Pravila za rad kumulativnih i protočnih grijača vode

Anonim

Vodeni grijač je dizajniran kako bi osigurao vodoopskrbu vlasnika stana ili privatne kuće. Na načelu djelovanja, svi grijači vode mogu se podijeliti u dvije glavne vrste:

  • teče;
  • Kumulativno.

Pravila za rad kumulativnih i protočnih grijača vode

Instaliranje i spajanje bojlera.

Da bi uređaj radio učinkovito i služio dugo vremena, to bi trebao biti ispravno iskorišten!

Da biste to učinili, morate se upoznati s uputama za njegovo djelovanje. Kada operativni akumulativni i protočni vodeni grijači, postoji niz značajki.

Pravila za korištenje kumulativnog bojlera

Pravila za rad kumulativnih i protočnih grijača vode

Shema grijača električnog protoka.

Akumulativni bojler je karakteriziran time da u svom dizajnu sadrži dovoljno prostranog spremnika za vodu, u kojoj se dođe do postupnog grijanja. Električni ili plinski plamenik može se koristiti za liječenje vode. Kako pravilno koristiti akumulativni bojler?

Prvo, potrebno je ispravno uspostaviti, s obzirom na preporuke za odabir svoje lokacije, metode pričvršćivanja. Budući da je akumulativni kapacitet dizajniran za dovoljno velik volumen, mount treba provesti samo na zidovima ležaja i s posebnim pričvršćivačima, koji se u pravilu isporučuju.

Drugo, potrebno je pravilno držati svoj prvi lansiranje nakon instalacije i povezivanja s vodoopskrbnom sustavom. Prvi početak akumulativnog bojlera se provodi u slijedećem nizu:

  1. Pravilno se provjerava na sustav grijanja. Ako se koristi električni bojler, onda biste trebali provjeriti snagu električne mreže, faziranje, prisutnost zaštitnog stroja za zaštitu - prekidač. Prije pokretanja kotla, njegovo napajanje mora biti onemogućeno. Ako se koristi plinsko grijanje, provjerite elemente pridruživanja sustavu plinovoda.
  2. Provjerite je li rad ispravno izvršen na vodoopskrbni sustav, odsutnost curenja vode. Prisutnost i zdravlje ventila za povratak. Tek nakon provjere se ukrcava na kapacitivnost bojlera s hladnom vodom.
  3. Da bi se ispravno napunio bojler, dizalica tople vode je superiorna. Pojavom vode iz otvorene vruće vode dizalice možete odrediti potpuno zadržavanje spremnika.
  4. Nakon punjenja spremnika ponovno provjerite odsutnost propuštanja vode u sustavu i pokrenite sustav grijanja. Ne preporučuje se postaviti maksimalni način grijanja na prvom ukljutku - to može dovesti do kvara termostata ili temperaturnih senzora.

Članak na temu: Zašto trebamo obradu drva od strane tuge i laka?

Kako koristiti uređaj ispravno ako je već uključen?

Pravila za rad kumulativnih i protočnih grijača vode

Ugradnja vodoopskrbe.

Na toj ocjeni nema posebnih komentara, obavezni uvjeti su to:

  • Ne preporučuje se isključivanje bojlera od električne struje tijekom njegovog rada;
  • Grijač možete isključiti nakon zagrijavanja vode u slučaju štednje električnom energijom i ako topla voda nije potrebna.

Zahtjevi za uporabu akumulativnog bojlera također uključuju:

  • Preliminarna provjera razine vode u spremniku;
  • Prisutnost tla.

Električni grijači vode nužno zahtijevaju uzemljenje za eliminiranje električnog udara tijekom rada i održavanja. U slučaju oštećenja ten, voda će biti pod trenutnom i kada je vruća voda uključena, osoba može dobiti ispod struje. Koristite takav uređaj je mnogo sigurniji.

Pravila za korištenje bojlera protoka

Pravila za rad kumulativnih i protočnih grijača vode

Krug ne-tlačnog bojlera za dva miješalice.

Konstruktivna značajka takvog bojlera je odsutnost spremnika i voda se zagrijava u trenutku teče kroz snažne grijaće elemente. Nedostatak ove vrste grijača smatra da se koristi samo za jednu vrstu korištenja vode u trenutno vrijeme. To jest, možete ispirati posuđe ili se istuširati. Ako je protok vode prevelik, voda neće imati vremena da se zagrije na određenu temperaturu.

Da bi se smanjili gubici grijanja vode, bojnik protoka treba biti ugrađen bliže slavini vode.

Kako ispravno iskoristiti takav grijač? Prvo, ako u vodoopskrbnom sustavu, kruta voda mora biti ugrađena sredstvo za čišćenje ili filtar tako da se grijaći elementi brzo ne uspijevaju. Drugo, takav se uređaj ne može koristiti ako se temperatura u kući spusti na nultu stupnjeva. Treće, ako se grijač koristi u sauni, nemoguće je dopustiti da padne pad vlage.

Održavanje

Pravilno djelovanje zahtijeva pravodobno održavanje, što će vam omogućiti da otkrijete kršenje u radu grijača i eliminirati njegov neuspjeh. Održavanje uključuje:

  • Čišćenje spremnika iz ljestvice s periodikom jednom svake dvije godine, ako voda u sustavu je tvrda frekvencija može se smanjiti na jednom godišnje;
  • zamjena magnezijevog dioda;
  • Zamjena filtra instaliranog u sustav bojlera protoka.

Članak o temi: Kako popraviti gipsanu ploču na zid: 3 načina

Moguće je održavati pomoću kvalificiranih stručnjaka ili vlastitih ruku. Ne zaboravite da je nova oprema pod jamstvom i rad se mora pružiti servisni centri.

Čitaj više