Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Anonim

Popularni modeli odjeće uglavnom su pleteni poznatim otvorenim obrascima, jedan od glavnih - rešetki s pletenje iglice. Jednostavno je potrebno jer sada postoji veliki broj različitih obrada u obrascu. Oni mogu imati izgled izvrsne čipke, crtež jasnih i čak linija. Često u proizvodima koje trebate pomiješati nekoliko otvorenih uzoraka odjednom, ovdje je potrebno napraviti uzorak mreže s žtičinama. Budući da doprinosi dobroj povezanosti različitih obrazaca, lako je stvoriti zanimljivu i lijepu tranziciju između njih. Kao i stog s pletenje iglice mogu postati izvrstan umetanje ili glavni uzorak proizvoda. Najpopularniji su u toploj sezoni, koriste se u stvaranju svjetlosnih vrhova, haljina i ugljetina. Pogledajmo više detaljnije kako plesti nekoliko vrsta mreže s pletenjem s dijagramom i opisom.

Prva opcija

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Potrebni alati:

  1. Tanka, glatka pređa;
  2. Ravne pletenje iglice.

Za pletene mreže postoje 2 glavna pravila:

  • Broj nakida trebao bi biti jednak broju refluded petlje;
  • Gustoća pletenja trebala bi biti ista tako da proizvod ne vodi.

I sada razmotrimo nekoliko opcija za otvorene mreže.

Knit OpenWork rešetke s padinom lijevo.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Broj petlji treba biti višestruke dvije. Dodamo jednu petlju za simetriju uzorka, još dvije ručne petlje.

Plesti 1. red. Izvadimo rub, a onda napravimo Nakid, a onda smo zajedno uznemirili 2 petlje lica zajedno. Nastavljamo toliko plesti do kraja platna, a zatim plesti 1 petlju lica i ukrašeni ozlijeđenim rubom. Plesti 2. red. Uklonite rub, a zatim napravite 1 petlju lica i 1 nakid. Nakon toga, do kraja platna, mi ćemo izmjenjivati ​​2 petlje za lice i nakada naizmjenično. Onda napravimo rub.

Ostali redovi i dalje plete isto kao i prvi i drugi redak.

Članak o temi: Što i kako najbolje staviti cvijeće u uličnu kašu

Drugi način

Pletena rebrasta mreža.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Broj petlje treba biti višestruko dvoje, čak i dodajte dvije petlje i dvije šarke ruba.

Plesti 1. red. Mi uklonimo rub, a onda činimo 1 Nakid, pažljivo ukloniti 1 petlju na iglu bez tkiva, a zatim čekamo na licu s šarkom. Nastavljamo do ruba platna i razaramo rub.

Plesti 2. red. Mi uklonimo rub, a zatim bacimo nit na iglu i umetnite 2 ishodne petlje zajedno. I nastavljamo do ruba platna, nakon toga formiramo rub. Nastavljamo plestiniti preostale retke kao i prvi i drugi red.

Treći način

Plesti uzorak mreže. Potrebno je da je broj petlji višestruki 4, dodajte petlje rubova.

Plesti 1. red. Uklonite rub. Zatim plesti 1 petlju lica, 1 promet na niti oko igala za pletenje, zatim ozlijeđenu petlju i 3 petlje lica s permutatijom zajedno, 1 promet navoja oko igala za pletenje. Ponavljamo pletenje do kraja platna, onda ćemo napraviti rub. U 2. retku plesti samo s šarkama. Preostali redovi i dalje plete kao prvi i drugi redak.

Postoji mnogo različitih zanimljivih opcija za otvorene mreže, nekoliko primjera je navedeno u nastavku.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Pleteni šal

Trenutno, djevojke imaju vrlo popularan oblik šal, nazvan Stern, spojen je u krug i nema početka i kraja. Stvorite takav zanimljivi detalj garderobe čak i neiskusni majstor. Shvatimo kako se nože. A ako želite, još uvijek možete vezati prekrasan šešir u komplet, fotografija u nastavku prikazuje potrebnu količinu pređe i gustoće pletenja.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Proces pletenja:

  1. Uzmemo kružno pletenje iglice i regrutiraju željeni broj petlji, oni moraju biti višestruke 13 + 2 rubove. Potrebno je plesti u širini, zatvaranje prvih i nedavnih hotela u prstenu. Veličina šal će ovisiti o količini petlje. Za model, kao na fotografiji, potrebno je nazvati s 184 petlje i još 2 rubova, ispada, od 186 do 208 petlji plus 2 rubova, to je 210 kettops;
  2. 1. redak plesti s šarki, a drugi u lice s šarkama lica;
  3. Nakon toga, naizmjenično pleteni lica i nevažeći redovi dok se ne dobije promišljena visina;
  4. Sada počinjemo pletati otvorena. Plesti jedan nakid, zatim uklonite svaku četvrtu petlju, kao lica;
  5. Početni rapport, morate ukloniti jednu petlju, kao lica, a zatim staviti dvije šarke lica zajedno, nakon toga odbacite uklonjenu petlju na prošlost. Plesti na ovaj način do kraja retka.

Članak o temi: Spremnik s vlastitim rukama: Glavni razred s uputama i videozapisima

Mesh uzorak

Postoje mnoge mogućnosti za korištenje mesh obrazaca, a svaki je vrijedan rastavljanja. Na primjer, svjetlo i atraktivan džemper, kao na fotografiji ispod. Ako ste htjeli dodati tako elegantnu stvar svom garderobu, pogledajmo kako to plesti.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Razmotrit ćemo tri veličine 36/38 - 40/42 - 44/46, podaci koji će biti različiti će se dati kasnije putem crtica u istom redoslijedu. Ako je samo jedna vrijednost, bit će identična za sve veličine.

Imajte na umu da se pletenje mora obaviti dvostruko konac.

Grid s pletenjem s shemom i opisom stvaranja snoody i džempera

Mesh uzorak će plesti prema shemi. U desnom rubu brojevi su označeni prednjim redama, a na lijevom rubu - nevažeći. U širini počinjemo s petljom do prvih strelica, između strelica ponoviti tri petlje odnosa, završava s petljama nakon druge strelice. U visini ponavljamo prvi i drugi red.

Plesti natrag. Regrutiramo 51-57-63 petlje i plesti mesh uzorak. Kada proizvod dosegne 40 cm, to jest, 88 redaka iz seta ruba, označite lansiranje s obje strane, a zatim plesti ravno. Nakon 15,5-17-18 centimetara, to jest, 34-38-40 redaka od početka Proucy zatvaramo sve petlje. Prednji dio plesti isto kao i leđa.

Pleteni rukavi. Mi regrutiramo 36-39-42 petlje i plesti mesh uzorak. Kada proizvod dosegne 50 centimetara, to jest, 110 redaka, iz snimljenog ruba sve petlje blizu.

Prikupljamo proizvod. Izvodimo šavove i bočne šavove za oznake. Šavovi za ramena za 10-12-14,5 centimetara. Onda samo trebate progutati rukave.

Video na temu

U zaključku, još nekoliko videa s lekcijama na pletenje mesh obrazaca s iglama, tako da nema lijevih pitanja i nove ideje proizvoda pojavili su se s novim uzorkom.

Čitaj više