Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Anonim

Za doradu vašeg doma, možete prilično odabrati staklo. To je moderan, vrlo izdržljiv i izdržljiv završni materijal za zidove i stropove. Uz to, možete stvoriti izvrsnu, u određenoj mjeri dinamičan interijer, glavna stvar je ispravno napraviti pozadinu. U ovom članku, pokušat ćemo najredijeniti se o tome kako gurati staklast, mi ćemo dati korak-po-korak upute za rad, a također razjasniti koje će alate trebati i postoje bilo kakve nijanse.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Učitelj se priprema za lijepljenje pozadine

Pripremne aktivnosti

Stakleni kolege ili stakleni prozori izrađeni su od stakloplastike s metodom tkanja. Ispada čvrst završni materijal, čiji svojstva omogućuju primijeniti ga u različitim sobama, uključujući unutarnje uređenje stanova. Ne tako davno, ovaj završni materijal pojavio se na policama trgovina, ali već koristi stalnu potražnju.

Nakon što ste kupili staklene prozore u trgovini, možda ćete imati pitanja o tome kako ih lijepiti, a mi ćemo govoriti o tome. Ali glavna stvar je da je potrebno odmah asimilirati da se svi radovi trebaju izvesti iznimno kvalitativno, pokušavajući pokušati u svakoj fazi, jer u ovom slučaju nema najmanjih stvari. Ako želite dobiti pristojan rezultat, ako želite, tako da su zidovi zidova staklenih prozora prošli bez problema, dođite u svaku fazu posla ozbiljno i odgovorno.

Alat

Kako ne bi se pokrenuli na stanu ne prikupljaju potreban alat, stvarajući nacrte koje se svaka pozadina boji, prikupiti sve što vam je potrebno odmah. Trebat će vam:

  • završni materijal, stakley;
  • ljepilo u potrebnu količinu, razvedenu i spremnu za rad;
  • stepladder, stolica, koze za rad na visini;
  • Metalna lopatica, bušili s metalnom četkom, krpe i vodom za rastavljanje starog završnog materijala;
  • Nož, škare, rulet, olovka, visak, razina, valjak, četka, čiste krpe, pozadina lopatica za izravan rad s pozadinom.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Nakon što je odmah prikupio cijeli alat, onda neće biti potrebno omesti od posla

Jednom prikupljajući cijeli alat, ostavite ga u sobi, neka ga čeka u svoje sat.

Zidovi

Prva faza, koja nas stvara mosta za rad, zove se demontaža. Moramo ukloniti stari premaz iz zida, na primjer, papir ili vinilne pozadine:

  • Najlakše je, naravno, ukloniti moderne vinilne pozadine, koje odlaze od zida s cijelim plahtama, dovoljno je da povuče ljepilo između platna i zida. Kao što znamo, vinilne pozadine ne dopuštaju vlagu, tako da koristeći nož ili poseban iglični valjak, treba učiniti u pozadini rupe, a zatim ih obilno navlažiti toplom vodom. Čekanje Kada je pozadina je zabranjena, lako će ih ukloniti iz zida.
  • Nešto gore, ako trebate ukloniti papirnate pozadine, posebno tanki, jednoslojni. Te se platno često čvrsto drže na zid, a čak i snažan pražnjenje ne doprinosi njihovom uklanjanju. Da biste pojednostavili rad, koristite metalnu lopaticu s oštrim rubovima, pokušajte ukloniti maksimalni broj pozadina iz zidova. Postoji mala tajna za uklanjanje papira weba sa zidom: trebali biste ga pokušati isprobati s vrućim željezom, a zatim ga ponovno izlijte. Obično takav kontrastno liječenje doprinosi najboljem čišćenju zida.

Članak na temu: Kako napraviti kružni stol za električni bicikl s vlastitim rukama?

Uklonite stare pozadine često nisu tako teške, ali ako su zidovi obojani, mogu se pojaviti ozbiljniji problemi. Pa, ako je korištena boja vode na razini vode, u većini slučajeva bit će dovoljno za njegovo pranje s zidom, gore ako je korišten ulje, alkidna ili akrilna boja.

Ako je volumen zidova mala, možete ga uzeti uz pomoć brusnog papira, dobro, ako je područje rada velika, trebate uzeti vježbu i posebnu metalnu četku. U drugom slučaju, glavna stvar nije pretjerivanje i teško ne oštetiti ukras samog zida.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Standardno pakiranje naočala

Čineći rad na rastavljanju starog dekorativnog premaza, procijenite je li zid trebao biti rafiniran. Možda vrijedi neka područja za potkopavanje, razmazati, vratiti da je površina glatka, bez nedostataka. Ako su takva djela potrebna, uzmite završetak kit i donesite na um.

Ništa nije užasno da područja iz različitih materijala mogu biti prisutni: cigle, suhozida, žbuka, iverice, čine visokokvalitetnu obuku svih zidova, jer su stakleni prozori savršeno zalijepljeni na različite materijale. Ako postoje manji nedostaci, tu je i ništa strašno, čvrsto i jaki stakleni prozori će ih zatvoriti.

Završna faza pripremnog rada na zidovima, u određenoj mjeri jamči da će zalijepiti naočale biti uspješna, je prave. Kao šminka za temeljne zidove, može se koristiti posebna tekućina ili tekuće razrijeđenog ljepila. Nije potrebno upućivati ​​se na taj proces. Nije ozbiljno, u velikoj kvaliteti pozadine to ovisi o pramenu. Kako staviti staklast ako ne ostanu na površini zidova? Ne razmišljati o tome, provedite prajmer rad.

Nakon sušenja prajmera, nacrtajte vertikalne pruge na vilu ili razini, tako da ćete biti lakše zalupite komade pozadine. U načelu možete nacrtati samo jednu traku na području početnog komada početnog djela.

Ljepilo

Druga važna faza pripreme za lijepljenje bilo kojeg tapeta radi s ljepilom. Pravilno mješoviti sastav ljepila omogućit će da se zidovi zidova, brzo i uz minimalne probleme. Budući da je lijepljenje naočala pod slikanjem uključuje njihovu dugoročnu operaciju, treba pažljivo razmatrati da odabere ljepilo i njezinu pripremu.

Članak na temu: Odaberite garderobu za vašu odjeću: prostrani i funkcionalni

Trebali biste kupiti ljepilo za naočale, na primjer, izvrsno rješenje će biti Oscar. Ovo ljepilo nije samo jaka i kvalitetna, već ima i poseban marker, pigment u boji koji pokazuje uniformnost ljepila na pozadinu tkaninu. Pogledajte dobro poznate proizvođače visokokvalitetnih ljepljivih kompozicija, mnogi od njih imaju prikladno ljepilo u liniji.

Korištenje univerzalnih spojeva ili ljepila za papir. Vinil, Phlizelin pozadina u našem slučaju je neprihvatljivo. Zapamtite da adhezivna kompozicija treba ne zadržati ne samo zalijepljeno platno na zidu, već i nekoliko slojeva boje na njega. Sile kvačila uobičajenih ljepila nisu dovoljne, potrebna nam je pojačana opcija tako da se pouzdano drži iskrivljeni završni materijal.

Usput, na staklenoj naljepnici postoje preporuke proizvođača u odnosu na prikladno ljepilo. Samo divno ako se upoznate s tim informacijama dok posjetite trgovinu i kupite preporučeni ljepilo.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Preporučuju mnogi specijalisti ljepilo

Tijekom pripreme ljepila, trebali biste se upoznati s uputama na njegovoj pakiranju, a zatim miješati smjesu s vodom u određenim omjerima. Jasno promatrati dosljednost, kvaliteta obavljenog posla također ovisi o tome.

Sada kada su zidovi pripremljeni, alat je sastavljen, rukavice su razvedene, trebali biste zatvoriti sve prozore i vrata tako da nema nacrta i nastavite s glavnim radom.

Tapeta

Važno je napomenuti da kada je rad sa staklenim prozorima važno za pravilno opremljeno, nositi rukavice, odjeću dugih rukava, možete naočale. Činjenica je da se neke vrste staklenih vjetrova raspadaju, a mrvice mogu uzrokovati neugodan svrbež.

Poželjno je da temperaturni režim u prostoriji nije ispod 18-20 ° C, a vlažnost nije bila više od 70%. Ako radite na sunčanom danu, zatvorite prozore, ne preporučuje se izravna sunčeva svjetlost tijekom priljepšavanja naočala.

Prilikom rezanja stakla u komadićima, imajte na umu da se prednja strana weba obično nalazi unutar role i ima reljefnu i određeni uzorak. Auto je obično označen posebnom linijom plave ili sive boje, obično je glatka. Rezanje rola na komade ne zaboravite ostaviti malu naknadu, na području od 10 centimetara. To će ispravno kombinirati crtež pozadine bljeskati, jasno ga poravnati, spriječiti velike praznine odozgo i ispod.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Stakleni prozori su različite kvalitete, to nisu najbolji

Gledanje tema o tome kako zalijepiti staklo na slikanje, vrijedi napomenuti da se rad s ovim završnim materijalom obavlja prema standardnom planu:

  • Primjenjujemo ljepilo na zidove u području vrata ili blizu prozora, ovisno o tome gdje namjeravate početi lijepljenje.
  • Počevši od vrha primjenjujemo nesigurno tkaninu na zid, kontroliramo glatko mjesto komada relativno istaknutih vertikalnih pruga.
  • Temeljito izgladiti tapete tkaninu s posebnom plastičnom lopaticom i pazeći da je sigurno fiksno, trebate koristiti metalnu lopaticu i oštri nož za pribora za odrezivanje viška dijela pozadine.
  • Sljedeći komad je lijepljen na isti način, samo u ovom slučaju potrebno je pažljivo spojiti uzorak na spoju platna. Moguće je spojiti spojeve na slici, u nekim slučajevima, da, kada je ukras vrlo mala stanica.
  • Pokušajte maksimalno smanjiti komade naočala, stvarajući prekrasan spoj bez adhezije ili proreza. Lijevanje sa staklenim prozorima zidova općenito je lakše raditi s običnim pozadinama, ali za zglobove treba dati visoke zahtjeve.

Članak na temu: Kako se riješiti privatne kuće od miševa do narodnih lijekova

Dijelno razdoblje staklenih prozora na zidu varira od dana do dva, u rijetkim slučajevima može potrajati duže vrijeme. Nakon sušenja, platno se može početi slikati. Boja za naočale treba biti brtvljenje, uzimajući u obzir karakteristike sobe, ali bez obzira na tog tipa, boja je napravljena u dva sloja. U tom slučaju, drugi sloj na staklenoj se primjenjuje nakon potpunog sušenja prvog, a to je oko 15-20 sati.

Kako lijepiti staklene prozore na zidovima i stropu

Konačni rezultat nakon slikanja

Mnogi ljudi su zainteresirani za liječenje stakla u strop. U načelu, tehnika rada s stropom je slična, samo u ovom slučaju rade više pospravnije zajedno. Rad s partnerom omogućit će vam da potrošite bolje lijepljenje.

S obzirom na pitanje kako lijepiti staklo, postupno smo došli do činjenice da je rad sa zidovima, a sa stropom je bolji od parova. Naravno, profesionalni majstor lako će proizvesti sama pozadine, ali vrijeme rada će nesumnjivo povećati, a kvaliteta može patiti. Je li moguće sami držati takve pozadine, naravno, kao i bilo koji drugi, jer, kao što se može vidjeti iz članka, nema posebnih poteškoća.

Sada znate kako pravilno zalijepiti staklo, i stoga možete stvoriti jedinstvenu, ekskluzivnu i vrlo izdržljivu unutrašnjost u vašem apartmanu. Korištenje naočala pomoći će vam da transformirate bilo koju sobu koja počinje od dnevnog boravka i završava kuhinjom. Zalijepljen na zidovima, ovaj završni materijal će izdržati višestruke prerađivanja, a dugo se nećete dosađivati.

Čitaj više