Što čini ispusni toalet

Anonim

Ispusni spremnici su popularni prije 200 godina, kada su ljudi počeli koristiti kanalizaciju i opskrbu vodom. Isprva je to bio uobičajeni drenažni spremnik tipa ventila na zahod. Tada je bio spremnik, opremljen ručkom, a neugodan miris je uklonjen mnogo lakše.

Što čini ispusni toalet

Vjeruje se da je rad spremnika raspoređen na načelu hidrauličkog sklopa.

Danas su spremnici odvoda na klasifikaciji mnogo raznovrsniji, a uređaj za toalet korišten je unaprijed.

Da biste mogli birati između modernog raspona, upravo ono što je najprikladnije za vas, s ovim vodovodni uređajem bolje je upoznati se bliže.

Sorte odvoda Bachkov

Shema spremnika za pranje.

Prema vrsti materijala, ispusni spremnici za toalet su podijeljeni ovako:

  • Metal (uglavnom od lijevanog željeza) - oni će vrlo dugo služiti, ali u izgledu nisu osobito dobri;
  • Keramika - takav spremnik radi sasvim pouzdano, instalacija je jednostavna, možete birati između velikog broja oblika i boja;
  • Plastika - oni su lagani i vrlo jednostavni za montažu, ali imaju značajan nedostatak: oni su lako oštetiti, slomiti.

Prema vrsti mehanizma za spuštanje:

  • Tip ruke - ventil spremnika može se otvoriti ovisno o korisničkim željama, a količina korištenih tekućina može se samostalno podesiti;
  • Mehanička vrsta - podešavanje se provodi ispravno bez ikakve intervencije.

Što čini ispusni toalet

Dijagram uređaja i princip rada slobodnog spremnika.

Prema vrsti okidača, spremnik je podijeljen na sljedeći način:

  1. Bočna - lanac je ojačan na spremniku, a sama spremnik je na nekoj visini toaleta. Mehanizam za ispuštanje radi ovako: Prilikom zatezanja užeta, poluga je vožnja - na suprotnom kraju, utikač s brtvom se povećava, što omogućuje da voda padne u ispusnu cijev.
  2. Gornje - na vrhu poklopca (u pravilu, u središtu) nalazi se gumb ili glava. Voda u ispusni cijevi pada nakon što se pritisne gumb ili podignuta šipka, to jest, štap. Gumeni kruh u trenutku prešanja raste i prolazi vodu.

Članak na temu: Kako šivati ​​cijevi u WC školboardu do-it-yourself

Postupak ugradnje:

  • Prva opcija je kada se spremnik nalazi gotovo ispod stropa, a s WC-om je spojen pomoću dugog pojačanja. Ova opcija osigurava veliki pritisak na silazak, ali u modernom dizajnu izgleda vrlo lijepo;
  • Druga opcija - spremnik je ojačan na zahodu. Da biste obavili bilo koji popravak, vrlo je zgodan;
  • Treća opcija je ugraditi ispusni spremnik u zid. To vam omogućuje da uštedite mali prostor u sobi i izgledate nježno. Nedostatak je da je popravak i instalacijski rad pravilno dokazan vrlo težak.

Uređaj spremnika - odakle dolazi voda?

Ispraznite spremnik s policom, bočni početak: 1 - pokrov spremnika, 2 - prelijevanje, 3 - plutajuća, 4 - trakcija, 5 - poluga, B - Float ventil, 7-okidač poluga, 8 - Tijelo spremnika, 9-orah Perellus, 9-orah, Zatim - polica, 11 - stud, 12 - brtve sedla, 13 - kruška, 14 - matica, 15 - brtve, 16 - polaganje oblikovanog, 17-sedla, 18 - luk, 19 - rukav.

Spremnik za toalet je keramički, plastični ili metalni spremnik, koji je različitih oblika, a različiti mehanizmi spusta mogu se koristiti kao oprema. Ali svrha spremnika je skup i spuštanje vode. Ova akcija je moguća zbog činjenice da unutar spremnika postoji konstrukcija, što je jednostavan mehanizam dva elementa: uređaji za odvod i vodoopskrbne uređaje.

Detaljnije, pregledao je spremnik, možete vidjeti plovak i plutač ventil, krušku, poluge i prelijevanje. Oni mogu biti izrađeni od različitih materijala: float, na primjer, mogu biti izrađeni od mjedi ili plastike, kruške - od plastike ili gume. Mogu se razlikovati u obliku ili postupcima spoja, ali u isto vrijeme njihov princip rada je nepromijenjen.

Članak na temu: Zavjese na balkonu - učinite sami

Uređaj za hranjenje spremnika za vodu je potpuno jednostavan: djeluje uz pomoć ojačanja odgovornog za set u spremniku za vodu. Sustav njegove hrane može se izvesti na jedan od sljedećih načina:

  1. Armatura se nalazi na vrhu zdjele za odvod spremnika, protok vode prolazi kroz bočni kanal. U ovoj izvedbi, plovak se nalazi na vrhu poluge. Kada se postigne određena razina, suprotan kraj poluge počinje vršiti pritisak na šipku, a vodoopskrba se preklapa uz pomoć membrane. Ovaj sustav je prilično bučan, ali među domaćim sanitarni proizvodi je prilično čest.
  2. Donja hrana - armatura nalazi se ispod spremnika. U ovom sustavu, kampanja se kreće duž vertikalne zalihe. Na membrani za zaključavanje, energija se prenosi kada se plovak pomiče s posebnim potiskom koji ograničava razinu tekućine u spremniku. U usporedbi s prethodnom, ova se opcija dobiva više mirni.

Mehanizam hranjenje vode u njegovom načelu je jednostavan dizajn, koji se temelji na svim poznatim fizičkim zakonima. Ali bilo koji sustav, čak i najosnovnije, može propasti. U plutajućem mehanizmu, takva se oštećenja može pojaviti:

  1. Polazna opskrba vodom. Najčešće, uzrok je začepljenje preklapanja membrane. Da biste to popravili, dovoljno je očistiti rupu za opskrbu vodom iz smeća. Mehanizam membrane mora biti pažljivo rastavljen, a zatim prikupiti, koji je podigao ne da ostavlja dodatne detalje. Alati Kako biste prikupili mehanizam, trebat će vam najjednostavniji: nippers, kliješta.
  2. Prekomjerna količina vode u spremniku. Njegova razina mora biti ispravno podešena - rješenje ovisi o vrsti plovka. U lateralnoj ponudi, razina se podešava odvrtanjem matice poluge, zbog čega se spusti strana s plovkom. Na donjem hrani, razina se prikazuje rotirajućom vijčanom plastičnom vukom. Trebalo bi se rotirati tako da padne plovak i razina vode pala.
  3. Ako se lamene poluge razbili, onda je cijeli osnovni mehanizam zamijenjen.

Članak o temi: Instalacija balkona KV antene

Kako je uređen mehanizam za ispuštanje

Shema dizajna spremnika.

Što se događa nakon pritiska na gumb za ispuštanje? S ovom akcijom pokreće se sustav odvodnog mehanizma. Neki od ispušnih spremnika toaletne posude opremljeni su s dva načina šljive, zbog čega se voda može trošiti ekonomičnijom.

Pritiskom na gumb, korisnik aktivira šipku, čiji kretanje podiže krušku i otvara ventil za zaključavanje, nakon čega voda na odvodnoj cijevi ide u toalet, a zatim u kanalizaciju. Odgovoran za ovaj proces pojačanja, dizajniran za reguliranje odvoda iz spremnika za vodu. Dizajn odvodnog spremnika, ovisno o vrsti, može, naravno, neke značajke, ali na načelu rada u cjelini neće utjecati.

U slučaju kvarova u radu sustava, sljedeći čimbenici mogu biti uzrok:

  1. Utikač - Ovaj problem se eliminira reguliranjem razine prelijevanja. Treba podići na sigurnu udaljenost i na taj način instalirati plutaju tako da se opskrba vodom zaustavlja niža od preljeva počinje.
  2. Preklapanje ventila prolazi vodu. Ovdje rješenja mogu biti kako slijedi: Zamijenite gumenu membranu koja je postala neupotrebljiva ili ukloniti smeće i talog ispod ventila, koji se akumulira tijekom rada.

U modernim modelima, kako bi se promijenila membrana, odspojite spremnik za ispuštanje toaletni spremnik neće biti potreban. Mehanizam se sastoji od dva dijela međusobno povezana, a za obavljanje posla dovoljno je da se ukloni gornji, okrećući ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. U slučaju mehaničkih oštećenja komponenti, raspad je ozbiljniji. Nije uvijek moguće zamijeniti samo jednu stavku - ponekad je potrebno u potpunosti promijeniti cijeli mehanizam.

Ako ćete instalirati toaletnu posudu odvodnog spremnika, upute za to će imati neprocjenjivu pomoć. Oni su konstituirani na takav način da čak i shema nije u potpunosti iskusna i kako bi se montaža montirana.

Svaki korak upute treba biti što je moguće bliže, a zatim se ispostavlja da je pravilno sastavljen dobar dizajn rada.

Čitaj više