Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Anonim

Prajmer je jedinstveno rješenje koje se aktivno koristi prije lijepljenja pozadine. Ako to nije učinjeno, onda će sve lijepljene platnene ubrzati tijekom vremena, s rezultatom koji ćete ponovno morati ponovno obaviti sav posao.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Dobar temeljnik će vam omogućiti da brzo i teško gurne pozadinu

Nije važno ovdje, koji ljepilo koje ste koristili pri lijepljenju pozadine. Ponekad čak i proizvodi najviše kvalitete ne dopuštaju postizanje učinkovite spojke. Ali čak i prilikom odabira ljepila za prajz, takve kriterije treba uzeti u obzir kao sastav sredstava, svojstva ljepila.

Pripremne aktivnosti

Brušenje zidnog ljepila treba izvesti tek nakon što se naprave mjere pripreme, to jest, površina je dužna biti savršeno čista i glatka. Samo će vam to omogućiti da kvalitativno zalijepite pozadinu i ne ispunjavaju sve događaje za dekoraciju.

Prije instaliranja pozadine i primjenom premaz, potrebno je pažljivo ispitati površinu za oštećenje. Ako su prisutni, onda sve treba eliminirati pomoću kit. Nakon toga uklonite cijeli stari materijal iz zidova zidova.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Najčešće prajmer sastav ima takva boja i dosljednost

Kada se priprema površina zidova, morate poduzeti potrebne uređaje. Ovdje ne možete bez širokog valjka, posebne kontejnere za rješenje i sammer.

Prije obavljanja brušenja zidova s ​​ljepilom, morate se oblačiti u skladu s tim. Budite sigurni da se pobrinite za zaštitu kože tako da je prajner sastav ne nanosi joj.

Dakle, štetne komponente temelja ne ulaze u respiratorni trakt, vrijedno ih je zaštititi respiratorom. Razlog tjeskobe leži u činjenici da ljepilo prajmera može uzrokovati alergije.

Što šminka najbolje odgovara

Po dolasku u građevinsku trgovinu otvorit ćete širok raspon određenih proizvoda. Što odabrati u takvoj situaciji i koje je rješenje najbolje? Ovdje morate uzeti u obzir vrstu tapeta korištenih i radnih uvjeta. Spojevi premaz koji se koriste prije rezanja pozadine mogu biti različitih varijacija. Klasificirajte ih s obzirom na površinu na kojoj će se koristiti, kao i prema vrsti vezivne komponente.

Članak o temi: motor iz perilice i sheme mrežne veze

Primer je predstavljen u građevinskoj trgovini od različitih proizvođača. Izbor prikladnog treba odrediti samo vi sami, s obzirom na kvalitativne karakteristike određenog sastava. Ako odlučite obratiti pozornost na poznate marke, onda će njihov trošak biti mnogo veći.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Sastav prajmera od poznatog njemačkog proizvođača

Vrlo često implementiran pod krinkom otopine temeljnog temelja kao jeftina opcija kao PVA ljepilo. Ali ova opcija ne dopušta uvijek da se dobije visokokvalitetni kvačilo, iako mnogi ljudi biraju ovaj ljepilo i vrlo su zadovoljni s ovim sastavom. Ako se odlučite za rukovanje površinom zida prije lijepljenja pozadine, onda je potrebno uzgajati s vodom.

Ali ovaj prajmer ne završava. Mnogi proizvođači čine djelotvorno znači da u mnogim kriterijima mogu zauzeti vodeće pozicije u usporedbi s PVA.

Prajmer može biti takva vrsta:

  • alkid;
  • glifthaled;
  • akril.

Alkidni sastav je savršeno nanesen na površinu stabla. Zbog jedinstvenog kompozicije, moguće je kvalitativno pripraviti stablo za daljnje potresne pozadine. Ali ne možete uvijek primijeniti takav prajmer. Ne može se primijeniti na površinu zidova žbuke. Kada se površina obrađuje, konačno će je osušiti u roku od 15 sati.

Sljedeća vrsta prajmera je glifthale. Oni su u velikoj potražnji prije miješanja pozadine na metalnim i drvenim površinama. Također možete provesti obradu na zidu pokrivenoj temeljnom, jedinom stanju tako da je niska vlažnost prisutna u sobi. Nedostatak prajmera sastoji se u dugotrajnom sušenju, za to morate čekati dan.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Univerzalni akrilni prajmer

Akril Primer danas se odnosi na najpopularnije sredstvo kada je potrebna obrada zida prije rezanja platna. Nema mirisa, može se koristiti za zidove iz raznih materijala, osim metala. Vrlo će se isušiti, tako da je moguće zalijepiti pozadinu nakon 5 sati. Takav prajmer može imati običnu ili duboku akciju. Druga opcija treba primijeniti u slučaju kada će se miješanje pozadine pojaviti na nepripremljenoj površini.

Članak o toj temi: Koji su filteri za pročišćavanje za vodu

Ako ne želite koristiti poseban prajmer sastav, onda možete proizvesti zidove zidova pomoću bilo kojeg ljepila pozadine. Da biste to učinili, nemojte lijepiti u tekućoj konzistenciji i primijeniti ga na zid. Konzistentnost ljepila pozadine, koja se mora promatrati za primiranje zidova, označena je na pakiranju.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Najbolje za Primer je prikladan jeftin pozadinski ljepilo

Kako se prijaviti

Ako se odredite s vrstom pripravka, možete nastaviti izravno nanošenje. Međutim, da se pažljivo preradi trebate znati u kojima se područja površinskog sastava raspoređuje u manjoj i većoj količini.

To sugerira da površina zida ima nehomogenu strukturu, na nekom mjestu pora su prisutne u više, au nešto manje. Da bi se prepoznao, vrijedno je rukovanje zidom vodom, a zatim ga pažljivo ispitati. Na mjestu gdje se voda brzo ispari, stavljajući prajmer vrijedan je lijep i pažljivo.

Nakon toga, vrijedi izračunati i razumjeti potrošnju temelja na određeno područje. Da biste to učinili, morate uzeti područje pokrivene površine za umnožavanje s 1.5. Dobivena vrijednost je približna količina primera, koja će ići na jedan sloj, mjere se u litrama. Za visokokvalitetnu obradu vrijedi primjenjivati ​​sastav u dva sloja.

Kako brusiti zidove ljepilom, pripremajući ih da tresao pozadinu

Nemoguće je ostaviti suha mjesta, potrebno je kontrolirati proces primjene pripravka

Odabrano rješenje se ulije u bilo koji spremnik, umak u tekući valjak, pritisnite i počnite primijeniti otopinu za prajme na površinu. U procesu obavljanja posla potrebno je temeljito napraviti svaku zidnu zonu. U isto vrijeme, važno je osigurati da nema suhe parcele nigdje. Ako dođe do teško dostupnih dijelova, obrađuju se pomoću četke za slikanje.

Kada je prvi sloj uzrokovan i temeljito suh, tada se može primijeniti premaz. Prije nego što je vrijedno provoditi dlanu preko površine zida, gdje je primijenjena prva kompozicija i provjerite ima li bijeli bljesak. U slučaju njegove prisutnosti, potrebno je koristiti prajmer za naknadni sloj s imovinom dubokog penetracije.

Kada se posljednji sloj suši, morate procijeniti obavljenu rad. Ako je površina postala glatka i lagano štapića na ruke, onda je sve učinjeno ispravno.

PRIMER je vrlo važan proces prije lijepljenja pozadine. Samo odgovarajući sastav i pravilna primjena jamči vam visokokvalitetnu završnu obradu s pozadinom. Odaberite otopinu prajmera s materijalom koji se nanosi na površinu zida (beton, drvo, gipsa, žbuka).

Članak o temi: Niša iz suhozida Učinite to sami

Čitaj više