Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Anonim

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora
Stakleni blokovi su prilično zanimljiv završni materijal. Ako želite staviti puno sunčeve svjetlosti u sobu i istodobno se sakriti od znatiželjnog oka što je u kući, onda je to samo prikladan slučaj za korištenje staklenih blokova. Osim toga, s kompetentnim pristupom, možete učiniti bez rešetaka na prozorima.

Blokovi će se nositi s zaštitom vaše imovine. O tome kako se izvodi polaganje staklenih blokova s ​​vlastitim rukama u gotovom otvoru, pročitajte u našoj glavnoj klasi.

Što treba uzeti u obzir pri radu sa staklenim blokovima?

  1. Staklo ima glatku i radije sklisku površinu. Iz tog razloga, svi se radovi moraju izvršiti iznimno nježno. Zidarstvo će samo tada pouzdano i izdržljivo kada nema najmanjih odstupanja, kako u vertikalnoj i horizontalnoj ravnini. Osim toga, neprihvatljivi šavovi mogu beznadno pokvariti izgled zidanja. I moramo stvoriti lijepu i besprijekornu površinu.
  2. Antifantal efekti imaju uske otvore, koji su ispunjeni jednom pored staklenih blokova. Čak i ako napadač padne na pamet da uništi stakleni umetak, on još uvijek neće moći prodrijeti u ovaj jaz u sobu. Ako postoji dovoljan broj redaka stakla u zidu, soba će biti zbog naglašenog istaknutog, a istodobno će osigurati sigurnost imovine.
  3. Stakleni blokovi mogu ispuniti otvore svake širine i visine. U isto vrijeme, potrebno je pažljivo mjeriti dimenzije otvora. Njegove veličine moraju biti višestruke dimenzije stakla. Na dobivenu vrijednost trebate dodati debljinu šavova (5 mm x, gdje je X broj šavova) i 1-1,5 cm na rubovima kako bi se mogli uskladiti neke pogreške otvora.
Članak o temi: Kako odabrati pravi slučaj za vrtne ljuljačke: Savjeti pri kupnji

Polaganje staklenih blokova. Red rada

Ako se pridržavate preporuka, dobit ćete stvarno lijep i visokokvalitetan polaganje staklenih blokova. Dakle, počnimo?

Priprema otvora za staklene blokove

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Kako napraviti odgovarajuću veličinu otvora, ovdje nećemo opisati. Na primjer, uzmite otvaranje, u kojem će biti položen jedan red staklenih blokova. Nakon što je napravljen, nježno provjerite njegovu geometriju i, ako je potrebno, nanesite malu žbuku na zidove kako biste ispravili moguće nedostatke.

Blokovi polaganja bez rješenja. Spojiti

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Kada je otvor spreman, preporučljivo je provjeriti da će blokovi biti ispravno postavljeni i ništa ne boli proces. U ovoj fazi možete otkriti neke nedostatke i popraviti ih. Uzmite blokove i počnite ih pažljivo širiti bez rješenja. Kako bi se dobila doista precizna slika, koriste se posebni umetci, koji su odgovorni za istu debljinu šavova, a istovremeno i popravite blokove okomito dok se otopina ne zamrzne.

Morate zapamtiti skrb, jer bilo koji neugodan pokret može dovesti do pada staklenih blokova. A to je vrlo nepoželjno jer se mogu oštetiti. Staklo je prilično krhko staklo.

Osigurati da se svi blokovi mogu slobodno smjestiti u otvor na svom mjestu, pažljivo ih izvaditi. U gornju jedinicu se može lako ukloniti, nije potrebno to popraviti s razmakom. Nježno podići svaki blok strogo, oslobodit ćemo otvor.

Kuhanje morta za zidarstvo

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Za rad sa staklenim blokovima razvijeni su posebna rješenja koja se prodaju u obliku suhe mješavine u građevinarnicama. Ako iz nekog razloga ne možete ili ne želite dobiti gotovu smjesu, možete miješati uzorak mali pijesak i cement 3: 1.5. Rješenje ne bi trebalo biti tekuće, jer staklo ne apsorbira vodu. Stoga bi spremna smjesa trebala biti više kao debeli separatorski vrhnje ili ulje. Zapamtite da višak vode neće pomoći pri radu sa staklenim blokovima. I to će biti teško raditi s rješenjem za pražnjenje.

Članak o toj temi: Balkon u Hrushchevka to učiniti sami: korak-po-korak upute

Polaganje staklenih blokova

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Završena konstrukcijska smjesa nanosi se na bazu i bočna lica staklene jedinice. Svaki sljedeći blok instaliran je na već poznatim udaljenim razmacima. U isto vrijeme, potrebno je pažljivo i savjesno provjeriti položaj elemenata na razini izgradnje. Pauze su nepoželjne, jer nakon stvrdnjavanja otopine, donji blokovi ispravljanja nisu više podložni.

Najodgovorniji trenutak je umetanje posljednjeg bloka. Dakle, da se zidanje ne sruši, poželjno je pribjeći pomoći pomoćniku, koji će iz unutrašnjosti sobe podržati staklo. Nakon što se ovaj element ulože u otvor, ispod njega se isporučuje usluga daljinskog prostora, nakon čega je cijeli dizajn poravnat u smislu razine.

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Spatula i Kelma pomažu blokovi položaja. Tijekom rada, stakleni blokovi moraju biti obrisani mokrim ručnikom. Uštedjet će vas od prekomjerne skrbi za uklanjanje smrznutog rješenja iz blokova nakon završetka zida.

Kada se otopina zamrzne, odstojnici se uklanjaju. Nakon toga možete početi završiti rad na padinama.

Shutkish šavovi

Zidane staklene blokove u otvaranju prozora

Kada vam siva boja rješenja cementa ne odgovara, možete koristiti obojene bljeskalice koje su šavovi prošireni. U tom slučaju, uklonjen je neki dio otopine između blokova, a formirani prostor je ispunjen smjesom za fugiranje. U isto vrijeme, morate osigurati da su rupe popunjene, koje ostaju nakon uklanjanja udaljenih prostora.

Čitaj više