Kako to škripac obloge?

Anonim

Listanje je čest materijal za obloge različitih površina. Materijal će biti dobro smješten ako je pričvršćen na zidove, pod, strop. Stoga, znate kako montirati oblogu na navedene površine, potrebno je svakom čarobnjaku.

Kako to škripac obloge?

Pozadina se može razdvojiti zidovima, stropom, kao i vanjske površine zidova.

Zašto trebate propast?

Prisutnost sanduka stvorit će sloj između površine i klapne, koji će zaštititi materijal od kalupa i truljenja , Dizajn sanduka predstavljen je drvenim štapićima i metalnim profilima. Pričvršćivanje obloge je instalirano na takvoj konstrukciji. Za dobar privitak treba koristiti ploče borove ili jele, čiji se dimenzije 2,4x4,8 cm. Ako se takva izvedba planira, kao božićno drvce, onda možete koristiti kao elemente iverice ili ploče.

Potrebni su sljedeći alati i materijali za proizvodnju i ugradnju sanduka:

  1. Perforator.
  2. Drveni drv ili metalni profil.
  3. Bušilica.
  4. Klinovi.
  5. Proizvodi za zaštitu od vlage.
  6. Udaljeni protupravi.
  7. Razina izgradnje.
  8. Vijci za samostažujući ili tekuće nokte.

Kako to škripac obloge?

Shema sanduka pod oblogom.

Noseći pričvršćuje na strop ili bilo koju drugu površinu, a ne pribjegavaju pomoć sanduka, u nekim slučajevima. Govorimo o savršeno glatkoj površini ili barem bez vidljivih nepravilnosti. Osim toga, to je moguće, pod uvjetom da nije potrebno instalirati toplinu ili zvučnu izolaciju.

Moguće je bez sanduka u nedostatku potrebe u slobodnom prostoru između materijala i površine. To se odnosi na one slučajeve kada možete sakriti žice, kao što je telefonska komunikacija. Ako takve zadatke ne stoje, slobodni prostor nije potreban.

Drveno drvo ili metalni profil pogodan je za izradu sanduka. Možete kombinirati navedene materijale. Što se tiče iverice i širokih odbora spomenutih, njihova će se uporaba zahtijevati prilikom polaganja komponenti obloge pod kutom.

Članak o temi: Konopkka Kuće s Bruus

Rad na stvaranju sanduka počinje bušotnim rupama na barovima. Udaljenost između rupa je 50-70 cm. Ako je potrebno, stavljanje u sobe, gdje se promatra povišena vlažnost, rešetke se preporučuju da se tretiraju zaštitom od vlage.

Zatim se provodi proces konsolidacije. Položaj ploča ovisi o budućem polaganju obloge: ili horizontalno ili okomito. Za montiranje dasaka na armiranobetonskim površinama morate koristiti perforator. Ako je korištenje samo-hranjenja za konsolidaciju nemoguće, tada treba primijeniti tekuće nokte.

Kako to škripac obloge?

Vrste obloge.

Provjerite točnost lokacije glavnih elemenata sanduka s razinom pomoći. Za veće stajanje elemenata na neravnomjernoj površini možete koristiti klinove plastike ili drva. Kada instalirate u sobe s visokom vlagom, potrebno je koristiti udaljene protupraveće, što će povećati udaljenost između površine i materijala. S druge strane, ovaj korak će poboljšati ventilaciju. Napravljena je veza kratkih zvučnika, udaljenost između elemenata od 60 cm do 1 m.

Priprema za montažu

Prije početka rada, materijal se mora odvesti u kuću, raspakirati nekoliko dana prije instalacije. To će omogućiti pripremu obloge na instalaciju, jer izlazi nepotrebna vlaga. Dalje, možete nastaviti na trim, ali treba pamtiti da ovaj proces dolazi nakon poravnanja žarulje i dobro je fiksiran.

Sada trebate odabrati veličinu obratka.

Rezanje ga preporučuje da se pažljivo poduzmu, budući da oštro ili grubo kretanje može dovesti do pucanja obloge ili žlijeba.

To se može izbjeći ako je jedan element zidne ploče smješten u drugi. Vertikalna pilana se izvodi pod pravim kutom. Preporučuje se staviti element na prednju stranu na vrh. To će ovaj proces učiniti točno.

Pričvršćivanje obloge ne predstavlja poteškoće, ali pridošlica treba suditi u ovom poslu. Nakon toga, instalacija će biti olakšana, a sama proces će biti sličan instalaciji laminata, to jest, potrebno je montirati oblogu, umetanje svaki sljedeći element u žlijeb iz prethodnog obratka.

Članak o toj temi: Tehničke specifikacije Polymphax: Prednosti i primjena

Kako to škripac obloge?

Shema montaže obloge.

Montaža počinje iz lijevog kuta sobe, a dio obratka koji se služi mora biti usmjeren prema kutu. Učvršćivanje prve ploče provodi se uz pomoć noktiju koji su lišeni šešira. Nokat se hvata u oblogu s prednjim dijelom. Rupe koje su jasno vidljive mogu se maskirati s voskom ili se primijeniti kit, a zatim - lak.

Kako bi se izbjegli nepravilnosti ili praznine, prilikom postavljanja malog drvenog bara i čekića treba primijeniti. To će postići čvrsto prianjanje, ali je potrebno izračunati napore da ne pokvare i ploče i utore obloge. Nakon tih postupaka, možete se preseliti u konsolidaciju materijala i daljnje završne aktivnosti.

Dakle, kako biste započeli osiguravanje obloge, trebate poduzeti sljedeće alate:

  1. Čekić.
  2. Odvijač.
  3. Završiti nokte.
  4. Vidio na drvu.
  5. Kleimers.
  6. Vijci.

Ugradnja konsolidacije

Učvršćivanje s noktima je instaliran pod kutom od 45 stupnjeva. U tom slučaju morate se bojati oštetiti oblogu, tako da se instalacija provodi pažljivo. Da ne bi oštetili materijal, možete koristiti Dobochnik. Kada koristite vijke, situacija je slična, te je potrebno pričvrstiti do kraja tako da se sljedeći odbor može lako ući u žlijeb.

Kako to škripac obloge?

Metode za pričvršćivanje.

Međutim, s takvim metodama vezanosti, postoji rizik od razdvajanja ploče, koji naknadno može dovesti do deformacije materijala, posebno u prostorijama s visokim razinama vlažnosti. Da biste izašli iz nevolje, preporuča se napraviti rupu u procijenjenoj točki vijaka i već vijak vijak.

Korištenje završnih noktiju je dobro pogodan za pričvršćivanje obloge na sanduku, koji je prethodno radin. Snaži sanduk je 50 cm, u ovom slučaju ne možete se bojati loših zatvarača. Međutim, ako postoje zabrinutosti za ovu prigodu, poželjno je odreći se pomoću Klyamimera ili vijčanog vijka.

Članak o toj temi: Programi za odabir rasporeda pločica

Metoda pričvršćivanja glinenih metara je vrlo pouzdan. Ovaj element je ploča u kojoj su rupe namijenjene noktima. Kleimeri drže oblogu, a njihova instalacija može biti učinjeno tako da se to neće vidjeti sa strane, čime se sačuva estetski izgled obloge.

Kada se instalirate s ovim uređajima, prva ploča je montirana na isti način kao i kada je fiksiran s noktima. Kleimer se mora staviti na trn, nakon čega je sklonak fiksiran na sanduk. U ovom slučaju, možete koristiti i nokte i vijke za samozadočavanje. Kada koristite samo-uzorke, preporuča se koristiti odvijač kako bi ubrzao tempo rada.

Da biste osigurali navedeni element, možete uzeti građevinski klamericu. Međutim, u ovom slučaju, to bi trebalo biti izuzetno pažljiv, jer će slaba pritiska dovesti do nepotpune konsolidacije, a ako napravite jak pritisak, onda prazno može ispucati.

Pričvršćivanje na površinu stropa

Na pitanje, kako montirati pljesak na strop, možete odgovoriti da se provodi na sličan način, kao kada instalirate na pod ili zidove. Prvo je prikupiti okvir, odrediti ispravnost mjesta elemenata koje treba provjeriti razinom izgradnje. Ovaj okvir je osiguran oblogom, dok možete koristiti klyamimere ili nokte.

Polaganje obloge provodi se spike samom. Za polaganje prve ploče, preporučuje se povlačenje s ruba stropa od 1-2 cm, nakon čega je na mjestu prelaska sanduka i obloge, sa strane gdje se nalazi šiljak, nokti su fiksni ili Kleimers.

Dakle, ovaj rad nije teško i zahtijeva samo prisutnost materijala. Korak po korak, ploča iza odbora rezultat će opravdati sva očekivanja instalatera. Važno je samo instalirati instalaciju ispravno, promatranje osnovnih preporuka.

Čitaj više