Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Anonim

Izgradnja kosturne kuće se smatra jednostavnim i može se izgraditi u kratkom vremenu. Stoga, pitanje kako izgraditi okvir kući s vlastitim rukama, postaje sve popularnije. Takva kuća može biti izgrađena na parceli ne samo za privremenu, nego i za prebivalište, a pri izgradnji potrebno je uzeti u obzir.

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Shema uređaja za kućnu kuću.

Trošak izgradnje takvog stanovanja u svakom slučaju bit će niži od kamena kuća. Jednostavno omogućuje sudjelovanje u izgradnji okvira pojedinačno, posjedovanje samo osnovnih vještina izgradnje.

Izgradnja kućišta okvira - materijali i alati

Popis izlazi vrlo impresivan, ali svi ti materijali su dostupni za cijenu i popularne, mogu se naći u gotovo svakom graditeljstvu. Sami izgraditi kuću okvira, trebat će vam:

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Alati za izgradnju kosturne kuće.

  • beton;
  • Armatura;
  • hidroizolacija materijala;
  • Ploče (bor);
  • izolacija;
  • polietilen;
  • gipsana ploča;
  • obloge ili sporedni kolosijek;
  • metalna pločica;
  • cijevi, žice i drugo za različite komunikacije;
  • čekić;
  • avion;
  • sječivo;
  • nositelj noktiju;
  • Lobik;
  • pila;
  • Razina izgradnje i plumb;
  • bušilica;
  • odvijači i vijci;
  • marker, olovka, izgradnja kreda;
  • Korak, stepenice, skele;
  • četke;
  • Antiseptici na drvu.

Kuća s vlastitim rukama: Zaklada

Kuće okvira ne zahtijevaju snažan temelj, jer su dovoljno lagani, skupljanja tla nakon završetka izgradnje ne može se bojati. Napravite ih na vijčanim pilotima, temeljima ili stupovima vrpce. Ovisi se odabir i polaganje temelja u velikoj mjeri na vrsti tla i broju podova planirane zgrade. Ako se pretpostavi jednostavna jednokatna kuća, pa čak i na hirovičnom tlu možete učiniti nakon što je zaklada.

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Foundation shema okvir kući.

Izgradnja male ljetne kuće za jednu obitelj s temeljnim stupcem zahtijevat će stjecanje 120-150 stupaca pod temeljem. U tlu se obavljaju udubljenja promjera 20 cm i dubine mjerača, potrebno je obični automobil za ovaj rad. Unutarnja udaljenost između rupa čini oko 80 cm, asbetičke stupce ili cijevi umetnute u unutrašnjost. BESPLATNO, preostali prostor na bočnim stranama je udaljen, punjenje pijeskom i ruševinama. Cementni mort ulije u stupce; Prednosti takve temelje su da nastavak rada, nije potrebno čekati na lijevanje betona.

Za izgradnju kućica s vlastitim rukama, često se koristi i temelj na vijki, koji je trenutno vrlo popularan. Također je moguće sami, bez privlačenja radnika i posebne opreme. Naprotiv, za osnivanje od pilota, ručno izrađena je poželjna, jer im je potrebno strogo pričvrstiti po razini. Strogo je zabranjeno odvrnuti gomile nakon instalacije. On krši snened tlo i može dovesti do izobličenja sustava Windows, dakle, poželjno je ostaviti pogrešnu hrpu na mjestu ili u potpunosti omotati u tlu.

Članak o toj temi: Kako odabrati svjetiljku za Shellaca

Okvirna tehnologija izgradnje

Tehnologije izgradnje uvjetno su podijeljene na finski i kanadski. Zapravo, unatoč tome što tehnika bira majstor, faze i osnovna načela ostaju ista.

Shema skidanja za zatvarače trake za vezanje.

Okviri za kuću ovisno o željama vlasnika mogu biti čelik ili drveni. Većina svih čeličnih okvira je uobičajena, nepotpuna iz bara, jer se lako montiraju, eko-prijateljski i jeftini, različita jednostavnost. Čelični okviri po cijeni u prosjeku u prosjeku za trećinu, ali budući da su lakše, njihova će se uporaba uštedjeti na temeljima. Čelični zatvarači mogu se sigurno koristiti u metalnim okvirima, dok je za drvene konstrukcije poželjno da se izvuče iz drva.

Naušnica Okvirna kuća, prije svega napravi pod, za koji je postavljen na temelju svoje vrećice, spriječit će vlagu od temelja. Tada je bar za podnožje nacrta pod nacrt postavljen oko perimetra kuće kako bi ocrtao konture budućih soba i unutarnjih zidova. Nacrt se vrši pomoću jednog od najprovodnijih materijala - ploča neobrađenih. No, prije izglede nacrta podnih ploča, zaostaje, i između njih - izolaciju koja štiti od vlage i hladnoće. Odbori i zaostaci prije završetka za obradu antiseptičkog ili boje, tako će se njihov život povećati. Sva ispravnost geometrije kuće u izgradnji ovisi o nacrtu poda, a njihov položaj treba provjeriti nekoliko puta. U isto vrijeme, na uglovima, odstupanje od horizontala ne smije prelaziti 10-12 mm, a ploče su vezane uz sidrene vijke. Udaljenost između privitaka ne smije prelaziti 2 m, za čvrstoću i brtvljenje, možete koristiti i zagrade.

Nakon montaže poda kuće, zidovi su instalirani. Prije toga morate ih u potpunosti prikupiti na ravnoj površini, a zatim u potpunosti postavite okomito.

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Shema uređaja zidova okvirne kuće.

Da biste srušili zidove kućice okvira, morate odabrati potpuno čak i mjesto, a svih 4 zida prikupljaju tamo: inače su baterije neizbježne. Prije svega, ona je konstruirana iz bara s utora, udaljenosti između kojih ne više od pola metra, donje letak. U utore se koriste i izravni i s kosi, koriste se za povezivanje ruba Bruseva.

Prilikom montaže zidova određuje se visina stropa, što je poželjno ograničiti 2,5 metara. Takva visina je sasvim dovoljno, a nakon raznih dekorativnih završava, ovaj strop neće biti ispod 2,3 metra.

Niski stropovi u sobi ne preporučuju se, jer djeluje u potlačujući i je opasan faktor, ali soba s previsokim stropovima teže je pumpati.

Za to se izmjere oko vertikalnih ploča i grdnja. Zatim na lokacijama regala su vertikalne igle i sklop okvira iz ugrađenih šipki, ugrađeni okomito počinje. Brux, umećući ih u složeno, pričvršćen s privremenim tijelima, ostali međuprodukti su instalirani na isti način.

Članak o temi: Pozadine od slonovače

Kada su instalirani svi međuprodukti, gornji dio trake je konstruiran. Korištene su iste rešetke s žljebovima i istog načela koji je već bio uključen pri sastavljanje dna. Mjesto vrha i dna treba biti identično, ona se više puta provjerava u procesu rada s nekombom i razinom, budući da inače kuća može biti vrlo sjajna.

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Shema izolacije zidova kućišta okvira.

Gornja letak, za razliku od dna, fiksirana s noktima, a njihova duljina trebala bi biti tako velika tako da nisu manje od 10 cm na krajevima vertikalnog drveta. Privremeni pogoni rastavljaju, zamjenjujući konstantu, ne treba potpuno ukloniti. Oni koji pridaju dodatnu snagu na okvir i uklanjaju dio opterećenja s vrha i donje letak.

Zatim pričvrstite drvo koje obavlja funkcije stropnih greda. Svaka barska ne smije biti više od pola metra od drugog i podudara se s vertikalnim regalima. Istovremeno su instalirani traci za podršku unutar kuće, podržavaju grede i temelj su za unutarnje particije.

Nakon što su instalirani zidovi kućice okvira, može se vidjeti od strane ploča vani. Instalacija prozora za kuću s vlastitim rukama također treba posvetiti pozornosti. Vjeruje se da veličina prozora ne smije prelaziti 20% veličine cijelog zida, a u ostatku vjetrenjača može se odabrati bilo koji. Kuća okvira također je odvojena sendvičem ili sporednim kolosjekom, a kada je krov instaliran, morate slijediti tako da ne teče.

Zagrijavanje kod kuće vlastitim rukama

Da bi stan bio prikladan za stanište, bit će potrebno izolirati, a zatim provoditi komunikaciju i izvršiti konačni dekorativni cilj. Izbor materijala za izolaciju kućišta okvira traje puno vremena.

Detaljne upute Kako izgraditi kućicu s vlastitim rukama

Shema zidova izolacije pare okvirne kuće.

Moguće je proizvesti izolaciju i izvana i iznutra, poželjna opcija za unutarnju završnu obradu kuće je gipsana ploča i mineralna vuna kao grijač. Još jedna bolja opcija u građevinarstvu je vinil suhozid, s istim svojstvima izolacije topline s ugodnijim estetskim karakteristikama. Koristeći ovaj materijal, pitanje izolacije i unutarnjeg uređenja bit će riješeno.

Članak na temu: CSP na podu: lagas polaganje, drveni gvl i video, suhi estrih s vlastitim rukama, toplim debljinom preklapanja

Potrebno je zagrijati kuću izvana prije nego što se podigne klapa ili sporedni kolosijek, sve rad s toplinskom izolacijom u to vrijeme mora se provesti. Prva faza je izrađena od propasti, između stanica koje su slojevi mineralne vune složeni. Od gore navedenog, može se prekriti pjenom, a praznine, ako se formiraju, ispunite montažnu pjenu. Kuća izvan može biti izolirana u odsustvu sanduka. Na isti način, zidovi i iznutra su tretirani. Izolacija je složena između regala, dodatno zatvorena na vrhu pjene.

Parosolacija kućišta okvira

U stambenoj zgradi, potrebna je vagorizolacija, jer je neizbježno prisutna kupaonica i kuhinja, naime ta mjesta su izvori visoke vlažnosti. Razina vlage u ovim prostorijama ponekad premašuje ovaj indikator vani. Vaporizolacija se često radi s nekoliko uobičajenih pogrešaka i kao rezultat ne radi. Često se koriste samoproizvodni materijali i polietilen umjesto tvorničke izolirane. Film namijenjen pare barijeru je stvarno vrlo sličan polietilenu, ali za razliku od njega ima višeslojnu strukturu na kojoj se ne formira kondenzat.

Nepažljiva instalacija može se pripisati pogreškama, tijekom kojih membrana juri, ili se razdvoji njezin šav. Često je film lijepljen na zidove, nije visoka kvaliteta i brzo gubi kvačilo. Ponekad, kao posljedica konfuzije, membrana je instalirana izvan okvira kod kuće, dok su filmovi vjetrobrana prikladniji. Parosolacija bi uvijek trebala biti u zatvorenom prostoru, čak i ako su zidovi tanki i izolirani vani. Ugradnjom membrane, morate ga pažljivo pratiti kako biste okrenuli desnu stranu.

Membrana treba montirati na sloj toplinske izolacije kako bi se zaštitila od vlage i kondenzata, jer ti čimbenici snažno štete svojim svojstvima. Nakon nekoliko sezona, izolacija prestala funkcionirati je stalno izložena vlažnosti. Budući da se odbori u izgradnji kosturne kuće koriste fine ili srednje debljine, zidovi se sastoje od grijača oko 70%. Uz uništavanje slojeva izolacije, kuća će se morati zagrijati, a to je u vremenu i troškovima gotovo jednaka izgradnji novog. Stoga se izolacija pare ne bi trebala zanemariti.

Umjesto membrana polietilena dovodi do činjenice da je cirkulacija zraka poremećena u kući, koja polietilena ne propušta potpuno. To će dovesti do izgleda na unutarnjoj površini zidova plijesni gljivice, koje otrovaju zrak i prilično brzo uništavaju premaz gipsane ploče. Polietilenske brtve soba i čak prisilna ventilacija ga ne spašava.

Čitaj više