Kako je toalet raspoređen

Anonim

Do danas se privatno izgradnja brzo razvija. Sastavni dio bilo kojeg projekta, biti udoban kuću ili stan, je provesti komunikacije i ugradnju sanitarne opreme. Posebno mjesto u ovom broju je proces instaliranja WC-a. WC je u bilo kojem apartmanu. To je oprema za slanje potreba ljudi koji su instalirani u sanitarne čvorove. WC može biti opremljen automatskim ili poluautomatskim sustavom za pranje. Najčešće se izrađuje od vodovodne keramike.

Kako je toalet raspoređen

Vrlo je važno točno znati kako je toalet i njegov ispusni spremnik, jer s bilo kojim slomom bit će moguće odmah početi popraviti, a ne čekati majstora.

Svaki vlasnik bi trebao znati uređaj ove opreme, načelo njegovog rada, osnovni zahtjevi za održavanje njegove instalacije itd. Sve je to vrlo važno za racionalnu operaciju. Čak i prije naše ere, takvi su uređaji konstruirani. Najstariji toaleti pojavili su se u središnjoj Aziji oko 11. stoljeća. U posljednjih nekoliko godina proizvedeno je sve više novih modela. Važno je s obzirom na uređaj za toaletnog uređaja, odvodni spremnik, glavne vrste toaletnih posuda.

Glavna sorta

Kako je toalet raspoređen

Ugradnja wc i isprana spremnika.

WC može biti nekoliko vrsta, ovisno o tehnici dizajna i instalacije. Odaberite na otvoreni WC i suspendirani. S druge strane, među poda postoje toaletne zdjele sa spremnikom, zasebno stojeći, zastoja i turski. Razlika suspendirana je da je potrebna prisutnost na zidu odvoda i posebnog spremnika na zidu. U isto vrijeme, odvod ide izravno. Ovisno o vrsti odvoda, uređaji se razlikuju horizontalnim, okomitim, nagnutim ili sifonskim odvodom. Neke se sorte djelomično izvodi dodavanjem srebra, koji osigurava antibakterijski učinak. Drugi imaju prevlaku od odbijanja vode.

Najmoderniji toaleti (automatizirani) omogućuju vam da se riješite neugodnog mirisa, imamo grijana mjesta i druge funkcije. Postoje određeni zahtjevi za njih. Toaleti su dio sustava odvodnje. Visina tijekom instalacije treba biti 400 mm. Kako bi se izbjeglo lom, WC mora izdržati težinu od 200 kg vaganja, a neke od njih mogu izdržati opterećenje od 400, pa čak i 800 kg. Postoji nekoliko vrsta sustava za odvod vode: jednostavna, dvostruka (3 i 6 litara) i prekinuta. Ispusni sustavi mogu biti elektronički i mehanički.

Glavni dijelovi toaletne posude su odvodni spremnik, zdjela i stolice (sjedalo).

Ispravni spremnik nije obvezna komponenta.

Članak o toj temi: Proizvodnja stolne liste ispod sudopera u kupaonici od keramičkih pločica

Uređaj WC odvodnog posude

Kako je toalet raspoređen

Shema ekonomskog zaprljanog spremnika.

Kada je toaletni uređaj u apartmanu ili udobnoj kući, važno je znati načelo rada odvodnog spremnika. Prije svega, kada kupujete WC, morate obratiti pozornost na sve komponente, morate procijeniti samu posudu. Jedan od najvažnijih elemenata je odvodni spremnik. Mora se prikupiti, racionalno instalirati i prilagoditi rad. Uređaj odvodnog spremnika je vrlo jednostavan. Spremnik se može izraditi od keramičkog materijala ili plastike. Razlikuje se nekoliko mehanizama za rad odvodnog spremnika: s gumbom za zaustavljanje, ispustite dual-modu i s dva gumba. Posljednja opcija je najekonomičnija i modernija. U ovom slučaju moguće je uštedjeti vodu.

Postoji veliki i mali gumb. Velika spaja svu vodu iz spremnika i mali dio. Pranje vode također može biti drugačiji: izravan i obrnut. U prvom slučaju voda teče izravno iz spremnika u zahodu u jednom smjeru. U drugom, smjer se može varirati, što je optimalnije. Znanje tehnologije instalacije odvodne spremnike je od velike važnosti. Prije svega, morate ga prikupiti zajedno, prema primijenjenim uputama. Sljedeća faza rada je ojačati spremnik. To u velikoj mjeri ovisi o modelu. Najvažniji dio instalacije je povezivanje s kanalizacijskim sustavom i vodovodne cijevi tako da postoji mogućnost konstantnog dovoda vode. Uz poseban plovak, morate naučiti kako podesiti razinu vode u odvodnom spremniku. Sve je to u uputama. Prije nego što počnete koristiti, morate ga provjeriti. Ako postoje curenja ili drugi nedostaci, preporuča ga zamijeniti novim.

Dijagram odvodnog spremnika

Kako je toalet raspoređen

Shema redovne toaletne posude.

Uređaj spremnika je vrlo jednostavan. Shema podsjeća na hidraulični stroj. Ima plovak, pečat i poluge. Pomoću gumba ili poluge možete usmjeriti vodu od vrha do dna za čišćenje i uklanjanje sadržaja. Postoje vidljivi i nevidljivi dijelovi u spremniku. Vidljivo uključuje poklopac, spremnik, gumb. Nevidljivi dio se nalazi unutar. Tekn za ispuštanje ima u svom sastavu Float Crane (potrebno je ispuniti spremnik za vodu i podesiti njegov broj), gumb za ispiranje vode, utikač s bočnim vrstom vodoopskrbe i ispuštanja priključaka.

Članak o temi: crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajnerski savjeti

Instalacija suspendiranog spremnika provodi se prema sljedećoj tehnologiji. Prije montaže spremnika potrebno je preklapati vodu. Prvo morate pričvrstiti cijev za pranje na spremnik. Veličina cijevi 32 mm. Ispravni spremnik se podiže na takav način da se donji kraj cijevi nalazi na željenoj razini. Prije toga, u zidu napravite oznaku za cijev. Uz pomoć markera ili olovke, postoje točke u kojima će se bušiti rupe za pričvršćivanje spremnika. Da biste to učinili, možete koristiti vijke ili tiple. Spremnik je pričvršćen u horizontalnom položaju. Pored njega se pridružuje hladnoj vodi i ispunila je. U mjestima spojevi, cijev i spremnik je poželjno da se brtve izbjegnu curenja.

Ako bi trebao postaviti spremnik nisko, onda je pričvršćena na polici toaletni zdjelu. U isto vrijeme, brtva je najprije složena. Nakon toga, spremnik za ispuštanje je pričvršćen na policu pomoću vijaka s brtcima koji se nalaze unutar spremnika. Nakon toga, morat ćete vrtjeti matice i pokriti kroz rupu u spremniku. Tada je spremnik instaliran na zahodu. Da biste to učinili, vijci koji se nalaze na spremniku kombiniraju se s rupama na polici, a matice su pričvršćeni. Na kraju morate spojiti vodoopskrbu na crijevu.

Načelo odvodnog spremnika

Mehanizam za ispuštanje vode je vrlo jednostavan. Kada pritisnete gumb za zatvaranje vode, otvara se ventil, koji povezuje toalet s spremnikom, a voda se izlije u usta. U slučaju da se razina vode smanji u spremniku, tada je plovak uključen, što omogućuje da se ponovno napuni. Kako biste osigurali željenu volumen vode u spremniku, morate slijediti položaj plovka. Ako ima puno vode, plovak je potreban za podizanje. Podešavanje se provodi pomoću posebnih uređaja koji se nalaze na plovku.

Ako postoji automatski ispusni sustav, ventil se zatvara nakon što spremnik postane potpuno prazan. Najviše starih vrsta toaletnih zdjela imaju ugradnju isključivanja s plovkam ventila. Postoji intrauterinski model toaletnih zdjela koje su izrađene od izdržljive plastike. Imaju pogled na širok, ravan spremnik. Ugrađeni spremnik mora biti opremljen ispiranjem ploče na kojem se nalaze 2 gumba. Ako kliknete na desno od njih, tada će pasti 6 litara vode, ako je s lijeve strane - 9 litara. U prvom slučaju postoji mogućnost uštede vode.

Članak o temi: Plastični vijenci za zavjese: vrste, značajke, pravila o instalaciji

Uređaj za zdjelu i sifon

WC uređaj uključuje svoje dijelove kao što je sifon i zdjela. Zdjela je vidljivi dio toaleta, gdje se pošiljke izravno javljaju. Trčanje, glatko ulazi u sifon. Potonji je potrebno kao hidraulički zatvarač za plinove koji se nakupljaju u sustavu. Sifhon ide u glavnu cijev, koja izravno ulazi u kanalizacijski sustav. Sifhon ima zakrivljeni oblik. Na ovom mjestu često se akumuliraju razne nečistoće: smeće, kosa, itd. Zbog svega toga, zahod se mora povremeno očistiti različitim metodama. Može se koristiti kemikalije, kao što je Krot, g. Muskul, Tiret.

Dobar učinak daje se neki narodni sredstva koji sadrže kiseline i alkalije u njihovom sastavu. Možete ukloniti pauze s obilazbom, u svakom apartmanu.

Dakle, moguće je zaključiti da uređaj takvog instrumenta, kao zahod, nije jako težak. Glavne komponente njegovih dijelova su ispusni spremnik i zdjela. Najteži je tenk. Uređaj se odlikuje prisutnošću ventila, gumba, plutača.

Čitaj više