Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Anonim

Pletenje pletenja iglice je vrlo uzbudljivo zanimanje koje je postalo omiljeni hobi za mnoge igle. Uz to, bilo koji moderan može manifestirati svoju individualnost. Ali što ako ne znate kako plesti? Naravno, naučiti! Dovoljno je naučiti kako plesti prilično obične tehnike za početak stvaranja izvornih, jedinstvenih i lijepih stvari. Sheme pletenja su vrlo mnogo, ali pridošlice obično uče iz pletenja gume: jednostavni, dvostruki, bugarski, engleski, francuski pletenje gume iglice.

Gumena zmija

A to su druga imena francuske gume. Radi se o njoj da ćemo razgovarati u ovom članku.

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Uz pomoć gume plesti kape, šalova, čarapa, rukavica, rukavica, suknji, pulovitih, manžeta, ovratnika. Zbog toga se proizvodi dobivaju elastični, uklapaju se, svjetlo, spektakularno. Francuska guma izgleda vrlo dobro na dječjoj odjeći.

Treba napomenuti da, za razliku od drugih vrsta gume, to nije tako elastična i neće biti tako dobra.

Značajke pletenja francuske gume:

  • jednostrani uzorak;
  • Ulijevanje petlji izgovaraju se obrnutim redoslijedom;
  • Ukupan broj osramoćenih petlji treba biti višestruki 4, ne zaboravite na rubne petlje;
  • pletenice, naizmjenično 2 reda;
  • Ne možete plesti u krug.

Iglice za pletenje, kao i za bilo koju drugu gumu, - promjer žbica je jednak promjeru niti, maksimalno ograničenje je 1,5 puta više. Francuska guma u krugu ne odgovara, tako da je uporaba kružnih žbica nepoželjna. Gotovi proizvod ne bi trebao izgledati rastegnut, inače će crtež izgubiti olakšanje. Ako se gumeni pojas koristi kao manžeta, a zatim se uklapaju na ravnu tkaninu, nemojte zaboraviti podesiti broj petlji. Kada se pomaknete na gladak partner, broj petlji se smanjuje tako da ne postoji oštra ekspanzija. U suprotnom slučaju, povećanje broja petlji, inače guma oštro smanjuje proizvod.

Članak na temu: Svjetlo ljetne kuke - izbor pletenja za odmor

Fotografija francuske gume i proizvoda s njom:

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Osnove parenja

Broj petlji se razmatra ovisno o proizvodu višestrukih 4 plus 2 rubova. Neki obrtnici savjetuju brojeći još jednu petlju za simetriju. Neparni redovi (lica): 1 rub petlje, 1 krivo, zatim ponavljanje tijekom retka - 2 petlje prekrižene, 2 petlje su nevažeće. Čak i redovi (nevažeći): 1 rub petlje, 1 petlja sprijeda, zatim ponavljanje u cijelom retku - 2 petlje prekrižene, 2 petlje su lica.

Lices prekrižene petlje - umetnite drugu petlju lica, ostavljamo ga na iglu, umetnite prvu petlju lica. I možete ih jednostavno promijeniti na mjestima i sekvencijalno prodrijeti u lice. Za štetne prekrižene petlje imamo drugu netopljivu petlju, a zatim prvi. Također se mogu jednostavno zamijeniti i vezani s šarkama. Red za pletenje treba završiti 2 petlje lica, 1 početna (rub) petlje. U ovoj desni izmjenjuju 2 lica i dvostruke šarke. Povratni redak, ne kružnim. Prilikom iskazanja jednobojne pređe šavova, ispada neupadljiv.

Krug gume je predstavljen na fotografiji:

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Za jasnoću, pogledajte videozapis:

Za početnike na pletenju, morate malo vježbati na uzorcima, a onda možete napraviti svoj prvi proizvod. To može biti šal, kapu, a možda i suknja.

Jednostavan šešir

Kapica je potpuno opremljena zmijom. Kao rezultat toga, ispada slobodno i neće odgovarati onima koji ne vole takve kape. Proizvod se može ukrasiti s Pomponom, a onda morate uzeti u obzir da će odgoditi poklopac natrag. Dakle, da ne isporuči neugodnosti, možete koristiti gumu niti. Proizvod odgovara tako da se ne proteže, inače crtež neće biti vidljiv. Kada viskirate francuski elastični pojas, uobičajeno smanjenje petlja ne. U tom slučaju, vrh u ovom slučaju je zatvoren stezanjem, tako da je pređa bolja uzeti srednju debljinu.

Francuski gume pletenje iglice s fotografijama i videozapisima

Za rad, pređa će biti potrebna, na primjer, Puhork, pletenje iglice br. 4, 5, šivanje igle, škare, guma navoj, karton ili posebna prilagodba za proizvodnju popomonchika.

Razumijet ćemo u opisu rada.

Članak o temi: Ocjena najučinkovitijih alata za kupanje

Za šešir za krug glave 60 cm, rezultat 119 petlji, za podizanje prema shemi iznad 62 reda francuskog elastika. U posljednjem redu kako bi se smanjio broj petlji, prolazu 1 s nevolji prijem 2 petlje zajedno s licem. To je malo povlačenje platna. Zatim zatvorite posljednji redak, zašijte poklopac s spojnim šavom, povucite vrh, širi Pompon. Na kraju, koristeći iglu, rastegnite gumu zavojnice kroz prvi red, da biste malo povukli, pričvrstite krajeve. Hood je spreman!

Pompon se može kupiti spreman ili koristiti poseban uređaj za svoju proizvodnju. I možete napraviti vlastite ruke uz pomoć lijekova. Na pravokutnom komadu kartona do vjetarskih niti, povucite ih s obje strane. Uklonite iz kartona, povucite u sredinu, izrežite rubove, ulijte škare.

Još jedna glavna klasa za pletenje kape:

Video na temu

Čitaj više