Dvorac montiran: Kako odabrati dizajn jezgre i legure?

Anonim

Od djetinjstva svaka osoba zna za brave za pričvršćivanje, a oni su oni koji već dugo vremena čini se da su mjerilo za pouzdanost i sigurnost. Većina ljudi se sjećaju njihovih roditelja ili udaljenih predaka, zaključavajući garažu, štalu ili čak dostupne vrata s ovim div. Ali stvarnost se značajno razlikuju od onoga što se može vidjeti kao dijete, a brave s šarkama često se ispostavljaju da su najrazumljiviji, zbog čega se događaju incidenti.

Dvorac montiran: Kako odabrati dizajn jezgre i legure?

Glavna funkcija priloženog brave je pouzdana zaštita objekta, od vrijednosti ovisi o izboru brave.

Stoga, prije kupnje uvijek morate znati kako odabrati montiranu bravu tako da njegov izgled odgovara pouzdanosti.

Osnovni koncepti o montiranom dvorcu

Kada je dvorac odabran, morate pažljivo tretirati sve značajke od prvog do posljednjeg koraka. Postoji mnogo načina za rješavanje brave, a potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je nemoguće oduprijeti svima, čak i kada koristite najskuplje instance.

Najčešće s brave su ispravljene s većinom barbarske načine: suše se s smećem ili otpadom, srušite s običnim kamenom, a rjeđe se režu s hakepom, a ponekad se koristi mlinča. Međutim, istražitelji često zadovoljavaju najstrašnu opciju kada se dvorac razbija golim rukama, za koje često ne treba dobar fizički trening, već je posljedica slabe kvalitete pričvršćivanja bakra poravnanja bakra.

Dvorac montiran: Kako odabrati dizajn jezgre i legure?

Dvorac s dijagramom s tri stupnja zaštite.

Ako ne možete zaštititi od svih pokušaja odjednom, onda morate pokušati spriječiti ih. Postoje samo 3 vrste montiranih brava:

  1. Staja. Masivna jezgra i velika ručka. Takve brave među svim nepouzdanim, pa se najčešće koriste za označavanje činjenice zatvorene sobe, jer Oni su slomljeni ili rezanje njih neće biti teški ni na početku.
  2. S prstom za zaključavanje. Glavni dizajn je sačuvan, ali umjesto velikog okruglog rukovanja, prst se koristi na koji je već mnogo teže dobiti. Takva brava savršeno štiti od svih koji ga žele ometati ili kucati, i bit će moguće izrezati samo pilom glavnom strukturom, jer Piljenje prstiju je beskorisno.
  3. Iznad glave. Samo pogled na ovaj dvorac uzrokuje Apatiju onima koji ga žele smanjiti, jer čak i ne bi svaka bugarska će uzeti takav dizajn. Izuzetno rijetko napravljen od lakih metala i sve češće od lijevanog željeza ili čelika. Ovi dvorci su najpouzdaniji od svih, ali i najskuplji, tako da ih koriste samo tamo gdje je visoka kvaliteta zaista trebalo. Ovdje nije lako smanjiti montirani dvorac, ali čak i skliznuti mali forum.

Članak o temi: Pod kojim uvjetima nastaje točka rosišta?

Dvorac montiran: Kako odabrati dizajn jezgre i legure?

Prvi koji će obratiti pozornost na veličinu brave, jer mora odgovarati zaštićenom objektu.

Svaki proizvođač koristi svoje legure u radu, zbog čega je nemoguće imenovati vođa branda, ali uvijek biste trebali znati što da obratite pozornost na:

  1. Bakar, aluminijski i drugi nepouzdani metali na bravi idu vrlo često, ali je nemoguće ih steći u svakom slučaju, jer Oni su nepouzdani. Oni se mogu lako izračunati po težini, jer imaju malu masu, ali gotovo uvijek upečatljivi zbog svog sjaja.
  2. Lijevano željezo. Čak i šalica dvorca bit će vrlo pouzdana, jer Split ili prekinite ga u normalnim uvjetima vrlo je problematično. Ali u hladnoj sezoni, lijevano željezo postaje vrlo krhak, zbog čega su pričvršćivi slomljeni od snažnog udara čekića. Koristite bolje u grijanim sobama ili južnim područjima, gdje hladnoća nije tako jaka.
  3. Željezo. To je od toga da najčešće možete vidjeti dvorac na garaži ili ulaznim vratima u kuću, jer je materijal vrlo pouzdan, čvrsto je i nije jako skupo. Za snagu, to je malo inferiorno od lijevanog željeza.

Jezgra

Daleko od svih želja da otvorimo grubu moć zaključavanja, jer To je glasno i daleko od uvijek donosi željene rezultate. Stoga, prilikom izrade izbora, uvijek biste trebali gledati na radni dio (jezgra):

Dvorac montiran: Kako odabrati dizajn jezgre i legure?

Najviše otporna na koroziju je sljedeće brave: mjedi, aluminij, lijevano željezo i nehrđajući čelik.

  1. Ravno. Možete ga vidjeti u mnogim domovima i apartmanima, jer Ona je ona koja je najjeftinija. Načelo djelovanja je jednostavno: ključ ulazi u jaz, a iz unutrašnjosti šipke se podešavaju ispod njegove visine. Ako su svi zubi točni, onda brava može se provjeriti ako ne, onda ga potiče. Ovaj je dizajn najrazumljiv i otvara se s 2 rezova krute čelične žice. Najčešće se koristi od strane navike i niske cijene.
  2. Mekani stan i križ. Meke jezgre i komercijalni proizvod, jer Obično se otkrivaju obični odvijači (stan ili križ). Zbog visokih cijena i iznimno niske kvalitete koristi se svake godine manje i manje.
  3. Tvrdi križ i "leptir". Prilično složeni dvorci za koje se neće dogoditi svaka osoba. Za njihove obdukcije obično su potrebni vježba i kliješta, što će stvoriti mnogo buke. Dvorci se odnose na prosječnu kategoriju cijena, ali imaju visoka zaštitna svojstva.
  4. Ključevi iznad glave. Unatoč naizgled poteškoća, moguće je vrlo lako otvoriti, ali gotovo uvijek treba pomoćnik, jer Broj bodova kopči je vrlo velik. Jeftin je i pouzdanost je još manje. Ako trebate zatvoriti aviona s psima ili zahodom, to je savršena opcija, ali za više zaštićenih prostora nije prikladno.
  5. Mehanički kod brave. Otvoriti malo jednostavnije od iznad glave. Moralno zastarjeli u vrijeme njezine proizvodnje, ali neke tvrtke se još uvijek proizvode u malim količinama.
  6. Polumjesec. Prilično kompliciran sustav ploča, koji u svojoj pouzdanosti stoji u nizu s krutim križom. Ako se dizajn promatra, od tada će biti potrebni posebni alati Bez buke, ne možete ga dobiti.

Članak o temi: Demontring kupka - rješavamo zadatak s lakoćom!

Načini zaštite i sažete

Odaberite u svakom pojedinačnom slučaju točno bravu koja je prikladna, ali ne možete zaboraviti dodatnu zaštitu u obliku kutija.

Korijen armiranog čelika štitit će dizajn od rezanja i lomljenja. Nije baš jeftino, ali pruža savršenu pouzdanost. Od dvorca, postoje posebne rotirajuće ploče koje se ne mogu probosti bušicom, što je dvorac i uopće nepregljivo. Obično se koriste za brave s prstom i njihovim nadzemnim kolegom, jer Poboljšajte snagu ima smisla samo u doista izdržljivim proizvodima.

Uz pravi izbor brave i organizacije dodatne zaštite, moguće je da se ne boji intervencije izvana, već i ključevi za gubljenje ni u kojem slučaju.

Ponekad je bolje preplatiti nešto novca za pouzdan dvorac nego tada izgubiti mnogo više.

Čitaj više