Cigla imitacija to učiniti sami

Anonim

Cigla imitacija to učiniti sami

Dekorativna imitacija opeke u posljednje vrijeme dobiva povećanje popularnosti. Prvo, zid od opeke čini sobu ugodnijom, domaću. Čak iu bučnom urbanom stanu postoji osjećaj da ste u seoskoj kući. Drugo, zidovi od opeke - integralni atribut mnogih stilistika. Na primjer, unutrašnjost potkrovlja uključuje obveznu prisutnost zida od opeke. Učinite ovaj zid vlastitim rukama je lako. Postoji nekoliko mogućnosti da je utjelovljuje. Možete odabrati onaj koji će vam se činiti najprihvatljivijim.

Ciglana imitacija gipsa

Imitacija cigle iz žbuke je najčešći način da odabere gotovo sve majstore. Da biste to shvatili vlastitim rukama, trebat će vam sljedeće materijale:

  1. Gipsa i spremnik u kojem ćete ga uzgajati.
  2. Ljepilo.
  3. Otopina sapuna ili vazelin.
  4. Četkanje i boje.
  5. Razina.
  6. Oblikovanje sa savršeno glatkim zidovima i dnom. Može se napraviti vlastitim rukama od vlažne šperploče i drvenih šipki, ali ne zaboravite liječiti sve šavove s silikonom otpornim na vlagu.

Dakle, prije svega, morate odabrati (ili napraviti vlastite ruke) ispravan obrazac. Mnogo ovisi o njegovoj veličini. Ako vaša dekorativna cigla izađe previše tanko, na kraju će se slomiti, a ako je predebesto, onda ćete potrošiti mnogo žbuke na njega, a ovaj otpad će biti potpuno neopravdan. Idealna visina obrasca varira unutar 0,5-2 cm.

Kada se odabere oblik, potrebno je pripraviti gipsanu otopinu. Da bismo to učinili, moramo otopiti vodu gipsa na dosljednost debelog kiselog vrhnja i dobro ga miješati. Prije ulijevanja smjese u kalupe, moraju se temeljito omotati sapuna otopinom ili vazelinom, inače jednostavno ne proširite cigle iz oblika. Kada se ukrcate u smjesu, zgnječite ga s bilo kojim ravnim predmetom (na primjer, uobičajenim vladom).

Članak na temu: prednosti i mane kliznih vrata. Nijanse i savjeti o ugradnji kliznih snimljivih vrata

Imitacija cigle je dovoljno suha 20 minuta. Nakon tog vremena možete sigurno okrenuti oblik i dobiti gotov proizvod iz njega. Sada se cigla može slikati u bilo kojoj željenoj boji. Dakle, da izgleda što prirodnije, bolje je primijeniti najmanje tri sloja boje. Ovisno o željenom rezultatu, možete dodatno otvoriti lak opeke.

Nakon toga, možete nastaviti na sljedeći korak rada - zid dizajn i stvaranje zidane imitacije. Da biste to učinili, morate objaviti zid pomoću razine i pokrenuti polaganje s dna. Najbolje je postaviti pločice u redoslijedu kontrole. Potrebno ih je montirati na ljepilo za pločice, koji se nanosi na zid s posebnim zupčanicima.

Cigla imitacija to učiniti sami

Stropne pločice cigle

Da biste napravili opeka na ovoj tehnologiji, trebat će vam jednokratne stropne pločice polistirenske pjene. Savršena veličina budućih proizvoda je 7 cm za 15 cm. U ovom slučaju, cigle na zidovima će izgledati najprirodnije. Da biste izrezali takve cigle na pločici, mora se najprije staviti u olovku ili ručku, a zatim na čačkalicu da prođe kroz budućnost rezanja i nakon toga akutna ravna daska "stisnite" cigle. Takav bar može biti napravljen, na primjer, od poklopca pravokutnog konzerviranja može.

Pričvrstite slične cigle do zida najbolje ljepilo za keramičke pločice. Između opeke morate ostaviti male praznine (ne više od 1,5 mm). Kada slikate zid, pokušajte napraviti boje u prazninama. To će dizajn učiniti prirodnijim.

Cigla imitacija to učiniti sami

Zid

I prvo, a druga metoda rada zahtijeva naknadnu boju zida od cigle. Prirodni pogled na opeke ovisit će o ispravnoj odabranoj boji. Kako bi se postigla idealna nijansa, pomiješajte svjetlo i crveno okhru, a zatim ga raširite s malom količinom Belila.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese i prekrivače iz jedne spavaće sobe: specijalistički savjet

Također je važna metoda primjene boje. Najrealniji će izgledati tamponiranje. Ova tehnika je primijeniti debelu boju na zid pomoću ručnog tkanine.

U završnoj fazi rada trebate nijansu boje nazvane "prtljage kosti". Pa da širi ovu boju (to bi trebalo biti tekući) i primjenjivati ​​u malim količinama, prskajući ga na zid koristeći konvencionalnu četkicu za zube.

Cigla imitacija to učiniti sami

Najjednostavniji načini

Ako gore navedene cigle imitacijske tehnike navedene gore nisu prikladne iz bilo kojeg razloga, možete odabrati jedan od sljedećih načina. Svi su iznimno jednostavni, a osoba će ih moći ispuniti bez iskustva ovako:

  1. Korištenje gotovih ukrasnih panela. Ovo je možda najlakša opcija. Neke građevinske prodavaonice prodaju gotove ploče s imitacijom opeke. Ostajete samo da biste pripremili zid, primijenili ljepilo i skupite "mozaik" od komada panela.

    Cigla imitacija to učiniti sami

  2. Teksturirana tapeta. Moderne tehnologije omogućuju čak i najčešći pozadini kako bi se nevjerojatno slično cigla. Takav učinak postiže se zbog posebnih napetosti. U isto vrijeme, imate izbor između konvencionalne papirne pozadine i ispiranje na vinilnoj ili flizilinskoj osnovi. Tako možete odabrati opciju i spavaću sobu i za kuhinju. Slična pozadina ljepila bi trebala biti ista kao i najčeričnija.

    Cigla imitacija to učiniti sami

  3. Utiskivanje matrica. Za sličnu imitaciju cigli u građevinskoj trgovini morate kupiti posebnu gumenu ili polimerni matricu. Zid mora biti prekriven debelim slojem žbuke, matrica navlažite vodom i pritisnite zid, a zatim pažljivo uklonite. Na žbuku će ostati ispis mampa. U ovom radu vrlo je važno promatrati granice šavova i prenijeti šablon s mjesta na mjesto vrlo pažljivo. Kada se žbuka vozi, mora biti obojana. Ne zaboravite kada se boja na žbuku isuši, njegova boja postaje tamnija za nekoliko tonova.

    Cigla imitacija to učiniti sami

Članak o temi: Noći vodovod - 2019: Mješalice, umivaonici i toaleti nevjerojatnog dizajna

Čitaj više