Macrame za početnike: osnovni čvorovi za tkanje

Anonim

Ova glavna klasa posvećena je osnovama Macrame za početnike. Naučit ćete odrediti desne i lijeve čvorove, kao i kvadratni čvor. To su glavni čvorovi Macrame.

Desno ravni čvor

Uzmite dva niti. Pričvrstite ih u bar tako da imate četiri kraja niti. Prvi i četvrti nit - radnici, hoćeš li izvesti tkanje, drugi i treći je osnova.

Uzmite desnu ruku četvrtu nit, stavite ga na temelju (navoji dva i tri), broj jedan broj jedan u isto vrijeme je na vrhu.

Lijeva ruka Uzmite prvu nit, propustite osnovu (niti dvije i tri), izvucite dno u petlji između baze i četvrte niti.

Tako izgleda desni ravni čvor:

Lijevo ravni čvor

Tkanje ovog čvora se izvodi na sličan način, samo posao koji ćete početi s prvom lijevom nizom. Uzmite prvu nit, stavite na temelju, dok je četvrta nit na vrhu. Desna ruka Uzmite četvrtu nit, preskočite ispod baze, izvucite dno u petlju između baze i prve niti.

Tako da lijevo ravni čvor izgleda kao:

Kvadratni čvor

Glavni čvor u Macrame je kvadrat. Vrlo je lako tkati: Glowness prvi desni desni lijevi ravni čvorovi kako bi dobili kvadratni čvor.

Tako izgleda:

Sada pokušajte primijeniti lanac kvadratnih čvorova, naizmjenično i lijevo ravne čvorove.

Levo i desni lanac za twist

Sada kada ste ovladali glavnim čvorovima Macrame za početnike, možete lako vagati upleteni lanac.

Osigurajte dvije niti na baru, baš kao što su na početku. Počnite tkati desne čvorove. Kada stavite četiri čvora, primijetite da se lanac može malo okretati na lijevoj strani. Sada proširite traku za 180 stupnjeva i tračeva četiri dešljivija čvorova. Nastavite tkati na isti način, dok ne dobijete lijevi upleteni lanac duljine koju trebate.

Članak o temi: Dječji krug kukača

Kako bi izveli desni upleteni lanac, učinite to sve isto, samo liste lijeve ravne čvorove.

Takvi lanci se uglavnom koriste za oranje kašu, police, proizvode koje trebate objesiti. Takvi lanci izgledaju vrlo originalno, mnogo bolje od police visi na običnim užadima.

Lanca čvorova i njegove vrste

Pokušajmo sada Evan novog lanca. Ona gura iz dvije niti. Uzmite jednu niti, savijajte se na pola, pričvrstite na bar - dobit ćete dva niti, od kojih ćete tkati nodularni lanac.

Lijeva napetost Prva nit, i desno se drugi, stavite na prvu nit i povucite ga u petlju od odozdo prema gore. Slično tome, učinite s prvom niti. Dobit ćete nodule koji su na obje strane.

To je ono što izgleda tkanje lanca nodula:

Možete tkati lanac nodula s različitim metodama, na primjer, dva čvora za svaku stranu, kao na slici:

A ako pokušate evnuti nodule koristeći samo jednu nit, na primjer, desno, onda dobiti lanac koji ide na helix:

Takvi nodularni lanci se koriste u proizvodnji panela i pojaseva, kao i njihovom pomoći, leti glatki prekrasan rub bilo kojeg proizvoda, dajući mu potpuni pogled.

Kvadratna mreža

Već znate kako tkati kvadratni čvor, sada pokušajte vagati originalni rešetki uzorak s njom.

Uzmite šest niti, osigurajte na baru, primanje dvanaest niti. Tkanje će se izvoditi s lijeva na desno. Podijelite niti u tri skupine, svaka četiri niti.

Prvi red: Od četiri filamenta, tračeći kvadratni čvor, nakon što je dobio tri kvadratne čvorove u nizu.

Drugi red: Kroz niti, uzmite sljedeća četiri niti i tračete kvadratni čvor, zatim još jedan od sljedećih četiri niti. Dva niti na kraju ostaju slobodne.

Članak na temu: Poliester tkanina: Značajke i sorte

Treći red: Utrljati isto kao i prvi, nakon što je dobio tri kvadratne čvorove.

Četvrta: Utrljati isto kao i drugo, primanje dva čvora.

To je ono što izgleda shema tkanja mreže iz kvadratnih čvorova:

Bump i Pico iz kvadratnih čvorova.

Već smo spomenuli da je kvadratni čvor u Macrame je glavni. S ovim čvorom možete tkati masu raznih uzoraka. Na primjer, volumetrijska jedinica "Cryser". On je vrlo jednostavan:

Konus

Uzmite dva niti, pričvrstite na baru, primanje četiri niti. Dobrodošli lanac koji se sastoji od pet kvadratnih čvorova. Sada uzmite dno baze (dva i tri), podignite ih i protežu se između baze i prvog čvora. Više pojedinosti potražite u slici:

Pritegnite dno baze, peti čvor mora ležati na prvom. Pod "beba" napravite kvadratni čvor kako biste ga konsolidirali. Sada tračeš neke više "čunjenja", nakon što je dobio takav lanac kao rezultat:

A od kvadratnih čvorova, izvorni lanac možete vagati s lijepim petlji uz rubove. Zove se "pico":

Vrlo je lako tkati. Osigurajte nit na baru, primanje četiri. Kvadratni čvor, a sljedeći čvor je trač 2-3 cm ispod prvog:

Treći trassip čvora, povlačeći se s druge na istoj udaljenosti koju ste povukli od prvog. Ublažite toliko čvorova, a zatim čvrsto pritegnite čvorove, držeći filament baze. Tako ćete dobiti ove šarmantne petlje na stranama. Seaset ovisi o udaljenosti koja je ostala između čvorova i debljine niti. Gledajte udaljenost da budemo isti, inače će šarke izaći krivom.

Čvor "kameleon"

"Chameleon" Woves baš kao kvadrat, samo se radne niti stalno mijenjaju. Osigurajte dva niti na baru, primanje četiri. Utrpan kvadratni čvor (prvi i četvrti radni radnici, niti su dva i tri - baza), a zatim promijenite niti na nekim mjestima - drugi i treći postaju radnici, i prva i četvrta baza - i tračeći još jedan kvadratni čvor ,

Članak na temu: Jakna za novorođenčad za početnike s shemama i videozapisima

Tako izgleda "kameleon":

Čvor "frivoliti"

Ovaj čvor se može postaviti s dva i četiri niti. Usput, koristi se u mnogim uzorcima makroname.

Knot "Frivyolit", koji se sastoji od dva niti:

Osigurajte nit na baru, primanje dva niti. Prva nit će biti radnik, a druga osnova. Stavite prvu nit na temelju i zgnječite osnovu od vrha do dna, a zatim istegnite radne niti u rezultirajuću petlju. Prilično zategnite prvu nit. Ovo je pola čvora. Sada napravite prvu nit za osnovu, povucite E1 u petlji između baze i radne niti od donjeg prema gore. Zategnite radnu nit. Spustio si prvi "frivolit" čvor.

Crtanje na tehnici tkanja. Crtanje će vam pomoći:

Čvor "frivoliti", koji se sastoji od četiri niti:

Osigurajte nit na baru, primanje četiri. Prvi i četvrti radnici koji imate, drugu i treću osnovu. Četvrta nit tračeva "frivolit" čvor na niti klupa, a zatim užariti slično prvoj niti. Dobro došli lanac, neprestano mijenjaju niti jedan ili četiri. Više na slici.

Čitaj više