Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Anonim

Kuhinja je soba u kojoj se sve vrijeme pojavljuju uz korištenje proizvoda. Bez obzira na tapetu niste tamo blokirali, s vremenom apsorbiraju različite vrste onečišćenja. Ako ste odabrali deterdžente kada završite kuhinju, onda postoji mogućnost pranja onih prisutnih nedostataka. Prilikom odabira sredstva za čišćenje potrebno je odrediti vrstu kontaminacije.

Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Spreman za čišćenje u kuhinji

Sorte pranja pozadine

Prije čišćenja pozadine, vrijedi identificirati koje vrste su. Od toga će ovisiti o izboru odgovarajućeg fonda. Klasifikacija uključuje:

  1. Tkanine na papiru. Njihova se površina tretira s posebnim varalom otpornim na vlagu. Nanesite materijal za uređenje kuhinje i hodnika.
  2. Vinil. Ovaj materijal je pjenasti i sadržani inhibitori. Osjećam se kao da je mekan i ugodan.
  3. Silakografija. Ova vrsta vinila je jaka i tanka. Tijekom proizvodnje dodaju se vlakna.
  4. Materijal koji se temelji na vinilu vrućeg žičanja, koji ima podlogu s Fliesline. To su metarni role koje mogu izdržati čak i najteže sudoper.

Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Tipične pozadine otporne na kuhinjske vlage

Također možete pratiti u kuhinji Sljedeće pozadine može se uočiti:

  • tekući
  • Metal,
  • drveni
  • nestandardne deterdžente otporne na vlagu.

Opće upute

Kako biste pratili pozadinu deterdženta u kuhinji, morate pripremiti određeni inventar:

  • S mekom površinom;
  • suha tkanina;
  • tekućina za pranje posuđa;
  • kapacitet;
  • mikser.

Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Početi temeljita kuhinja za čišćenje

Akcijski plan je sljedeći:

  1. U spremniku, birajte toplu vodu. Uzmite mješalicu za zgrada, uključite ga i uredno spušteni u zdjelici. Postupno dodajte sredstvo za pranje posuđa. Slične radnje se izvode dok ne gusta pjena ne uspije.
  2. Kada kontaminacija nije prevelika, zatim odredite da se deterdžentna pozadina može koristiti upotrebom pjene pripravne otopine. Da biste uklonili kontaminante iz obojenih tkanina, bilo je moguće koristiti ekonomsku. Također je dopušteno primijeniti tekući alat za pranje.
  3. Pranje pozadine u kuhinji moguće je sigurno i učinkovito kada se koristi mekanom tvari. To je natopljeno u rješenju, pažljivo stisnuti i, uzimanje male količine pjene, nastavite do procesa pranja.
  4. Ali prije pranja svih pozadina, prvo treba provjeriti njihove karakteristike snage. U te svrhe pokušajte pripremljeni sastav na malom dijelu platna. Ako imate takve pozadine nakon popravka, možete ih provjeriti. Distribuirajte pjenu na odabranom području i pažljivo progresivni pokreti, isperite tkaninu pozadinu.
  5. Nakon uzimanja suhe krpe i uklonite ostatke pjene. Pričekajte dok web-lokacija ne ode da provjeri svoju kvalitetu. Ako ste otkrili deformaciju, pozadinu se počela mjehurići, a boja oguliti s njima, onda ne biste trebali oprati materijal na ovaj način.

Članak na temu: Plastični postolje za kadu - Montažne tajne

Ako postoji jaka kontaminacija u kuhinji, ona je također isprva testirati lijek na probnom području. Ne treba napraviti maksimalne napore, zabranjeno je trljati tapete deterdženta. U suprotnom, uklanjate gornji tanki sloj PVC filmova. Dovoljno je samo distribuirati pjenu i ući u kontaminirano područje. Uklanjanje pjene i vlage za uklanjanje suhe tkanine.

Nakon pranja, važno je čekati dok se pozadinu osuši. Ako nakon ovog onečišćenja težina je jednako prisutna, onda možete nastaviti s popunjavanjem. U isto vrijeme, pobrinite se da se platno osuše ne samo vani, već i unutra. Ako često operete završni materijal, čak i pranje, inače će izgubiti svoje dekorativne svojstva.

Privatni slučajevi

Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Sredstva za borbu protiv raznih zagađenja

Uklanjanje otisaka prstiju

Kada kuhinja ima pozadinu papira za deterdžent, uklanja se iz njihovih površinskih otisaka prstiju uz pomoć uobičajene plastične pribora. Ako niste imali takav fond, možete uzeti obični kruh i obraditi zonu kontaminacije. Zahvaljujući glutenu, sve zagađenje će biti eliminirano.

Uklanjanje masnih mrlja

Ako trebate oprati platno onečišćene od hrabrih mrlja, možete koristiti sredstva kao što je talk. Trebalo bi se izliti na spužvu i obraditi kontaminirano područje. Obaviti takvu manipulaciju 10 minuta. Moguće je ukloniti prašak suhom tvari.

Druga mogućnost za uklanjanje masnih mrlja se smatra da koristi željezo. Grijani željezo je pričvršćeno na kontaminaciju kroz papir ubrus. Moždani udar 10-15 minuta.

Kako i što oprati pozadine u kuhinji, savjet od stručnjaka

Perilne vinilne pozadine u standardnoj kuhinji

Borba s tragovima od markera

Kada su mladi umjetnici prisutni u vašoj kući, stalno ostavljaju svoja remek-djela u svim sobama. Kuhinja ovdje nije iznimka. Ako trebate oprati pozadinu i ukloniti mrlje od markera, uspjeh takvog postupka ovisi o dva uvjeta: pogled na platno i vrstu osjetljivog metra.

Članak o temi: Samsung perilica rublja i kvarovi

Ako ste koristili nježne tkanine (papir i svilu) kako biste dovršili kuhinju, onda zagađenje neće pratiti. Prilikom čišćenja pozadina su prisutni na zidu, a zagađenje se vrši olovkom na bazi vode, možete ga pokušati ukloniti pomoću otopine sapuna.

Kada je zagađenje isporučeno s alkoholnim nautičarom, onda je potrebno oprati s alkoholom. I dalje možete iskoristiti ocat i limunsku kiselinu. Predstavlja bilo koji od odabranih alata i obrišite zaplet. Ako to nije bilo moguće ukloniti mjesto od prvog puta, možete ponoviti postupak ponovno. Ali to se može učiniti samo nakon temeljitog sušenja materijala.

Čitaj više