Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

Anonim

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg
Navedite stranice stranih časopisa, mi nehotice utječemo na ljepotu ureda i rezidencijalnih soba, gdje je većina zidova veliki prozor. Je li moguće kombinirati takvu ekspresivnu ljepotu s oštrim klimom u kojoj živimo?

Kroz prozore, kuća gubi dosta vrućine. Stoga su sjeverni narodi dugo traženi za smanjenje prozora, a s njima i gubitkom dragocjenog kilovat. U isto vrijeme, ništa ne stoji na licu mjesta, a danas se pojavljuju tehnologije koje vam omogućuju da kombinirate inozemne luksuz i naše mrazeve. Kako? Čitati o tome u našem članku.

Zašto su prozori "krik"?

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

Kondenzat koji pada na prozore može se uočiti u većini srednje trake Rusije, počevši od studenog do sebe. U ovom trenutku, možete se osjećati kao unutarnji zrak, hlađenje, teče preko staklene površine i požurite niz zid. Dakle, prozor počinje raditi kao klima uređaj. Kao što je Einstein rekao, hladnoća je nedostatak topline. Osjećamo se u obliku nacrta.

Kada se površina ohladi na 10 ili 13 ° C okružena sobnoj temperaturi, počinje se prekriti kondenzatom. Da biste izbjegli ovu vlagu, samo trebate zagrijati tu površinu da biste prevladali prag točke rosišta. Naravno, velika vlažnost u sobi, to je lakše podmiriti na hlađenim prozorima.

Dva načina da biste dobili osloboditi od kondenzata na prozorima

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

Dakle, u procesu taloženja vlage na staklu, sudjeluju dva čimbenika:

  • Razlika u temperaturi stakla i prostorije zraka.
  • Razina vlažnosti zraka u zatvorenom prostoru.

Dakle, utječući na ove parametre, možete "smiriti" Windows, kao rezultat od kojih će naći dobro raspoloženje i riješiti se plastičnosti.

  1. Kako bi vlaga da nemaju vremena za zadržavanje na staklo, moguće je osigurati aktivnu cirkulaciju zraka tako da zrak teče hvatanje i period vlagu s površine.
  2. Možete izaći iz situacije zagrijavanjem stakla. Iz tog razloga to je da su radijatori grijanja prepisani da se stavi ispod otvora prozora. Grijani zrak, žuri, ispire naočale, stvarajući potrebnu ventilaciju i istodobno ih zagrijava na temperaturu iznad 13 ° C. U tom slučaju postoji jedna nijansa.

Članak o toj temi: Odaberite i montirajte krov za automobil u zemlju

Svaki prozor ima prozor koji visi preko radijatora. Tok vrućeg zraka prisiljen je prejesti ovu prepreku. Stoga obično prolazi na nekoj udaljenosti od stakla. A to, kao što znate, dovodi do nedovoljne ventilacije i zagrijavanje stakla.

Obično kako bi se izbjeglo kondenzata, morate intenzivno prokleti sobu. To dovodi do prekoračenja goriva, što može prilično primjetno pogoditi džep.

Drugi način je instalirati posebne prozore. Oni vise preko zemljane zemlje. Vrući zrak, odmarajući se u prepreku, počinje tražiti izlaz. Unutar prozora, kanali su osigurani za koje je protok zraka preusmjeren na okvir prozora, gdje se može slobodno izaći kroz rešetku.

To je prilično nisko-troškovna metoda, koja karakterizira jednostavnost. U isto vrijeme, kanali imaju nekretninu koji leti tijekom vremena. Pogotovo gdje hostese aktivno rastu zatvorene biljke.

Grijani ili topli prozor

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

Kada ne postoji želja za brigom o stanju kanala u prozoru prozora, možete pribjeći moderniju metodu stakla grijanja. Da biste to učinili, nazovite za pomoć električnom energijom. Double-ostakljeni prozori spojeni na električnu utičnicu se zagrijavaju na udobnu temperaturu. U stanju izvan države posjeduju učinak uštedu energije. Za proizvodnju dvostrukih ostakljenih podataka koristi se K-ili I-stakla.

Kao što znate, sama čaša ne provodi električnu struju. Kako mogu spojiti staklo na mrežnu mrežu? Za to je površina stakla prekrivena premazom s niskim emisijama. Ona odražava infracrveno zračenje u pravom smjeru. Vodljivi kruti premaz niske emisije radi kao grijaći element. U isto vrijeme, staklo zadržava transparentnost.

U dvostrukoj oštrici, vodljiva površina se nalazi unutar paketa. Stoga je isključena mogućnost slučajnog dodira na njega. Treba pamtiti da je električno grijanje moguće samo zadržavanje integriteta vodljivog premaza. Velika pukotina može slomiti kontakt, a električna energija prestaje zagrijati prozor.

Kako bi se povećala snaga staklenog paketa, staklo je kaljeno u toplinskoj metodi ili laminiranoj. Stoga se može koristiti za sjaj velike površine. Proizvođači se brinu o sigurnosti ljudi. Razbijeno staklo je ili raspršeno na najmanjim kockicama koje ne može biti ozlijeđena od strane osobe ili zadržava njihov položaj zbog filmova koji ga ne daju da se raspadaju na fragmente, kao što se to dogodi, na primjer, tijekom oštećenja automobilskih naočala.

Članak o toj temi: Kako ukloniti električnu struju

Zaštitna prevlaka u toplini sprječava prodiranje ultraljubičastog u prostoriju. Osim toga, ona odražava prekomjernu toplinu. To sprječava pregrijavanje prostorije, stvarajući potrebnu udobnost za ljude.

Grijani prozori su opremljeni senzorima koji reagiraju na promjene temperature i slijede integritet električnog vodiča. Kada se temperatura zraka izvan zgrade smanjuje, intenzitet grijanja se automatski povećava.

Gdje se primjenjuju grijani prozori?

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

Najčešće se staklo s električnim grijanjem koristi u dizajnu fasada stambenih zgrada. U isto vrijeme, oni se često mogu vidjeti u dizajnu kuća u mediteranskom stilu. Oni su idealni za stvaranje zimskih vrtova, bazena i teretana. Paviljoni, loggia i balkoni bit će mnogo udobniji kada koristite toplo staklo.

Zašto ovaj proizvod ima širok opseg primjene? Shvatimo.

Koji su dobri prozori s grijanjem?

Grijani ili topli stakleni prozori: Prednosti i opseg

  1. Grijana stakla se javlja bez vidljivih grijaćih elemenata koji mogu zatvoriti pregled. Vaši gosti neće se sumnjati da je neobičan dvostruki prozor u okviru prozora. Nema niti niti spirale. Vaša otajstvo će ostati neobjavljeno.
  2. Grijanje površine javlja se ravnomjerno u cijelom području. Stoga se toplinski uzorci neće formirati na prozoru.
  3. Zaštitna obloga vraća se u prostoriju od 30% hlapljive topline. To znači da s istim troškovima grijanja možete priuštiti da dodati svoj prozor drugi treći. To ne samo da će poboljšati pogled s prozora, već će i ojačati prirodnu rasvjetu vašeg doma.
  4. Specifična moć zagrijanog stakla doseže do 3 kW po kvadratnom metru. U tom slučaju, radna temperatura se postiže u minutama. Stoga, čak i ako nema tradicionalnog radijatora ispod prozora, kondenzat neće imati vremena za formiranje na staklu.
  5. Toplo staklo također je kompatibilno s grijanim dvostrukim prozorima. Posebna staklena površina koja sadrži sloj tekućeg kristala, pri spajanju na električnu mrežu, može učiniti vaš prozor mat ili zamračen. Kada je funkcija nevidljivosti isključena, ponovno postaje konvencionalno prozirno staklo. Ovo je prilično prikladno s panoramskim ostakljenjem. Ovaj prozor će se pobrinuti za zaštitu vašeg osobnog života i istovremeno pustiti da se svjetlo ulije u sobu i omogući vam da se divite okolni krajolik. U isto vrijeme, ona odgađa 99,5% ultraljubičastog.
  6. Kada uključiti grijanje je još uvijek kao rana, a tu je neka vrsta ljuta u kući, topli sustav Windows će pomoći u stvaranju udobnosti u vašem domu. Čak i kada zamrzavanje površine prozora ostat će suha i čista. Ali s konvencionalnim naočalama već ćete se uključiti na grijanje, a kondenzat će se provesti na prozorima.
  7. Topla Windows pomoć također se nose s snijegom i ledenom kore na prozorima u potkrovlju. Dovoljno je uključiti funkciju grijanja, a možete se ponovno diviti nebu.
  8. Kada koristite konvencionalne prozore u prostoriji, cirkuliraju stalni struji zraka. Od prozora puše hladno, teče s prozorske prozore. S toplim prozorima, ne osjećate to. Grijane naočale umjesto jellies će vam dati toplinu i udobnost. A u sobama će biti jednoliko grijanje.
  9. Zasloni i paneli od toplog stakla mogu poslužiti kao lokalni grijač.
  10. Pametni kućni sustav može koristiti grijane dvostruke prozore na svoj način. Grijana stakla je spojena na senzore koji reagiraju na promjenu temperature zraka unutar i izvan kuće, kao i na fotoćelije koje reguliraju stupanj transparentnosti pametnog stakla.
  11. Između ostalog, grijane naočale mogu poslužiti kao zaštitne senzore. Uostalom, prilikom cijepanja stakla, događa se kontakte, a sigurnosna jedinica dobiva alarm. Da biste koristili ovu funkciju, čak i nema potrebe da pokvare dizajn sa svim vrstama vrpca ili vodiča. Dovoljno je jednostavno instalirati staklo i uključiti ga na vlast.
  12. Da biste razbili grijane dvostruke prozore, morate napraviti puno truda. To je uzdržavanje napada vandala i može čak i zaštititi od metaka oslobođenih oružja kratkog cijevnog oružja.

Članak o temi: Kako promijeniti grijanu željeznicu ručnika u kupaonici

U post-sovjetskim prostranstvu s grijanim prozorima predstavlja staklo svetog gobaina.

Pozitivne karakteristike u staklu s električnim grijanjem obiluju. Sve te kvalitete u agregatu omogućuju vam da napravite čak i cijele zidove iz ovog materijala, stvarajući zračne i transparentne strukture. Staklo značajno proširuje mogućnosti dizajna i arhitekture. Ti projekti koji se ne mogu provoditi u našoj klimi sada mogu biti izgrađeni za vas.

A sada je najzanimljivija cijena prozora s početkom grijanja od 220 dolara po kvadratnom kvadratu i to je samo dvostruko ostakljenje. Ovdje još uvijek morate dodati automatizaciju.

Čitaj više