Kako lijepiti Vinil Wallpaper: Kutovi unutarnji i vanjski

Anonim

Svaka osoba je jednom sudjelovala u popravku stana. Mnogi su morali lijepiti pozadinu na zidovima ili stropovima. Čini se da ništa teško u tome nije, ali profesionalci tvrde da ne svatko ne može kazniti pozadinu.

Kako lijepiti Vinil Wallpaper: Kutovi unutarnji i vanjski

Pocking vinilne pozadine u kutovima zahtijevaju poseban pristup, budući da su glatki kutovi vrlo rijetki.

Posebna složenost u ovom poslu je naljepnica pozadine u kutovima, jer su glatki kutovi vrlo rijetki.

Neke vrste pozadina zahtijevaju poseban pristup, uključujući vinil. Dakle, pokušajmo shvatiti kako lijepiti vinilnu pozadinu.

Ovaj materijal je platno obložen tankim slojem polimera. Polimerni materijal štiti crtež. Vinilna pozadina može imati površinu glatku i valovitu, reljefne su i s imputies vlakana tkiva koji daju učinak baršuna, srebrne i zlatne površine. Pjenasti vinil može sakriti neke zidne defekte. Vinilna pozadina može oponašati drvo i kamen. Flizelin baza omogućuje adhezijsku kompoziciju samo na zidu.

Alati za rad

Vinilne pozadine mogu se pretraživati ​​zidove u novim zgradama i pri popravljanju starih apartmana. Prije ljepila vinilne pozadine morate pripremiti neke alate:

Kako lijepiti Vinil Wallpaper: Kutovi unutarnji i vanjski

Fotografija 1-3. Radni trenutci zalijevanja vinil zidova ugla sobe.

  1. Četka ili valjak za primjenu pripravka premaza na površinu zidova, kao i za pjeskarenje ljepila.
  2. Kvalitetna ljepila za pozadinu.
  3. Gumeni valjak za zaglađivanje šavova.
  4. Rulet za mjerenja.
  5. Razina izgradnje ili plumb.
  6. Škotski papir.
  7. Pamučna krpa. Uz to, višak ljepila se uklanja.
  8. Oštri nož i škare za rezanje pozadina tkanine.
  9. Sposobnost razrjeđivanja ljepila.
  10. Udoban i izdržljiv jelan.

Pripremni rad

  1. Prije ljepila vinilne pozadine, zidovi se moraju pažljivo pripremiti za dekoraciju. Na njihovoj površini ne bi trebali biti vidljivi nedostaci u obliku crijeva i chipping. Moguće nepravilnosti su blizu žbuke i dobro suha.
  2. Suhi zidovi moraju biti projicirani. U tu svrhu koristi se razvedeni skupni ljepilo ili poseban prajzni sastav duboke penetracije. Sloj tla osigurava bolju spojku pozadine s površinom zida, ubija zlonamjerne bakterije, štiti zidove od razvoja kalupa na njima. Prvo se preporučuje dodatno liječiti zidove s anti-hvatanjem ili bilo kojim antiseptičkim sastavom.
  3. Razvod pozadina ljepilo u skladu s uputama na paketu. Preporučuje se odabrati sastav ljepila s indikatorom boja. Kada se nanese na površinu platna ili na zidu, neće pokazati obrađena mjesta do kraja. Ne utječe na kvalitetu lijepljenja, jednostavno daje dodatnu udobnost u radu.
  4. Na zidu se postavlja pomoću vertikalne linije, koji je mjerilo kada se drži platno.
  5. Soba mora biti de-energizirana, od zidova kako bi se uklonile kućišta i prekidača.
  6. Plinth je poželjno ukloniti, onda ne morate izrezati pozadinu pri dolje.
Članak o toj temi: Kako instalirati tuš kabinu u privatnoj kući

Proces lijepljenja vinilne pozadine u kutu

Kada se uštede zidovi ili stropovi, vinilni zidovi se odvijaju kako slijedi:

Kako lijepiti Vinil Wallpaper: Kutovi unutarnji i vanjski

Primjer lijepljenja sobe prostorije.

  1. Prije posla morate biti sigurni da nema nacrta u zatvorenom prostoru. Morate isključiti klima uređaje i ventilatore, zatvoriti sve prozore i prozore čvrsto. Optimalna temperatura u sobama je 15-20 ° C.
  2. Pozadina je izrezana na zasebne trake s 10 cm. Ako u uzorku ima velikih crteža, morate ih kombinirati, a zatim će naknada biti veća.
  3. Završeno ljepilo, razvedeno prema uputama, mora biti slomljen u roku od 10-15 minuta za oticanje.
  4. Pripremljeni platno za naljepnice. Mora se dobro propustiti ljepilo i odgoditi neko vrijeme tako da je natopljena. Ako se vinil pozadina koristi na bazi Fliesline, ljepilo se ne primjenjuje na platno, već na zidu.
  5. Zid na nekulju se provodi vertikalna linija na udaljenosti od kuta, jednaka širini pozadine manje od 5 cm. Podmazan s ljepilom za lijepljenje duž ovog linije s ljepilom na susjednom zidu u 4-5 cm.
  6. Sljedeća oštrica vinilne pozadine zalijepljena je na vrhu prethodnog adhezije. Pozadina ne bi trebala doći do sljedećeg zida. Svi mjehurići zraka pažljivo su uklonjeni, platno je zatvoren za zid, posebno temeljito potrebno biti učinjeno na mjestu adhezije. Ovaj valjak se obavlja iz središta platna do njegovih rubova od vrha do dna. Ljepilo koje je pao na prednji dio pozadine uklonjen je vlažnom spužvom ili krpom.
  7. Da bi se dobio glatki zglob, oba sloja pozadine trebaju biti uredno izrezati s oštrim nožem. Bolje je to učiniti do čelične linije (Fotografija br. 1). Umjesto vladara, možete koristiti lopaticu širinom od oko 30 cm. Nakon izvršenja reza, morate lagano pretući gornji sloj pozadine i ukloniti donji sloj obloge (Fotografija br. 2). Gornji savijeni komad je podmazan ljepilom i čvrsto stisnuo do zida. Trebalo bi postojati uredni spoj, koji će sa strane biti gotovo neprimjetan.

Članak o temi: Interijer male kupaonice (30 fotografija)

Kutove možete zalijepiti s vinilnim pozadinama i unutarnje i vanjske, na koje su vrata i prozore padine. Oni su također daleko od uvijek dolaze savršeno glatke. Za njihovu plaću, vinilne pozadine se primjenjuju na sljedeći način:

  1. Tkanina se zalijepi na takav način da je rub širine od 2-3 cm omotan pod kutom. Postoji nekoliko rezova na ovoj traci, što će omogućiti platno točno za kut. Nakon lijepljenja tkanine, ova traka je odsječena, ostavljajući samo uski rub.
  2. Vertikalna linija nalazi se na vodovodne linije za lijepljenje oštrice vinilne pozadine na drugoj strani kuta. Pad ne smije prelaziti 5 mm (broj 3).
  3. Nakon što je pozadina dobro izblijedjela, oni su rezani na vrhu i na dnu noža s oštrim oštricom. Mokra pozadina ne izrezuje uvijek glatko.
  4. Kut vinilnih zidova može se maskirati dekorativnim detaljima. Oni mogu biti kartela daljinski štukatura. Oni su izrađeni od polistirenske pjene, vrlo pluća, u kombinaciji s plinte zaglavljenim na stropu.

Općenito, kvaliteta izvedbe ovisi o nekoliko čimbenika. Glavni su:

  • Kvaliteta pozadine;
  • Pravilna priprema površine zida;
  • sukladnost s temperaturnim režimom u sobi;
  • nedostatak nacrta;
  • Brand ljepilo i ispravan uzgoj;
  • Visokokvalitetna primjena ljepila, osobito u uglovima sobe.

Stick Wallpaper na zidovima nije baš složeno. Problemi nastaju u kutovima sobe. Ali možete se nositi s njima vlastitim rukama. Glavna stvar nije žuriti. Jednako je važno je priprema površine zidova i pravilno uzgoj ljepila. Sve ostalo je pitanje vremena i truda.

Čitaj više