Ručke za povratno osvjetljenje rade to sami u automobilu

Anonim

Ručke su ona mehanizam na vratima koji stalno trebaju dotaknuti i voziti. Stoga je važno osigurati stalnu vidljivost takvih mehanizama tako da ne moraju dugo tražiti u potpunoj tami. To se posebno odnosi na ručke automobila. Uostalom, vidite, strašno nezgodno noću stalno fascinantnu lokaciju ručke.

Ručke za povratno osvjetljenje rade to sami u automobilu

Stručnjaci preporučuju diodu svjetiljku za usmjeravanje.

Zbog toga su izumljene opcije pozadinskog osvjetljenja za ručke. Postoji širok raspon njih. Ali većina se temelji na radu LED-a. Razmotrite jednu od najjednostavnijih i najpouzdanijih opcija, jer možete brzo napraviti pozadinsko osvjetljenje na ručici.

Alat za rad

Ručke za povratno osvjetljenje rade to sami u automobilu

Krug osvjetljenja vanjskih ručica.

Prije svega, morate se unaprijed pripremiti s potrebnim materijalima i alatima. Štoviše, potrebno je predvidjeti prisutnost svega odjednom, jer rad s električnom energijom ne tolerira odgodu, pogotovo ako je riječ o automobilu. Trebat će vam:

  • LED žarulja;
  • terminali;
  • Tanke žice;
  • aparat za zavarivanje;
  • odvijači;
  • nož;
  • izolacijska traka;
  • bušilica;
  • Super ljepilo;
  • plastični čepovi za terminale;
  • ampermetar;
  • PassionA.

Kada je sve što trebate, odlučite za sebe, od kojih vrata želite početi. Stručnjaci preporučuju početak povlačenja pozadinskog osvjetljenja na prednjim vratima, jer je pristup električnom dijelu automobila uvijek bliže.

Priprema i priključak žica

Ručke za povratno osvjetljenje rade to sami u automobilu

Osvjetljenje ručka vrata iznutra.

Sada nastavite na posao. Prvo morate rastaviti ručku vrata. To se radi pomoću odgovarajućih odvijača. Sada uzmite LED svjetiljku i izvadite plastično kućište. Tamo ćete vidjeti igle na kraju svjetiljke koja će morati lemiti za ožičenje. Ali prije toga, poželjno je malo ožičenje i staviti ih male terminale. Tako ćete ispasti mnogo prikladnije, a kvaliteta rada će biti bolji.

Članak na temu: Bench Transformer to učiniti sami: Savjeti i crteži

Nije potrebno požuriti staviti žice plastične čepove za zaštitu, budući da u svakom slučaju još uvijek morate ih pucati dok se posao ne završi. S druge strane, ožičenje također treba napraviti svjetlo i staviti na terminale na savjete, ali već veći.

Ovim radom važno je razmotriti jednu važnu točku. U pravilu, bilo koji pozadinsko osvjetljenje vrata u automobilu ima dvije strane: jedan je izravno svjetiljka koja će svjetla, a drugi je dio od kojih će glavna prehrana doći do ove žarulje. Dakle, to je obroke, može ići kao izravno iz električnog dijela automobila (obično morate otvoriti okvir koji se nalazi u blizini upravljača) i od karte vrata, ako ima izravnu prehranu (često se to uočava u modernom automobilu brendovi).

U prvom slučaju, morate izračunati duljinu ožičenja unaprijed tako da je potpuno dovoljno za povezivanje pozadinskog osvjetljenja i istovremeno za ispravan položaj tako da žice ne sprječavaju žice pod nogama. U drugom slučaju, žice se obično koriste male, jer njihovo mjesto ne prelazi područje ručke. Ali ipak, kako u prvom iu drugom slučaju, preporučljivo je uzeti dugu ožičenje, jer se uvijek mogu skratiti.

Nakon toga, uz pomoć ampermetar, morate provjeriti ispravnu vezu svih ožičenja. Ako u električnoj energiji ne razumijete ne baš dobro, onda je bolje pribjeći konzultacijama ili izravnoj pomoći električara, tako da nema neugodnih problema s mogućim zatvaranjem u budućnosti.

Ugradnja diode u ručku

Ručke za povratno osvjetljenje rade to sami u automobilu

Priključci s LED pozadinskom osvjetljenjem.

Zatim ćete morati instalirati diodu izravno u samog gumba. Ovdje je električna vježba korisna. Ali prvo pokušajte staviti diodu u ručku i privremeno ga popraviti na vratima. Obično u modernim automobilima, dizajn vam omogućuje da to učinite. Nakon toga, budite sigurni da spojite diodu električara i provjerite rad.

Članak o toj temi: Zašto trebate tropske duše?

Stručnjaci savjetuju da je lampa dioda uvijek izravnala - tako da će svjetlo najbolje osvijetliti ručku. Također, preporučuju spajanje drugih krajeva žice na napajanje u obliku mehanizma snage kapaciteta ako ne želite trajni sjaj. Ali ako naprotiv, ima smisla lemiti žice do hrane za cigarete.

Kada je spreman, napravite potrebnu oznaku na ručici na onim mjestima gdje će se ožičenje objaviti i gdje će se vidjeti dioda. Nije uvijek potrebno i ovisi o tome kakav dizajn ima ručku. Ali ako je došlo do toga, morat ćete raditi bušilica, rupe za bušenje. Promjer bušilica Odaberite minimum. Uostalom, moguće je povećati rupu, ali da se smanji - već ni na koji način.

Sada ćete morati samo dovršiti priključak ožičenja i diode. Sada kada je sve veći posao je gotov, možete sigurno nositi plastične zaštitne čepove na malim terminalima, nakon čega stavite plastični slučaj na njih, koji je u početku uklonjen.

Što se tiče dijela prehrane, ovdje prvo morate biti izolirani malim komadima trake, nakon čega samo nositi plastičnu zaštitu na ožičenju. No, imajte na umu da se zaštita stavlja kada su LED žice spojene na glavne prehrambene žice.

Mnogi električari savjetuju sve to da izvedu dodatnu fiksiranje LED žarulje na vratima. To se radi uz pomoć uobičajenog superklata. U pravilu, baza svjetiljke na rubovima je neznatno označena, za koju dodiruje ručku. Zatim pritisnute nekoliko sekundi. Tako se svjetiljka neće stalno pojaviti iz rupe u ručici.

Dakle, razmatra se domaća osvjetljenje ručkih vrata u automobilu.

Slična metoda je izrađena od naglašavanja svih drugih ručki, i ako je potrebno - i straga. Pridošlica takav rad izgledat će komplicirano, ali ako ne žurite i pažljivo radite sve, sigurno ćete imati dobar rezultat, a automobil će konačno postati ugodniji u uporabi.

Članak o temi: Neobične zavjese rade sami: preporuke o njihovom stvaranju (fotografija)

Čitaj više