Kako lijepiti pozadinu na faneru: priprema površine, izbor pozadine

Anonim

U ljetnim kućama i starim stambenim zgradama, zidovi su vrlo često zidovi šperploča, koji su i za cijenu i kvalitetu dobra zamjena za gipsanu ploču. U isto vrijeme, ako, u proizvodnji gipsane ploče, svi standardi se prate i materijal se dobiva isti po površini i debljini, tada se šperploča ne može podložno svim propisima. Ponekad u jednoj seriji dovoljno je dovoljno teško pronaći 2 identične listove. Stoga, prije lijepljenja pozadine na faneru, potrebno je pravilno pripremiti površinu za okrenutu. Sljedeće će se smatrati kako svidjeti pozadinu na faneru.

Kako lijepiti pozadinu na faneru: priprema površine, izbor pozadine

Prije početka lijepljenja pozadine morate pažljivo pripremiti površinu šperploča.

Priprema površine

Plywood nije najgora baza za oblaganje s papirnatim pozadinom, ali u isto vrijeme postoje neke značajke u procesu završne obrade, znanje će vam omogućiti da kvalitativno izvršite miješanje pozadine s vlastitim rukama.

Glavna stvar je obratiti pozornost, su šavovi između susjednih listova šperploča. Za razliku od suhozida, šperpločanih listova gotovo je nemoguće ležati bez pojave pukotina. Uljepšavanje i treba učiniti prvo. Rubovi šperploča moraju biti pažljivo polirani i plaće s srpom. To će smanjiti mogućnost pješačkih šavova.

Kako lijepiti pozadinu na faneru: priprema površine, izbor pozadine

Šperploča ima nehomogenu boju i fakturu čineći je sličnim drvom.

Još jedna poteškoća leži u činjenici da šperploča ima nehomogenu teksturu i boju, što ga čini sličnim stablu. Ako planirate dobiti prirodan pogled na zidove, onda je ova nekretnina prilično pozitivan trenutak nego negativan. Ali ako će šperploča biti podebljano s tankim i laganim pozadinama, tada će njegova boja dati pozadinu nehomogenu nijansu. Stoga, prije sklapanja, potrebno je liječiti površinu zidova s ​​tankim slojem završnog kita. Sušenje kit treba pažljivo očistiti, a zatim obojiti uljanu boju. Za tamne i guste vinilne pozadine, ova stavka se može preskočiti, jer je ovaj materijal u stanju sakriti malu površinu hrapavost i ton heterogenost.

Članak o toj temi: Kako odabrati Boje i valjak za Fliyslinic Wallpapers

Ako niste liječeni kit kitom, onda je potrebno primijeniti ljepilo pozadine na njemu i dati joj vrijeme da se dobro apsorbira. Ako se to ne učini, onda kada se držite, većina ljepila se apsorbira u furnir, koji će dovesti do brzog odvajanja pozadine.

Možete pripremiti površinu na drugi način koji uključuje korištenje širokih papir traka umjesto kit. Prvo, papirnate pruge su zalijepljene širinom od 40 mm širine, trake su zalijepljene širinom od 30 mm, a na kraj-papirnim prugama s širinom od 20 mm. Nakon sušenja, trake ljepila su pumile. U isto vrijeme, noktiju, uz pomoć kojih je šperploča vezana na zid, je međusobno potpisan s dubinom od 1 mm, a zatim se tresla s lakom ili olifu tako da ne s vremenom ne podnesu. Umjesto papira, možete koristiti gaze trake, koje, nakon lijepljenja, također treba izoštriti i obojiti uljnu boju.

Odabir pozadine za obloge šperploča

Kako lijepiti pozadinu na faneru: priprema površine, izbor pozadine

Reljef vinilne pozadine će sakriti sve nepravilnosti na šperploča.

Za lijepljenje pozadine na Faneer, ne preporuča se koristiti papirnati pozadinu, jer daju čak i malu osnovnu defekt. Bolje je kupiti reljef vinilne pozadine, s kojima možete sakriti male površinske nepravilnosti koje niste uspjeli blokirati u fazi pripreme.

Najbolja opcija je Phlizelin pozadina koji mogu izdržati čak i male privremene deformacije šperploča. Od skupljeg materijala za oblaganje, koš i bambus pozadine trebaju se razlikovati, skrivajući bilo koji osnovni nedostaci.

Svake godine, tekuće pozadine postaju sve popularnije. Oni su idealna opcija za bazu šperploča, jer se svaka od njihova šteta može lako zatvoriti nakon dugog vremena, primjenjujući novi sloj materijala na oštećeno mjesto ili tresući stari sloj i puze ga.

Potrebno je uzeti u obzir da se tekuće pozadine mogu primijeniti samo na šperploča otporno na vlagu, jer se uzgajaju vodom, koja se može apsorbirati u šperploča, deformirajući ga.

Kako plabov pozadinu na Phanneur s vlastitim rukama: Faze rada

Za lijepljenje pozadine na faneru, morate pripremiti takve alate i materijale:

Članak o temi: Standardi za instaliranje plinskog kotla

Kako lijepiti pozadinu na faneru: priprema površine, izbor pozadine

Shema paste pozadine.

  • četka;
  • nož za tiskanicu;
  • škare;
  • Kabel za označavanje;
  • rulet;
  • kit nož;
  • valjak;
  • ljepilo za pozadinu;
  • kit;
  • prajmer;
  • Uljana boja;
  • lak;
  • papir (gaze pruge).

Proces lijepljenja u velikoj mjeri ovisi o odabranom materijalu, jer se može razlikovati u metodi primjene adhezivnog sastava, pripreme valjaka i vrijeme izlaganja. Vrlo je važno odabrati desno ljepilo koje odgovara odabranom tapetu. U ovom slučaju, ispada prekrasan zid, a proces miješanja neće vam odvesti puno vremena i snage.

Nakon što se završna površina priprema u skladu s tim, može se oduzeti svojoj plaći. Prvo morate izmjeriti visinu zida, nakon čega odrezati završni materijal i ispraviti ga na pod. Zatim morate pripremiti ljepilo u skladu s uputama koje je na paketu. Nakon toga, ovisno o vrsti pozadine, ljepilo se nanosi na zid zida i na pozadini, a zatim se izvodi njihovo lijepljenje. Nakon završetka radova, površina mora biti ostavljena sama sve do potpunog sušenja. U isto vrijeme, ne bi trebalo biti propuha i iznenadnih temperaturnih kapi.

Sada znate kako kazniti pozadinu na faneru. Stoga, ako je potrebno, možete otići u trgovinu za instrumente i materijale i hrabro početi raditi.

Čitaj više