Zavjese Macrame to učiniti sami

Anonim

Zavjese, zavjese, Tuli su sve integralni dijelovi prozora ili vrata. To su stvari koje obavljaju ne samo estetsku funkciju, već i zaštitu, na primjer, na prozorima od viška hladnoće.

Postoje tisuće video majstorskih razreda u mreži, koje se mogu ušivati ​​gotovo bilo kakve zavjese. Štoviše, čarobnjaci će potaknuti ne samo kako ispravno smanjiti i šivati ​​obruče, ali i kako odabrati dobro tkanine za rad lakše s njima, osobito početnicima.

Već je izumljena toliko sorti ovog dekora, toliko mnogo materijala i modela koje se čini da se iznenađuje. Različite fotonaponske kataloge su boje boje, šik tkanine, lambrekvine i mnoge druge.

Ali uvijek će se pitati što. I ovdje dolazi prilično drevni način igle.

Malo o prekrasnoj metodi tkanja

Svi su čuli zanimljivu riječ Macrame, ali nisu svi vidjeli ljepotu koja se može učiniti s njom. Dakle, prvo ćemo objasniti malu suštinu metode, a onda ćemo uzeti izbor materijala i tkanja individualnih, lijepih i nevjerojatnih zavjesa.

Zavjese Macrame to učiniti sami

Zavjese Macrame

Zavjese Macrame to učiniti sami

Zavjese Macrame to učiniti sami

Macrame je sposobnost da se noduli kombiniraju tako da izvrsne uzorke i originalne ukrase. Macrame može biti najrazličitije i koristi se za različite stvari. Na primjer, koristeći metodu možete dobiti šarmantne torbe, stolnjake, igračke, unutarnje stavke, pa čak i odjeću. Zavjese su posebna vrsta posla. Nije toliko komplicirano kao mukotrpno i zahtijeva adheziju.

Zavjese Macrame to učiniti sami

Zavjese Macrame to učiniti sami

Zavjese Macrame to učiniti sami

Ali nakon obavljenog posla, učinite to sami, kako je lijepo gledati na rezultat, koji, osim, s ispravnom usklađenjem s shemom bit će vrlo lijepa.

Odaberite teme

Za "pletenje" zavjese trebaju odabrati pravu nit, posebno za početnike. Uostalom, postoji toliko mnogo različitih užeta i užadi koji će omogućiti početak tkanja, ali svatko ima svoje karakteristike. Na primjer, prva značajka, prema kojoj je potrebno odabrati materijal za zavjese - ukočenost. Ako su niti dobro upletene, na kraju ćemo dobiti prekrasne čime nodule koji stvaraju ornament i pravo olakšanje. Ali slabo upletene niti će dati vrlo dobar rezultat, čvorovi neće biti jasni. Štoviše, u procesu tkanja mogu se gnjaviti i pričvrstiti.

Članak o toj temi: Kako pokriti drveni pod u sjeništu: zaštitne formulacije i njihova svojstva

Još jedan komplicirani materijal za tkanje bit će sintetika i svila. Uže od njih su prilično skliski. I da ne bi dopustio čvorovima proizvoljno osloboditi, morat će biti vrlo dobro zategnut. A u slučaju prvog tkanja, to su dodatne poteškoće.

U majstorskim razredima za newbies, zavjese se češće koriste, kanjoru, ponekad papir. Ali za njegovo tkanje bolje je napraviti ruke vodom.

Pomoćni materijali

U tkanju zavjesa, osobito prema shemama ne postoji ništa komplicirano, ali ipak će neki uređaj pojednostaviti zadatak. Neki se zove domaći stroj, već je domaća metoda pričvršćivanja jednog kraja niti, za daljnje pogodnosti tkanja.

Kako bi se pomoglo u radu, potrebno je koristiti opterećenje, to jest, gubitak težine za držanje niti na jednoj strani. Drvena traka ili vrećice tkiva s pijeskom ili soli prikladne su kao i to. Za to je bar zategnut pjenom od pjene i tkanine, a zatim je zavio. Rad će biti fiksna korištenjem krojenih igala ili isječaka, ovisno o vrsti takvog uređaja.

Potreban broj niti je pričvršćen na jedan kraj sredstvo za ponderiranje i tkanje počinje u skladu s shemom. Nakon što je određeni crtež tkani ili dio toga, rad se ponovno povećava na sredstvo za ponderiranje i pričvršćen s isječcima ili igle. Sljedeće se nastavlja tkanje.

Zavjese Macrame to učiniti sami

Zavjese Macrame to učiniti sami

Macrame to učiniti dovoljno zanimljivo, a ako ga uzmete, ne tako dugo, to je samo vrijedno biti pažljiv, odaberite prave niti i gledati majstorske klase, koristeći najjednostavnije sheme u početku.

Je li moguće napraviti meke niti teže?

Sigurno možete. Za ovo postoji poseban nekomplicirani recept. Fotografija također traže bolju vizualizaciju.

I tako, trebat će nam 2,5 litre hladne vode, u kojoj je natopljeno 25 g želatine (obična hrana, bez aditiva). Nakon toga, ostavite ga oko 30 minuta. Čim želatina omesti, možete ga staviti na štednjak i zagrijati do potpunog otapanja, a zatim razrijediti s 1 litru vruće vode, dodati pod žličica glicerina (prodaje se na bilo koja ljekarna). Nakon toga, za neko vrijeme spustite suhu niti u otopinu (od 40 minuta do sat vremena bit će dovoljno).

Članak o temi: Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Kao rezultat toga, mi ćemo dobiti dovoljno tvrde niti koje će imati prekrasan sjaj i izgledaju vrlo dobro.

Prilikom tkanja zavjese Macrame također treba ispravno izračunati duljinu niti. Uostalom, ako uzmete prekratko, a zatim nakon završetka posla, možete dobiti lijepu, ali malu ubrus, na primjer. Stoga je najbolje poduzeti od izračuna da duljina niti smanjuje najmanje 20% izvornih veličina.

Čitaj više