Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Anonim

Vođenje sljedećih kozmetičkih popravaka, vlasnici će zasigurno misliti da ne toliko ažurirati izgled do kraja soba, koliko će stvoriti jedinstveni dizajn, tako da izgleda lijepo, a odredište sobe se podudara.

Soba završila s pozadinom.

Ponekad se prijem koristi u dizajnu zidova - kombinacija nekoliko vrsta pozadine. Njegova uporaba slijedi različite ciljeve. Na primjer, takva: sakriti nedostatke površina zidova, nesrazmjernost veličine zidova i strop; dati atmosferu sobe neke dinamike; Dodijelite i naglasite detalje i pribor u unutrašnjosti sobe.

Ponekad izmjena različitih boju pozadine u horizontalnoj verziji može zahtijevati lijepljenje granice. Stoga ćemo detaljnije raspravljati o tome kako ispravno držati granicu.

Glavna svrha izmjene je prikriti nedostatke živih prostora površina.

Alternacija pozadina traka vertikalno

Kombinacija 2 uparenog cvjetova pozadine može se izraziti u alternativnoj vertikalnoj izmjeni različitih pozadina kroz jednake intervale. Da biste zalijepili pozadinu za ovu opciju, morate pažljivo uzeti izbor uparenih nijansi za pozadinu. Načela odabira uparenih cvjetova za pozadinu mogu biti sljedeće:

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Potrebni alati za opake zidove pozadinom.

  1. Koristite nijanse unutar 1 boju (na primjer, zelena svjetlija i tamna nijansa).
  2. Skladne boje. Za žutu, na primjer, to će biti narančasto, jaje, salata, krema itd.
  3. Kontrastne boje (zeleno - crveno, lila - žuti, narančasti - boju morskog vala).

Alternation možete pokrenuti pomoću glatke prijelaza na jedan od zidova. To će eliminirati oštre kapi boje, ali dobiti vrlo originalni učinak.

Za duguljaste sobe možete koristiti recepciju "simetrije". Pozadine pozadine trebaju biti lakši u boji, i skrivaju gotovo cijelu sobu s izuzetkom središta 2 suprotnih zidova. U središnjem dijelu zidova bit će širok panel pozadine s dodatnom svijetlom nijansom i drugom teksturom. To je prije nego što se veličina prostora panela smatra vizualno mnogo manje.

Nekoliko nalik na prethodnu recepciju "asimetrija". U isto vrijeme ljepilo pozadinu na prvom zidu mora biti slična gore opisanoj metodi. Važno je znati kako lijepiti pozadinu na suprotnoj strani. Glitches Bright Wallpaper Trake, počevši od kutnog mjesta. Ovaj pristup naljepnici wallpaper pomoći će vizualno povećati širinu sobe, blago smanjiti njegovu duljinu.

Kombinacija horizontalne pozadine s različitim uzorkom

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Shema obrezivanja viška centimetara papira.

Naizmjenična pozadina vodoravno, nije potrebno pridržavati se standardnog omjera 1/3, donjeg dijela zidne površine zida.

Preporučuje se u sobama koje imaju veću visinu stropova, ostavite dolje na dnu.

Spojite fantaziju i eksperimentirajte s izborom boja i tekstura od materijala. Kuhinja pozdravlja kombinaciju različitih obloga za zidove (boje, pločice, pozadine). U kupaonici, izbor očiglednih razloga nije toliko širok (paneli, pločice, boje). U stambenim sobama, izbor će morati ograničiti različite vrste pozadina.

  1. Danas je vrlo popularan prijem na istoj zoni. Koristi se za davanje zasebnog unutarnjeg elementa povećana pozornost u ukupnom sastavu cijelog dizajna. Na primjer, odabir područja zida iza televizora. Glavna pozadina u sobi može biti pozadine s uzorkom, a zatim dodijeljena zona ukrašavaju pozadinom bez uzorka.
  2. U spavaćoj sobi, također je dopušteno istaknuti naglasak zid: često svjetliji s ukrasima prekriveni su zidom koji se nalazi iza kreveta.
  3. Horizontalno odvajanje je dobra alternativa umjesto vertikalne izmjene. Donji dio je prekriven teksturiranim tapetama i top-tekstilom. Šav je maskiran iza šipke, oblikovanja ili granice. Kada nema pojma kako se pravilno držati granice, ima smisla iskoristiti prethodne načine lijepljenja pare pozadinu.
  4. Tehnika "Patchwork" izgleda originalno u bilo kojem stilu interijera. Trebat će različite role pozadine za inkarnaciju. Od njih, isti komadi su izrezani, koji su nakon toga u kaotičnom redu zalijepljeni na zid.
  5. Izbočine i niše mogu se odlikovati pomoću materijala kontrastnih nijansi. Poseban učinak će se postići na motley pozadini.

Članak na temu: Kako napraviti instalacijsku instalaciju u kanalizaciju?

Primjeri registracije s različitim pozadinom dječje sobe

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Shema označavanja pozadine.

Kako staviti pozadinu u dječjoj sobi koristeći kombinaciju pozadine?

  1. Možete koristiti recepciju pozadina umetci: sve površine zidova su prekrivene istim pozadinom, a svijetli heroji se stavljaju na vrh pozadine s množenjem filmova koji tvore cijele parcele.
  2. Ako je zalijepljena pozadina s granicom u dječjoj sobi, najbolje je zalijepiti granicu s crtežima na razini očiju bebe, onda može rado razmotriti smiješne slike.
  3. Još jedna zanimljiva opcija u dječjoj sobi: gornji dio čini jedan foton (boja ili podebljano), a na udaljenosti od 45 cm na podu, trake posebnih deterdženata s urezanim rubovima su zalijepljeni. Takve dekorativne široke pozadinske role su skupe. No, možete pronaći takav izlaz - zalijepiti ih samo vidljivim okom dijela zidova gdje nema namještaja.

Danas gotovo sve pozadine može pronaći odgovarajuću granicu.

Ono što je važno uzeti u obzir pri kupnji pozadine granice i kako lijepiti kidanje svih pravila?

Pozadina Prušnja predstavljaju uske trake za pozadinu korištene za dekorativno rublje plovnog područja. Uređaj služi kao reljefna površina vodoravno i od njegove veličine ovisit će o vizualnoj percepciji visine sobe (od benda je šira, niža visina stropa). Veličina Bordeur - 10-20 cm širine.

Razlika između granice od friza - potonji traka u širini je veća od 20 cm.

Koje vrste pozadina postoje granice?

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Slijed graničnih naljepnica.

  1. Za papir. Lako ih je lijepiti i lako pucati. Takve će pozadine biti izvrsna opcija za one koji često čine popravke. To je zbog činjenice da takve trake nisu jako izdržljive, odmah gube svjetlinu, a ne mogu se oprati (osobito uz uporabu deterdženata).
  2. Za vinil. Nemoguće je ne zabilježiti njihovu praktičnost: lako se peru, čisti; Dugo zadržavaju svoju izvornu boju. Stoga se može lako uključiti u dizajn kupaonice, WC-a, kuhinje, hodnika.
  3. Za tekstil. U njihovom sastavu 2 slojevi: papir dno i vrh tkanog materijala.
  4. Za akril. Ovo je analozi vinila. Glavna razlika je akrilna emulzija na temelju. Jeftinije od vinila.

Članak o temi: Kako oprati linoleum tako da Glitel kod kuće

Neobični učinak stvara bezbojne granice izrađene od umjetnih materijala. Oni se koriste u par s pozadinom pod slikanjem ili zalijepljeni na monofonskim obojenim zidovima, nakon čega su istodobno žurili s pozadinom boje bez vode.

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Lijepljeni rubnik na pozadini stvara udobnu i topla atmosferu u sobi.

Odgovorna je potraga za granicom. Lako je pronaći prikladne granice za pozadinu. Sigurno će se u pozadini trgovina ponuditi izbor nekoliko alternativnih opcija. To se može napraviti iz prekrasnog kataloga, čije stranice predstavljaju uzorke pozadine i usklađuju s njima trake.

Usklađivanje granice platna pozadine. Proizvođači ograničavaju izbor na 2 vrste kombinacije rubnjaka i pozadina - na hladu i prisutnosti uzorka. Na primjer, tamno zelena pozadina s cvjetnim ornamentima može se nadopuniti bijelom ili svijetlozelenom zelenom prugom s prisutnošću ili odsutnosti sličnog uzorka grančica i cvijeta.

Za monofoniju pozadinu, pokupite granicu bilo koje boje i s različitim uzorkom neće biti nikakvih poteškoća.

Ponekad tvornice pružaju kombinaciju različitih crteža na granicama i pozadinu. Ali to bi trebalo biti učinjeno s velikim oprezom u prisutnosti umjetničkog okusa. Inače, zid može biti previše motley.

Ponekad postoje ponude proizvođača kada je pozadina s granicama napravljena s istim uzorkom, ali drugačijom ljestvicom. Na primjer, na pozadini letci mogu izgledati velike, a na traci - minijaturni. Važno je da zidni pokrivač ima consonance u boji i s drugim elementima situacije. Stoga je tako potrebno odabrati samu nijansu ruba ili pozadine.

Mjesto na površini zida

Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Shema zidnog peciva s pozadinom.

Granice za hodanje mogu se nalaziti u gornjem i donjem dijelu zida. Uz prvu opciju, ispada dekorativno rubove koje daje prostoriju više udobnosti. S drugom položaju, granična traka djeluje kao delimiter između različitih vrsta pozadine. Granica nije zalijepljena u sredini, jer u ovom slučaju soba počinje činiti mnogo niže. Optimalno se smatra mjestom na udaljenosti od 1/3 od poda površine.

S pravom čine Kanta na samom dnu poda. Ova tehnika je primjenjiva u takvoj situaciji kada su prekrivene trake za pozadinu odrezane, a prostor je potrebno da nešto popuni.

Granice ispod pozadine mogu se zalijepiti i horizontalno i okomito (za vizualnu dodjelu određenog dijela ili zidnog dijela). Od njih, uokvirivanje zidnih panela, foto pozadina, snimljivih vrata, namještaj i drugi pribor se izvode.

Ljepila granice na zid

Stavite granicu na pozadinu možda na nekoliko načina:
    1. Često granični ljepilo izravno na pozadinu. Ali u ovom slučaju, morat ćete čekati potpuno sušenje potonjeg da biste dobili najbolji rezultat. Poželjno je koristiti posebne ljepilo za zakrivljenost na akrilnoj osnovi. Nije potrebno razrijediti s vodom, kao što je pušten spreman za uporabu. Tube s ljepilom ima aplikator s četkom ili tasselom. Ljepilo se primjenjuje unaprijed nasjeckani rubnici granice, nakon čega se baza navlaže vodom. U roku od 4-5 minuta, ljepilo bi trebalo apsorbirati.
    2. To se događa da granica stick s pozadinom. Ova metoda izbjeljivača preporučuje se za pozadine s visokim terenima (4-slojni papirni reljefni pozadini ili obloženi iz pjenastih vinila). Bordur ljepilo u ovom slučaju može biti konvencionalno ljepilo za vrstu pozadine.
    3. Drugi način na red kovrča. Na cijelom perimeru prostorije na naznačenoj visini označila je vodoravnu liniju s jednostavnom olovkom. Nakon toga, zalijepiti gornju komponentu (iznad rubnjaka) završava. Donji rub je izrezan u označenu crtu s metalnom linijom i oštrim nožem. Granica je prethodno impregnirana ljepilom na rub pozadine, dok je donji rub 1,5-2 cm ostavljen nije pritisnut na zid. Boce donje ploče pozadine su pločice ispod rubnjaka i izrezane duž donjeg ruba. Rez je uklonjen, a rubnik se na kraju drži na zid.

Članak na temu: Naljepnica Flizelin Wallpaper s vlastitim rukama: Alati i radni nalog

Opće preporuke za označavanje pozadine i granice

Prvo, prihvatite rješenje gdje točno granica treba zalijepiti: na postolje ili ispod stropa, na udaljenosti od 1/3 zida ili oko vrata i prozora.

Neće se naglasiti da mjesto budućih naljepnica nije kontaminirano. Možete koristiti rješenje sapuna za pranje površine. Čist zid je ključ uspješnog i visokokvalitetnog rada.

Na mjestu lijepljenja buduće granice ne bi trebalo biti praznina, rupe, pukotine i druge nedostatke. Budući da se većina granica izvodi iz labavog papira, tada će biti vidljive sve nepravilnosti. Rupe bi trebale biti izoštrene, tragovi boje, ljepilo i druge točke - brišu. Ljepilo se primjenjuje na već pripremljenu površinu.

Možete kupiti samoljepljivu granicu, ali računati na činjenicu da će biti savršeno čuva. Podmažite ljepilo za veću pouzdanost ne boli ga. Izvršiti granicu na površinu zida, morate ga pažljivo glatko i ukloniti višak ljepila.

Držite granicu u kutu, nastojte nametnuti blizu granice na sljedeći zid. Skinite drugu traku s Allenom na prethodnom. U kutu se ne formira jaz.

Priključite vrata ili prozore

Izgubljenje prozora ili vrata trake će dati više dekoracije s ukupnom vrstom prostora. Ovdje postoji jedna poteškoća pri povezivanju traka: moraju se vrlo točno odrezati i povezati s USS (slijediti kut od 45 °).

Pokušajte pokupiti trake na takav način da u mjestima spojeva nema uzoraka, veliki crtež ili boje. Provjerite trake na spoju pridruživanja i uz pomoć ravnala i oštrog noža koji je postavljen na dijagonalu i oštrom nožem za napraviti rez kroz oba bendova. Skinite segment s vodoravne granice. Generirajte rub iste granice i uklonite rez vertikalne granice. Stavite horizontalni rub natrag, molim i položite šav.

Upotreba granica je opcionalna, ali poželjno. Pogotovo kada postoje 2 granične zone u zidovima zidova. Potrebno je pristupiti izboru i korištenje granica kompetentno i pažljivo, budući da se ukrasni uokvirivanje može suziti i proširiti vizualnom prostorom.

Čitaj više