Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Anonim

Najtraženiji i pouzdani pričvršćivanje, zajednički među onima namijenjenim lakim poroznim bazama - dowla za aerificirano beton. Postoje i druge vrste pričvršćivača namijenjenih takvim osnovama.

Baza

Prije gledanja pričvršćivača potrebno je razumjeti koje su određene značajke u poroznim bazama pluća.

Oni su naširoko koriste u građevinarstvu, kao beton, gasa, laganim betonom, šupljim ciglima i blokovima u usporedbi s klasičnim betonom i ciglem su mnogo lakši, manje otporni na vlaženje, dok imaju dovoljno snage, lako se rezati i obraditi.

Upotreba takvih materijala smanjuje složenost i cijenu izgradnje. Jedini nedostatak nije svaki zatvarač prikladan za takve razloge. Stoga je razumijevanje načela pričvršćivanja, znanja o njegovoj uporabi dovoljno značajno za udobno korištenje materijala.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Pričvršćivači

Glavni problem je stvaranje takve spojke u debljini materijala, koji će zadržati težinu pričvršćenog i neće uništiti bazu. Kao što je poznato iz tečaja fizike škole, potrebno je maksimizirati područje kvačila ili stvoriti sidro. Stoga su spojevi su rukavi, tiple, itd., Razlikuju se u eksterno s velikim brojem "brkova", izbočina, povećane visine niti i njegovog oblika.

Primijenjeni materijal za tiple: plastika ili najlon (dobar za vanjski rad, jer ne ispucati u hladnoći), metal (obično galvaniziran, što je veća debljina premaza - prihvatljiviji pričvršćivanje izvan zgrade, jer ne uništava izlaganje vlage.). Dowels može biti opremljen vijcima, vijcima, noktima, drugim elementima.

Osnovno načelo: Nakon instalacije, duboki razmaknik kada se pričvršćivanje širi, a mi dobivamo nešto poput konusa, baza koja se nalazi u dubinama materijala. Paralelno s, materijal uključuje brojna rebra - uzdužne, ravne, zabile, spirale i čvrsto držeći se materijalu, a ne uništavaju ga.

Vrste pričvršćivača

  • Metallic - izgleda kao nokat s rezbarijama. Koristi se za pričvršćivanje škriljevca. Iako je pogodan za pričvršćivanje tankih panela u aeriranom betonu ili gipsanu ploču. Teško je izdvojiti i okretati se pri vožnji, učvršćuje se u materijal. Baza ne ispucava napone se preraspodjeljuju zbog rezbarija.

Članak o temi: Opcije za prekrasne ukras lukovi iz gipsane ploče

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

  • Dowel za aerificirano beton - isti izvlačenje niti. Dovršen je s ugljikom, malo se razlikuje od oštrog vrha, koji se drži unutar dokala. Također se koriste vijci, vijci.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

  • Vijci samo-tapkanja - držite u suhozidu i plin silikat. Pogodni su za pričvršćivanje slika, okvira, krajolika. Za ozbiljnije stavke, bolje je koristiti plastične rukave ili usidreće.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

  • Univerzalni tipovi - Pri ulasku u gustu bazu rade kao razmaknice, a u šupljinama upletena u spremniku, nego i sidrenje u šupljinama baze.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Pričvršćivači koristeći princip privrženosti sidra - dva tipa: mehanička i kemijska.

  • Mehaničko - kompleksne komponente, češće metalne. Ako je tišina umetnut odvojeno, a zatim montiran vijak, onda su sidri stavljeni odmah sastavljeni. Nakon instalacije dovršena je potrebnim parametrima. Mogu se otkriti u stražnjoj strani s različitim oblicima, imaju povećan neizgovoreni dio za krajnji spoj materijala s bazom pjene ili aeriranog betona. Imaju povećanu snagu.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

  • Zanimljiv načelo kemijskog sidra. U tom slučaju, sidrena smjesa se uvodi u pripremljenu rupu i stud je odmah umetnut. Kemijsko sidro brzo se zamrzava i čvrsto drži kosu. Dobro je jer će svi mogući praznini biti ispunjeni čvrstim masom, što povećava stisak s bazom. I, kao rezultat toga, pouzdanost vezanosti.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Raditi na montažnoj instalaciji koju će vam trebati:

  1. Odlučite s vrstom učvršćivača - potrebno je razumjeti koju vrstu opterećenja održat će zid, strop ", na izlazu", "na savijanje". Što je dubina instalacije, koja bi trebala biti gornja neizgovorena dio, je li potrebna strana koja sprječava lažno pričvršćivanje;
  2. Pokupite ispravan promjer vježbe. Bušilica mora biti namijenjena vrsti materijala u kojem su ugrađeni pričvršćivači. Njegov promjer bi trebao biti besprijekoran u skladu s preporukama proizvođača (obično je 1 mm već dlaka), a duljina ima neke marže, jer će nokat nastaviti s rupom i prašina će ostati od bušenja. Ako sumnje, odaberite učvršćivač pouzdan.
  3. Izbušite rupu. Da biste to učinili, potrebno je ispravno odabrati instrument. Odvijač, bušilica - perforator može biti previše moćan. Ako ne postoji mogućnost - na perforatoru, odvojite način utjecaja i postavite minimalni prolaz bušenja. Rupa je izbušena pod pravim kutom na površinu, bez usitnjavanja i kosela;
  4. Umetnite pričvršćuje. Ručno ili postići čekić. Napor za postizanje kostila ili sidra treba biti mali, ali se pričvršćuje - čvrsto se drži, ne drži se i ne okreće se. U suprotnom, promijenite promjer vježbe ili alata.

Članak o temi: Kako popraviti kupku?

Kada koristite kemijsko sidro, stisnite alat u traženoj količini. Svakako naučite upute, različiti proizvođači mogu se razlikovati. Obratite pozornost na sigurnosnu tehniku ​​- iritantne iritantne tvari;

  1. Umetnite kosu (za kemikaliju), pričvrstite vijak ili uzmite nokat. Dowel ima aksijalni kanal - pruža vijak ili bodovanje u ispravnom položaju. Ako smatrate da postoji odstupanje od osi - zamijenite dowel ili provjerite središte izbušenog otvora.

Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Bolje, ako u početku, "sir" posljednjih skretanja će se izvršiti ručno, grdnja - bušilica može biti "uvrnuta" pričvršćivanjem prekomjerne sile. Praćenje kontrole snage, prejak, kotrljati pričvršćuje ili baze.

Učvršćivači stalno poboljšavaju svoje proizvode, nove stavke dolaze na tržište - kako u zemlji i učvršćivačima. Mjesto i visina niti, napominje, "brkovi", itd Izračunava se u računalnim programima, provode se testovi, gotov proizvod prima prateće tehničke informacije i preporuke za instalaciju.

Odaberite zatvarače, na temelju cijene, ali tehničke karakteristike. Light pjenasto beton, aerirani beton, šuplja cigla, gipsana ploča i drugi slični materijali zahtijevaju skrb za instalaciju pričvršćivača. Pravilan odabir i instalacija - jamstvo dugog vijek trajanja zgrade.

Čitaj više