ploče (oblik kontrole), može se koristiti metoda s pomicanjem 1/2 pločica. Postoje dva smjera polaganja - paralelno s zidovima i dijagonalno.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Mogućnosti izglede za kvadratne seksualne pločice

Ako je odabran pravokutna pločica, opcije rasporeda više - s pomakom (palubom, pletenom, božićnom drvcem). Tu su i opcije za kombinaciju pravokutnih i kvadratnih pločica - labirint, ako metode koriste fragmente različitih veličina.

Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Mogućnosti za polaganje pločica u kupaonici na podu - različite veličine i sheme

Sve više ili manje složene sheme imaju smisla implementirati u velikim prostorijama - ovdje se mogu cijeniti neobične kompozicije. U malim kupaonicama najčešće bira najjednostavnije sheme - obično se nalazi samo nekoliko pločica, tako da nema smisla za komplicirati rad.

Čitaj više