Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Anonim

Strop je važan element u bilo kojem interijeru. Njegovo odobrenja može u potpunosti promijeniti sobu: vizualno proširiti malu sobu ili napraviti ugodna ogromna dvorana. Sve će ovisiti o vrsti stropa dizajn je odabran za ovu sobu. Nedavno se puno pozornosti posvećuje instalaciji spuštenih stropova. Zahvaljujući ovim dizajnu, problem unutarnjeg uređenja se lako rješava i sposobnost skrivanja ne samo nedostataka osnovnog stropa, već i raznih komunikacija: ožičenje, razne cijevi, ventilacije i klimatizacijskih sustava, dodatnu zvučnu i toplinsku izolaciju. Osim toga, moguće je dogovoriti različite opcije osvjetljenja.

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Zahvaljujući suspendiranim potocima, riješen je problem unutarnjeg uređenja i sposobnost skrivanja ne samo nedostataka osnovnog stropa, već i razne komunikacije.

Vrste spuštenih stropova

Prema konstruktivnim značajkama, spušteni stropovi se mogu podijeliti na čvrste i modularne.

Čvrste su slične uobičajenim, s izuzetkom da imaju savršeno glatku površinu, a modularne su strukture koje se preklapaju od pojedinačnih modula. Moduli mogu biti kvadratni ili pravokutni oblik i pričvršćeni na poseban okvir. Svatko bez iznimke je jedan plus - jednostavnost instalacije. Osim toga, ugradnja stropova može se provesti na nekoliko razina. To će omogućiti potpuno promijeniti dizajn sobe, dati joj jedinstven pogled.

Vrsta materijala koji se koristi omogućuju podjelu spuštenih stropova u nekoliko glavnih vrsta: gipsana ploča, rastezanje, haljine, polistirenske pjene ploče, kaseta, od plastičnih panela, strop rešetke rešetke i strop za ruku za ruku.

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Gipsana ploča omogućuje vam da obavite i na jednoj razini i višestruki dizajn najrazličitiju konfiguraciju.

Jedan od najpopularnijih vrsta je gipsboard. Univerzalni i pouzdani, koji se mogu koristiti u prostorijama različitih vrsta. Materijal vam omogućuje da napravite i na jednoj razini i višestruki dizajn najrazličitije konfiguracije, stvaraju razne niše kako biste osvijetlili i koristili razne rasvjete.

Druga vrsta krutog stropa rasteže se. Ovo je superscript vinil film koji se proteže na okviru. Opseg stropova rastezanja je vrlo širok zbog raznih boja i tekstura.

Najjednostavnije rješenje za dizajn suspendiranog stropa je omotač ili obloge, koji je iz drva, plastike ili MDF. Takav dizajn je jednostavnost instalacije i ne zahtijeva dodatni odlazak, osim za drvo.

Instalacija Strop iz ploča od polistirena pjene postoji jedna značajka. Ploče su zalijepljene izravno na strop s posebnim ljepilom. Ovo je najprovozniji način dizajniranja prostora.

Članak o temi: Tekuća pozadina i dekorativna žbuka "Mokra svila" - Koja je razlika?

Grillyto Grille strop i modularni strop Armstrong tipa koriste se uglavnom u poslovnim zgradama: trgovačkim centrima, uredima i drugim javnim mjestima. Zbog činjenice da se ovi dizajni sastoje od odvojenih modula, lakše je pristupiti komunikacijama koje prelaze preko njih. Druga vrsta modularne stropa je kaseta, čiji su detalji izrađeni od finog čelika ili aluminija, možda zrcalni dizajn.

Instaliranje konstrukcije od ploča

Unatoč raznolikosti materijala, tehnologija ugradnje suspendiranog stropa bilo kojeg tipa je oko istog. Odvojeno, moguće je istaknuti samo instalaciju stropova.

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Ne preporučuje se baciti, staviti na kutne površine ili se okrenuti.

Ugradnja strop može se vidjeti na primjeru uređaja za stropne ploče, koji se uglavnom proizvodi veličine 600x600 i 1200x600 mm. Prije početka rada morate pripremiti potrebne materijale i alate:

1. Paneli za suspendirani dizajn.

2. Profili i suspenzije i suspenzije.

3. Razina.

4. kliješta.

5. Roulette.

6. Odvijač ili vježba.

7. Bugarski.

8. Vijci za samo-tapkanje.

Tehnologija instalacije ne uzrokuje nikakve poteškoće. Radovi počinju s oznakom. Udaljenost od osnovnog stropa do suspendira ovisit će samo o želji vlasnika i u svrhu korištenja ovog prostora. Ako planirate dogovoriti različite komunikacije preko stropa, onda bi to trebalo razmotriti. Obilježavanje se može provesti pomoću alkohola ili laserske razine ili umirovljenog (šarenog) užeta.

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Pripremni rad u uređaju stropova dizajna bez okvira.

Ako će strop proći električne žice, trebaju biti čvrsto fiksirani posebnim estrima. Pokretanje instalacije je potrebno od mjesta, koji je najprije upečatljiv na ulazu u sobu. Ako ploče moraju biti izrezane, tada se takvi dijelovi bolje instaliraju iznad vrata ili u manje vidljivim kutovima.

Na perimeru prostorije smjestiti kutni metalni profili, koji se moraju pričvrstiti sa stojeći 100 mm. Na betonskom zidu morat će pokrenuti rupe za bušotine za titke, instalirati ih i samo zatim zavijati vijke.

Zatim se montira baza okvira, za koje se koriste međuproizvodi. Oni će popraviti ploče suspendiranog stropa. Udaljenost između profila je širina stropne pločice. U pravilu se koriste međuproizvodi od 1,2 m ili 0,6 m i duge poprečne nosače. Na kutnim profilima suprotnih zidova označite duljinu prosjeka, na primjer, 1,2 m. Provjerite unakrsnu udaljenost ruleta i prenesite ga na sam profil. Višak za rezanje s brusicom. Ugradite poprečni profil tako da ga popravite na uglu.

Izgraditi gotov dizajn

Da biste prikupili stanice za stropne pločice, morate ojačati profile paralelno s kutnim vodičem. Svaki profil ima vlastiti sustav zatvarača, tako da fiksacija neće uzrokovati nikakve probleme. Upotreba pričvršćivača su jednostavne: na glavnom profilu postoje slotovi, a u međuproduktima - male izbočine. Moraju se umetnuti u utore na dugim profilima. Ako je sve učinjeno ispravno, čut će se svjetlosni klik. Kao rezultat toga, rešetka treba ispasti, čije su stanice jednake veličini ploča.

Članak o toj temi: Kako pokriti s lakiranim drvenim vratima kako bi je vratio za stari izgled

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Ugradnja suspendiranog stropa.

Tako da gotov dizajn ne moli, u sredini morate priložiti poprečni profil na osnovni strop. Za to postoje posebne suspenzije. Oni moraju biti instalirani na profilne tračnice u posebne rupe. Gornja petlja savija 90 stupnjeva i pričvršćena je na strop s vijkom za samostažujući. Donji kraj u obliku kuke umetnut je u otvor profila. Suspenzija je lako podesiti visinu stropa, zahvaljujući tankoj zakrivljenoj ploči u središtu. Mora biti pritisnuta i stavljanjem visine.

Operacija je dovršena montažom kratkih poprečnih splika koje tvore stanice. Tijekom rada stalno je potrebno provjeriti horizontalni okvir. U stvorenim stanicama alternativno postavite suspendirani strop koji se sastoji od panela. Ako će neke pločice biti uništene tijekom rada, mogu se lako zamijeniti, bez prerade cijelog dizajna.

Strop od gipsane ploče

Montažna tehnologija ove vrste ukrasa gotovo se ne razlikuje od instalacije stropnih pločica. Razlika leži u potrošljivosti, jer su gips pločice veće od pločice. Za njihovu montažu, potreban je vodič profil (u obliku slova "P"), na koji je montiran stalak (u obliku slova "C"), na kojem je montiran gipsanboard.

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Alati za instaliranje granice gipsane ploče: bušilica, razina, pila, odvijač, čekić, vijci, tiple, profili.

Da biste instalirali strop gipsane ploče, trebat će vam:

1. Izbušite.

2. Razina.

3. vidio.

4. Odvijač.

5. čekić.

6. Vijci za samostažujući na gipsanu ploču i metalu.

7. Dowels.

8. Profil metala.

Na perimeru prostorije, označava se oznaku i profil snimanja je pričvršćen na udaljenosti od 45-50 cm. Pod vijcima treba instalirati dowel, pred-drampiran rupu i bodovanje ih čekićem.

Kada je instaliran profil vodiča, morate popraviti stalak na posebnim nositelje nosača. Na uglatim zagradama, vrsta perforiranog metalne mreže, koja se mora dati oblik litera "p". Staples bi trebao biti pričvršćen na strop s dva samoizvlačenja na udaljenosti od 50-60 cm. Zagrade će održavati profil rack priključen na zagrade samostalno crtanje.

Ako se planira struktura s više razina, zatim koristite metalne šipke s stezaljcima, koje su pričvršćene na osnovno preklapanje. Zamijenit će standardne zagrade i zadržat će metalni okvir na visini.

Članak o temi: Što pozadinu odaberite za hodnik: 5 tajni uspješnog dizajna

Da biste prešli profili regala kako biste prešli, morate koristiti križ nosač, čije se kuke trebaju zakačiti za unutarnji rub donjeg profila, a bočne zidove su za gornji profil koji se drži na metalnoj šipki.

Udaljenost između paralela s ocijenjenim profilima rack ne smije biti više od 50 cm. Krajevi metalnog profila pričvršćeni su samo-crtanjem u profil vodilice. Nakon što je pričvršćivanje metalne strukture dovršeno, potrebno je provjeriti njegovu stabilnost i horizontalnost i tek nakon toga započeti instalaciju plahta za žbuke.

Bločica je pričvršćena samo samo-crtanjem na udaljenosti od 25 cm za profil rack. Vijak samopljeće bi trebao biti lagano uvučen u ploči. Listova mora biti čvrsto usidljiva.

Instalacija stropova s ​​rastezanjem

Jedan od najzanimljivijih načina za dizajn prostorije je ugradnja stropa. Stropni premaz rastegnut je na pričvršćivanje platsa, koji su pričvršćeni na zidove oko perimetra prostorije. Takav dizajn omogućuje smanjenje udaljenosti do osnovnog preklapanja (najmanje 3,5 cm) i stavite površinu od 40-50 četvornih metara. m čvrste tkanine. Strop može imati razne oblike: kvadrat, pravokutni, poligonalni, okrugli, ovalni, arc.

Odlikuje se rastezljivim stropom montažom dizajn: harpunski sustav i besprijekoran. Za harpunski sustav oko perimetra platna je harpun - zatvarači, koji je mekana plastika. Da biste instalirali strop, trebat će vam:

Tehnologija ugradnje različitih vrsta spuštenih stropova

Tehnologija ugradnje rastezanja stropova: crtani film i kiseli.

1. Vinilni film.

2. Posebni aluminijski profil (bagete).

3. Oštrica ugradnje.

4. Dekorativna sluznica.

5. topli pištolj ili plinski plamenik.

6. Razina.

Film je proizveden u veličini određene sobe. Potrebna razina je odabrana oko perimetra i instaliran je okvir posebnog profila. U pravilu, udaljenost od osnovnog preklapanja do filma je 3,5 cm, ali ako se planira instalirati svjetiljke, onda se trebate povući za 7 cm. Da biste instalirali web, potrebno je koristiti toplinski pištolj koji ga zagrijava do 50-70 stupnjeva. Film je suspendiran zbog predgrijavanja za posebne stezaljke. Tada se film ne mogu montirati nož ponovno napuniti u profilu, počevši s kutovima. Sljedeća faza rada: platno se vraća sa strane, počevši od sredine i krećući se prema kutu. Tada je instalirana dekorativna sluznica koja će sakriti utor u profilu. Kada je instalacija završena i film hladi, ona se formira savršeno glatka površina.

Na mjestima pričvršćivanja svjetiljki, nakon instaliranja filma, prsten za armiranje je zalijepljen. Materijal je izrezan unutar njega, žice se izvlače i lampa je pričvršćena.

Čitaj više