Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Anonim

Do danas, osvježavajuće štitove smatraju se jednim od glavnih elemenata električne mreže. Stoga se instalacija rasvjetnog štita mora izvršiti odgovorno. Ako nemate dovoljno znanja, tada se instalacijski rad treba pouzdati s specijaliziranim tvrtkama.

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Ugradnja štita za rasvjetu

Izvedba cijele električne mreže u vašem domu ovisit će o ovom čvoru. Stoga, ako oštetite ili nepravilno instalirate, napajanje svih potrošača može zaustaviti. U ovom članku, web-lokacija "vse-elektrichestvo.ru" je pokušao detaljno razmisliti o tome kako instalirati rasvjetni štit vlastitim rukama.

Mjesto i veličina

Prije početka montaža rasvjete potrebno je izvršiti broj pripremnog rada. Također trebate odabrati veličinu veličina.

Mjesto Scho

Jedno od glavnih pravila je mjesto. Mora odgovarati nizu pravila s kojima ćemo se detaljno upoznati. P.7.1.28 Paue ukazuje na to da lokacija položaja treba biti prikladna za uslugu. Osim toga, instalacija se ne može provesti u prostorijama, koje se nalaze pod tušem, kadom ili kupaonicama.

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Niša u zidu za instaliranje štita

Ovdje su dodatna pravila koja treba voditi:

  1. Udaljenost od cijevi komunikacije trebala bi biti 1 metar. U isto vrijeme, potrebno je potpuno eliminirati opciju poplave. Raspored podnog štita mora biti veći od moguće razine poplava.
  2. Za sljedeću fazu stručnjaci uključuju izbor dizajna. Ovdje ćete morati odlučiti o mjestu instalacije dizajna. Opcija instalacije može se ugraditi i montirati. Prva opcija je prikladnija, jer ne zauzima mnogo prostora.
  3. Ako se odlučite instalirati, onda morate obratiti pozornost na materijal. U tom slučaju, instalacija štita će biti temeljna.
  4. Da biste instalirali u kući, bolje je odabrati plastične štitove rasvjete. Za ulicu možete odabrati metalni dizajn. Na drugu opciju također je potrebno uzemljiti.
  5. Dizajn strukture treba provesti na visini od 20 cm od poda. Na ulici je dizajn bolji za montiranje na visini od 1 metra.
  6. Ako će mjerni instrumenti biti instalirani u uličnom osvjetljenju štit, onda je potrebno organizirati.

Članak o toj temi: Podmazivanje za police strojeva za pranje rublja

Gabarits.

Sada je vrijeme da odlučite o veličini raspodjelnog štita. Ovaj čimbenik u većini slučajeva ovisi o broju opreme koju se odlučite za povezivanje. Stoga, prije kupnje, prvo morate odlučiti da će biti instaliran ovdje.

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Veličina scho

Da biste odabrali optimalnu veličinu, obratite pozornost na:

  1. Odlučiti s uvodnim strojem. Ako su već prisutni na katovnom štitu, instalacija će biti neprikladna.
  2. Stručnjaci preporučuju instaliranje zasebnog uvodnog stroja samo ako je električni sho pokreće distribucijska ploča s zaštitnim strojevima koji imaju veću ocijenjenu struju.
  3. Ako planirate instalirati osigurače za zaštitu grupnih mreža, onda je instalacija uvodnog stroja obavezna.
  4. Prisutnost brojača. Prilikom instaliranja brojača u štit moraju biti prisutni strukturni elementi za brtvljenje stezaljke iz uvodnog stroja do mjerača.
  5. Ako je mjerač povezan transformatorima, mora se predvidjeti zasebni odjeljak, koji se može zaključati ako je potrebno.
  6. Da biste ispravno odabrali dimenzije rasvjetnog štita, morate znati broj skupina. Dakle, izračun se najbolje obavlja unaprijed.
  7. Razmislite o dodatnoj opremi koju želite instalirati. Ako odlučite instalirati dodatnu opremu, morate osigurati mjesto za daljnje uređivanje.

Ugradnja štita za rasvjetu

Kada je pripremni rad u potpunosti dovršen, možete početi izravno na instalaciju. Postupak instalacije ovisit će o broju faza.

Jednofazni štitovi rasvjete

Do danas, pokriva se s jednofaznim potrošačima najpopularniji su.

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Povezivanje jednofaznog štitnika za rasvjetu

Proces instaliranja takvih zalipa je sljedeći:

  • Prije početka instalacije morate učiti i pripremiti jednosmjerne shemu. Neki kasnije priključuju shemu na vratima električnog štita.
  • Proces instalacije počinje s montažom DIN-rekek. Možete konsolidirati sve moderne uređaje za uključivanje. U nekim dizajnu već postoje DIN tračnice, ali u većini slučajeva treba ih remake.
  • Odmah je poželjno instalirati i gume za pričvrsne žice. Te se gume mogu i dalje pričvrstiti na željeznicu ili ladicu. Sve ovisi o njihovom dizajnu.
  • Sada možete početi instalirati opremu na željeznicu. Mount se provodi na štetu proljetnog mehanizma.
  • Prema standardima pue, moć će uvijek biti ostavljena. Stoga, ako prvi put otvorite električni poklopac, možete biti sigurni da se uvodni stroj nalazi u gornjem lijevom kutu. Ako postoji stroj za sigurnosnu kopiju, obično se nalazi na desnoj strani.
  • Ako postoji uvodnik automatski u dizajnu, tada je fazna žica instalirana odmah ispod njega. Terminali za nulte žice mogu se malo nižiti. U nekim slučajevima, oni su također smješteni na bočnim zidovima ormarića.
  • U budućnosti se grupni strojevi pokreću fazni terminal. Stoga se nalaze ispod guma.

Članak o temi: Sive zavjese u unutrašnjosti dnevnog boravka: s kojom se mogu kombinirati?

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Fotografija prikazuje shemu raspodjele trokrevetne distribucije

  • Ako odlučite instalirati RCD, oni moraju biti postavljeni ispod grupnih strojeva. U ovom redu možete staviti i dodatnu opremu.
  • Kada je instalirana oprema za napajanje, moguće je početi povezivanje. Da biste to učinili, trebate shematski dijagram štita za rasvjetu. To vam omogućuje da pratite svaku žicu.
  • Kada je distribucijska ploča unijela unutar njega, može se montirati na stalnu lokaciju ugradnje.

Tri faza sho

Instalacija, kao i proizvodnja, koja se izvodi u trofaznom dizajnu, praktički se ne razlikuje, ali postoje određene nijanse.

Izgradite i instaliranje štita za rasvjetu

Fotografija prikazuje dijagram trofaznog isključivanja preklopa rasvjete

Sada razmotrimo nijanse s kojima možete naići na instaliranje:

  • Glavna razlika je mogućnost povezivanja trofaznih i jednofaznih opterećenja. Ovisno o vrstama opterećenja, postoji i opcija kada će se jednofazno opterećenje napajati od 2 ili 3 različita faza.
  • Prva moguća opcija je moć iz uvodnog stroja trofaznih i jednofaznih opterećenja. U ovom slučaju, ispod uvodnog automat, morat ćete staviti tri gume faznih žica. Jednofazni i trofazni opterećenja mogu se pokrenuti. U drugom, načelo izgradnje takvog štita bit će slično jednofaznoj fazi.
  • Ako će samo jednofazne opterećenja biti pokreće trofaznom uvodnom stroju, u ovom slučaju, ispod uvodnog automata treba instalirati tri gume za fazne vodiče. Iz svake od tih guma možete spremiti pojedinačne skupine.

Spremni instalirati štitove rasvjete

Na tržištu su također predstavljeni i gotovi distribucijski paneli rasvjete. Njihovi su dizajni već prisutni svu potrebnu opremu koja je dovoljna za povezivanje. Postoje mnoge vrste takvih štitova, tako da nema smisla razmotriti svaki.
  1. Označavanje konfiguracije i vrste uređaja primjenjivat će se na vrhu. Prvi znak označava prisutnost uvodnog stroja. Ako postoji broj "1", onda to znači da postoji prekidač bez ugrađene zaštite. Znak "1a" sugerira da postoji prekidač s ugrađenom obranom. Simbol "1D" sugerira da dizajn ima stroj s ugrađenom zaštitnom zaštitom za zatvaranje. Prema tome, broj "0" označava da u uređaju nema uvodnog automat.
  2. Sljedeći brojevi sugeriraju nominalnu struju na koju se izračunava štitnik za rasvjetu.
  3. Nakon frakcije označen je broj prekidača i strojnih pištolja.

Članak na temu: Kako izračunati Champs na grafikonu: Izračun formule

Osim toga, u određivanju možete zadovoljiti sljedeća slova:

  • "U" - označava potrebu ugraditi ploču u nišu;
  • "SC" - prisutnost u dizajnu štita pulta;
  • "F" - prisutnost dodatnih instrumenata kontrole, kao i alarm.

zaključci

Rasvjeta štit je glavni element koji mora biti prisutan u bilo kojoj električnoj mreži. Stoga je izbor odgovoran. Nadamo se da su informacije koje su prikazane u ovom članku pomogle shvatiti instalaciju. Ako ste sigurni da se nećete moći sami nositi s instalacijom, pogledajte profesionalce.

Preporučujemo istraživanje:

Čitaj više