Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Anonim

Mnogi roditelji su uvijek zainteresirani za ono zanimanje s djetetom kako bi to učinilo ne samo zanimljivom, već i razvojem. Mnogi ljudi znaju da klase modeliranja u djetinjstvu razvijaju kreativnost djetetovog razmišljanja u budućnosti. Kreativnost aktivira takva područja mozga, zbog čije aktivnosti ubrzava procesima razvoja govora i plitko pokretljivost ruku razvoja osobnosti. Pažljivi roditelji će kupiti dijete plastininu. Mudri roditelji će povezati komunikaciju u proces, razmisliti o kvaliteti i sigurnosti materijala i najprije će se riješiti kako bi se plastinično napravio kući s vlastitim rukama, što će stvoriti kreativni proces još zanimljivijim za dijete.

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Postoje mnoge mogućnosti za stvaranje materijala za modeliranje. Njihova glavna razlika razlikuje se komponentama i proveo vrijeme kako bi se stvorio potreban element kreativnosti.

Ovaj članak predstavlja recepti za stvaranje plastelina kod kuće, bezopasni za zdravlje, kao i prirodne i pristupačne tvari koriste, a recepci su prikazani glavni tipovi materijala za modeliranje. Osim konvencionalnog plastelina, postoji "pametan", magnetska, kuglična plastina, koja se također može napraviti samostalno. Ovaj glavni razred otkriva tajne stvaranja osnovnih plastininskih vrsta, popularnih danas.

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Nudimo detaljan opis recepata glavnih vrsta plastelina:

  1. "Svilenkasti" plastelin;
  2. Slano tijesto;
  3. Plastininski plastini.

Svilenkasta i plastika

Ako želite stvoriti plastičnu i dugotrajnu punjenje materijala, onda prvi recept za vas. Može biti od škroba i balzata za kosu.

Ova vrsta plastelina je mekana i svilenkasta na dodir. Imajte na umu da je najbolje formirati brojke iz nje.

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Recept je jednostavan. Mi ćemo trebati:

  1. Kukuruzni škrob, 2 čaše. Važno je koristiti ne krumpir, već kukuruz;
  2. Balzam za kosu, 1 šalica;
  3. Opcionalno, možete dodati posebne boje, sokove, kakao u prahu ili iskre.

Članak o temi: Pokloni za 23. veljače Stariji Starder papira s fotografijama i videozapisima

Prvo morate miješati kukuruzni škrob s balzitom ili klima uređajem. Važno je pažljivo pomiješati sastojke i dugo vremena. Bolje je dodati balzam malim dijelovima, nakon dosljednosti. Kao rezultat toga, to bi trebalo biti dobra masa istezanja, ugodna i ne ljepljiva do dodira. Ovisno o mirisu odabranog balzama, vaše obrte, ruke i cijelu kuću bit će ispunjeni samo takvom aromom.

Jestiva opcija

Druga vrsta plastelina je materijal, brojke iz koje se mogu peći u pećnici i dugo se pohraniti. Izrađena je od brašna, soli i vode. Tu je, naravno, zbog oštrog okusa soli, ne želi, ali svi sastojci su prirodni i sigurni za zdravlje vaše djece.

Sol se može zamijeniti limunskom kiselinom. U biti, ovaj plastininski je poseban tijesto, koji se kasnije može peći u pećnici. Pokušajte stvoriti umjetnost od tijesta zajedno s djetetom!

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

To je lakše i brže napraviti plastininu od brašna. Da biste to učinili, uzimajte:

  1. 1 šalica brašna;
  2. 1 tbsp. žlica limunske kiseline;
  3. 1 tbsp. žlica biljnog ulja;
  4. 1 šalica vode;
  5. 0,5 slanih čaša.

Prvo morate pomiješati vodu, ulje, sol, limunsku kiselinu i boju hrane, a zatim stavite smjesu i zagrijati do toplog stanja. Nakon toga uklonite iz vatre i dodajte brašno. Promiješate dobivenu masu u homogenost. Dobiveno tijesto se pohranjuje u hladnjak u hermetičkoj ambalaži, na primjer, zamotan u foliju hrane.

Polifoam za pomoć

Mnogi se pitaju kako napraviti plastelin iz lopti. Uostalom, on ne samo da izgleda lijepo, već i ima imovinska svojstva. Stoga će djeca biti materijalna za kreativnost i roditelje - za opuštanje.

Njegove prednosti:

  • Ugodan na dodir;
  • Ljepilo se ne osuši u zraku;
  • dijelovi lako lijepljeni i lako se miješaju zajedno;
  • Razvija malu motoru i blagotvoran učinak na živčane završetke.

Članak o temi: igračka za odrasle s vlastitim rukama

Njegovi minusi:

  • Materijali i boje su razbijeni između sebe nepovratno;
  • Pogodan za najmanji;
  • Starija djeca će radije kreativnosti bez lopti, iz koje možete stvoriti obrt, najbliže stvarnim slikama.

Plastininski kod kuće s vlastitim rukama od škroba s videom

Sastojci:

  1. Transparentno ljepilo 300 ml;
  2. Gel za ispiranje 50 ml;
  3. Bojanje hrane;
  4. Pjene.

Nemojte dodirivati ​​kompozitne dijelove materijala rukama. Pomiješajte tvari s posebnim štapom u staklenoj posudi. Prvo pomiješajte boju s vodom, a zatim dodajte ljepilo u ovu smjesu. Postupno ulijte gel za pranje i pomiješajte. Stavite pjenaste kuglice u dobivenu smjesu.

Bilješka! Za reguliranje dosljednosti kugličnog plastelina možete promijeniti količinu gela za pranje i ljepilo, kao i njihov omjer u smjesi.

Video na temu

Više informacija možete istražiti u videozapisu ispod:

Čitaj više