Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Postoji nekoliko načina, prema kojem se može izvršiti dekoracija zida. Paneli se mogu postaviti okomito ili horizontalno. Prije razmatranja postupka za obavljanje posla, morate znati koji je laminat pogodan za montažu na zidove i u koje sobe možete obaviti sličan cilj.

Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Shemom laminata s vlastitim rukama.

Koji se laminat može koristiti?

Split ljepilo, jezik i klikom laminata. Ljepljivi laminat ima glatke rubove. Takvi paneli su lišeni brave. Može se položiti na glatke površine. Za konsolidaciju se koriste konstrukcijske silikonske i tekuće nokte. Instalacija je iznimno jednostavna: ljepilo se primjenjuje s cik-cak na pogrešnoj strani ploče, to je složeno, a zatim se kraj ploče obrađuje ljepilo, sljedeći i tako do kraja je složen. Govoreći višak ljepila morate odmah ukloniti s vlažnom krpom. Dekoracija zidova s ​​laminatom ove vrste je nemoguće, pogodna je samo za podove.

Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Dvorci na jeziku i kliking laminatima.

Jezik laminat je opremljen posebnom bravom. Također se slagala s ljepilom. Spol nije bolestan. Kao rezultat toga, zglobovi su uvijek točni i suhi. Bendovi su učvršćeni u žlijeb jezika s malim noktima ili zagrada za čišćenje. Uređenje zida može se napraviti na takav laminat.

Klikom na laminat je naprednija verzija jezika. Krest takvih panela u kontekstu ima oblika poput kruške. Prilikom polaganja ovog materijala, susjedna ploča se oslanja oko 20 stupnjeva. Krest dvorca se uvodi u žlijeb, tlak se rotira u bazu, kao posljedica toga što je brava pupping. Zidovi zidova napravljeni takvim panelima razlikuju se u vrlo visokoj snazi. Osim ljepila, male nokte se koriste za priključivanje takvih panela. Kleimeri se ne koriste, jer Brava neće puknuti. Dekoracija zidova izvodi se isključivo pomoću ljepila i na drvenom sanduku.

Članak na temu: Fototel i fotografije: Što treba obratiti pozornost na kupnju

Često se laminat naziva MDF ploče koje imaju odgovarajuću veličinu. To je vrlo kvalitetan materijal s izvrsnim performansama, ali to košta prilično skupo. Dekoracija zidova, napravljena korištenjem gore opisanih panela, mnogo je jeftinije. Međutim, sve glavne tehnike i suptilnosti ostaju gotovo isti kao u slučaju uporabe panela sa sjedenjem i prilikom završavanja MDF panela.

Prije stavljanja laminata potrebno je pripremiti alate za rad, naime:

  • Spacer klinovi;
  • Bobbish;
  • Pravilo;
  • čekić.

Što trebate znati prije početka rada?

Prije nego što odlučite staviti laminat, morate znati, završiti zidove u kojem se prostoru može koristiti. Dakle, na primjer, nemoguće je staviti laminat na zid u kuhinji. Pod utjecajem temperaturnih razlika i visoke vlažnosti, progutat će i progutati. U kuhinji, takve razlike nisu samo vrlo velike, već i oštre i česte. Iz istih razloga nemoguće je postaviti laminat na zid u podrumu i chulans.

Uređaj zida s laminatom može se izvesti u hodniku, dnevnom boravku i spavaćoj sobi. U takvim prostorijama, temperatura i vlažnost parametara praktički ne mijenjaju.

Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Laminatna shema.

Ulazi u spavaću sobu i dnevni boravak će moći u potpunosti pokazati svoje estetske kvalitete. Nemoguće je postaviti laminat na zid i na balkon, čak i ako je vrlo dobro opremljen.

Pod utjecajem visoke vlažnosti, ovaj materijal bubre. Potrebno je uzeti u obzir prilikom završne zidine s laminatom i ostavljajući uvlake (praznine) iz kutova od 1,5-2 cm tijekom cijelog perimetra. Ako se instalacija izvodi pomoću spacerskih klinova, to će biti vrlo teško, osobito na dnu zidova. Stoga morate staviti na dno željezničke ili ravne ploče odgovarajuće debljine. Ako se odlučite staviti laminat na zid s ljepilom, ova ploča mora biti umotana s tankim plastičnim filmom. I već sa strane možete koristiti klinove. I već na kraju zidova zidina laminata, praznine će morati zatvoriti postolje.

Članak na temu: Bordeur za papir pozadine

U slučaju dekoracije zida, preporučuje se laminat za ugradnju na sanduku. Međutim, ako ste stvorili originalni projekt dizajna, možete montirati panele s ljepilom.

Vodič za laminat na zidovima ljepila

Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Shema laminata s ljepilnim putem.

Ako, u procesu završetka zidova, laminat će biti pričvršćen pomoću ljepila, a zatim najprikladniji za prikupljanje štitova od pojedinačnih panela, ugrađenih u skladu s dizajnerskom idejom, na podu.

Uzmite ljepilo i raširite bočne krajeve panela dovoljan debeli sloj, a zatim ih zalijepite jedni s drugima. Prije popravljanja gotovih štitova, napravite oznaku na zidu. Podmažite površinu ljepila i pričvrstite štitove.

Laminat bi trebao početi lijepiti iz donjeg lijevog kuta zida. Prije početka rada uklonite pločice vrata. Nakon završetka završetka, vratite ih na prethodno mjesto postavljanjem okretanja. Tehnologija laminata za završnu obradu zida je vrlo jednostavna. To vam omogućuje da brzo napunite cijelu površinu. Međutim, mnogo pouzdaniji način je instalacija laminata za sanduk.

Upute za korak po korak za instaliranje laminata na sanduku

Kako staviti laminat na zid (fotografija i video)

Laminatni dijagram montaže s metodom zaključavanja.

Dvorac laminat je instaliran na sanduku. Ako je površina zida prilično glatka, mogu se koristiti tekući nokti. U tom slučaju, instalacija panela se provodi na sličan način gore navedeni način polaganja na ljepilo. Razlika je samo da prilikom stvaranja štitova, pojedinačne ploče su spojeni kroz brave, koje se zatim tretiraju s brtvilom. U ovom slučaju, paneli su pričvršćeni na tekuće nokte.

Drvene tračnice i šipke pogodne su za izradu stezaljki, kao i zidni vodič metalni profili. U slučaju uređaja za montažne ploče, koristi se poseban zatvarač, kao što je rad s MDF panelima ili Eurry. Detalji ovog pričvršćivača poznati su kao Kleimer. U slučaju da će Kleimer spriječiti rub naknadne laminatne ploče u prethodno položiti utor, brava se može izrezati. Prilikom postavljanja laminata na zidovima, kao u slučaju dekoracije poda, ostaju male praznine između stropa / poda i panela.

Članak o temi: Unutarnja vrata izrađena od crne stakla u unutrašnjosti

Prije svega, morate mjeriti i izračunati potreban broj panela i pridruženih dijelova. Nanesite oznaku na zid. Uklonite tračnice prozora i vrata. Ugradite sanduk na zidove. Instalacija panela treba započeti iz donjeg lijevog kuta zida i kretanje u smjeru kazaljke na satu.

U kutovima sobe panela, najvjerojatnije mora biti kratko. To se može učiniti uz pomoć električne slastice ili drvoreza. Pvrtke su instalirane u redoslijedu kontrole. Prije pučanja dvorca, zglobovi zglobova moraju biti tretirani silikonom. Nastavite s radom dok se okrenula u potpunosti završi. Kutići su završeni aluminijskim profilom i ispunjeni silikonom. Dobar posao!

Čitaj više