Kako napraviti računalni stol iz drvnog masiva?

Anonim

Računalni stolovi od drva su izdržljiv namještaj koji se lako proizvodi kod kuće. To će iskoristiti crtež stola s prirodnog stabla.

Kako napraviti računalni stol iz drvnog masiva?

Računalni stol od drva karakterizira visoka čvrstoća i visok vijek trajanja.

Shema označava parametre svakog elementa. Prirodno stablo željene veličine može se naručiti na pilanu.

Komponente

Kako napraviti računalni stol iz drvnog masiva?

Shema dizajna i veličine i veličina računala.

Sličan stol od drva je kompaktan i višenamjenski namještaj koji je dizajniran za smještaj računala i njegovih komponenti. S konstruktivne točke gledišta, takav namještaj od drvenog polja treba imati tablicu vrh, 2 police i ormar s ladicama. U proizvedeni model ispod stola, polica je predviđena za ugradnju jedinice sustava, otvorenu nišu za pohranjivanje raznih sitnica i uvlačiv stalak za tipkovnicu.

Računalni stol od prirodnog drva može se napraviti od mobilnog, prikladnog ili ugrađenog tablice. Može se izvesti u nekoliko verzija. Može se obaviti s otvorenom ili zatvorenom nišom, s ladicama i suspendiranim. Veličina kauča i njezina vrsta ovise o osobnim preferencijama korisnika. Duljina produkta mijenja u rasponu od 350-430 mm, a dubina ovisi o istom parameru same tablice. Za donju bazu kauča, visina je 50-60 mm. Optimalna opcija se smatra da proizvodi pregršt stabla s dužinom od 400 mm i visinom duljine ladica od 160 mm.

Računalni stol iz niza može se napraviti s odgovarajućim krevetom, koji je autonomni dizajn. Takav model je priključen na okvir glavnog proizvoda. Visina unutarnjeg postolja mora se podudarati s istom tabličnom indikatorom - 750 mm. Standardna duljina kauča s odjeljkom za jedinicu sustava je 700 mm.

Članak o toj temi: Grijač struje protoka pod tušem: Kako odabrati ispravno

Računalni stol može biti opremljen mobilnim tablom. Ovaj autonomni dio opremljen je nosačima kotača, što mu omogućuje da se slobodno kreće u odnosu na glavnu strukturu. Proizvod koji se razmatra opremljen je ladicama, police i drugim stanicama koje su namijenjene za spremanje pribora i ostalih pribora. Duljina standardnog mobilnog ormarića doseže 400 mm, dubina je 500 mm, a visina je 575 mm. Ovaj proizvod se može instalirati ispod tablice ili pored njega.

Pripremni rad

Da bi se računalo radilo vlastitim rukama, bit će potrebni sljedeći materijali:

Kako napraviti računalni stol iz drvnog masiva?

Za montažu računalnog stola bit će potreban štitovi od borovog namještaja.

  • štitovi od borovog namještaja;
  • 6,2 m duge ploče;
  • šperploča (6x1525x1525 mm);
  • šmirgl papir;
  • lak.

Za proizvodnju računalnog stola bit će potrebni posebni pribor i zatvarači. Stručnjaci preporučuju kupnju 3 kompleta kuglica ili vodilica valjaka s duljinom od 500 mm. Posljednja vrsta se razlikuje od lopte analog niske cijene. S tehničke točke gledišta, vodilice valjka nisu produženi. Oni su krhki i brzo ne uspijevaju. Za stalak za uvlačenje morat ćete kupiti 1 set od 400 mm. Potrebna će pribor i pričvršćivači:

  • Sranje;
  • 50 vijaka za samo-tapkanje (5x60 mm);
  • 3 ručke za ladice.

Proizvodni proces se provodi uz pomoć hacksaw, bušilice, vježbi, odvijača, kvadrata, dlijeta, ruleta, brusnog stroja. Pre-označite oznake i izrežite glavne dijelove tablice: radna ploča, 3 zida, dno i poklopac kauča. Zidovi trebaju izrezati na 2x2 cm fragmente gornjih prednjih kutova u 2x2 cm. Svaki je zvučnik proliven pomoću brusnog papira.

Na stražnjem rubu središnjeg zida napravi uzorak širinom od 200 mm i dubinom od 18 mm, dok se vidi visina razine poda od 265 mm. Na ovom mjestu postavljena je poprečna ploča od štita. Njezini parametri su 18x200 mm. Dizajniran je za povezivanje 3 vertikalne strane. Na druge strane, ploča je pričvršćena u rasutom stanju s vijcima za samozadočavanje.

Članak na temu: niša u kupaonici: foto montaže police iz suhozida

Računalna tablica koja je opremljena poprečnom trakom ima značajnu krutost. Sljedeći korak uključuje vožnju odgovarajućih rupa na pravim mjestima. Donji okvir se prikuplja pomoću vijaka za samozadočavanje.

Proces proizvodnje stola

Kako napraviti računalni stol iz drvnog masiva?

Sklop kruga elemenata računala.

Da biste postavili stacionarnu policu za ugradnju jedinice sustava, morat ćete smanjiti horizontalnu nišu i bočni zid. Da biste to učinili, potrebno je smanjiti gornji kut bočne stijenke, zaokružen s papirom. Slično tome, dolaze s kutom stražnjeg dna (za postolje). Mala bočna strana je pričvršćena na policu i na stražnju ploču. Tada je prvi dio pričvršćen na veliki bočno. Donji otvori pod policom i krevetom su pokriveni panelima. Popraviti ih, koristi bez ljepila.

Sljedeća faza osigurava proizvodnju nadgradnje. Unaprijed pripremljen uzorak. Rupe bušiti na svojim ciljevima i primijeniti na poklopac stola računala. Da biste ispravno napravili stolu na računalu, primijenite kvadrat. Dizajniran je za provjeru geometrije dizajna. Vijci za samozakopljenje su pričvršćeni u poklopac. Prethodno rupe u gornjem stolu kombiniraju se s utičnicama sa strane.

Zatim napravite oznaku, režete štit u veličini u 400x2000 mm. Dobivene su sljedeće pojedinosti:

  • gornja polica s širinom od 315 mm;
  • Cross-daska.

Vertikalni prosječni zid je izrezan iz štita od 200x2000 mm. Pričvršćena je na stol s vijcima. Prethodno pripremljeni predložak i napravite rupe.

Linearnost svakog spoja se kontrolira obloženim.

Sljedeća faza je instalirati stražnji sloj. Gornja polica je složena na kraju središnjeg zida, poravnat i pričvršćen je na margine na bočnice, a zatim na liniju prosječne daske. Lijeva polica je ispumpana iz štita širinom od 200 mm.

Zidovi ladice izrađeni su od ploče od 12x120 mm. Dno niša izrezanih iz šperploča. Dobivene gredice su uvrnute s samoljepljima, dno je ušiveno. Vodiči su fiksirani odozdo, dok je alineja 18 mm od prednjeg ruba bočno.

Članak o temi: Kako lijepiti pozadinu na zidu i u kutovima

Zatim proizvedeni od stakla na tipkovnici. Računalni stol rastavlja, svaki dio je grupiran i prekriven lakom. Detalji se suše. Namještaj ide. Ako je potrebno, spoj je pojačan ljepilom stolarije. Zatim je vidio 3 daske lica. Napravite oznaku i bušilice u njima (za ručke). Pribor vijci će istovremeno spojiti između zidova niše i okrenutog. Da biste postavili panele u otvor ormarića, koriste se klinovi. Označavanje se provodi. Olovke su zategnuti dugim vijcima. Osim toga, možete zaviti vijke. Računalna tablica je spremna za rad.

Čitaj više