Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Anonim

Kutna garderoba čak iu prostranoj sobi je racionalno rješenje. Često kutovi u domovima i apartmanima, kao korisno područje stambenog prostora, jednostavno se ne koriste. Kutni namještaj dobro ispunjava oskudno područje i nadopunjuje udobnost stana. Posebno obilježje kutnih ormara su klizna vrata na cijelu visinu namještaja - od poda do stropa. U pravilu, kreće se fasade imaju zrcalne ili kombinirane površine.

Oblik struktura u smislu

U obliku strukture, kutni ormari razlikuju 4 vrste:

  • Trokutasti (dijagonalno).
  • Trapezoidan.
  • Pet-rang.
  • Gospodin

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Trokutast

Triangularni ormari najčešće se stavljaju u male hodnike. Dijagonalni namještaj je prikladno smješten između prozora, vrata i susjednog zidnog prozora.

Prednost trokutastog odjeljka je da dizajn optimalno ispunjava kutni prostor bez zauzimanja puno prostora.

Nedostatak dijagonalne otopine je potreba da se formira ravnina unutarnjeg punjenja u obliku trokuta (police), što uzrokuje neugodnosti ispunjavanja kućišta s objektima života.

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Trapezoidan

Obrazac u obliku netočnog trapeza omogućuje stvaranje pravokutnih police, ali prostor ostaje ispuniti trokutasti dijelovi namještaja.

Trapezoidne strukture najčešće se instaliraju u privatnim kućama za planiranje. U pravilu, takvi ormari su proizvedeni u radionicama za namještaj za narudžbu.

Pet traka

Dizajn petokrake je derivat trokutastog ormara. Razlika je u tome što se pet-rang optimalno koristi bočna lica za smještaj otvorenih polica.

Većinom se pet-traka izrađuje pojedinačno.

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Gospodin

Tradicionalno rješenje kabineta kuta. Obirnici u obliku slova M su u velikoj potražnji u populaciji. Napravili su razne modele usmjerene na zadovoljavanje svakog okusa - i fasadnom rješenjem, visinom i širinom i unutarnje punjenje.

Gospodin Cabinets zauzima prostor uz susjedne zidove, ispunjavajući optimalni minimum korisnog područja prostorije. Takvi dizajni su prikladno smješteni u stambenim prostorijama, hodnicima, pa čak iu kuhinjama.

Članak o toj temi: Kako pobijediti pozadinu na zalog zidove i pripremiti površinu?

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Vrste strukture

Kutni ormari mogu biti slučaj ili ugrađene strukture. Ugrađeni su namještaj pojedinačne proizvodnje, a modeli slučaja uglavnom proizvode serijskom proizvodnjom. Kutni namještaj može biti i otvoreni pogled i s kliznim vratima.

Korpusna kabineta

Kabineti se razlikuju po svojoj strukturi, veličinama, punjenju i proizvodnji materijala. Strukture slučaja su neovisne o sobama soba (kat, strop i zidovi). Ako je potrebno, kabinet se može rastavljati i sastaviti na drugom mjestu.

Dimenzije

Serijski proizvodnja namještaj je proizveden za masovni potrošač. Univerzalne veličine ormarića (visina, širina i dubina) uzimaju u obzir tradicionalne količine prostora masovne zgrade gradova. To su kuće izgrađene u drugoj polovici prošlog stoljeća i nove zgrade s poboljšanim planiranjem stanova.

Analizirajući raspon namještaja od kutni ormarića, može se zaključiti da je neka standardizacija glavnih veličina kutnih ormara. Prema vanjskoj konturi, ormari čine visinu u rasponu od 2400 - 2450 mm.

U trokutastim i trapeznim strukturama, zidovi zidova najčešće imaju širinu od 1000 do 1200 mm. Događa se da je jedna od stranaka u kratkom roku od 800 mm. Dubina kupe varira unutar 40 i 45 cm.

Pet-rangira se uglavnom sa širinom zidova 80 cm i više. Takva garderoba ne stavlja u male hodnike i sobe. Velika dubina kupe značajno apsorbira područje prostorije.

Širina ormara u obliku slova M može biti različita, to ovisi izravno iz širine susjednih ravnina vertikalnih ograda prostorije. Obično je dužina stranaka kroz Coupe o 1000 do 1500 mm. Dubina je tri veličine: 40, 45 i 60 cm.

Punjenje

Standardno punjenje unutarnjeg volumena kutnog namještaja uzima u obzir potrebe prosječne obitelji. Ako je kutni kabinet namijenjen hodniku, tada na susjednoj strani do ulaznih vrata postavljeno je križ za trempel. Uređaj ili pantograf se stavlja na nadmorsku visinu, koja vam omogućuje da spustite gornju i demi-sezonu odjeću. Pod vješalice nalaze se police ili kutije za cipele. Ovo odvajanje je odvojeno pregradom.

Članak o temi: Bež boja u unutrašnjosti: Odaberite prikladnu nijansu i naučite kombinirati s drugim bojama (40 fotografija)

Zatim, punjenje kabineta može varirati od raznih polica, ladica i dodatnih kutija za vanjsku odjeću i sezonske cipele. Kutni ormarići u stambenim sobama obično se ispunjavaju s jednim velikim odjeljkom s prečke ili pantograf, mnoštvo polica i ladica različitih veličina.

Bočni dijelovi često se sastoje od otvorenih police. Da bi ekstremna ravnina police ne stvorila neugodnosti kada su oni napravljeni od ovalnog oblika.

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Dodatno punjenje

Osim glavnog punjenja (crijeva, police i ladica), ostaje težak prostor unutar namještaja. Takvi prostori uključuju unutarnji kut kupe. Obično je opremljen s policama za pohranjivanje stvari i kućanskih sitnica od rijetke uporabe.

Materijali za proizvodnju kabineta kuta

Glavni i prevladavajući materijal za proizvodnju nosivih struktura i particija kutnih kabineta kupe su MDF listovi. To je poboljšana raznolikost iverice, ali s boljim karakteristikama.

Za križnu traku, police i druge elemente dodatne opreme koriste nikluirani cjevasti profil. Na ladicama postavite ručke različitih oblika.

Fasadni paneli

Glavna uloga u formiranju eksterijera kutne kabineta je igrao fasadne ploče. U pravilu, fasada svake strane Coupe sastoji se od dva klizna ravnina. Na tržištu namještaja možete pronaći fasade napravljene u potpunosti iz ogledala. Također, vrata mogu biti obložena kombiniranim sastavima iz ogledala i furnira ili plastičnih fragmenata ukrašenih dekor.

Vrata se pomiču jedan za drugim na valjcima na gornjim i donjim vodilicama. Vrata su opremljena svjetiljkama ili valom. Dizajn bliskih ne ostavlja "zaboravljene" proreze između bočnog zida i vrata kabineta.

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Ugrađeni kutni kabineti coupe

Ugrađeni namještaj uključuje samo pojedinačnu proizvodnju. Takav je dizajn pribjegao kada su značajke planiranja sobe prisiljene. Također, kutni ormari su ugrađeni na zahtjev kupca koji nije pronašao prikladnu verziju masovne proizvodnje.

Mnoge radionice namještaja pružaju usluge za proizvodnju ugrađenih kutnih ormara. Stručnjaci čine mjerenja kuta sobe, nakon čega se slažete s materijalima za kupce, veličine, vrste sadržaja. Nakon proizvodnje dijelova i isporuku na mjesto instalacije, zaposlenici će brzo prikupiti ugrađeni namještaj.

Članak o toj temi: Metode aparata i vješanje rogova

Kutna garderoba Coupe: Obrasci, materijali

Ugrađeni kabinet s vlastitim rukama

Ugrađeni namještaj u prisutnosti iskustva i potrebno je prikupljati vlastitim rukama. Da biste proveli svoj dizajn, morate obaviti faze rada u određenom redoslijedu.
  1. Ideja o dizajnu i unutarnje popunjavanje ugrađenog kutnog kabineta odabrana je na jednom od brojnih mjesta. Također odabirete prikladnu fotografiju kabineta.
  2. U jednom od internet dizajnera, uvedeni su početni podaci o dimenzijama budućeg namještaja. Kao rezultat toga, dobiva se detaljno glavnim i pomoćnim elementima ormarića s točnim veličinama.
  3. Ako ne postoji vlastita radionica, specifikacija se daje specijaliziranom poduzeću, što čini pojedinosti kabineta.
  4. U prisutnosti željenog alata, sklop namještaja provodi se vlastitim rukama. Stop Sklop iz formiranja susjednih postolja (MDF ploče na nosačima).
  5. Instalirajte vertikalne zidove. Mogu se pričvrstiti na metalne kutove izravno na zid. Kutovi su sjeljeni u septame na zidove, a oni su hranjeni tiklima na zidove.
  6. Stražnje površine su ukrašene laminiranim vlaknim ploče, pričvršćivanjem ploča na zidovima titaka.
  7. Voditelji tipu i vijaka su zatvoreni plastičnim klipovima.
  8. Ugradite gornje ploče na vertikalne particije. Učvršćivači se biraju iz drvenih kolica na PVA ljepilo i zatezanju pribora za namještaj.
  9. Tragovi vodiča za klizna vrata su pričvršćene na gornje susjedne panele i postolje.
  10. Učitajte unutarnji volumen kabineta s pojedinostima punjenja (police, kutije i premlaže), šipke i police.
  11. Ugradite valjku vrata na staze vodiča.
  12. Opcionalno, susjedna vrata do gornjih panela su zatvorena strehom. U strehe možete instalirati točke točke.

Jedini nedostatak ugrađenog namještaja je da je malo vjerojatno da će biti rastavljen da se koristi negdje drugdje. Prednost ugrađenih ušiju je da maksimalno uzimaju u obzir potrebe vlasnika.

Ugrađeni namještaj može biti izrađen od čvrstih drvenih panela. Ukrasite unutrašnjost prostorije s garderobom, prekrivenom lakom, naglašavajući prirodne ljepote gomile drva.

Zaključak

U svakom slučaju, kutne ormariće coupe (ugrađeni ili zatvoreni) savršeno optimiziraju udobno namjerno. Uspostavljeni suvremenim uglovima namještaja doprinose racionalnom punjenju u unutrašnjosti.

Čitaj više