Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Anonim

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Da biste u potpunosti iskoristili prostor balkona u hladnom ili sirovom vremenu, sigurno ćete trebati krov na balkonu klimatskih uvjeta Rusije često košta problem stambene izolacije, jer su kuće starosjedilačke temelje obično zamrznuti zimi i ležaj zidovi ne sadrže izolaciju. Jedan od važnih elemenata izolacije kuće i stjecanje nekoliko dodatnih četvornih metara na trgu nalazi se balkon i njegov krov.

Krov na balkonu

Ovaj problem je posebno relevantan za stanovnike na posljednjoj katu, budući da atmosferski precipitiji padaju na nezaštićeni balkon koji vodi do korozije metalnih elemenata i uništavanja betonskih konstrukcija. Balkoni intermedijarnih podova su neke mjere zaštićene gore spomenutim balkonima. Međutim, također možete pokriti krovove balkona intermedijarnih podova, zaštitit će se i atmosferske oborine i od neželjene insolacije, kao i za zatvaranje nepotrebnog pregleda vašeg balkona s gornjih katova.

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Krov služi za zaštitu od oborina, kiše i topline vode, također je jedna od njegovih osnovnih funkcija - toplinsku izolaciju

Dok je pod unutarnjim balkonom, osoba će biti dobro zaštićena od ozbiljnih ozljeda padalih ili tečajeva betonskih konstrukcija.

Instaliranje krova na balkon - operacija je vrlo složena i teško se može provesti i sama. Ova radnja zahtijeva uključivanje posebnih tehnika ili superbidnih stručnjaka s opremom za penjanje. U prvom od svega, potrebno je dobiti dopuštenje za ponovno razviti izgled kuće, koordinirati projekt vašeg krova u BTI i dobiti dokumentaciju u arhitektonskom i planiranju Odjela za okrugu, da dobije pozitivnu odluku Stambeni pregled.

Neovlaštena rekonstrukcija može biti predmet neugodnog suđenja, a vi svibanj biti dužni povratiti balkon u izvornom izgledu i troškovi nerazumljivi na krovnu instalaciju.

Ugradnja krova na loggia (video)

Dvije vrste krovova za balkon

Ostakljenjem i preklapajućim balkonom - rutinska operacija, zahtijeva određeno znanje i vještine.

Članak o temi: Kako promijeniti luster

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Glavna stvar je da je potrebno odlučiti o instalaciji je vrsta krovnog dizajna.

Krov balkona je dva tipa:

  • Neovisni dizajn , na temelju čepova i rebara krutosti okvira iz ugla ili stranih greda. Zavareni okvir okvira, montiran na vanjski zid. U pravilu, takav krov mora biti poboljšan košnim sigurnosnim kopijama, koji su također pričvršćeni na zid s tikovima ili sidrenim vijcima. Ovo je težak i skup dizajn, to je jedina opcija ako stakla balkon nije osiguran općenito (na primjer, želite sunčati i uzgajati biljke na ovom balkonu). Ako je vaš balkon vrlo dug, onda krov za neovisni balkon tipa omogućuje korištenje samo laganih nemetalnih krovnih materijala. Ovaj dizajn ima visoku jedrilicu, pa s jakim vjetrom i odsustvom ostakljenja krov može kolapsirati.
  • Ovisan dizajn Učitavanje na uzdužnim zaostataka i greda ostakljenja okvira. Vjeruje se da je to najjeftinija opcija od neovisne raznolikosti, jer, naravno, ne zahtijeva vlastiti okvir nositelja. Njegova pouzdanost je čak i manja od onog ovisnog dizajna, a može se primijeniti samo na glalim balkonima.

Krovni materijali

Trenutno postoje mnogi materijali za proizvodnju krovova, s različitim čvrstoća, estetskim, operativnim i karakteristikama cijena.

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Postoji ogroman skup krovnih materijala, pa je važno znati neke nijanse i tajne

Za pokrivanje balkona, najčešće se primjenjuje:

  • Profesionalni podovi. Materijal je pocinčani čelični lim, valovito. To je najtrajniji i jeftini materijal, osobito profesionalni podovi. Reljef površine djeluje kao ribbinss, koji omogućuje takav krov za održavanje značajnih impulsa vjetra i mase snijega. Nedostaci profesionalnih podova su tendencija korozije, neotporna buka i penjanja pri vjetrobranu.
  • Stanični polikarbonat. Fleksibilan, kemijski inertni, lijep i praktičan materijal. Nije uništeno ni s dugotrajnim izlaganjem sunčevim zrakama, otporljivim udarcem, svjetlošću.
  • Ondulin. Imitiranjem površine skupih keramičkih pločica (koji se zapravo ne koristi za balkonske krovove), to je mekani materijal, zahtijeva dodatnu konsolidaciju. Ondulin ne izdržava šokove, tako da se treba staviti na tvrdi okvir.
  • Stakleni prozori izrađeni od kaljenog stakla. Najskuplja opcija, međutim, je vrlo lijepa i spektakularna, krov se dobiva sjajna, otvorena, gotovo prozirna.

Članak o temi: Ljetni sustav grijanja

Priprema zida i montaže okvira

Vrlo malo se usudila napraviti okvir i krov vlastitim rukama. Kvalificirani stručnjaci mogu napraviti gotovo svaki balkon s krovom, savršeno spoznajući sekvencu i stvorenja operacija. Krov balkona može se izvoditi vlastitim rukama u slučaju posjedovanja situacije.

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Krovni okvir i građevinarstvo se sastoje od metalnog profila

Glavni tehnološki proizvodi su:

  • Oblikovati. Potrebno je odrediti vrstu dizajna, napraviti zavareni okvir. Za to se koristi po površini od najmanje 70 mm, nagib se mora napraviti najmanje 40 stupnjeva do horizonta tako da se snijeg lako oblikova Vaš krov, a ptice ga ne mogu zadržati, grebanjem krova. U općem slučaju, setovi udlaga trebaju biti na udaljenosti od najmanje 1 metra tako da okvir ima potrebnu krutost.
  • Pričvršćivanje okvira. Krovni okvir za balkon je pričvršćen na sidrene vijke na dubini od najmanje 80 mm. Jagnje drveni bar, impregniran antiseptičkim sastavom, postavljen je izravno na njega.
  • Ostakljenje. Nakon toga, okvir je napravljen za ostakljenje i instaliranje okvira s dvostrukim prozorima.
  • Polaganje krova. Krov je postavljen pričvršćivanjem posebnih vijaka na pastir.

Junction između krova i zida kuće je zapečaćen vani i iznutra s silikonskim brtvilom.

Krovna eksploatacija

U načelu, danas su zadaci širenja stambenih prostora zbog izolacije i stakla balkona, kao i isti u 1990-ima. Održavanje krova u ispravnom stanju je jednostavno redoviti pregled svog krovnog balkona, pravodobno otkrivanje depresije i krovnih defekata, njihove trenutne eliminacije. Ljeti se na južnoj strani krova može značajno zagrijati, a to može povećati temperaturu zraka u stanu.

Tako je krov na posljednjem katu balkon djelo vlasnika stana, iako su u nekim projektima nove zgrade već opremljene unutarnjim i glaziranim balkonima koji su u biti zimski vrtovi. Balkon s krovom izgleda mnogo ugodnije, krov štiti osobu od atmosfernih oborina, znatiželjnih pogleda, padajućih objekata i sunčevog zračenja. Pravilni krov na balkonu služi desecima godina i može se oštetiti samo u iznimnim slučajevima.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Primjeri krovne instalacije na balkonu s vlastitim rukama (fotografija)

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Instaliranje krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite sami

Čitaj više