Jastučni roller: pravila o odabiru oblika i punila

Anonim

Pribor

Jastučni roller: pravila o odabiru oblika i punila

Mnogi od nas misle da je jastučni valjak znanje našeg vremena. Čim smo počeli obraćati pozornost na visokokvalitetan san i atribute za odmor, onda su se sjetili takvih jastuka. Ali valjci su postojali dugo prije pojave jastuka, na primjer, s holofiberom. Nakon što su valjci korišteni kao bočne stijenke za drvene sofe i krevete. Završeni su s luksuznim tkivima i draperijama i ispunjeni kosom ili slamom. Danas, valjak jastuci doživljavaju "renesansna epoha" i ponovno postaju popularni. I ne koristimo ih ne za dekor, već za zdrav san. Uostalom, znamo da uzrok nesanice, bol u vratnoj kralježnici može biti uobičajeni jastuk.

"Medicina s jastukom": Vallek značajke

Koji je tako jedinstven jastučnjak? Počnimo s činjenicom da simptomi lošeg sna i boli kralježnice mogu biti povezani s glomaznim jastucima. Oni doprinose stresu torakalne kralježnice, dok je područje brade, naprotiv, opuštajuće. Ovaj položaj u snu i postaje uzrok boli, a ponekad migrean, pa čak i osteochondroza. Tako da valjak "stavlja" tijelo na pravi položaj.

  • Jastučni valjak čisti otklon u prsima i podupire vrat u udoban položaj.
  • Jastuk se koristi ne samo za cervikalizaciju, već i za lumbalni odjel - opuštat će mišiće leđa.

Može se reći da će valjak postati preventivni alat od bolesti kralježnice, osteochondroze i bolova u donjem dijelu leđa.

Jastučni roller: pravila o odabiru oblika i punila

Tri pravila za odabir jastuka

Što se tiče forme, ovdje nema varijacija - valjak je zato što se zove da ima jedan oblik. No, širina, visina i broj valjaka mogu varirati. Kako odabrati udoban valjak za sebe?

  1. Prvi parametar je visina. Lako je odrediti - izmjeriti udaljenost od dna vrata do ramena. To će biti visina proizvoda koji vam je potreban. U pravilu, takvi jastuci se proizvode s visinom od 14 i 10 cm.
  2. Drugi parametar je širina. I ovdje je sve jednostavno - isti jastuk će biti udoban, čiji širina je 5-7 centimetara od širine ramena. Postoje valjci s ortopedskom obliku - njihova širina je nešto manja i stvorene su za održavanje cervikalnog odjela. Takvi će jastuci odgovarati onima koji pate od osteohondroze.
  3. Treći parametar je dodatne "funkcije". Da, valjak također može imati dodatke. Na primjer, "memorijski učinak" kada se proizvod pamti položaj glave ili perforacije. Posljednji dodatak će ojačati izmjenu topline i dobro će proći zrak.

Članak o toj temi: particije uređaja na loggiji i balkonu

Valjci za djecu su najbolji odabrati s dva boka na rubovima - oni će vam omogućiti da zadržite i glavu i kralježnicu na istoj razini. I, naravno, vaše osobne preferencije će biti glavni kriterij izbora. Ako je moguće leći na jastuku i pogodno je je li prikladno, odaberite onu na kojoj se leđa, a cervikalni odjel će se osjećati što ugodnijim.

Jastučni roller: pravila o odabiru oblika i punila

Što je punilo bolje

Kakav je to dotaknuo znanje, tako da su to punila. Moderni hipoalergenski jastuci izvode se od najpraktičnijih i čak ljekovitih punila.

  • Poliuretan. Najpopularniji punilo u kojem se prašina ne akumulira i ne pojavljuju se krpelji. Poliuretanska pjena točno uzima oblik glave, a nakon spavanja nije udubljenja. Još jedna prednost punila - otporna je na vanjske utjecaje i lako je čistiti.
  • Poliester. Valjci s takvim punilom koštaju jeftino, a glavna prednost materijala - poliester olakšava stvaranje visine i oblika, zbog činjenice da je mnogo malih kuglica. Istina, takav jastuk morat će stalno tući.
  • Ljuska za heljde. Proizvodi s takvim punilom smatraju se najviše iscjeljuju. To su takvi jastuci koji se preporučuju onima koji pate od bronhijalne astme, budući da je Luzga apsolutno hipoallergenne. Valjak s punilom za heljde bit će rigidnost i posjeduje "efekt memorije". Luzga će također obaviti ulogu kozmetike - proizvodi mikro-masažu kože lica.

S praktične točke gledišta, bolje je odabrati proizvod iz poliuretanske pjene ili lateksa - jastuk se može očistiti, a to neće izgubiti oblik. Ali Luzga i poliester slabo toleriraju vlagu - za takav valjak vrijedi odabrati dekorativni jastučnicu. I usput, valjak se može koristiti za dekor - dovoljno je da se "uspon" u tkanini, što će naglasiti stil vaše spavaće sobe.

Članak o toj temi: Swing u vrtu iu zemlji: odmor za djecu i odrasle

[EmbedVideo ID = "7K1GCG1VTQ» Web stranica = »Youtube»]

Čitaj više