Završni zidovi MDF ploče

Anonim

Među svim opcijama za zidne obloge, jedan od najpristupačnijih i istovremeno čini unutrašnjost ugledni, je ukras zidova od strane MDF panela. Uostalom, doista, kako bi se, na primjer, jednostavno obojili zid, morate potrošiti mnoge pripremne radove da postoji znatan novac, i daleko je od činjenice da će vanjski izgled zida biti atraktivan nakon toga.

Još jedna stvar završava zidne ploče ispod stabla. U tom slučaju, odmah znate kako će zid paziti nakon završetka obloge i sigurnije je da neće biti nedostataka koji će pokvariti svu percepciju interijera u cjelini. Ali čak i s takvim optimističnim početkom, moram vam reći da ovaj materijal, kao i svaki drugi, ima svoje prednosti i nedostatke.

Prednosti i nedostaci MDF-a

Počnimo s dobrim. U građevinarnicama, ploča MDF-a prikazano je vrlo široko. To jest, izbor ovog materijala je veliki, i može se odabrati za gotovo bilo koji interijer. Sve boje i teksture imaju te panele, mogu biti stilizirani čak i pod prirodnim kamen.

Osim toga, ovaj materijal se može oslikati u bilo kojoj boji izravno tijekom popravka. Također se događa laminirani i furnirani s prirodnim drvom. Sve boje i nijanse mogu se slobodno kombinirati međusobno, čime se stvaraju svi crteži na površini zida.

Završni zidovi MDF ploče

Najsnažnija, po mom mišljenju, prednost MDF panela je jednostavnost i jednostavnost ugradnje, ovaj materijal za zidove zidova. Ovaj rad će se činiti jednostavnim čak i za one koji nikada nisu sudjelovali u popravku. Za montažu, potrebne su samo osnovne vještine rada s alatom.

Tijekom radnog procesa ostaje vrlo mala prljavština i prašina, pogotovo ako usporedite s onim što se događa nakon takve obrade zidova poput žbuke. Maksimalni koji će ostati, to su mala piljevina i prateći isto malo smeće koje je lako ukloniti uobičajenu metlu.

Zid prije trim ne moraju biti posebno pripremljeni, čak i ako je ozbiljno deformiran. Paneli su pričvršćeni na okvir, koji je prethodno poravnat po razini, stvarajući potrebnu ravninu.

Pod panelima možete sakriti sve ožičenje i povezane kabele, kao što su televizijska antena ili telefon i internetske žice i neće biti zbunjeni. Dobar plus, osobito ako je kroz ove žice već zatvoreno. Također u okviru ispod panela može se ugraditi toplinsku izolaciju.

Završni zidovi MDF ploče

Čak i bez posebnih materijala ploče MDF-a imaju izvrsnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Stoga preporučujem korištenje takve trim u ormarićima, hodnicima i hodnicima.

Članak o toj temi: Zašto ne biti razmažene fleyslinc wallpaper

U biti, to je jedan od najpristupačnijih materijala za zidove zidova. To se postiže čak ni na račun vrijednosti samog materijala, a zbog činjenice da se robot na postrojenju može provesti vlastitim rukama, kako bi se uspostavilo toplinsku izolaciju koja se uzima u obzir Kao zasebni rad, a cijena je izložena odvojeno. Postoji čiste uštede.

Lako je brinuti za ovu opremu. Lako je povremeno ga obrisati od prašine ili malo vlažne tkanine. Ako to nije učinjeno, prašina će se okrenuti u prljavštinu tijekom vremena i ući u premaz.

Nedostaci MDF panela

Tehnologija proizvodnje proizvodnje MDF-a, osigurava vruće prešanje finih žetona. Njegovo pričvršćivanje javlja se uz korištenje smjela ureje, koje nisu štetne kao formaldehid, koji se koristi, u urodnicama, ali još uvijek korisno za zdravlje, te tvari neće nazvati.

Otpornost vlage malih čipova, da bi je blago, hrom. Barem svugdje i napišite da se mogu koristiti u vlažnim prostorijama vrste kupaonice, kažu, ovaj materijal, otporan na vlagu, nije istina. Samo marketinški moždani udar povećati opseg ovog materijala.

Završni zidovi MDF ploče

Snaga ove obloge je vrlo niska. Bilo koji više ili manje snažan udarac može slomiti ploču, korist koju se može lako mijenjati. Također, elementi s šarkama redovito padaju pod vlastitim težinom, ako ih popravite na ploči.

Police, svjetiljke i tako dalje moraju biti vezani samo na mjesta prolaska u zidu drvenih šipka i tračnica. Označite njihovu lokaciju na papiru tijekom instalacije.

Ovaj materijal je napravljen u suštini, od drva i zasićenih smolom. Kao što ste razumjeli, dobro gori, pa ako namjeravate sakriti pod ožičenjem panela, onda sve to treba ušivati ​​u metalnu varu, ili je izolirana iz kontakta s materijalom, na bilo koji drugi način.

Alat za rad

Za montiranje MDF-a, potrebno je trim:

  • Perforator;
  • Odvijač;
  • Vijak za samo-tapkanje;
  • Plastika radi;
  • Rulet;
  • Električni dnevnici;
  • Sječivo;
  • Pleimers;
  • Metalna vara;
  • Čekić;
  • Nit;
  • Jednostavna olovka.

Perforator, odvijač, vijci za samo-tapkanje, tiple i grimere će se koristiti za pričvršćivanje, okvir do zida i izravne instalacije, okrenute ploče. Oh da, ovdje još uvijek možete uzeti čekić, bez njega nigdje.

Roulette, što vam je potrebno, neobično, za proizvod mjerenja, zidova i materijala koji se mogu prilagoditi pod tim veličinama. Chisel je potreban, za rezanje od drvenih šipka određene količine stabla, za stvaranje klinova, koji će se koristiti u procesu uklanjanja savršene površinske ravnine.

Članak o temi: Kako dobiti kružnu pilu

Završni zidovi MDF ploče

Elektro-jig je potrebno odrezati dodatni materijal, od barova i samih panela. Ako nemate takvog aparata, onda će stara dobra priručna pila doći do zamjene, ali smatrate da su zubi od nje trebali biti mali.

Tema i jednostavna olovka, moramo označiti površinu i označiti rezanje mjesta. Tema može biti obična i posebna konstrukcija, s mogućnošću pokrivanja plavim prahom.

Od dodatnih alata koji nisu uključeni u popis glavnih, passiatias se može zabilježiti, u narodu kliješta i kliješta, u slučaju da morate izvesti netočne nokte i upletene vijke.

Ugradnja panela - strojeva

Dakle, nastavite s izravnim radom. Prva stvar koju treba učiniti je odrediti gdje je najviše izbočeni dio na zidu, ako je, naravno, zid uvrnut. To je iz ovog mjesta koje će započeti rad.

Kako odrediti ovo mjesto? Isto, načelo kao kada se uskladi zidove uz pomoć žbuke. Horizontalno pričvrstite pravilo i provjerite postoji li zakrivljenost i gdje je gornja točka. Da biste popravili ovo mjesto, rastegnite zid u duljini zida, pričvršćujući ga sa samostalnim.

Nit mora dodirivati ​​izbočinu i biti u rasteženom stanju. Zatim možete pričvrstiti prvi stalak na zid. Bolje ako ona, i svi ostali, bit će iste duljine kao zid za rezanje zida, u kojem slučaju neće biti potrebno šivati.

Završni zidovi MDF ploče

Prvi rake mora biti pričvršćen malo ispod niti. Napravite prvu rupu samo na mjestu gdje se zid najviše stoji. Da biste to učinili, uzmite perforator i izbušite rupu izravno kroz željeznicu. U niša učinjeno, umetnite plastičnu kolica i stavljajući tračnicu, čvrsto uvijte vijak u njega.

Nakon toga, morate napraviti druge rupe, sa korakom od 60 cm. Da bi tračnica spasila avion, morate ga staviti ispod njega, unaprijed ubijenih klinova. Nakon toga, konačno možete popraviti željeznicu. Zatim, pridržavanje razine, na isti način, vijak preostale okvirne elemente. Udaljenost između tračnica mora biti strogo 40 cm, niti manje, samo u ovom slučaju, okvir će biti dovoljno težak.

Važno je da je donja daska pričvršćena na samom dnu. Potrebno je kako bi se omogućilo mjesto za pričvršćivanje postolja, u završnoj fazi rada. Isto vrijedi i za gornju tračnicu.

Nakon svih drvenih dasaka na svom mjestu, možemo reći da je okvir za montažne ploče spreman. Ali prije, postupak s glavnim radom, morate odrediti mjesto za prekidače, utičnice, svjetiljke itd.

Završni zidovi MDF ploče

Da biste to učinili, označite ta mjesta gdje će biti uređaji za rasvjetu i utičnice. Zatim, izoliranje žica pomoću metalne valovite, učinite ih da izlaze na odgovarajuća mjesta. Kao što smo rekli, korugacija je potrebna za poboljšanje sigurnosti požara, budući da su elementi kože i općenito stablo je vrlo dobro osvijetljeno, tako da je kontakt s žicama nepoželjno.

Članak o toj temi: Kako koristiti mikrometar?

Nakon što je shvatio žice, možete početi montirati ploče na okvir. Prvi element obloga je pričvršćen na kut zida ili kroz prozor. Da biste to učinili, pričvrstite ploču na zid, a sa strane na kojem se nalazi šiljak, povlačeći jedan - jedan i pol centimetra, vijak ploče s samoizvlačenjima. Ne brinite, vijci od vijaka ne mogu biti vidljivi u budućnosti oni će biti pokriveni posebnim ukrasnim kutovima.

Završni zidovi MDF ploče

Na strani utora, adhezivi su pričvršćeni na ploču. Oni se oblače na žlijeb i prikovan s malim klinčicama, koji se obično dolaze s tim zagradama. Prva ploča je fiksna, svi naknadni elementi nisu pričvršćeni na racije. Samo umetnite šiljak u utor, i iz žlijeba stenjanje, stisnite ljepilo, i tako zatvorite panele, cijelu ravninu zida.

Ne zaboravite da ćete u određenoj točki morati učiniti u panelima, rupama za rasvjetne naprave, utičnice i prekidače. Bolje je to učiniti prije instaliranja, inače postoji visok rizik da će premaz biti razmažen.

Rezanje rupa za utičnice i tako dalje ne pritiskajte mnogo na ploči, zbog toga se može oštetiti obloge obloge.

Nakon što je dostigao kraj zida, najvjerojatnije ćete naići na dvije situacije ili će posljednji panel biti preširok ili preuzak. U prvom slučaju, potrebno je obrezati, pod željenom veličinom i popraviti na tračnicama na isti način kao i prvi element trima, samo ovaj put potrebno je pričvrstiti na racije iz groove strane.

Završni zidovi MDF ploče

U drugom slučaju morate smanjiti dodatni element iz neiskorištenih ploča i konsolidirati na isti način. Savjetujem, to je za takve slučajeve, kupiti materijal s blagim marginom.

U posljednjoj fazi se provode ugradnja postolja i kutova. Plinth je pričvršćen na donji grablje vijcima. Elementi u kutu pričvršćeni su na tekuće nokte. Da bi vezanost kutova bio pouzdaniji, bolje je primijeniti ljepljivu otopinu na kutu do ploče i odmah otkinuti. Nakon čekanja na pet minuta, primijeniti i konačno osigurati. Ako sastav dobiva prema van tijekom lijepljenja, izrežite ga nožem, nakon što se stvrdne.

Video "okreće zidove od strane MDF panela. Tehnologija instalacije »

U videu je jasno pokazano kako je lako i jednostavno završiti zidove MDF panela. Imajte na umu koliko malo smeće ostaje, nakon posla.

Čitaj više