Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Anonim

Kako napraviti zid lijepa, što će se suočiti? Postoje mnoge opcije za izradu zidnih popravaka, nijanse s drvenom klapnom, boje, konačno, možete otići s pozadinom. Da, ove metode dekor, dugo su bili na građevinskom tržištu, ali često su ili ceste, ili vrlo zahtjevne za ruke koje će izvesti instalaciju. Ali postoji način lijepe obloge zidina za prilično demokratsku cijenu, to je ukras zidova s ​​PVC panelima.

Osim toga, lako ih možete udariti strop ako privučete laminirani stil. U isto vrijeme, paneli imaju dobar izgled i brojne druge dovoljno impresivne prednosti, naravno, i postoje nedostaci. Osim toga, njihovo polaganje ne uzima mnogo vremena i truda.

Prednosti i nedostaci PVC panela

Važna prednost PVC panela ispred pozadine, boje i obloge stabla, izvrsna je otpornost na vlagu. Kroz štednjak iz ovog materijala malo je vjerojatno da će propuštati barem kap vode. Stoga vam savjetujem da razmislite o šivanju zidova vaše kupke PVC panela, kuhinja je također prikladan kandidat za pričvršćivanje lima PVC pločice.

Ako koristite dekorativne PVC panele za zidove, onda ćete biti iznenađeni kako se brinuti za njih. Budući da se (police) ne boji vlage, može se isprati pomoću posebnih sredstava. Nema razvoda na ovoj pločici, brzo će se osušiti, ali morate biti oprezni s tvrdim četkama za pranje. Bolje ih ne koristiti za čišćenje PVC panela, tako da postoji opasnost od grebanja vanjskog sloja.

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Ako morate šivati ​​zidove s PVC panelima koristeći sanduk, postoji mogućnost uspostavljanja dodatne toplinske izolacije i zvučne izolacije. Kažem dodatne, jer PVC paneli imaju dobre pokazatelje tih karakteristika.

Suočavanje s zidovima s PVC panelima, relativno jednostavan. Kao što je već spomenuto, zahtjevi za profesionalnost, minimalni, morate znati samo osnove popravaka, biti u mogućnosti koristiti pljačku, perforator i čekić. U ostatku posla, čak i dijete može shvatiti rad.

Uz MDF ploče, PVC pločice, uz pravilnu njegu, služit ćete ne jednom desetljeću. Ovaj materijal je vrlo i vrlo izdržljiv. Osim toga, da ne trune, ne apsorbira prljavštinu, jer nema malih pukotina na svojoj površini, mogu, samo s neprikladnim radnim uvjetima.

Članak o temi: Instaliranje vodomjera vlastitim rukama: Sklop i priključak vode

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Iako je ova obloga izrađena od sintetičkih materijala, oni nisu opasni za osobu. Tijekom uporabe, materijal ne dodjeljuje otrovne tvari, za razliku od MDF-a.

Konačno, ostavio sam najznačajniju prednost PVC pločica - to je njegova cijena. Da, da, cijena ovog obloga, najniža među svim opcijama za materijale. Tako je ekonomska komponenta "posvećena" svima na građevinskom tržištu.

Nedostaci ovog materijala su malo. Ali nažalost, mogu uplašiti mnoge pristojne kandidate za završnu obradu. Prvi nedostatak je dodjela vrlo opasnih tvari tijekom spaljivanja.

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Drugi nedostatak je izgaranje na suncu. Naravno, ovaj proces nije brz, ali ipak se odvija. Stoga je poželjno montirati ploču, na mjesta gdje ravne sunčeve zrake ne padaju.

Treći i posljednji nedostatak je vrlo subjektivan. Mnogi će se složiti da je postavljena soba obložena PVC panelima postaje hladna i neugodna. Stoga ga ne preporučujem u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi.

Tehnika

PVC obloženi paneli mogu se montirati na zid na dva načina. Prva metoda je lijepljenje pločica izravno na površinu zida, druga metoda podrazumijeva uporabu sanduka za pričvršćivanje zida na zid. Već sam govorio o prvoj verziji u prethodnom članku o PVC pločicama, tako da slijedimo opciju s montažnim pločama na sanduk.

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Instalacija PVC panela je slična pričvršćivanju tehnologije MDF-a, razlike su samo neke nijanse rada. Ovdje, kao i tamo, instalacija je podijeljena u tri faze:

  • Priprema površine;
  • Ugradnja sanduka;
  • Ugradnja obloga.

Svaka od faza ima vlastite karakteristike, ali kao što je već spomenuto su vrlo jednostavne u izvedbi. Mi ćemo analizirati svaku fazu odvojeno.

Priprema površine

Iako sam rekao da ćemo raspraviti samo opciju koristeći sanduk, morate spomenuti kako pripremiti površinu ako se i dalje odlučite za ljepilo PVC okrenut prema zidu. Priprema površine u ovom slučaju traje mnogo dulje.

Dakle, prva stvar koju treba učiniti je ukloniti stari premaz, u rasponu od tapeta i završne boje. Pozadina uklanjanja isključenjem, moraju se u potpunosti ukloniti, ne ostavljajući trag njihove prisutnosti. Obojite boju metalnom četkom, potpuno je opcionalno ukloniti, jer ljepilo za PVC paneli ima duboku penetraciju, a pouzdano pričvršćuje materijal kroz boju.

Članak o temi: Fliseline pozadine za djecu

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Glavna stvar je da se boja dobro održava, pa nakon obrade metalne četkom morate znati gdje postoje nepouzdana područja. Da biste to učinili, uzmite ljepljivu traku i dobijte zid zida na "osumnjičeni", i dramatično uklonite ako se boje vrpce nisu ispale, a onda je sve u redu, možete nastaviti pripremati.

Zatim je potrebno obraditi površinu s antiseptičkom i pričekati dok se ne osuši. Nakon toga, naizmjence stavljaju dva sloja premaza na zid, dajući svakom od njih da se osuši. Po završetku tih radova možete pokrenuti instalaciju.

Priprema površine za završnu PVC ploče pomoću sanduka, relativno lakše. U načelu, nije potrebno ukloniti stari premaz, iako je poželjno. Sve što trebate učiniti je eliminirati očite štete na zidu, u obliku pukotina i drugih udubljenja. Oni su eliminirani po kit ili žbuku.

Također, također savjetujem u ovoj izvedbi, obrađuje površinu s antiseptičkom, kako bi se smanjila vjerojatnost gljive i reprodukciju drugih parazita.

Ugradnja sanduka

Druga faza ove završne tehnologije je ugradnja sanduka. Po mom mišljenju, to nije manje odgovorna od instalacije panela, jer zato što će se provesti ovisi o konačnom rezultatu rada.

Da biste instalirali sanduke, možete koristiti i drvene trake i aluminijske profile koji se koriste za montažu suhozida. Stablo kao takav ne podnosi vlagu, montiranje sanduka u vlažnim prostorijama, barem nerazumno, aluminij je bolji za te svrhe. Drveni trenutak, koristite u suhim, dobro grijanim sobama.

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Prije početka postavljanja drvenog sanduka, potrebno je, baš kao i zid za nošenje antiseptičkog i dajte suhim. Dok se materijal suši, morate postaviti pravu razinu kako biste osigurali savršenu površinu. Da biste to učinili, koristite vilulnu ili vodoravnu razinu.

Važan trenutak! Prilikom određivanja razine, ako planirate položiti izolaciju pod PVC ploči, uzeti u obzir debljinu cijelog dizajna. Ploče ne bi trebale biti pritisnute izolaciju na zid.

Kada je razina definirana, možete početi osigurati prvi rake. Instaliran je, kao što je sve naknadno, okomito na smjer pričvršćivanja PVC ploča. To jest, ako će se okrenuti na zid vodoravno, rijeke moraju biti smještene okomito, ako plovnice će biti okomito, tada su tračnice vodoravne.

Članak o toj temi: Kako uskladiti zidove rotbane s vlastitim rukama s videozapisom

Udaljenost između rijeka okvira trebala bi biti od 40 do 50 cm. Potrebno ih je pričvrstiti na zid ili na vijku na vijku na vrpu, ovisno o tome što je napravljen zid. Dowels se koriste za beton, a za drveni zid ima dovoljno vijaka za samozaštimanje. Ne savjetujem vam da koristite dowla iz skupova, bolje je zasebno kupiti plastične duše, a veličina vijaka treba biti malo više promjera lutke, tako da ćete postići pouzdaniji pričvršćivanje.

Okrenut

Suočavanje je završna faza rada. Paneli za ukrašavanje zida PVC je približno isto princip kao i pri montažnim pločama iz MDF-a. Zidovi PVC panela provode metoda Spike-Groove, to jest, nema ozbiljnih pričvršćivača, nema posla. Ali učinimo poslovanje.

Nakon završetka ugradnje sanduka na cijelom obodu zida potrebno je uspostaviti dobre predmete ili kako se i dalje mogu nazvati sortiranjem. Prvo morate instalirati "početni" profil, obično se fiksira na dnu zida, a ne na vrhu ako ne postoji stropni profil. Također je potrebno instalirati elemente za unutarnje i vanjske kutove.

Paneli za ukrašavanje zidova PVC to učiniti sami

Nakon toga možete montirati prvu ploču. Pokretanje preporučujem u nastavku, umetanje ploče na početni profil tako da je žlijeb izvana, a trnje, odnosno nestalo u početnom profilu.

Pločica, sa strane žlijeba, morate popraviti na sanduku, bilo koji način prikladan za vas, ljepilo ili s malim karanfilima. Ako se odlučite hraniti ploču na željeznicu, onda to učinite tako da su staze iz ovoga skrivene sljedećim elementom okretanja.

Nakon instalacije prve ploče, morate šivati ​​cijelu površinu zida, umetanje šiljaka u utore dok ne dođete do ruba zida. U ovom trenutku, najvjerojatnije ćete otkriti da je posljednja ploča nešto veća od preostalog prostora. Da bi se to čvrsto na svom mjestu, treba ga obrezati, a malo savijena, umetnite u isprekidan element.

Zapravo, ovo je instalacija PVC panela na zidove. Ništa nije teško, kao za mene. No, barem radi i nije teško, to zahtijeva točnost u izračunima, to je posebno važno u fazi ugradnje sanduka.

Video "Instalacija PVC panela"

Deset-minute videozapise će vam pokazati okrenuti zid PVC panela, što je stalno počevši od instalacije drvenog sanduka.

Čitaj više