Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Anonim

Uz sve velikog broja modernih, lijepih i upornih materijala, od kojih su podovi trenutno zgrada, potražnja drvenih podova ne nestane, a barem ostaje na istoj razini. Stablo je prirodan, ekološki prihvatljiv prirodni materijal - nastavlja privlačiti ljudsku pozornost na njegovu prekrasnu strukturu i jedinstvene obrasce drva, njezinu elastičnost, krutost i obradu obrade. Stoga je polaganje drvenog poda znak modernog pristupa dizajnu prostora.

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Dijagram drvenog poda.

Da bi se uredio u kući, drveni pod je zadovoljan vlasnicima, potrebno je ispravno obaviti.

Tehnologija polaganja takve spol, uzimajući u obzir sve karakteristike strukture u kojoj se planira polaganje, omogućit će ispravno i kvalitativno obavljati zamišljeno.

Primijenjene podne ploče i metode za njihovo polaganje

Razlike u genitalnim pločama

Ukrcajne ploče se razlikuju u materijalu iz kojeg su napravljene i metodom njihove proizvodnje. Drvo, iz koje su proizvedene domaće plakete za montažu podnice, koristi se uglavnom iz stabala crnogoričnih stijena, hrast, bukva ili stabla pepela rjeđe se primjenjuje.

Glavna podna ploča koja se koristi u domaćoj izgradnji je takozvani odbor za polje, koji je izrađen od prikladnog stabla od materijala. Međutim, s obzirom na sve nedostatke "masovnih" ploča, među kojima je, prije svega, strah od utjecaja bioloških čimbenika i utjecaj vlage, moderne tehnologije dali priliku da dobiju novi tip materijala za podne ploče - zalijepljene podne ploče. Oni su očuvali prednosti "Classics", ali zbog tehnološke obrade, zaštićeni su od glavnih čimbenika koji se stavljaju.

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Shema poravnanja drvenog poda.

Druga vrsta materijala namijenjenog za podne uređaje je parketna ploča koja ima gotov zaštićeni radni sloj, vizualno sličan ukrasu parketa.

Posebni tretman genitalnih ploča obličuje se na dugim rubovima budućih podova, montažnih elemenata - žljebova i odgovarajućih kliješta. Kliješta pri spajanju podnice čvrsto uključenih u utore, stvarajući potreban premaz.

Tehnologije podova na drvenom podu razlikuju se u vrsti temeljne površine (dizajn) i, ​​u skladu s tim, debljina laminiranog podova.

Tehnologije na drvenom podu

Trenutno, na dva načina polaganja drvenog poda: "parket" i polaganje sa stvaranjem dodatnog osnovnog okvira od drvenih šipki (LAG).

Članak na temu: Napravite krevet na tavanu sami (2 izvješća o fotografiji + crteža)

Prva tehnologija polaganja drvena poda temelji se na montiranom podom na završenoj glatkim temeljnim površinama od šperploče ili imirodne ploče (iverice) zaštićene od izlaganja vlage. S ovim načelom drveni kat, dovoljno je koristiti seksualnu ploču s debljinom ne više od 25 mm. Dakle, uzimajući u obzir sve slojeve ovog premaza, visina montiranog poda neće prelaziti 40 mm. Ova metoda će biti vrlo tražena ako ima prilično niskih stropova u sobi.

Druga i najčešće korištena metoda ugradnje je podložno podloge na zaostatku. LAGS - drvene šipke, čiji se presjek određuje ovisno o veličini prostorije, debljine podne ploče i udaljenosti između zaostajanja, nazvanih ih. Oni se nalaze, u pravilu, izravno na betonskim estrima na koje se nakon podešavanja na mjestu i visini, čvrsto su fiksirani. Postoje zaostale na podove podova, koji se obično preporučuju da se polože u smjeru sunčeve svjetlosti.

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Dijagram na drvenom podu.

Tehnologija na drvenom podu na LAGS-u je ključna za visinu prostorije, u kojoj je pod planiran pod. Visina prostorije postaje manja za visinu podne obloge, koja se sastoji od veličine zaostataka (od 100 do 150 mm) i debljine podova, koja se obično bira od 35 do 40 mm.

Ipak, metoda polaganja poda na zaostatku je vrlo atraktivna u tome što omogućuje poravnanje visina podnih estriha, au prostoru između podova i estriha, ako je potrebno, otporna na vlagu, zvučnu izolaciju i izolaciju Materijali i preskočite žice inženjerskih mreža u njemu.

Preporuke za polaganje drvenog poda na LAGS-u

Priprema materijala i prostora

U sobi pripremljena za drveni podni uređaj, treba završiti svi građevinski radovi, uključujući žbuku, laiju boje i pločica. Renovirane i gotove površine moraju se zatim osušiti, tako da relativna vlažnost u željenoj sobi ne prelazi 60%. Nakon toga, istraživanje postojećeg betonskog estriha provodi se na prisutnosti pukotina i druge štete, koje treba eliminirati nakon čega slijedi potpuna suha površina.

Materijali potrebni za drveni podni uređaj, naime: podne ploče i šipke - zaostaje, moraju se pažljivo pratiti za klima uređaj i krstarenje. Najviši i prvi razredni proizvodi ne bi trebali sadržavati više od 12% u njihovom sastavu, njihova površina ne bi trebala imati odstupanja od geometrijskih veličina, tragovi oštećenja pad kostiju, kao i razne mrlje na površini. Mokro drvo mora biti odmah odbačeno.

Članak na temu: Kako izgraditi dušu paletu vlastitim rukama

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Mogućnosti polaganja poda.

Seksualne ploče s žljebovima i jezicima u obliku trapeza preporučuju se maksimalnu duljinu od 6000 mm kako bi ih već podrezili na mjestu ugradnje. Odbori s pravokutnom konfiguracijom kombinacije elemenata "Groove-Spool" veze se preporuča za kupnju duljine od ne više od 3000 mm, jer s takvim elementima gusta priključak dužih ljulja može uzrokovati poteškoće.

Optimalna debljina Geepara je od 35 do 40 mm. Steći ga za polaganje preporučuje se s rezervom, čija vrijednost može doseći 15% ukupne površine planiranog spola.

Kaleta za stvaranje zaostataka, preporučljivo je kupiti duljinu koja odgovara širini prostorije u kojoj će biti montirani. Vjeruje se da je bolje posuti suvišno nego podijeliti nosač.

Presjek kupljenog drveta treba odrediti na temelju parametara budućeg kata. Na primjer, za sobu s širinom od 3000 mm debljine 40 mm može koristiti zaostale s poprečnim presjekom od 50x100 mm, s korakom polaganja na 500-550 mm. Vjeruje se da presjek kašnjenja odgovara izrazu: širina (baza) bar je manja od visine 1,5-2 puta.

Kriteriji za kupnju drveta je isti kao i genderboard: sadržaj vlage u drvu unutar normalnog raspona u odsutnosti kršenja geometrije površine.

Kupljeno drvo mora biti pohranjeno u sobi pripremljenu za ugradnju poda i izdržati u njoj preko 3 do 7 dana.

Smještaj i instalacijski zaostatak

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Shema instalacije zaostaje.

LAGS su temelj cijelog dizajna drvenog poda. Od ispravnosti njihovog položaja i instalacije, daljnje stanje poda, koje će zadržati, tako da se svi rade na njihovoj instalaciji moraju se izvršiti vrlo pažljivo. Treba napomenuti da se zaostaje zaostaje od strane antiseptičkog.

Prije polaganja kašnjenja, estrih (ili barem mjesto budućeg položaja LAG) je leglo s polietilenskim filmom koji se koristi za hidroizolaciju. To posebno vrijedi za katove na prvom katu. Nedavno, u tu svrhu, upotrijebljen je materijal za ppe polietilen pjene, koji je višestruko, štiti od prodiranja vlage i odnosi se na zvučne izolacije premaza. Tkanina ovog materijala može se zalijepiti ili u kombinaciji s trakom.

Prvi razonose ekstremne zaostatke smještene u blizini suprotnih zidova sobe na udaljenosti od njih ne više od 50 mm. Njihovi ciljevi ne smiju dosegnuti odgovarajuće zidove za 15 - 20 mm. Međuprostorni zaostaci su izloženi paralelno, s korakom od 500 - 550 mm, nakon što će se prvi LAG-ovi ispraviti u visini i razini.

Članak o temi: Što pozadinu odabrati za neravnomjerne zidove

Razina i visina kašnjenja preporuča se pomoću laserske ili vode razine, au slučaju njihove odsutnosti koristite mjehurić. Ekstremni zaostaci, u potpunosti izloženi u smislu razine i visine, bit će markeri, uz pomoć niti proširenih između njih.

LAGA na estrih je pričvršćen pomoću sidrenih vijaka, kroz udaljenost od oko 500 mm.

Da biste olakšali određene radove, možete primijeniti posebne prilagodljive zaostaje na vijke, a rotaciju možete jednostavno postaviti potrebne dimenzije.

Polaganje genitalnih ploča

Prije ploča za polaganje, preporuča se primijeniti dobro vidljive zidove na zidove koji odgovaraju uzdužne osi LAG-a.

Tehnologija polaganja drvenog poda u modernim uvjetima

Shema polagati masivnu ploču na stari drveni pod.

Prva ploča je postavljena na zaostatku do zida s listom, ostavljajući među sobom i zid jaz od oko 15 mm duž duge strane i oko iste količine - na kraju. Pričvršćena je na LAG-ove samo-crtežom, koji su pričvršćeni što bliže rubu zidne strane zida. To se radi kako bi se naknadno zatvorila njihove kape na postolje. Sa strane odbora groove, ploča je pričvršćena na svaki Bruster sa samosklađenim, koji su pričvršćeni pod kutom od 45 ° u donji kut žlijeba ploče. Štoviše, tako da se rubovi odbora iz toga ne razbijaju, preporuča se da se prethodno pokrene u ploču ispod promjera samospreme u ploči, a gornji dio ove rupe kreće ispod njegovog "šešira. ". Preporuča se samo-tablica za pričvršćivanje genitalnih ploča se preporučuje da se takva duljina koristi tako da je barem polovica je u drvu za kašnjenje.

Prilikom polaganja sljedećeg odbora, gustoća veze s prethodnom može se postići tapping na rubu ploče, ali samo kroz drvenu traku.

Ako se gustoća spoja ne postigne zbog male deformacije podne ploče, preporuča se praksa da se primjenjuju pričvršćivanje stezaljki u spojeve konjugata, nakon čega slijedi pričvršćivanje položaja ploče s samoizvladi.

Neka složenost predstavlja polaganje posljednje ploče u platnu, jer je potpuno malo vjerojatno da će se uklopiti u preostali prostor iz pretposljednjeg podloge do zida. U takvoj situaciji preporučuje se skratiti ploču na potrebnu širinu, a rezanje treba izrezati pod akutnim kutom kako bi se olakšala instalacija.

Ova podova je fiksirana samo-crtežom uz rub, ispod postolja, slično prvoj ploči.

Polaganje takvog poda je mukotrpan, dugoročni rad. No, proveo je vrijeme provedeno na njemu i sve u redu, možete dobiti lijep i topli kat, što je ispravno služiti ne desetak godina.

Čitaj više