Korak-po-korak tehnologija građevinskih kabina za pse

Anonim

Prije izgradnje pasaških kabina, morate odlučiti: što bih volio graditi, bilo da je pogodan za kućnog ljubimca za veličine i kako će biti u financijskom odmoru. Također je potrebno odabrati pravo mjesto gdje će se nalaziti tako da je životinja udobnost u bilo koje doba godine.

Odabir mjesta za izgradnju kabina

Prva stvar koju treba obratiti pozornost je u smjeru vjetra, ili bolje, odakle je najčešće puhanje. Puška ne bi trebala biti ljuljanja, inače će životinja biti hladna, a kiša i snijeg će pasti unutra. Boot je bolje organizirati lagano zemljište, ali bi trebala biti stablo ili druga struktura iz koje će biti sjena. Potrebno je ljeto, u vrućem vremenu, pas može odmoriti ne u grijanom konusu.

Kuća za pse treba instalirati na uzvišenom mjestu, a zatim teče voda neće biti u stanju akumulirati ispod njega. Izgradite kabinu na južnoj strani zavjere i blizu ulaza u kuću. U isto vrijeme, pas bi trebao vidjeti većinu dvorišta i vrata ili vrata iz konone. Ovaj kriterij se mora poštivati. Psi uvijek odabiru te pozicije u kojima imaju maksimalni pregled, čak i ako žive u malim stanovima.

Odabir veličina kabine

Prije izgradnje kuće za pse vlastitim rukama, morate odlučiti o njegovoj veličini, kao što bi se trebalo pristupiti parametrima za odraslog psa. Blizu ili, naprotiv, prevelik kruh neće biti dopušten za kućnog ljubimca, osjećat će se neugodno u njemu.

U visini psećeg štanda čine 15-20 cm iznad visine psa u grebena (debljina legla se ne uzima u obzir). Kada životinja sjedi u konusu, ne bi trebala dobiti glavu na strop.

Korak-po-korak tehnologija građevinskih kabina za pse

Dužina kuće je odabrana tako da je više od 15 cm od duljine životinje, u rasponu od baze repa i završava s nosom. Širina štanda određuje se veličinom psa kada leži sa strane s rastegnutim šapama. Za to čine mjerenja s vrhovima prednjih šapa i doda se 20 cm. Ulaz je 5-10 cm manje potpuni rast, a širina je 10 cm širi od volumena dojki psa.

Članak o temi: Kako napraviti mrežu za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Prilikom izgradnje kabina, morate se usredotočiti na klimatsku zonu prebivališta. U toploj klimi do veličine kuće možete dodati 5-10 cm biti slobodan i ne vruć. Za sjeverne regije, Konure je bolja za zabavu termičkih izolacijskih materijala.

Ako se možete kretati u pasminama pasa, onda se veličina kabine može podijeliti u nekoliko skupina:

Dimenzije pasminaDimenzije psećih konusa, cm (duljina, širina, visina)Ulazni parametri, cm (širina, visina)
Mali70-50-6030-45
Prosjed115-80-8540-50
Velik140-115-10050-70

Za male pasmine pasa, kao što su Pugs, naknade ili pekinezer, kruh će biti, kao dio dekor za vikend ili stan.

Izrada crtanja kabine

Da ne bi napravili pogrešku s izračunima tijekom izgradnje kuće za pse vlastitim rukama, morate napraviti detaljan crtež zgrade. Označava dimenzije strukture uzimajući u obzir parametre životinja. Također će pomoći u izračunavanju željenog broja građevinskih materijala.

Prije crtanja crteža potrebno je izmjeriti duljinu kućnog ljubimca, širine i zaprljati prsa.

Korak-po-korak tehnologija građevinskih kabina za pse

Alati i potrošni materijal za kabine

Građevinski materijali na drvetu su najprikladnije za izgradnju kuće za pse. Od njih možete izgraditi normalnu zgradu u mikroklimi, jer drvo ima dobru cirkulaciju zraka.

Za posao će vam trebati:

  • Vatrene vatre.
  • Bars - 10 × 10 cm, 10 × 5 cm i 5 × 5 cm.
  • Obloge ili ploče, debljine 2 cm za zidove.
  • Krovni materijal, ali ne i željezo.
  • Šperploča otporna na vlagu.
  • Mineralna izolacija.
  • Nokti ili vijci.

Termički izolacijski materijali vrijedi odabrati samo prirodan, ali ne i na temelju stakloplastike. Odbori moraju biti oštre, bez zalijevanja kuja, tako da životinja ne boli.

Od građevinskih alata bit će potrebno:

  • Mjerenje ruleta i olovke.
  • Pila za metal.
  • Čekić ili odvijač.

Ako je štand je obojen ili prekriven lakom, tada su i dalje potrebne boje, laki i tassoli.

Korak-po-korak tehnologija građevinskih kabina za pse

Izgradnja pasa

Odabir onoga što izgraditi štand bi trebao biti usredotočen na psa da bude udobno i sigurno. Prema izgledu očuvanja može biti s predvorjem ili bez njega, s dvokrakom ili jednim krovom.

Građevinarstvo počinje s pripremom potrebnih dijelova, koji se odnosi na crtež:

  • Brouna, 120 cm dugo - 5 kom.
  • Bruksi od 80 cm - 8 kom.
  • Paul ploče 8 komada. - 15 × 80 cm.
  • Stoji za zidove 45 cm - 8 kom.
  • 55 cm rogova - 6 kom., S popeljenim kutovima s 2 strane ispod 45 °.
  • Krovne ploče 10 kom. - 15 × 150 cm.
  • Šperploča otporna na vlagu po zidu - 120 × 240 cm, 1 list, ne manje od 9 mm debljine.

Članak o temi: Rasvjetni štitovi (SHO)

Koristi se metla, poprečni presjek od 10 × 10 cm, budući da se kabina po parametrima izračunava na veliki pas. Zidovi zidova također se mogu izraditi od ploča, debljine 2,5 cm. Ako se treba napraviti izolacija zidova, tada će biti potreban list šperploča za zatvaranje toplinskog izolacijskog materijala.

Faze izgradnje:

  • Baza kabine ide.
  • Montirane zidove.
  • Krov je proizveden.
  • Provodi se izolacija.
  • Okružen je završnim materijalom.

Ljetna verzija kuće za pse

Prikupite štand s vlastitim rukama početi s podnim okvirom. Dva brusiranja od 120 cm i dva 80 cm su fiksirana u pravokutnik. Ojačati okvir na svojoj sredini, poprečnu šipku, dugi 120 cm. Podne ploče. Svi zatvarači (nokti, vijci) trebaju biti čvrsto pričvršćeni tako da nema ljepljivih kape i akutnih krajeva.

Od osam regala i šipki 80 cm napravljen je prednji i stražnji okvir za konera. U stražnjem dijelu, na jednakoj udaljenosti nalaze se 4 vertikalna traka. Ispred prednje strane s istim četiri vertikalne police određuje se ulaz u kabinu. Laze u kontrasta može biti u središtu ili se pomaknuti na jednu od strana. Uzimajući u obzir parametre kućnog ljubimca, se mjeri ulazna širina. Nakon toga, okviri su fiksirani na bazu.

Spojite prednje i stražnje zidove s dvije šipke od 120 cm, postavljajući ih odozgo. Zidni paneli od vlage otporne na šperploče vezani su na dizajn kabina.

Od gore navedenog do okvira na jednakoj udaljenosti, rafters su instalirani za polaganje krovova. Oni su vodoravno pričvršćeni na 5 ploča na svakoj strani. Oni se postavljaju iz odozdo prema gore s malim najdešom, to jest, "stablo". Donje ploče moraju biti 2,5 cm na bočnim zidovima, a od krajeva kuće - za 15 cm. Kotaktor za ljetno življenje ili toplo područje je spreman.

Grijana kabina

Ako se kuću za pse koristi u hladnoj klimatskoj zoni, preporučuje se toplinu izolacije. Za to će dodatno trebati barove, prirodnu izolaciju, filmsku barijeru, građevina za klamanje, ploče (obloge ili šperploča otporna na vlagu).

Korak-po-korak tehnologija građevinskih kabina za pse

Polaganje materijala izolacijskog toplinskog izolacije napravljen je nakon proizvodnje grubih kabine. Bruksi na cijelom perimeru pričvršćeni su na gotovu bazu. Njihova debljina ne smije biti manje toplinska izolacija tako da završni pod ne mijenja izolaciju. Materijal za izolaciju pare i pričvršćen sa klamericom. Izolacija je složena na vrhu i prekrivena je parom barijerom. Nakon toga, završni pod je položen.

Članak na temu: Kako izolirati vrata ulaznog metala vlastitim rukama

Izvan zida psa je pokrenut klapnom. Film pare barijere je fiksiran na unutrašnjosti zidova. Nakon toga se instalira izolacija i zatvorena je parom izolacijom s nosačem. Zidovi iznutra su obrubljeni pločama ili šperploča otpornim na vlagu.

Krov kabine je također izoliran. Iznad ulaza u kontraideru je gusto tkivo ili silikonski nadstrešnica, kako bi zaštitila životinju od vjetra.

Oprema za konfuziju u plavić: Značajke i prednosti

U kavirstvu za psa mora postojati kabina. Za regije s hladnom klimom, kontraisel je izoliran prirodnim termalnim izolacijskim materijalima. Krov obično čini jedan da bude lakše očistiti unutra. Booth je instaliran na visini opeke. Ispred toga napravite drvene podove.

Dakle, da se pas ne zamrzne ni u najhladnijim danima, štand je opremljen panelom ili filmskim grijačima, a također možete instalirati topli kat kabela.

Grijači infracrvenih ploča su prikladni i sigurni za uporabu. Oni su lako fiksirani i imaju debljinu od samo 2 cm. Maksimalna temperatura grijanja je + 50 °, što omogućuje da ga ne zatvara zaštitnim okvirom. Ploča je opremljena termostatom i ima dobre vatrogasce.

Zahvaljujući tihom vrsti posla, infracrveni panel grijači neće stvoriti neugodnosti kućnog ljubimca. Osim toga, ne boje se visoke vlažnosti.

Grijači s filmom imaju malu potrošnju električne energije, ali u isto vrijeme ravnomjerno zaglušuju površinu i ne ometaju zrak. Oni su montirani tako da su pouzdano zaštićeni od mehaničkih oštećenja. Treba instalirati samo na ravnu površinu, a lokacije za povezivanje žice pažljivo su izolirane.

Također možete koristiti grijaće kabele, uređaje za grijanje na baterijama ili utikač grijaćih elemenata (baterije) do središnjeg kućnog grijanja. U potonjem slučaju potrebno je zaštitnu mrežu za grijač tako da životinja nije ozlijeđena.

Briga za štand i kako naučiti njezin psa

U ljeto vam je potrebno svaki mjesec provodi sanitarnu čišćenje konere od parazita i opasnih bakterija. Ostala godišnja doba godine dovoljno je da se jednom svakih 3 mjeseca. Možete pokrenuti psa u kabini tek nakon potpunog sušenja lijekova.

Ako ljubimac ne želi živjeti u konusu, onda joj treba biti brutalan. Stavite u svoje omiljene igračke ili delicije. Također možete dati hranu samo u blizini kabine.

Čitaj više