Što je akrilna kupka bolje izabrati

Anonim

Razvoj tehnologija dovodi do činjenice da se pojavljuju novi materijali, koji za ukupnost karakteristika, barem ne inferiorno od starog, a ponekad su također superiorniji. Na primjer, polimeri. Čini se ne tako davno, ali aktivno ulaze u naše živote. A sada oni prave jela, cijevi, pakiranje, vodovodne proizvode itd. Ako razgovaramo s kupaonicom, danas se sve više zamjenjuju s akrilom. Ali odabrati akrilnu kupku i ne žaliti, morate znati neke tehnološke nijanse, kao i pravila za rješavanje ovog materijala.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Oblik akrilne kupke mogu biti različiti

Pro i kontra akrilne kupke

Čak i prije popravka potrebno je riješiti pitanje onoga što točno odabrati akrilnu kupku. Da bi se utvrdilo da je lakše, vaganje pozitivnih i negativnih kvaliteta akrilnih kupki. Kažemo da ćemo biti o proizvodima dobre kvalitete, a ne o jeftinim laupama.

Profesionalna zamjena čelika ili kadu za lijevanje na akrilu:

  • Mala težina. Akrilna kupka srednje veličine teži oko 12-15 kg, tako da je jedna osoba može nositi. To smanjuje troškove dostave i olakšava instalaciju.
  • Mali kapacitet topline. Čak iu hladnoj sezoni, akril se osjeća kao topli materijal. Stanite i sjedite na njemu ugodniji nego na metalu, brzo se zagrijava. Ponekad brže od čelika ili lijevanog željeza.
  • Vodovodni akril je sićušni materijal, ali čak iu mokar stanju nije sklizak.
  • Uz biranje zvuka, gotovo nema zvuka.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    U akrilu, mlaznice za hidro i aero masažu su dobro izgrađene

To su pozitivni trenuci. Sada o nedostacima, oni su također ozbiljni. Da ne bi požalilo donesenu odluku, odaberite akrilnu kupku koju trebate ostvariti sve nijanse. Tako nedostaci akrilnih kupki:

  • Za akril, potrebna je posebna pažnja. Možete koristiti samo posebne ne-abrazivne alate, oprati spremnik samo s mekim krpama, nemojte koristiti gratere, krute krpice, itd. Za pranje akrilnih kupelji, nemoguće je koristiti proizvode koji sadrže amonijak i klor, aditivi za izbjeljivanje (tj. Prašci za pranje su također nepoželjni). Isprati snažnu kontaminaciju, posebna šminka jednostavno ostaviti na površini neko vrijeme, a zatim isprati.
  • Kada se opterećenje malo učitava, zbog onoga što se zidovi kreću. Iz tog razloga, ugradnja akrilne kupke je napravljena prema posebnom algoritmu - redovitim ili dodatnim zaustavljanjima (cigle). Jaz između bočne ili zida zatvara se s posebnim postoljem ili pločicama, ali je potrebno učiniti sve na preporukama proizvođača.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    Akrilna kupka instalirana je na poseban okvir koji podržava njezin oblik.

  • Pažljivo morate rukovati spremnik - akril se ogreba. Na primjer, ispod bazena potrebno je pretvarati se neku vrstu tkanine, ne postati u kadi u cipelama itd. Ako je to visokokvalitetan vodovod akril, grebanje plitko i iskorištavanje ne ometaju, osim toga, mogu biti označeni pomoću posebnih pasta za poliranje. U jeftinim kompozitnim modelima ogrebotine ostaju zauvijek, i još uvijek mogu uzrokovati odvojenost zaštitnog premaza.
  • Kada padne u kadu nešto teških, čipovi se mogu pojaviti na površini. Popravljaju se, ali samo ako je visokokvalitetan akril.
  • Akrilna kupaonica ima tanke pokretne zidove. I barem tijekom instalacije ispod ploče, okvir se isporučuje, nije moguće potpuno oslanjati na rub kade. Sve to više nije moguće sjesti na njezin rub. Ovaj fokus je moguć samo osobama s blagim težinom.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    Samo sjedi na rubu može samo čovjek s blagim težinom

Svi ovi nedostaci iz područja rada i skrbi, ali sve ove nijanse vrijedi znajući da ne kada bi kupnja trebala biti svjesna.

Koliko je akrilna kupka

Prilikom odabira akrilne kupke, pitanje troškova je nepromijenjeno. Činjenica je da se cijena za zdjelu od iste veličine može razlikovati u 3-5 puta. To nije toliko u "apetitima" proizvođača, već u tehnologiji proizvodnje. Akrilne kupke čine tri načina:

  1. Tzv. Kupke za ubrizgavanje. Gotovi oblik je napunjen akrilnim. Nakon odbacivanja, površina lica je prekrivena slojem stakloplastike, izlivena s epoksidnom smolom. Debljina akrilnog sloja s ovom metodom proizvodnje je ista - nema više suptilnih parcela na mjestima zavoja / paljenja. Budući da je sanitarna akrilna skupina skupa, onda su kupke napravljene na ovoj tehnologiji mnogo.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    Nema slojeva na kadi za rezanje

  2. Iz Leističkog akrila. U tom slučaju, akrilni list se zagrijava iznad oblika do mekog, nakon čega, s vakuumom, "sisa" u obliku ostaje u njemu prije hlađenja. Akrilne kupke napravljene prema ovoj tehnologiji imaju različitu debljinu. Na dnu, gdje dolazi najaktivnije trošenje, debljina akrila je manja, jer je istezanje lista na ovom mjestu maksimalno. No, uz dobru kvalitetu izvora materijala, debljina akrila je 3-4 mm, što je dovoljno dovoljno za dugoročnu operaciju.
  3. Ekstruiranje ili kompozitne kupke. Strogo govoreći, to nisu akrilne kupke, ali mnogi beskrupulozni prodavači nazivaju se i akril. Formira se šalica ABS plastike, površina lica je prekrivena slojem akrila. Obično je to najjeftiniji proizvodi - plastični jeftini, akril se često koristi jeftino. Unatoč niskoj cijeni, ova "djela" su bolji ne kupiti. Činjenica je da plastika i akril nisu jako dobre adhezije i različitu ekspanziju temperature. Kao rezultat toga, tijekom rada, zaštitna površina je opisana, akrilni sloj pukotine, počinje se pere. Na ovom proizvodu postoji mnogo negativnih recenzija.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    Vrlo tanki bijeli sloj - ovo je sloj akrila u ovom slučaju

Da biste odabrali akrilnu kupku dobre kvalitete kako biste razumjeli koja je tehnologija napravljena. Odredite to "na oku" je nerealno. Možete pokušati samo indirektne značajke koje razumjeti, to je dobro ili ne baš. Najpristupačniji pokazatelj je snaga strana. Ako se savijaju i izgledaju nepouzdane, bolje je ne uzeti ovaj primjer.

Još uvijek možete vidjeti debljinu akrila u području ispusne rupe. Jasno je, deblje od bijelog sloja, to bolje. Još jedan neizravni znak dobre kvalitete je velika masa. To se događa da kupke istog proizvođača imaju istu veličinu, ali razlika u težini je oko 50%. To je teže, obično ima veći broj akrila. Pa, drugi indikator je cijena. Dobre akrilne kupke nisu jeftine. Sanitarni akrilni štandovi - skupi materijal. Štoviše, skuplje je kupka. Tako "jeftino i učinkovito" ne radi o ovom proizvodu.

Budući da je nemoguće razumjeti što je tehnologija napravljena jednom ili drugom kupkom. Stoga proizvođači pružaju svoje proizvode putovnicama, koji opisuju kako proizvoditi uvjete naloga i instalacije, način skrbi. Prije kupnje morate istražiti te informacije i tek nakon toga kupiti. I onda ako vam sve odgovara.

Što je bolje

Kao što ste razumjeli, najskuplji spremnici napravljeni na tehnologiji lijevanja. Imaju dugi vijek trajanja, lako ih je brinuti. Neki proizvođači daju im 10 godina jamstva (ovisno o preporukama za instalaciju i skrb). Ovo je izvrstan izbor, ali ne i sve takve kupke za džep. Dobra opcija - zdjele lista akrila. Oni su prilično pouzdani, imaju relativno nisku cijenu. Obje opcije su dobre u tome što se može popraviti stvaranje ogrebotina ili čipova. Ogrebotine su polirane, a čipovi su preplavljeni šminka za popravak.

Kompozitne kupke su najjeftiniji segment, ali nisu popravljeni. Skolovi i ogrebotine ostaju zauvijek. Postoji još jedna točka: Kada koristite jeftinu akrilnu površinu, površina je porozna, prljavština je začepljena u pore. Vrlo je teško izbrisati, jer je nemoguće koristiti potencijalne alate. Stoga je briga za takve kupaonice teška. Čak i ako akrilni sloj ne ispusti, izgled vlastite se brzo gubi.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Mogu se pojaviti Claps, ali se popravljaju

Ako želite odabrati dobru kvalitetnu akrilnu kupku, ne žalite zbog vremena, idite na izložbene cente da vidite i nadirkuju kopije različitih proizvođača. Kada inspekcija obratite pozornost na debljinu zida. Na rez u stranu, moguće je procijeniti koliko je spremnik ovdje dobro vidljiv i debljina akrila. Kada se pregledavaju, pretvarajte se kako deklarirana debljina akrilnog sloja odgovara stvarnosti.

Ako ste odabrali nekoliko brandova, zatražite certifikate prije kupnje. Ozbiljne tvrtke pružaju papir o akrilu, kao i potvrđuju svoje proizvode na europskim i međunarodnim standardima. Prisutnost takvih radova je jedan od znakova ozbiljnosti kampanje, a njihova odsutnost je razlog za razmišljanje: nemojte lažirati da ćete kupiti.

Akrilne kupke najbolje proizvođači

Postoji mnogo nepoznatih tvrtki na tržištu. Tvrtke s imenom prodaju svoje proizvode skuplje. Najvjerojatnije je zbog činjenice da je neobično poduzeće, pokušavajući osvojiti tržište, pojednostaviti tehnologiju, pronaći načine za spremanje. Što to dovodi? Često na probleme tijekom rada. Stoga, čak i uz ograničen proračun, poželjno je odabrati akrilnu kupku dobro poznatog branda. U ovom slučaju, znat ćete točno što plaćate.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Obrasci su vrlo različiti. Postoje, kutni, odvojeno stojeći

Ravak (Ravak) - Dobra kvaliteta

Ako trebate dobru kvalitetnu akrilnu kupku, obratite pozornost na proizvode češke tvrtke Ravak. U proizvodnji se koristi akrilni sanitarni list. No, tehnologija je dovršena tako da je temperatura grijanja lista u različitim zonama različita. Kao rezultat toga, debljina akrila je ista svugdje.

Da biste povećali snagu spremnika, završila je završena akrilna kupka. Ravak neki modeli armature s metalnom mrežom (uletino na dnu gotovih spremnika), ali se češće koriste nekoliko slojeva tkanine od stakloplastike, koji se navlaži s pripravkom odbijanja vode. U svakom slučaju, ukupna debljina akrilnih zidova za kupanje je čvrsto, čak i sa značajnim opterećenjem, oni nisu baš "hodanje".

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Zbirka za male kupaonice - Ravak Momppy

U rasponu ove tvrtke postoji veliki broj kupelji klasičnog, asimetričnog i neobičnog oblika. Budući da su spremnici neobičnog oblika pronašli zavjesu problematični, neki modeli su završeni s zavjesama (staklo klizna). Odmah možete dobiti kadu i tuš.

Odabrati vodovod je lakše, kupke se proizvode kao dio zbirke. Najčešće, osim kupke, nudi se umivaonik. Takav par je obično savršeno kombiniran stilom i oblikom, kao što je razvijen zajedno. Također nudite podršku (okvir), sifon s uređajem za preljevu, naslon za glavu i prednjoj ploči (zaslon). Dakle, Ravak ne može samo odabrati akrilnu kupku, već i pokupiti pribor za montažu i instalaciju.

Cersan (Cessanit) - vrijedna kvaliteta za malu cijenu

Campaign Poljska Cersant oslobađa porculain / faience i akrilnu opremu. Cijene, u usporedbi s drugim europskim proizvođačima, su nešto niže, kvaliteta - na visini. Zadovoljava obilje oblika i veličina. Postoje tenkovi konvencionalnog pravokutnog oblika, koji su zaokruženi, pojednostavljeni. Može se instalirati na zidu, u kutu, u središtu sobe. Odvojeno, vrijedno je spomenuti čistu liniju Cessanit. Površina tih kupališta prekrivena je srebrnim ionskim sadržajem koji osiguravaju antibakterijsku zaštitu.

U poduzećima Cessanit, kupaonica je oblikovana iz Leistic Acrylic Lucite. Da biste joj dali veću krutost, u napunjenim mjestima, spremnik se pojačava dodatnim pločama. Da bi površina u procesu, površina nije izgubila sjaj, unutarnji dio se izlije s slojem smole.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Cessant - dobra kvaliteta, ali često postoji "kemijski" miris

Obično nema certifikata za kvalitetu akrilnih kupki, ali postoji snažan miris u recenzijama, koji se ne uništavaju dugo vremena. Ako trebate jeftin, ali visokokvalitetan vodovod, možete odabrati akrilnu kupku poljske tvrtke Cessanit.

Kupke Kolo.

Još jedna poljska tvrtka Sanitec oslobađa vodoinstalater pod brandom Kolo (Kolo). Akrilne kupke ovog branda također su izrađene od lista akrila, a zatim poboljšavaju stakloplastike. Oni dolaze u setu s podesivim nogama, mogu biti opremljeni sustavom za ispuštanje / preljeva, zaslon, pribor - naslon za glavu, ručke.

Ako želite odabrati akrilnu kupku za praktičnost, pogledajte proizvode ove tvrtke - oni imaju različita pravila koristeći zanimljiva rješenja. Na primjer, kolo Komfort linija (Kolo udobnost) ima zagušnu stranu, što je prikladno oslanjati se na leđa prilikom kupnje. Oni su napravili anti-skliznuti valovito dno, imaju velike dimenzije (duljine od 150 do 170 cm). Također, ova linija može biti opremljena naslonom za glavu i sjedala koja su fiksirana na stranama posebnog oblika.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Obrasci - bilo koji. Ima čak i dvostruko

Red Kolo Mirra se odlikuje obrascem - oni su pravokutni vani, a iznutra je asimetrična. Također imaju velike dimenzije - od 150 cm do 170 cm. Natjecalo se može rukovati za prikladne dizanja, naslona za glavu.

Spremnici serije Spring se razlikuju neobičnim oblikom s klupama unutar. Ove izbočine se također mogu koristiti kao stolovi ili police za pribor za kupanje. U proizvodnji ove serije koristi se visoke kvalitete akrila.

Appollo - talijanski-kineski proizvodi

Poput mnogih europskih tvrtki, Apollo je prenijela proizvodnju u Kinu. Kvaliteta proizvoda nije pogoršala, a cijena, zbog jeftinije radne snage, postala je konkurentnija.

Među proizvodima ove tvrtke postoje zanimljivi modeli sa staklenim umetcima (na-9050L, na-9076T, na-9075T). Gledanje takvih fontova su neobični i elegantni i uživajte u čvrstoj potražnji. Mnogi modeli pružaju rupe na bočnim stranama za instaliranje mješalica ne na zid, već na brodu. Štoviše, neki modeli su završeni ne samo od ispusni sustav, već i mješalice. U drugima možete odabrati dodatnu naknadu branded miksera obrasca koju želite.

Što je akrilna kupka bolje izabrati

Ako želite odabrati akrilnu kupku nestanarnih vrsta, procjena ima sa staklenim umetcima

Na zahtjev fonta, dovršeno je hidromasažom, aeromasom, kromoterapijom (promjena boja pozadinskog osvjetljenja u određenom ritmu). Način rada svih "aditiva" reguliran je. U osnovnoj konfiguraciji, noga i naslon za glavu su podesive.

Ruski proizvođači

Proizvodnja akrilnih kupki i ruskih kampanja nije idu. Njihovi proizvodi se uglavnom nalaze u srednjem segmentu cijene. Oni nisu tako skupi kao proizvodi Europljana, ali i kvaliteta je također inferiorna, iako postoje kampanje koje imaju dobre recenzije. Ovdje su najpoznatije tvrtke i kratak opis proizvoda:

  • Aquatek. Akril koristi dobru kvalitetu, ali zidovi spremnika su tanki, pod opterećenjem "hoda". Postoji okvir (izrađen od aluminijske cijevi), koji bi im trebao dati veću rigidnost, ali prema ispitanicima postoji nedovoljan broj letvica, tako da će se dno i ploča i dalje savijati. Uz pravilnu njegu akril, boja se ne mijenja, ali je lako ispočetka.
  • Triton. Akril je vrlo dobar - ne mijenja boju, gotovo ne grebanja. No, s konfiguracijom nevolje - ne vrlo dobar okvir, sustav odvoda / preljeva, koji dolazi u komplet, ima kratku nit (možda već promijenjeno), stoga je teško instalirati bez curenja.

    Što je akrilna kupka bolje izabrati

    Ako nema okvira, možete to učiniti sami

  • 1 živnja (1 žic). Vlasnici ovih akrilnih kupališta žale se na snažan miris koji ostaje dugo vremena. Postoje pritužbe na neravnom okviru, postoje čak i nazadna mjesta, neravnomjerno savijeni vodiči za staklenu zavjesu.
  • BAS (bas). Ako govorimo o tenkovima bez dodatnih uređaja, onda su naši recenziji dobri: dno protiv klizanja (u kaputu), lako je čistiti, ne ogrebotina. Nedostaci ukazuju na nedostatke dizajna: okvir nije najbolji dizajn, u modelima s instalacijom miksera na bočnoj strani crijeva teče ispod kupelji.

Općenito, možete odabrati i akrilnu kupku ruskih proizvođača. Možda ćete trebati neka poboljšanja prilikom instaliranja, ali spremnici sami uglavnom imaju dobre karakteristike.

Članak o temi: Savjeti za završnu obradu 6 m Loggia i balkon

Čitaj više