Kako napraviti strop savršeno glatka?

Anonim

Da bi se uskladile neravnoteže na stropu i skrivali nedostaci, čarobnjak za završnu djela predlaže se prvo kako bi se procijenio iznos nadolazećeg rada i odredio kakvu vrstu završetka je najbolja. Na tržištu građevinskog materijala postoji mnogo kvalitetnih suhih mješavina namijenjenih za tu svrhu.

Kako napraviti strop savršeno glatka?

Možete izjednačiti strop na dva načina: uz pomoć žbuke i korištenja napetosti i spuštenih stropova.

U vještim rukama, žbukač pomaže u lijepim, besprijekorno glatkoj površini. Ako krov teče ili stara kuća pati od pada temperature, tada takav rad neće donijeti dugi rezultat. Prvo, potrebno je eliminirati razloge koji su napravili strop s ružnim, a tek tada prelaze stropni uređaj.

Možete napraviti strop s dva načina na dva načina, od kojih je prvi tradicionalni (s primjenom sloja žbuke, kit i slikanje). Nakon zatvaranja svih postojećih pukotina, preklapanje stropa izgledat će sjajno.

Drugi način nudi da se strop postane lijepi s šarkama ili stvrdnjavanjem, koji će sakriti sve nedostatke pod svojim glatkim linijama.

Što bi moglo raditi?

Faze kit i izjednačavanje šavova na stropu.

Žbukanje i slikarstvo su lijepo dobiveni u ljudima koji imaju posebne vještine. Ova specijalnost (majstor završnih djela) obučeni su u profesionalnim zbirkama unutar 2-3 godine. Budući flasteri u praksi rade različite tehnike. Stručnjaci su izašli odatle znaju kako napraviti strop tako da je zadovoljan oči svojim besprijekornim pogledom.

Postoje pravila za bacanje rješenja na strop. U praksi se kretanja ruku razrađuju tako da otopina ostaje na površini stropa, a ne na glavi i katu zbog sile privlačnosti. Stoga, ako postoji prilika, stvoriti prekrasne stropove, pozovite majstore. Ali ako postoji želja za učenjem, onda se svi radovi mogu napraviti samostalno.

Članak o toj temi: Kako postaviti svoje ruke iznad glave na skroriornim vratima?

Za posao će vam trebati:

  • spatula (široka i usko);
  • šmirgl papir;
  • Grid-landnaka ili metalna mreža;
  • krpa;
  • jela za uzgoju suhe smjese;
  • jela za čistu vodu;
  • polukruga;
  • krpa;
  • valjak

Od građevinskog materijala može se kupiti:

  • Gipsana žbuka;
  • kit;
  • boja;
  • Prime.

Trebate puno strpljenja, jer je ukras stropova vrlo dug proces. On zahtijeva mnogo snage.

Kako napraviti strop ako su sve nepravilnosti manje od 20 mm?

Ako postoje rupe na stropnoj ravnini, pukotine, slabo tretirane šavove i površinske kapi su manji od 20 mm, onda je moguće napraviti strop pomoću gipsane mix, srpne mreže, kit i posebne alate.

Proces žbukanja stropa.

Ako je strop još uvijek novi, a šavovi su vidljivi na njemu, i povezuju građevinske podove i razlike su veće od 2 cm, onda je bolje koristiti metalnu mrežu opremljenu posebnim zatvaračima u obliku noktiju na širokom šeširu s kojim je pričvršćen na površinu stropa. Stručnjaci ga preporučuju nameću sve šavove i zglobove i već poravnajte ravninu s žbukom, kitom i slikanjem. Nakon završetka posla, možete se diviti radu.

Ako želite poravnati površinu u zahvaćenom stanu, onda govorimo o temeljitom popravku. Na početku posla, potrebno je stvari iz sobe, ukloniti zavjese, svjetiljke i lustere. Električna energija de-energizira, podovi su pokriveni novinama i počinju širokom lopaticom za čišćenje fuzioniranih mjesta. Nakon skidanja, površina se obrađuje premamer. Ona stvara povećanje ligamenta otopine s stropom i osigurava da postavljanje žbukanja smjese ili kit.

S velikim kapi (više od 5 mm i manje od 20 mm), smjesa žbuke se nanosi na strop, što omogućuje preklapanje debelim slojem. Usklađivanje je najteži proces za koji je cijeli rad započeo radi čija. Stručnjaci koriste razne alate za to, rad s kojim zahtijeva vještine. Nakon što je površina bila izravnana, ostavljena je da se osuši. Zatim mljeti s brusnim papirom. Nakon toga se primjenjuje završni sloj šaranskog tipa "Terrako". Nakon što se suši, cijela se površina ponovno širi, vjetar se očisti brzim i prebacivanjem na slikanje. Možete koristiti akrilnu ili vodu-emulzijsku boju pogodnu za boju.

Članak o toj temi: Ugradnja ručnika u kupaonici: zamjena i spajanje novih

Što ako razlike čine više od 20 mm?

Kako napraviti strop savršeno glatka?

Dijagram jednostupanjskog suspendiranog stropa na metalnom okviru.

Ako stropovi imaju velike nepravilnosti, a kapi su više od 20 mm, preporučuju se stručnjaci za razinu površine suhozidom, plastičnim stropnim pločama ili PVC ili stropovima. Ovi materijali omogućuju vam savršeno ravne zidne linije i strop, skrivanje ožičenja, napravite moderne svjetiljke u cijelom području i stvorite moderan dizajn unutarnje. Postoje opcije pogodne za bilo koji obiteljski proračun.

Takav rad zahtijeva posebne profesionalne vještine i često se izvršava. To zahtijeva kupca financijskih ulaganja u kupnju potrebnih materijala. Ako postoji želja za samostalno obavljanje takvog napornog rada, onda morate imati na umu da vam je potreban pomoćnik. Metalne tračnice moraju biti pričvršćene na stropnu ploču. Opći prikaz budućeg stropa ovisi o tome kako će ispravno biti izložena svjetiljka. Rad zahtijeva alate s kojima će instalacija instalirati. Neispravno sastavljen i pričvršćen propast može se srušiti zajedno s premazom.

Savršeno glatki okvir je fiksiran gipsanom ploče, iverice, laminiranim phanneur, oblogom, gipsanom piletinom ili metalom. Tada je rezultirajuća površina spanking, bojanje ili lijevo u prirodnom obliku. Ispada prekrasan pogled koji se divi desni oblici.

Bilo koji način stropnog uređaja ima jedan minus. Nakon poplave apartmana susjedi na vrhu stropova moraju se promijeniti, jer njihov izgled ponovno postaje ružan. U privatnim kućama, takvi stropovi mogu se dugo radovati svojim vlasnicima. Oni povećavaju toplinsku izolaciju i stvaraju udobnost.

Čitaj više