Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Gipsana ploča je odavno neophodan materijal za popravak. Uz pomoć, površine zidova su poravnate, a suvremeni višestruki stropovi se izvode.

Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Strop od gipsane ploče je popularan zbog jednostavnosti instalacije i dobrog izgleda.

Gipsana ploča ima još jedno ime "suhog gipsa". Predstavlja se pomoću smjese gipsa zaključena između slojeva građevinskog kartona. Ovisno o kvaliteti materijala, listovi su podijeljeni u takve podskupine:

  • Normalna ploča za gipsa - GLC;
  • list otporan na vlagu - g Klac;
  • vatrostalni list - gkli;
  • list otporan na vlagu - globu;
  • List od hikina - gvl.

Zahvaljujući takvoj raznolikosti, ovaj se materijal može koristiti za particije, izgradnju lukova, poravnanje zidova čak iu kupaonici. No, najveća popularnost GLC stekla u opremi stropova. Stropovi iz GCL-ova su pojedinačni i višestruki, ranjeni i obojeni, s osvijetljenim i bez, s ravnim i složenim oblikom.

Alati i materijali za popravak stropa od gipsane ploče

Da biste izvršili popravak stropa od gipsane ploče, trebat će vam takve alate i materijale:

  1. Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

    Kada se popravljaju strop od gipsa za povezivanje profila, koriste se samoposluga.

    Gipsana ploča. Standardne listove listova - 2500x1200 mm. Potrebno je izračunati površinu i izračunati željenu količinu materijala. Bitna prednost suhozida je da tijekom instalacije postoji minimalni otpad, jer se list može obložiti u bilo kojem smjeru.

  2. Profili okvira vodilice: pocinčani vodiči Mon 27x28 i stropni profili PP 60x27.
  3. Suspenzija za pričvršćivanje stropnih profila. Oni su ravni i suspendirani žičanom taigom.
  4. Dowels su nokti za montažu okvira na betonske strop i zidove, veličine 6x40 mm. Ako je strop drveni, tada su suspenzije pričvršćene sa samostalnim izvlačenjem.
  5. Pile. Oni se koriste za povezivanje profila.
  6. Konvencionalni vijci za točenje za montažu suhozida.
  7. Alati za rad: perforator, bušilica na betonu promjera 6 mm, odvijač, bugarski za rezanje profila, razinu vode ili lasersku razinu, škare za metal, građevinski nož.

Lim materijal je različita debljina: od 6 do 12,5 mm. Slim suhozida za stropove koristi se u proizvodnji curvilinearnih površina i deblji - za poravnavanje površina.

Za strop od gipsane ploče je bolje odabrati materijal s debljinom od 9,5 mm, to se zove strop. Gusta gipsana ploča za stropove će biti teška, što će zahtijevati snažnije profile i krute spojnice.

Montaža gipsanih ploča vlastitim rukama

Izvođenje popravka stropa od gipsanih ploča vlastitim rukama ima takav slijed:

Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Pričvršćivanje potrebne za okvir okvira ispod gornje granice gipsa.

  • Oznaka stropa;
  • Okvir za montažu;
  • Montaža suhozida na okvir;
  • Kit, slikanje, tapete paste.

Prvo morate odlučiti koja je veličina strop spušten iz glavnog. Obično je ova udaljenost 100-200 mm. Suspendirani strop je dobro da u prazninu između površine betona i gipsa, možete sakriti žice za točku i glavne svjetiljke.

Uz pomoć razine ili laserske razine označavamo suspendirani stropni liniju od suhozida i napravite oznake na zidovima. Prema ovim redacima, profili vodiča su fiksirani. Korak između nosača trebao bi biti oko 400 mm. Ako su dodatni elementi planirani u obliku kutija na stropu, dodatni profili su pričvršćeni na to.

Dalje, trebali biste napraviti oznaku za instalaciju suspenzija: preko sobe se izvuče paralelne linije s visinom od 450 mm. Na prvom retku označenom olovkom s korakom od 500 mm. Na drugoj poprečnoj liniji, prva oznaka je izrađena u 250 mm od zida, a sljedeće oznake će biti povećanja od 500 mm.

Treća linija i druga neparna se nalaze na sličan način na prvu liniju, a četvrti i sve čak i - slično drugoj poprečnoj liniji. Dakle, označavanje se vrši u redoslijedu kontrole. To će osigurati krutost okvira.

Možete izgraditi okvir pomoću suspenzija ili vodiča profila u obliku slova "G".

Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Dijagram okvira okvira ispod stropa od gipsane ploče.

Suspenzije treba fiksirati u označenim točkama na stropu pomoću vijaka za samo-tapkanje. Zatim nastavite na osiguranje profila nositelja. Njihova duljina treba odgovarati početnom okviru koji se nalazi oko perimetra prostorije. Da biste to učinili, izmjerite širinu prostorije i oduzimanje od 10 mm od te vrijednosti je dužina običnih profila.

Profili za plaže umetnuti su u suspenzije i osigurane samoizvlačenjima. U tom procesu važno je promatrati horizontalni profil. Da biste prilagodili lokaciju profila, morate promijeniti položaj privitka. Za kontrolu horizontala, najbolje je koristiti lasersku razinu.

Dakle, da je okvir izdržljiv, poprečni profili će biti malo - to bi trebalo poboljšati uzdužnim elementima. Za to je materijal profila vodiča izrezan na komade od 400 mm. Oni su pričvršćeni na pocinčani prijelaz s koracima od 500 mm posebnih pričvršćivača - "rakova".

Konačna djela popravka granice gipsane ploče

Glavni dio rada je završen: okvir je spreman i njegova horizontalnost odgovara općeprihvaćenim standardima. Sada ga možete posijati. Za montažu stropa od gipsane ploče, trebat će vam najmanje dvije osobe: jedan nosač, a drugi drži list. Ako se strop sastoji od nekoliko dijelova, GLC je unaprijed konstruiran i izrezan.

Plahte su instalirane u blizini zidova i utičnica jedni drugima, preko uzdužnih profila. Gipsana ploča je pričvršćena na trupla s samoizvlačem u koraku od 200 mm. U isto vrijeme, šeširi hardvera ne smiju biti uvučeni u materijal, budući da je krutost okvira izgubljena.

Popravite strop od gipsanih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Sjedište plahte ploče od gipsa treba biti smijenjeno.

Mjesto raskrižje ploče od gipsa treba biti smijenjeno. Ova tehnika će osigurati glatku površinu nakon kita. Mjesta gdje su vijci također pričvršćeni.

Sada je površina spremna za kit. Strop u dva sloja polazne smjese "Knauf", a nakon primjene završnog sloja. Slojevi kita treba nanositi s intervalom od 1-2 dana tako da je svaki sloj dobar.

Nakon što je strop suhozida potpuno suh, može se naslikati ili zagrliti pozadinom.

Za slikanje ove površine prikladna je akrilna boja na bazi vode-emulzije. Takav premaz pada glatko, brzo se suši i nema oštar miris. Boja boje može se odabrati iz različitih nijansi. Boja na stropu se nanosi s kratkim gomilom valjkom ili pulverizator ako zidovi još nisu obrađeni.

Postoji nekoliko savjeta za obavljanje stropa od gipsanih ploča vlastitim rukama:

  1. Dowels bi trebao odabrati metal, a ne plastiku.
  2. Standardne suspenzije su dobre za korištenje kada je strop spušten za ne više od 20 cm. Ako je udaljenost od glavnog stropa veća, umjesto standardnih suspenzija možete koristiti segmente profila vodiča PP 60. Detalji su dovoljni za Savijte se ispod 90º i kratka strana za pričvršćivanje na beton.
  3. Električne cijevi su popločane prema unaprijed izvučeni shemi. Moraju biti izolirani u varu.
  4. Prije obloge okvira provjerite ispravan rad elektrokomunikacija. Da biste to učinili, spojite svjetiljke i utičnice i provjerite njihov rad.

Popravak stropova za žbuke je moderan pogled na završnu obradu prostora pomoću minimalnog broja alata, iskustva i vremena.

Članak o temi: Pro i kontra novih zgrada

Čitaj više