Štitovi rasvjete (Shah)

Anonim

Rasvjeta štit (SHO) namijenjen je prijemu, kao i raspodjelu električne energije do 380 volti s frekvencijom 50 Hz. Obično se štitovi ugrađuju u stambene, administrativne ili druge vrste kuća. Zahvaljujući instalaciji takvih štitova, možete osigurati zaštitu od preopterećenja i kratkog spoja struje.

Štitovi rasvjete (Shah)

Sho

U ovom članku smo pogledali značajke i dizajn štitova rasvjete. Također ćete naučiti kako instalirati osvježje štitove vlastitim rukama.

Školska klasifikacija

U modernim osnovama rasvjete proizvođači instaliraju posebne uređaje za zaštitu od trenutnog propuštanja, automatizacije, kontrole i praćenja stavki. Za postavljanje predmeta treba koristiti DIN tračnice. Kao materijal za trup, UCHO koristiti:

  1. Metal.

Štitovi rasvjete (Shah)

Zaštitni štit

  1. Plastična plastika.

Štitovi rasvjete (Shah)

Plastična sho

Metalna kućišta se obično koriste za štitove koji će biti instalirani u budućnosti. Takvi štitovi će imati visoku zaštitu od utjecaja okoliša čimbenika. Da biste proširili vijek trajanja metalnog štita, morate koristiti premaze boje. Zbog visoke sigurnosti, takvi štitovi su instalirani na svim objektima gdje je prisutna povećana opasnost. Osim toga, metalni štitovi imaju poseban nosač za povezivanje žice za uzemljenje.

Scho iz ne-zapaljive plastike posjeduje estetski izgled i prikladni su za ugradnju u zatvorenom prostoru. Plastika takvih štitova ne distribuira gori i ne zahtijeva uzemljenje. Ovisno o vrsti instalacije, takvi štitovi mogu biti:

  • u prilogu;
  • ugrađen.

Strukture s šarkama mogu se koristiti za proizvodne radionice ili pomoćne prostorije. Ugrađeni štitovi osvjetljenja imaju atraktivan izgled i pogodni su za ugradnju u stambenim zgradama, gdje se estetski problemi plaćaju velikom pažnjom.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Dizajn i oprema

Ako razmotrimo dizajn detaljnije, onda se može razumjeti da on pruža prekidaču na kojem će se nalaziti kontrole strojeva:

  • razne elemente automatizacije;
  • Automatski prekidači ispušnih vodova;
  • Automatski prekidači ulaza.

Proizvođači danas proizvode razne dimenzije, broj plug-in rasvjetnih linija, kao i snagu. Praktičnost montaže omogućuje vam da pružite DIN tračnicu.

Štitovi rasvjete (Shah)

Dizajn štita za rasvjetu

Većina štitova opremljena je posebnim vratima, što sprječava neovlašteno pristup uređajima za uključivanje. Pomoću dodatnih uređaja možete odrediti programe koji uključuju i isključuju osvjetljenje u određeno vrijeme. To doprinosi štednju električne energije i maksimalne automatizacije procesa isključenja.

Za kontrolu izolacije rasvjetnih mreža i spriječiti pojavu požara nedavno upotrijebite različite uređaje za kontrolu propuštanja izolacije. Posebni uređaji pravovremeno isključuju oštećeni električni dio bez kršenja normalno funkcionirajućih dijelova električnog kruga.

Koristite štitove rasvjete

Štitovi rasvjete mogu se koristiti ne samo u poduzećima, već iu svakodnevnom životu. Oni vam omogućuju da odmah isključite rasvjete u slučaju slobodnih situacija. Da bi se postigao veći učinak, potrebno je kompaktne kontakte i prekidače. Pristup takvim uređajima može dobiti sve skupine osoba. Svaka vrata u štitovima ima udoban dvorac koji će spriječiti neovlašteni pristup.

Power jastučići prijenosnih uređaja za rasvjetu

Ne više od 50 volti treba koristiti za napajanje prijenosnih svjetiljki u prostorijama s povećanom opasnosti. Za konverziju koristite niže transformatore. Za takve transformatori proizvođači proizvode posebne štitove koji sadrže u njihovom sastavu:

  • smanjenje transformatora koji odgovara potrebnom naponu;
  • krug prekidača kako bi se zaštitio namotavanje visokog napona transformatora;
  • prekidači koji će zaštititi ispusne linije;
  • Utičnicu za spajanje prijenosnih svjetiljki.

Štitovi rasvjete (Shah)

Yatp-0.25

Osim klastera, kabelske linije koje vode do stacionarnih svjetiljki mogu se spojiti na kućište. Naponi napajanja svjetiljki nije veći od 12 volti se može koristiti u sljedećim slučajevima:

  1. Zatvori prostori.
  2. S neugodnim položajem zaposlenika.
  3. Postoji stalan kontakt zaposlenika s metalnim konstrukcijama.

Članak o toj temi: Kako izolirati podrum iz zamrzavanja - ispravnu toplinsku izolaciju iznutra i izvana

Za spremanje sredstava za instaliranje transformatora za snižavanje u redoviti štit. Da biste to učinili, odaberite odgovarajući model transformatora i nastavite s instalacijom.

Vanjski štitnik za rasvjetu

S uobičajene ploče, takav se uređaj razlikuje samo činjenicom da postoje automatski ili ručni uređaji za rasvjetu. Da biste osigurali automatsku kontrolu vanjske rasvjete, koristite:

  • Fotorele;
  • senzori pokreta;
  • Senzori zvuka;
  • godišnji releji;
  • Releji koji kontroliraju uključivanje osvjetljenja ovisno o geografskim koordinatama mjesta gdje je instaliran.

U sljedećim slučajevima može biti potreban način rada ručnog upravljanja:

  • popravak mreže rasvjete tijekom dana;
  • uključivanje rasvjete s neispravnim relejem;
  • Omogući osvjetljenje kada se uvjeti ne poštuju za pokretanje releja.

Štitovi rasvjete (Shah)

Shno-400-6 / 1000-d

Da biste otišli na ručni način upravljanja rasvjetom, koriste se posebni prekidači. Senzori koji su potrebni za kontrolu nalaze se na mjestima ugodnim za rad. Ručna kontrola može se izvršiti na sljedeće načine:

  1. Jedan od položaja ručnog upravljačkog ključa.
  2. Prebacite vanjsku ili unutarnju instalaciju.
  3. Push-Button Stanica.

Štitovi rasvjete (Shah)

Shema piso

Ako opterećenje koje se povezuje s štitom prelazi maksimalnu dopuštenu normu, priključak se provodi kroz starter. U ovom slučaju, relej će kontrolirati proširenje startera, i uključit će se svjetiljke. Takav rasvjetni štit označen je kao "Scho".

Štitovi za vanjsku rasvjetu

Hitna rasvjeta je sada potpuno automatizirani sustav. Ima neovisne obroke i proteže se od uvodnog prekidača. Hitna rasvjeta štitovi proizvođači su označeni kontrakcijom "shao" uz daljnje dodavanje broja sekvence. Na primjer, "Shao-1" ili "SHA 2-1". Hitna svjetiljka za rasvjetu moraju se raspršiti među svjetiljkama obične rasvjete. Nakon isključivanja glavne snage nakon određenog vremena automatski se uključe.

Za razliku od radnog svjetla, hitni slučaj ne možete ručno onemogućiti. Ili će se stalno omogućiti ili se pridružiti nakon što se automatizacija pokreće pomoću magnetskog startera.

Članak o temi: obrt iz plastičnih cijevi - više od 30 fotografija ideja za dom i vikendice

Sada znate kakav dizajn ima osvjetljenje štit i gdje se koristi. Nadamo se da su te informacije bile korisne i zanimljive.

Proces instaliranja osvjetljenja.

Čitaj više