Kako instalirati petlje na vrata vlastitim rukama: Instalacija

Anonim

Hinges vrata su mehanizam koji vam omogućuje da otvorite / zatvorite krpu vrata. Danas se koriste razne petlje, mogu se klasificirati na različite značajke. Ugradnja petlji na vrata ovisi upravo onome što se primjenjuje tip mehanizma. Morate odabrati model petlje, uzimajući u obzir web i radni uvjeti. Postoji posebna skrivena vrsta petlji, praktički nisu vidljive sa strane.

Kako instalirati petlje na vrata vlastitim rukama: Instalacija

Shema za određivanje izbora petlji.

Najčešće se koriste opće univerzalne petlje. Izvana, to su 2 ploče, od kojih je jedan montiran na vrata, a drugi je na okviru vrata. Od jednog dijela takvih ploča nalaze se posebni igle i kape, dok montažu platna vrata doslovno stavljaju na okvir. Instalacija mehanizma je jednostavna, rad ne uzima puno vremena, nema iskustva nije potrebno.

Dizajn petlja je drugačiji, možete pokupiti bilo koju opciju. Postoje tradicionalne nadzemne petlje koje su pričvršćene na površinu, a postoje struje koje trebaju odabrati rupu na obliku petlje i tek nakon toga pričvrstite. Petlje su prikladne za korištenje, oni savršeno drže čak i masivna vrata , Za proizvodnju se koristi samo metal, vanjska površina može biti dekorativna, napravljena u različitim stilom. Od prednosti potrebno je označiti jeftinije i jednostavnu instalaciju, koja je dostupna svima.

Vijčane petlje i ugradite ih

Shema uređaja za vijke.

Ugradnja takozvanih upletenih petlji se danas nanosi sve više. Ovaj dizajn, koji se sastoji od 2 dijela, od kojih svaki ima pinove pričvršćene na površinu stabla. Prvi dio peći je pričvršćen na list vrata, a dio okvir je u otvoru. Nakon toga, platno vrata doslovno sjede na iglu. Nakon takve najjednostavnije instalacije na površini, samo mali cilindar malih promjera ostaje vidljiv. Broj igala može se razlikovati, ali kvaliteta ostaje nepromijenjena, nosač vrata se dobiva trajna i pouzdana.

Članak o temi: Zašto grijana pruga ručnika

Za lagane tkanine preporuča se koristiti petlje s 2 igala, koje su sasvim dovoljno. Za vrata s prirodnim slojevima drva koriste se petlje s 3 igle. Za teške šume iz niza, najbolje je koristiti posebne pojačane petlje, broj igala uzima se od 4.

Za vrata se obično koriste dvotaktne ili tromjesečne petlje. Oni obično stavljaju 3 komada na list vrata. Za ozbiljnije platno stječu četiri veličine petlje. Mogu se prilagoditi u 3 ravnine (visina, fitness, horizontalno) kako bi se postigla maksimalna točnost prilikom instaliranja vrata. Za tihi rad i smanjenje trenja tijekom rada, neki modeli petlji za začepljenje se opskrbljuju posebnom plastičnom (najlonskom) umetkom i čeličnom kuglom, lemljeni u tijelo SLA. Petlje su smještene od 3-4 komada po vratima.

Kako instalirati petlje na vrata vlastitim rukama: Instalacija

Shema instalacije lopatica vrata.

Vrlo je lako izvesti instalaciju sebe, potrebno je samo napraviti oznaku, a zatim izbušiti rupe ispod igala. Zatim se izvodi instalacija pojedinih dijelova strukture. Loplje mogu biti različite boje, imaju posebne ukrasne kape. Proizvođač je mjed, aluminij ili posebna super plastika (samo za svjetla vrata).

Prednosti ovog dizajna su sljedeće:

  1. Loops jeftini, izgled izgleda atraktivan.
  2. Čak i uz dugo i intenzivno korištenje, vrijeme usluge je značajno.
  3. Ukrasne kape omogućuju vam da date mehanizam bilo kakvo željeni izgled, možete ih koristiti za bilo koji interijer.

Skrivene petlje i bar

Jedna od najatraktivnijih opcija je mehanizam pod nazivom "skrivena petlja". Ovo je uređaj od 2 stalne dijelove koji nisu vidljivi s zatvorenim vratima. Načelo rada skrivene petlje je da se tijekom zatvaranja ili otvaranja vrata razvija mehanizam. Kada su vrata otvorena, petlja je vidljiva samo na kraju dijela platna. U zatvorenom stanju, mehanizam uopće nije vidljiv.

Instalacija takvog uređaja je prilično komplicirana, teško ga je provesti vlastitim rukama, najbolje je vjerovati ovom radu specijalistima. Osim toga, danas postoje platna vrata koja već imaju ugrađene skrivene petlje.

Članak na temu: Lijepa kućica s vlastitim rukama: Dekor Ideje za vrt i kuću (48 fotografija)

Kako instalirati petlje na vrata vlastitim rukama: Instalacija

Shema skrivena petlja.

Prednosti takvog mehanizma treba napomenuti:

  • Pouzdanost uređaja je najviša;
  • Eksterno nezainteresirane petlje;
  • Izvršenje je neobičan, ali atraktivan, apsolutno ne kvari izgled vrata.

Instalacija posebnih bar petlji je malo drugačija. Platno vrata se mogu otvoriti u bilo kojem smjeru.

Loplje se sastoje od nekoliko dijelova, gotovo su neprimjetne, tijelo je kompaktno i privlačno.

Nakon instalacije, list vrata slobodno otvara se svakom neophodnom smjeru. U rezidencijalnim sobama, takva se vrsta koristi rijetko, obično se bar petlji koriste za particije i vrata u uredima, kafićima.

Montažne petlje vlastitim rukama

Kako instalirati petlju? Ugradnja petlja se ne razlikuje u poteškoćama, ali je potrebno jasno slijediti korake predloženih uputa. Prvo morate pripremiti alate i materijale koji će se koristiti tijekom instalacije. Ovaj komplet sadrži:

  • petlja odabrana vrsta;
  • montažne elemente za njihovu instalaciju;
  • Jednostavna olovka;
  • metalna linija i kutak;
  • Građevinski nož s zamjenjivim oštricama;
  • sječivo;
  • obični čekić;
  • odvijač, bušilica;
  • Cross odvijač.

Kako instalirati petlje na vrata vlastitim rukama: Instalacija

Montaža shema trake.

Instalacija počinje s oznakom. Potrebno je odrediti koji će se vrata otvoriti, mjesta mjesta na vratima. Da biste to učinili, morate obratiti pozornost na koji način je prikladniji za otvaranje gdje postoji slobodan prostor za to. Od toga će ovisiti o praktičnosti korištenja, sigurnosti samog platna i završnih materijala oko. Stručnjaci savjetuju o smjeru kretanja vrata za planiranje posebnih čepova koji će usporiti otvaranje. Ručka vrata i sama platno neće pogoditi površinu zida ili namještaja. Na zidu možete staviti mali komad materijala na mjestu štrajka drške - to će ga također zaštititi od oštećenja.

Za petlje potrebno je odabrati mjesto na temelju njihovog dizajna i težine platna. Na primjer, ugradnja konvencionalnih unutarnjih vrata moguće je s 2 petlje. Ako su vrata od hrasta polja ugrađena, tada 2 petlje možda nisu dovoljno. Preporuča se uzeti 3, od kojih će 2 biti smještena na kratkoj udaljenosti od poda i vrha vrata, a treći u sredini. Nadalje, označava se olovkom. Ako je stablo zarezno, onda je potrebno odmah odrediti koja dubina.

Članak o temi: Pozadine vruće žigosanje: Kako ljepilo i što pozadinu odabrati?

Kako popraviti gori?

Instalacija petlja je obično 20-25 cm od ruba platna. Nakon završetka oznake možete početi raditi. Oštar građevinski nož uredno prolazi do dubine od 3-5 mm, jednaka debljini petlje. Nakon toga je rezana depresija za slijetanje petlje. Ako se planira instalirati konvencionalni poklopac petlje, takav rez nije potreban. Prvo se nalazi oznaku, kućište petlje bit će spaljeno olovkom. Izvan oznake nemoguće je izaći, jer nakon pričvršćivanja izgled prijenosa vrata bit će iznimno inkurira, i teško je zatvoriti šupljinu. Nakon toga, bušilica ili odvijač se izvode rupa, potrebni su za zatvarače petlje.

Sličan rad se provodi za vrata, također će morati pripremiti mjesto za pričvršćivanje drugog dijela petlja vrata. Instalacija se nastavlja na takav način da prvo možete "pokušati" položaj petlji, inače vrata ne mogu raditi. Ako se sve podudara, možete popraviti mehanizme sa samostalnim izvlačenjem. Obično su već dolaze u setu s petlji, ali ako ne, oni su lako kupiti odvojeno, fokusirajući se na promjer. Obično se odvijač koristi za podešavanje, ali ako se sve učini ispravno, to se ne događa u tome.

Loop vrata je poseban mehanizam u obliku ploče koja ima rotacijski uređaj. Platno vrata ne samo pouzdano drže na okviru vrata, već se i slobodno pretvara u potreban smjer. Loops može biti najrazličitiji dizajn, sve ovisi o zahtjevima za snagu i pouzdanost, izgled. Najčešće se koristi zajednički univerzalni, ali skriveni, koji nisu vidljivi u zatvorenom položaju vrata se mogu primijeniti.

Čitaj više