Osnove Macrame: Sheme tkanja i obrasci za početnike

Anonim

Glavne sheme macrame za početnike koje ste već studirali, sada možete početi tkati obrasce iz tih čvorova.

Makrome uzorci "frivoliti" s navojnim nitima

Uzmite dva niti, pričvrstite na baru, primanje četiri. Drugi i treći ćete imati radnike i prvu i četvrtu bazu.

Uzmite drugu nit, tračete "frivolitni" čvor na prvom filamentu. Treća nit sjaji isti čvor na četvrtom glavnom niti. Vežite drugu i treću niti i ostavite daljnje "frivolitne" čvorove treće niti na prvom glavnom i drugom niti na četvrtom glavnom. Nastavite tkati na sličan način, stalno uvijajući drugu i treću niti. Dobit ćete "freevolit" uzorak s navojnim nitima:

Takve macrame sheme možete primijeniti u tkanju raznih pojaseva i lanaca.

"Frivolit" uzorak s navojnim nitima možete tkati i na četiri niti i osam. U tom slučaju, radnici će imati prvi, četvrti, peti, osmi nit i osnove - drugi, treći, šesti, sedmi nit. Veži ćete vas na četvrte i pete radne niti. Osim uputa kao što su Weave čvorovi, sheme tkanja makrovrata na slici:

Kvadratni čvorovi romb

Uzmite šest niti, osigurajte na baru, primanje dvanaest. Uzmite četiri središnje niti (peti, šesti, sedmi i osmi) i tračete kvadratni čvor. U sljedećem retku postoje dva kvadratna čvora, prvi će biti treća, četvrta i peta nit, a drugi je sedmi, osmi, deveti i deseti. U trećem redu, mi također tračemo dva čvora od prve, druge, treće i četvrte niti, kao i deveti, deseti, jedanaesti i dvanaesti.

Četvrti red će se sastojati samo od jednog kvadratnog čvora u središtu Roma. Odgovaramo ga od četvrtog, petog, šestog, sedmog, osmi i devete niti, gdje su radnici četvrti i deveti, a baza je da će biti broj 4 i broj 9, a temeljne niti su Peti, šesti, sedmi, osam niti.

Zatim učenje je sličan 1-3 reda, samo obrnutim redoslijedom. Takvi Rhobgen uzorci se koriste kao komponenta većih makrovratnih proizvoda.

Članak o temi: Klaws origami iz papira, kao što su Wolverine: master klasa s fotografijama i videozapisima

Patnje "pauk".

Uzorak je vrlo jednostavan za izvođenje, izgleda lijepo lijepo. Ovaj se uzorak koristi u mnogim proizvodima Macrame. Uzmite četiri niti, sigurni na baru, primanje osam.

Prvi red: tračevi dva kvadratna čvorova. Ovdje je sve jasno: niti osam, četiri niti na čvoru.

Drugi red: trač jedan kvadratni čvor, koristeći središnje niti - treće, četvrto, peto i šesto. U isto vrijeme, treći i šesti radnici, i četvrti i peti - osnova.

Treći red: tračevši u središtu. Kvadratni čvor, koristeći osnovne niti - četvrti i peti, a radnici će biti drugi i sedmi.

Četvrti red: tračevši kvadratni čvor, četiri i pet niti, a radnici će biti prvi i osmi.

To se događa kao rezultat:

Romb od ponavljanja (rebrastih) čvorova

I dalje ćemo razmotriti čvorove sheme macrame tkanja. Ovaj put ćete naučiti tkati romb od rebrastih čvorova. Ti će tkati ovaj uzorak premošten u određenom redoslijedu i smjeru.

Uzmite pet niti, osigurajte na baru, primanje deset. Pogledajte nit u dvije skupine od pet niti. Osnova za gornje strane romb će biti peti i šesti nit. Prvi preskakajte gornju lijevu stranu romba.

Uzmi petu nit, rastegnut lijevo. Užaren na petom niti rebraste čvoru s četvrtom niti. Slično tome, provodimo čvorove niti tri, dva i jedan. Imat ćete gornju lijevu stranu romb. Desna gornja strana morat će biti iste, samo će glavni nit biti šesti, a rad sedme, osmi, deveti i deseti niti. Da biste to učinili, uzmite nit broj 5 i promijenili ga dijagonalno na lijevo ispod kuta koji nam je potrebno. Zatim tkati na broj navoju pet reply (rebraste) broj čvor navodni broj 4. Zatim, isto je učinjeno na niti brojevima 3, 2 i 1. Isključio je lijevu gornju stranu našeg romb. Desna strana tkati na istom principu, samo na niti temelji na niti broju 6, 8, 9 i 10. Gornji dio romb je spreman.

Članak o toj temi: Igla se osjeća s cvijećem hortelje

Uvrnite drugu, treću i četvrtu niti sa sedmom, osmom i devetom u provjeru. Zatim rastegnite petu glavnu nit do centra pod kutom. Važno je da je kut ispravan da romb ne dobiva krivulje. Na petom na nizu, rebrasti čvorovi prvog, sedmog, osmi i devete radne niti, tako da izvodite donju lijevu stranu romb. Sada tračete donju desnu stranu. Pokrenite šestu podlogu na niti pod kutom do središta i liste na rebraste čvorovima desetog, četvrtog, trećeg i drugog niti.

Ovdje je takav dijamant s vama na kraju:

Sada ostaje zatvoriti romb. Da biste to učinili, tračem rebraste čvorove petine i šest niti.

Uzorak "četvrtina cvijet".

Da biste tkali cvijet četiri lista, prvo napravite skicu kartona:

Uzmite pet niti, osigurajte na baru, primanje deset. Podijelite ih u dvije skupine od pet niti u svakoj. Na jastuku ispod niti, osigurajte skicu.

Užaren lijevo gornji cvijet latica. Prvi nit je osnova, na njemu ćete tkati rebraste čvorove radne niti, u ovom slučaju drugi, treći, četvrti i peti. Donji dio latice izvodi se na drugoj trećoj, četvrtoj, peti i prvi radni niti.

Slično tome, obilje desne gornje latice, samo gornji dio koji ćete tkati na desetom na nizu, uz pomoć devetog, osmog, sedmog i šestog radnog niti, i dna - na devetom nit, osmi, sedmi, šesta i deseta radna nit.

Središte cvijeta pričvrstite rebrasti čvor, uz pomoć drugog i devetog niti.

Niže latice iz centra. Gornji dio donjih latica se izvode na devetom i drugom filamentu, a donji na prvom i deseti.

Shema izvršenja je jasnija na slici:

Članak o temi: Kuka za glavu za početnike: Glavni razred s videom

Uzorak "minuta"

Ovaj uzorak je vrlo brzo i jednostavno. Pogleda "minutu" ovako:

Na dasci, osigurajte četiri niti, nakon što su primili osam. Podijelite niti u dvije skupine, četiri.

Prvi red: osnova je četvrta i peta nit. Na četvrtom nitu na desnoj strani s lijeve strane, dijagonalna braća treće, druge i prve radne niti. Na petom nit, dijagonalna braća su otišla na desno od šeste, sedme i osmodnevne radne niti.

Drugi red: baza je treća i šesta nit, baza prethodnog retka u tkanju se ne koriste. U drugom redu lijeve strane, dva rebrasta čvorova druge i prve niti, i na desnoj strani sedmog i osmog niti.

Treći red: baza je druga i sedmi nit. Pleet rebrasti čvor s lijeve strane prve niti, i na desnoj osmi.

Da biste dovršili uzorak spojite radne niti koje ste koristili u trećem redu, rebraste čvor. Zatim nastavite tkati u prvom, drugom i trećem redovima, neprestano spojiti pola uzorke s rebrastim čvorom nakon trećeg reda.

Čitaj više