Kako ugušiti sobu s različitim pozadinama: Kombinacija metoda (fotografija)

Anonim

Fotografija

Jedan od najčešćih završnih materijala za stambene prostorije su pozadini koji se danas proizvode u velikom rasponu. To mogu biti jednostavni monokromatski premazi, s cvijetom ili geometrijskim uzorkom, svijetli s reljefnim i bez slikarstva, pa čak i izvorne sorte foto pozadina. Neobično i atraktivno izdavanje unutrašnjosti, preporučuje se korištenje metode kombinacije. Kreativno možete kreirati različite pozadine, kombinirajući ih jedni s drugima.

Soba završila s pozadinom.

Origin će pogledati ploču, možete jednostavno istaknuti pojedinačne zidove. Koristeći kombinacije različitih premaza, moguće je napraviti tamnu sobu vizualno svjetliju i šire, popraviti nedostatke planiranja. Da biste pravilno kombinirali pozadinu, prvo morate odlučiti koja vrsta premaza može se koristiti koja tehnika odabrati. Mnogo ovisi o raznolikosti materijala, njegovih boja, crtanje.

Raznolikost pozadine za sobe

Prije nego što počnete kombinirati kombinaciju pozadine, potrebno je odrediti ne samo s bojom i uzorak, već i koji se materijal vrši na pozadini. Danas na tržištu možete pronaći razne proizvode koji se razlikuju u kvaliteti, tehnologiji primjene, izgled.

Najlakša opcija je papirnati tapeta.

Planeve su izrađene od prirodnih i ekološki prihvatljivih sirovina.

Kako ugušiti sobu s različitim pozadinama: Kombinacija metoda (fotografija)

Shema omatanja pozadine u kutovima.

Baza se izrađuje samo od papira na kojem se primjenjuje bilo koji crtež, uključujući najmodernije i moderne mogućnosti. Proizvodi su u redu, zahtijevaju obvezno pripremu zida.

Vinilne prevlake su više izdržljiviji, proizvode se u dvije verzije:

  • platno na netkanoj bazi;
  • Na temelju tkiva visoke čvrstoće.

Takve pozadine omogućuju vam da oponašate bilo koji materijal, u rasponu od drva i tekstila i završavajući gipsom, metalnim površinama. Lako se zalijepi, zglobovi praktički nisu vidljivi. Premaz je otporan na agresivne, kemijske tvari, plijesni, bakterije i drugih negativnih sredstava.

Tekstilne prevlake mogu se proizvesti na drugoj osnovi, od Jacquarda i završavaju modernim laminiranim materijalima. Baza je često papir, a zatim postoji tekstilna tkanja. Ali danas je moguće pronaći i premaze s temeljima phlizelina, takav završni materijal je izdržljiviji. Širina platna može varirati od 0,52 m i do 3,2 m, što otvara dovoljno mogućnosti za uređenje zidova.

Članak na temu: Kako možete remake s vlastitim rukama?

Biljna pozadina nije manje popularna. To može uključivati ​​dobro poznate bambus pozadine, na temelju jute, sisala, drugih biljnih vlakana. Premaz nije samo vrlo atraktivan i neobičan, već i siguran, izdržljiv i izdržljiv. Nakon lijepljenja zid možete obojiti u željenu boju, iako obično nema potrebe.

Linker i svjetlosni premazi

Kako ugušiti sobu s različitim pozadinama: Kombinacija metoda (fotografija)

Shema zidnog peciva s pozadinom.

Linker je premaz koji je napravljen na temelju voska, kolodvora, lanenog ulja, krede, brašna. Ova plastična masa omogućuje stvaranje neobičnih premaza koji oponašaju najfinije štukate. Takve pozadine se koriste za elegantne interijere, najčešće se koriste kao ploča, kako bi se istaknuo dio prostora.

Izvorni premazi napravljeni koristeći Cybertex 3D tehnologiju. Oni predstavljaju materijal koji je u mračnoj sjajnoj. Crteži se mogu odabrati raznolik, od urbanih krajobraza, podvodnog svijeta i završavajući zemljopisnim, arhitektonskim spomenicima. Danas oni sve više zamjenjuju tradicionalne fotografske pozadine.

Kombinacija pozadine: Prednosti

Kombinirane pozadine se odlikuju originalnošću. Uz pomoć kompetentne kombinacije platna, možete sakriti nedostatke sobe, nesrazmjernost njegovih oblika i veličina, odaberite funkcionalne zone. Među prednostima takve jednostavne završne tehnologije moraju biti dodijeljene:

Kako ugušiti sobu s različitim pozadinama: Kombinacija metoda (fotografija)

Potrebni alati za opake zidove pozadinom.

  1. Sposobnost naglašavanja zasluga prostorije. Imati jedan dio na zidu uz pomoć pozadina druge vrste, možete se usredotočiti na ovaj prostor, kako biste ga učinili središnjim. Na taj način se pozornost može razlikovati od nepovoljnih nedostataka sobe.
  2. Prostor za zoniranje. U bilo kojem apartmanu važno je ispravno planirati stambeni i nerezidentni prostor. No, s ograničenim područjem, to je teško to učiniti u konvencionalnim mjerama, ali pozadinu ne zahtijeva mnogo troškova, globalne permutacije. Dovoljno je istaknuti pojedinačne dijelove sobe s plaćom druge boje tako da soba izgleda potpuno drugačije. Čak iu malom dnevnom boravku na taj način možete jednostavno odabrati kut za rekreaciju, domaće rukotvorine, dječje igre. U kuhinji možete istaknuti radni i blagovaonicu, stvarajući 2 potpuno različite prostore u jednoj sobi.
  3. Metoda kombiniranja pozadine može biti vizualno stvaranje različitih učinaka. Na primjer, u nepotrebnoj uskoj sobi možete vizualno gurati zidove, a trg dati više udobnosti, kako biste istaknuli jedan dio prostorije kao središnji. Ova metoda se preporučuje da se koriste u bliskim sobama, gdje su druge metode nemoguće.
  4. Odabir takozvane točke fokusa. Koristeći kombinaciju zidnog premaza, moguće je dodijeliti upravo element prostorije u kojem je potrebna pažnja. U spavaćoj sobi to može biti krevet, u dnevnom boravku - kamin ili kutak za čitanje, u kuhinji - blagovaona ili radni prostor.

Članak o temi: Newsletter u zahodu

Metode stavljanja raznih pozadina

Kombinirajte pozadinu u stambenim sobama mogu biti na drugačiji način, ali postoje određena pravila koja vam omogućuju da stvorite lijepe i neobične kombinacije, skladno i elegantno prikladnu za bilo koji interijer. Najčešće koristi kombinaciju nijansi monokromatskih materijala. Ova opcija je izvrsna za minimalistički stil, za male sobe i za interijer, koji se ne može preopteretiti različitim elementima. Koristi se prijelaz iz bogatijih nijansi na manje zasićene. Najbolje i sive nijanse, slonovača i pješčana boja, ecrup izgled. Izvrsno za malu sobu, prikladna će se kombinacija pervshcha i nebeskog plavog blagog nijansa.

Kombinacija uzoraka i monotonih premaza je opcija za velike i svijetle sobe u kojima želite koristiti svijetle ploče. Glavna pozadina je monofoni, najbolje od svih jakih nijansi, a jedan ili dva zida mogu se istaknuti s jakim uzorkom pozadinom. Koristi se geometrijski uzorak, cvjetni ornament, pruge. Boje se mogu podudarati ili biti kontrastne. Postoje mnoge mogućnosti za korištenje takve kombinacije metode, ovise o ukupnom interijeru, njegove značajke, raspoloženje koje treba stvoriti.

Prilično složena metoda kombiniranja je korištenje pozadine s različitim uzorcima. Obično je ova metoda pogodna za spavaće sobe, dnevne sobe, ormare, djecu, ali se ne preporučuje primijeniti za kuhinje. Uz kombinaciju materijala, moramo posvetiti veliku pozornost na osiguravanje da se oni organski isprepliću jedni s drugima. Apstrakcije su savršeno u kombinaciji s geometrijskim uzorom bilo kojeg tipa, ali cvjetni crteži trebaju se kombinirati s uzorcima drva. Prilikom odabira, potrebno je pažljivo gledati kako je rezultirajući dekor biti ugodan i udoban, a ne ripkl u očima.

Često se koristi kombinirana metoda nijansi, ali se pozornost posvećuje koliko će se skladno gledati međusobno. Neutralno, na primjer, najbolje je kombinirati s aktivnim i za moderni interijer s podebljanim značajkama optimalno koristiti kontrastne boje. Slična opcija za oblaganje pozadina je izvrsna za zoniranje prostora velikih prostorija.

Članak o temi: cvijeće od svećenika materijala. Dekoracija cvjetnih kreveta. Fotografija

Horizontalne kombinacije

Ova metoda podjele zida leži u činjenici da se pozadinu različitih tipova koriste za horizontalno odvajanje površine. Do određene visine koristi se pozadinu jedne boje i bojenje, a zatim je rubnik, nakon čega se zalijepi pozadinu druge boje. Optimalna opcija je da se koristi za dno tamnije premaz, a za gornju svjetlost. Ova opcija klasične završne obrade može se činiti dosadno ako ne postoji moderna raznolikost završnih materijala, uz njihovu pomoć možete pretvoriti bilo koju sobu, dajući joj upravo one značajke koje su potrebne.

Korištenje pozadina različitih boja i tipa danas u unutrašnjosti postaje sve više. Koristeći tako jednostavnu metodu, možete postići zapanjujući rezultat. Kombinirajući samo dvije različite vrste premaza, možete napraviti lakše i prostrane čak i vrlo male spavaće sobe, a bliski dnevni boravak dati više udobnosti i topline, čine ga ugodnijim.

Čitaj više