Završna obrada padina sustava Windows Saintwich panela - završna faza instalacije

Anonim

Ako planirate instalirati nove prozore, onda biste trebali razmisliti o tome kako ćete izdavati padine. Dekoracija obronaka sendvič panela je izvrsna opcija koja se kombinira s prozorima bilo koje vrste. Ovaj materijal ima mnogo prednosti nad gipsanim pločama i plastičnim pločama. Ova metoda završne obrade je vrlo jednostavna i možete izvršiti instalacijski rad na vlastitu i u kratkom vremenu.

Zašto sendvič ploča?

U početku ćemo razumjeti što ovaj građevinski materijal predstavlja i kako je proizveden. Imaju troslojnu strukturu - dvije ploče krutog materijala i izolacije. Zahvaljujući sloju izolacije sendviča panela nazivaju se toplim padinama. Ovaj materijal ima mnogo prednosti koje ćemo detaljno raspravljati.

Prednji list sendvič ploče za sazivanjem prozora izrađen je od PVC-a. Ovaj materijal je prilično izdržljiv i stroo. Sloj za izoliranje topline sastoji se od mineralne vune ili polistirenske pjene - ovi materijali se ne-pogoršavaju. Da biste uštedjeli toplinu u sobi, morate to zagrijati prozor što je više moguće. Sendvič paneli imaju visoku razinu toplinske izolacije. Štoviše, oni također pružaju dodatnu zvučnu izolaciju sobe. Ovaj materijal je također poznat po svojoj trajnosti i pouzdanosti.

Završna obrada padina sustava Windows Saintwich panela - završna faza instalacije

Instalacija ne zahtijeva posebne vještine izgradnje, možete ih sami i dovoljno brzo instalirati. Materijal je ekološki prihvatljiv i kada završite, nećete trebati dodatnu zaštitu. Osim toga, lagano je i kada radite s njim, prašina se ne ističe, za razliku od suhozida.

Drugi bonus ovog materijala je njegova hidroizonabilnost, koja je važna za prozore. Često se pojavljuje kondenzat zbog temperaturnih kapi, što može uzrokovati pojavu gljivica. Ovaj materijal ne podliježe truljenje, neće se raspasti i ne ispucati. Za obronke iz ovog građevinskog materijala, vrlo je lako brinuti. Dovoljno su obrisati vlažnom krpom. Ovaj materijal je otporan na kemijske utjecaje. Još jedna važna prednost je njegova estetika. To se lagano lako uklapa u bilo koji interijer.

Članak na temu: Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Postoje razne vrste sendvič panela. Prilikom odabira materijala za završnu obradu sustava Windows, kupujete panele s debljinom od jedne centimetra. Paneli se mogu okrenuti nagiba od 5 do 150 cm.

Završna obrada padina sustava Windows Saintwich panela - završna faza instalacije

Montaža

Instalacijski rad prozora se izvode vrlo brzo. Možete postaviti ploču u samo jednom danu. Dekoracija padina sendviča panela je jednostavna i možete samostalno obaviti sve instalacijski rad bez posebnog iskustva.

Popis instrumenata potrebnih za ugradnju:

  • N i f profili;
  • brtvilo;
  • rulet;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • odvijač.

Ako je potrebno, dodatno možete izolirati padine, postavljanjem izolacijskog materijala na njih. Oni također mogu poslužiti kao montažna pjena. Brtva između padina i prozora može biti tekući plastika - ovo je ljepilo na temelju PVC-a. Njegova prednost je da tijekom vremena ne potamni i ne pokvari izgled prozora. Potrebno je da nakon instalacije prozora prođe najmanje 24 sata - to je vrijeme sušenja montažne pjene.

Završna obrada padina sustava Windows Saintwich panela - završna faza instalacije

Sedam puta odrezati jednom. Dakle, počinjemo montirati rad s mjerenjem padina, kako bismo točno prilagodili materijal ispod veličine prozora. Uzimajući u obzir mjerenja, potrebno je smanjiti tri pruge, gornje paralelno splikale i dvije strane.

Vrlo je važno instalirati prozorske i padine u isto vrijeme. To će pružiti bolju zvučnu izolaciju i toplinsku izolaciju prozora.

Prvi siguran početni profil, koji u svom obliku podsjeća na slovo "P". U početku je fiksna gornja. Ne bi trebalo biti nedostataka između profila. Njihovi stavovi s vijcima za samo-tapkanje s duljinom od 8-8,5 mm, udaljenost između njih ne bi trebala biti više od 15 cm.

Koristeći montažnu pjenu, ispunite pukotine i prazninu u obroncima. Nakon sušenja pjene, pažljivo izrežite i poravnajte pomoću rezača. U već instaliranom gornjem profilu umetnite ploču. Bočni profili su pričvršćeni na gornju ploču pomoću samo-uzoraka. Također ovi profili su pričvršćeni na zid u koracima od 150 mm. I posljednji p-profili pričvršćuju na prozor. Klauzule između početnih traka ispunjavaju tekućom plastikom. Ne preporučuje se korištenje uobičajenog brtvila, kao što se s vremenom povlači, a to pokvari izgled prozora. Nakon tekuće plastike u prazninama osuše dvije bočne ploče.

Članak na temu: Kako pričvrstiti kutiju s pozadinom

Sljedeća završna faza - Instalacija profila za završnu obradu. Izrađujemo mjerenja i odrezali tri desna traka: jedna gornja i dvije strane. Dovrčna trake preporučuju se rezervat od približno 2-3 cm, a zatim ih skrati na željenu veličinu.

Završna obrada padina sustava Windows Saintwich panela - završna faza instalacije

Tada ćemo ugrabiti profile na sendviču ploči. U kutovima, bendovi će ići u brkove i moraju se obrezati. Na profilima na mjestu pristajanja, činimo oznaku rezanja olovkom i uredno ih izrezati pod kutom od 45 stupnjeva. Praznina između zida i dizajna je napunjena montažnom pjenom. To će povećati stupanj toplinske izolacije prozora. Docking mjesto završnih bendova također se može otopiti s PVC ljepilom za jaču konsolidaciju.

Kao što vidimo prozor koji se suočava s ovim građevinskim materijalom - prilično jednostavan proces koji se može učiniti vrlo brzo. Za završnu obradu, glavna stvar je ispravno napraviti mjerenja kako ne bi pokvarili materijal. Ovaj dizajn izgleda lijepo i uklapa u bilo koji interijer. Promatrajući sve gore navedene dorade preporuke, osigurat ćete visoku razinu toplinske izolacije i izolaciju buke prozora. Provodite instalacijski rad koji možete samostalno bez uključivanja stručnjaka. Prednost ove vrste okretanja prozora je prilično čist rad, jer ne morate koristiti gips ili gipsanu ploču.

Video "Završavanje padina Windows Senvich panela"

Zapis pokazuje kako postaviti padine iz sendviča panela.

Čitaj više