Kako se sastoji od tuširanja

Anonim

Da bi se spremioUgradnja tuš kabine može se napraviti vlastitim rukama.

Kako se sastoji od tuširanja

Da biste instalirali tuš kabinu, morate znati slijed montaže, naučiti pouzdano izvesti sve veze, napraviti brtvljenje zglobova.

Kako bi se samostalno montirali tuš kabinu, potrebno je znati njegov uređaj.

Tuš kabina napravljena od gornjeg poklopca (ako postoji zatvoreni tuš), tuš zidovi, tuš paleta, mikser i tuš panel (tuš s dodatnim mlaznicama).

Tuš kabine su zatvorene i otvorene. Otvoreno se sastoji od vrata, zalijevanje tuša, miksera i palete. Bočne stijenke mogu poslužiti kako je postavljeno popločani zid kupaonice. Takva tuš kabina može biti opremljena u kutu kupaonice, pa se takve kabine nazivaju tuš uglovi.

Instaliranje kuta za tuširanje

Kako se sastoji od tuširanja

Shema kabine za tuširanje.

Da biste instalirali kut za tuširanje, potrebno je sljedeće:

  1. Odaberite mjesto u kupaonici, koji je najprikladniji za uređenje ugla. Kut mora biti pun s podnim pločicama na strop.
  2. Paleta treba instalirati na pod.
  3. Podesite horizont s razinom.
  4. Ako paleta nema noge, možete napraviti postolje od cementnog estriha ili cigle.
  5. Onda morate spojiti paletu na kanalizacijski odvod.
  6. Zatim spojite tuš ili tuš. Tušnica je ploča na kojoj se nalazi tuš. Ploča se obično izrađuje od akrila ili čelika.
  7. Zatim morate instalirati vrata. Mogu se otvoriti ili biti kliznuti. Vrata za tuširanje izrađene su od polistirena ili kaljenog stakla.

Zatvorena kabina je složeniji dizajn, koji se sastoji od krova, tuš palete, vrata, tuš panela, miksera i bočnih zidova. Zatvorene tuš kabine su češći opcija.

Osnova tuš kabine je okvir , Izrađena je od aluminija, koja ima snagu i lakoću. U okvir potrebno je montirati vrata, krov i bočne zidove. U sastavljenom stanju, svi dijelovi trebaju biti teško pričvrstiti na okvir, a zatim instalirati cijeli dizajn na paleti.

Vrata i bočni zidovi izrađeni su od polistirena ili stakla.

Palete su izrađene od različitih materijala, one su kako slijedi:

  • akril;
  • kvarilov;
  • Metalni čelik emajliran;
  • Cast željezo emajlirano;
  • fairence;
  • Od mramor mrvica.

Kako sastaviti ruke tuš kabinu

Komplet za tuširanje obično uključuje upute za njegovo sklop.

Opisuje sve detaljno. Međutim, neki proizvođači daju vrlo malo informacija.

Stoga možete iskoristiti sljedeće savjete o njegovoj instalaciji:

Sušilo za montažu.

  1. Potrebno je pronaći prostrano mjesto gdje se može prikupiti.
  2. Prvo morate instalirati tuš ladicu.
  3. Zatim ga namjestite vodoravno pomoću razine, pričvrsne noge.
  4. Kada instalirate, koristite brtvilo.
  5. Po završetku instalacije tuš palete treba instalirati bočne zidove.
  6. Moraju biti pričvršćeni odostraga s vijcima.
  7. Nakon postavljanja bočnih zidova je dovršena, trebate instalirati tuš ploču.
  8. Mora se pričvrstiti na bočne zidove uz pomoć vijaka za samo-tapkanje.
  9. Zatim instalirajte okvir na paletu.
  10. Zatim, uz pomoć brtvila, morate pričvrstiti stražnje zidove na zidove kupaonice.
  11. Nakon svega ovo potrebno je instalirati krov.
  12. Mora se popraviti pomoću samostalnih uzoraka ili vijaka.
  13. Nakon toga instalirajte vrata.

Članak na temu: Estrih na drvenom podu ispod pločica: Kako sipati

Postoje tuševi koji osiguravaju funkcije finske, turske kupelji, kao i tropske duše. Takve tuš kabine imaju generator pare i ventilator.

Ventilator je dizajniran kako bi paru u tuš kabini ravnomjerno. Ventilator također služi za brisanje ovog para iz kabine.

Generator pare ne pruža samo saunu s potrebnom temperaturom, već i čisti vodu iz vapna depozita.

Generator pare je dizajniran za pružanje saune s potrebnom temperaturom. Kada temperatura povećava iznad željenog, generator pare je isključen. Funkcija funkcije zaštite tuša iz pregrijavanja dolazi. Postoje generatori pare s funkcijom pročišćavanja vode iz vapna depozita.

Neke kabine su sposobne za nedovoljnu vodu da isključite generator pare. Električni dio instalacije preporučuje se povjerenje kvalificiranom elektriku.

Treba pamtiti da je poseban električni raspored potreban za tuš kabinu - i za bojler i za klima uređaj. To bi trebalo povjeriti samo profesionalni stručnjak. Ovdje su električari povezani pod tušem.

Kako funkcioniraju tuš kabine?

Za svaku vodovodnu opremu treba sažeti hladnu i vruću vodu i kanalizaciju. Prije instaliranja tuš kabine morate pripremiti sve potrebne komunikacije. Hladna i vruća voda treba biti spojena na miješalicu. Priključak za vodu se preporučuje povjerenju kvalificiranog vodovoda.

U tuš kabinama su osigurane 2 vrste mješalica:

  • jednostavno ili jednodimenzionalno;
  • Twin ili termostatski.

Kako se sastoji od tuširanja

Jednodimenzionalni mikser je opremljen aeratotorom koji vam omogućuje jednostavno podešavanje temperature i tlaka vode.

Jedinodimenzionalni mikser je najpraktičniji i praktičniji. Budući da je ova vrsta miksera opremljena aeratorom, omogućuje vam da uštedite vodu. Možete jednostavno podesiti temperaturu i pritisak. Takvo prilagodba tijekom usvajanja duše osigurava stalnu temperaturu vode.

Termostatski mikser je poznata klasična vrsta miksera.

Što se tiče uklanjanja vode u kanalizaciju, pod tuš kabinom je cijev koja se povezuje s odvodom tuš kabine. Ova cijev ide u kaput, a već je spojen na kanalizaciju. Ovo je vrsta sifona teškog dizajna, a to je najpraktičniji od fleksibilnog.

Nakon što je kabina tuširanja spojena na kanalizaciju, potrebno je provjeriti svoju pouzdanost kako slijedi: stavite list papira ispod kabine, ispunite ga vodom i zatim odvodite. Ako je papirnati list suha, instalacija je ispravno napravljena.

Članak o temi: Koji su dvorci na plastičnim prozorima i metodama instalacije

Važno je razmotriti načelo operacije i uređaj za zalijevanje tuša. Ima mnogo rupa različitih veličina, višenamjenski, jer ima nekoliko načina. Rotirajte polugu koja se nalazi na zalijevanje, možete prebaciti načine. Za masažu se nalazi kruti protok vode i za pranje glave - nježni tijek vode. Može biti oko 20 rupa za različite načine na modernom kanilu. Zahvaljujući tehnologijama zalijevanja, voda može filtrirati vodu i samočišćenje.

Tuš se može montirati na crijevo. Crijevo može imati različitu duljinu.

Veličine crijeva su obično:

  • 1,25 m;
  • 1,5 m;
  • 1,6 m;
  • 1,75 m;
  • 2,0 m.

U osnovi, najpopularnije veličine su 1,5 i 1,6 m. Crijeva su izrađena od silikona ili obične gume.

Guma je ojačana metalnom folijom ili cijevnim nitima. Postoje nemetalizirana i metalizirana crijeva.

Uređaj tuš kabine s hidromasažom

Shema tuša s hidromasažom.

Osim toga, tu su tuš kabine s hidromasažom. Funkcija hidromasaže proizvodi mlaznice, koje mogu biti od 1 do 20. Što više su, to bolje. Hidromasaža se izrađuje zbog protoka vode pod tlakom vodovodnog sustava.

Morate saznati prije kupnje kabine, kakav pritisak imate u vodovod i što je potrebno za rad kabine.

Ako je u vašem vodovodu potreban tlak od 1,5-3 atmosfere ili 1,5-3 bara, možete instalirati uređaj hidromasažnog uređaja.

Mlaznice koje pružaju hidromasaž su sljedeće vrste:

  • hidromasaža;
  • aeromasaža;
  • Kombinirani.

Hidrorasažne mlaznice se opskrbljuju pod tlakom.

Aermatmaage služi zraku, koji kada udaranje vode stvara mjehuriće. Kombinirani kombinirati u isto vrijeme prvi i drugi. U tuš kabinama se nalaze na različitim razinama, što pridonosi masaži određenih dijelova tijela.

Intenzitet mlaza se razlikuje na različitim razinama. Na primjer, na razini noge i vrata, intenzitet mlaz je mekan, a na razini kralježnice (spin, slabina, bokovi) - mlaz je teže. Mlaznice se kreću i proizvode zrak vode i tlaka, što doprinosi hidromasuru određenih dijelova tijela.

Tuš kabina s hidromasažom od modernih materijala, kompaktnih i svjetlo, je utjelovljenje vedrine i zdravlja. Ovaj mali poseban svijet, pjenušava veličanstvenost, donijet će istinski užitak vlasniku i ukrasiti kupaonicu. Hidromasažne kabine kombiniraju sve glavne prednosti tuš kabina i hidromasažnih kupelji. Obično imaju impresivne veličine, ali je sposobna spasiti mnogo prostora. Razlikujte 2 vrste kombiniranih tuš kabina:

  • kupka s tušem, koja dijeli kupanje na pola, s mogućnošću instalacije hidromasaža;
  • Kupka s hermetičnim tušem, koji omogućuje ugradnju kutnog hidromasašnje i saune.

Kako funkcionira kupka?

Kako se sastoji od tuširanja

Mlaznice koje se nalaze na različitim razinama pod tušem pomaže uspostaviti razne intenzitet struje za određene dijelove tijela.

Članak o temi: Naputak Kako prevesti vrata hladnjaka Atlant

Generator pare koji stoji iza stupa duše zagrijava i kuha vodu, a zatim baci par od 60 ° C kroz mlaznicu. Ako je vlažnost 100%, volumen par u kabini može se zagrijati do 50 ° C. Isprva se može činiti da ova temperatura neće sasvim dovoljno kako bi se slagala. Ali u stvari, samo takva temperatura je prag osjetljivosti boli, a ne svatko može izdržati temperaturu iznad 45 ° C. Moderne hidromasažne kabine dokazale su svoju učinkovitost i pouzdanost tijekom dugih godina.

Ljekovita sila vode poznata je dugo vremena. Natrag u spise hipokratskih, opisani su opisi postupaka liječenja, koji su prototip modernog hidromasaže. Naravno, u to vrijeme suvremeni tuš čizme su još uvijek daleko. Hidromasaža pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi u površinskim slojevima kože i tkiva, stimulira cirkulaciju limfa i isporučuje mnoge ugodne senzacije, nosi veliki naboj energije i uklanja stresnog opterećenja.

Demontring tuš

Ponekad se događa da je potreban demontaže tuš kabine, na primjer, kada se kreće ili mijenja staru kabinu na novi. Da biste ispravno rastavili tuš kabinu, morate slijediti upute u nastavku:

  • Prvo morate isključiti iz struje.
  • Zatim preklapaju dizalice s toplom i hladnom vodom.
  • Odvojite fleksibilne crijeva vode.
  • Odvojite sifon iz kanalizacijske cijevi.
  • Rastavite sve što je unutar kabine: raspršivači, tuš, držač ručnika, police itd.

Prije početka rastavljanja tuš kabine, svi šavovi podmazuju brtvilo kako biste uklonili brtvilo.

Zatim počnite rastavljati samu kabinu. Prije toga, potrebno je podmazati sve šavove kako bi se uklonili brtvilo.

Pričekajte kada počinje kemijska reakcija, a zatim brzo dok se brtvljenje ponovno zamrzne, rastavite sve komponente (gornji poklopac, valjak mehanizam, bočne zidove, vrata).

Važno je napomenuti da se brtvilo može ukloniti i mehanički rezati s nožem. Međutim, nakon toga, kriške silikona mogu ostati, što se može omekšati otapalom ili benzinom, a kada se omekšava, može se lako ukloniti.

Prilikom rastavljanja tuš kabine preporuča se koristiti odvijač ili odvijač.

Nakon što su bočne zidove uklonjene iz palete, trebali biste se preseliti u paletu. Rasporeće se olakšano ako je stajao na nogama. Ako je paleta bila pričvršćena na estrih, onda morate naporno raditi i razbiti estrih. Nije činjenica da će paleta ostati toliko. Stoga su sve palete uglavnom pričvršćene na nogama.

Vođeni gore opisanim uputama, možete samostalno instalirati tuš kabinu, koristeći silikonski brtvilo, odvijač ili odvijač, bušilicu i razinu. Također, ako je potrebno, možete napraviti demontažu tuš kabine. Vi samo trebate učiniti naprotiv, sve instalacijske akcije.

Čitaj više