Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Anonim

Pravi drvena vrata su vrlo skupo zadovoljstvo u našem vremenu. Stoga nije potrebno odbaciti staro stara vrata, ako njihov oblik ostavlja mnogo da se želi ili ne zadovoljava svježe spojene pozadine i novi namještaj. Naravno, možete kupiti moderne šuplje zalijepljene vrata po niskoj cijeni ili postaviti prilično okrugli iznos i napraviti naručiti od prirodnog stabla. Međutim, zašto bacati novac na vjetar, ako nema kvalitetnih vrata i na njihovom mjestu? U tom slučaju, najbolji izlaz je održati kućnu obnovu starih vrata s vlastitim rukama, jer će novi proizvod također morati mljeti i obojiti, a još uvijek trebate smanjiti petlje i brave. Ali restauracija nije samo slikanje ili premazivanje samoljepljive filmom. Da bi se vrata pretvorila, morate ukloniti sve slojeve boje, a zatim potrošiti površinu da stavite površinu da izgladite nedostatke, zagađuju i tek tada pokrivaju lak ili mat emajl.

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Restauracija starih vrata košta mnogo jeftinije shopping nova.

Priprema starih vrata za popravak

Najbolje je vratiti list vrata da provede u zasebnu sobu ili na ulici, budući da je ovaj postupak prilično prašnjav i zahtijeva slobodan prostor. Za rad su potrebni sljedeći alati:

  • električna bušilica;
  • Peazing pila;
  • Graditeljstvo sušilo za kosu;
  • kit nož;
  • Foma;
  • sječivo;
  • odvijač;
  • četke;
  • čekić;
  • Strijelac priručnik.

Materijali potrebni za obnovu vrata:

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Vrata za obnovu.

  • duboka penetracija prajmera;
  • mali i veliki brusni papir;
  • laka ili boje;
  • kit;
  • pribor;
  • platbands;
  • Potjerati poteze za glazirane vrata.

Pripremite sve potrebne alate i materijale, možete ukloniti vrata s petlji i ležati u vodoravnom položaju na ravnu površinu. Prilikom uklanjanja vrata potrebno je koristiti torbu samo kao posljednje mjesto i djelovati pažljivo, kako ne bi pokvarili list vrata. Ako je presvlaka prisutna, ona se uklanja i ostavi objekt za obnovu u iskonskom izgledu. Zatim uklonite brave, gumbi, iz ostakljenih vrata, izvadite staklo (bolje ih je zamijeniti novim).

Nakon toga počinju uklanjati boju građevinskim sušilom za kosu. Za to se grije malim područjima oslikane površine i odmah nakon otečene boje eliminiraju ga s lopaticom. Nakon svakih 15 minuta, sušilo za kosu mora biti isključen i odmoriti 5 minuta. Potrebno je kako bi se spriječilo razbijanje alata, osobito ako je neprofesionalno. Tijekom rada nije potrebno nagnuti se sušilo za kosu vrlo nisko, jer se temperatura zagrijava na 6000 °.

Članak na temu: Raspored pločica u kupaonici: Metode i opcije

Na taj se način uklanja većina boje, ali neka područja ne mogu se čistiti grijanjem i lopaticom, tako da u sljedećoj fazi morate ručno mljeti površinu vrata. Da biste to učinili, na ručno izrađeni Schocrotter stavljen na brusni papir i prošao kroz vrata byvase. Nakon takvog liječenja ne bi trebalo biti nepravilnosti, oštrica ili fragmenata starog premaza. Tada su vrata prekrivena dubokom penetracijom i ostavite sušenje.

Glavne faze rekonstrukcije vrata

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Prije svega, morate očistiti površinu vrata od stare boje.

Završnu eliminaciju nedostataka s površine pojavljuje se posljednje. Ovdje će pomoći stavljanju na drvo. Uz vrlo loše stanje, vrata će morati staviti većinu lista vrata, s malim nedostacima dovoljno je uskladiti samo oštećena područja. Nakon kit suši, površina je razrijeđena s srednjim srčanim papirom u smjeru vlakana, izbjegavajući dijagonalne i poprečne udarce. To se mora učiniti tako da nakon mljevenja nema tragova. Nakon obrade brusnog papira, platna vrata su navlažena za podizanje malih svinja i izglađen nula brusnim papirom. ShaspLight mjesta su prekrivene temeljem.

Sljedeći korak bit će bojanje vrata. Bolje je potrošiti u dvije faze. Prije svega, vrata pokrivaju mat emajl, a zatim dajte potrebni ton boje Belinka. Prije slikanja vrata, prašina izvadite s površine i obrišite vlažnom krpom. Slikarstvo proizvode konvencionalnu četku za slikanje u jedan sloj duž drvenih vlakana. Dakle, da nema drada, vrata su obojana u horizontalnom položaju. Nakon sušenja, okreće se na drugu stranu i ponoviti postupak. U tom položaju, boja savršeno pada čak i kada se koristi konvencionalna slika.

Dobro osušena površina je mljevenje finog brusnog papira kako bi se uklonili mikroskopski dijelovi prašine. Nakon toga možete početi tonirati krpu vrata. Najbolje za to, je prikladna boja Lilinki lasurska. Lasurska boja se odlikuje veliki sjaj, dosljednost je lijepa voda, tako da je potrebno da slikate vrlo pažljivo tako da ne postoji tragovi od tassela. Koliko slojeva treba primijeniti, ovisi o tome što zasićenje treba biti željena boja.

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Pravila slikanja vrata.

Svaki novi sloj se primjenjuje samo nakon potpunog sušenja prethodnog, odvija se od 6 do 12 sati. Suhi sloj prije nanošenja slijedećeg mljevenog papira. Obično se glatki sloj dobiva nakon dva pristupa.

Članak o toj temi: Što je pozadina bolje pogodna za spavaću sobu: 10 savjeta po izboru

Vrata su gotovo spremna, možete umetnuti novo staklo. Oni su pritisnutim potezima i pričvrstite dekorativnim noktima, a zatim pričvrstite pribor i brave. Ako je potrebno, ažurirajte okvir vrata i objesite vrata.

Ova restauracija je dovršena. U njemu ne postoji ništa. Na isti način možete nadograditi sva stara vrata, proširiti svoj život i vratiti ljepotu.

Blooming leaf leaf furnir

S furnirom ne samo obnova vrata nije napravljena, već i njegov popravak.

Cijena takvog ažuriranja je nešto viša od jednostavnog bojenja, ali kao rezultat toga proizvod dobiva zanimljiv i lijep izgled.

Da biste ažurirali površinu vrata od furnira, morate kupiti tanke ploče drva na posebnoj osnovi ljepila i obložiti površinu vrata vrućim željezom. Nakon zagrijavanja, furnir je fiksiran s gustim teretom i prekriven lakom. Ovom metodom obnove morate biti pažljivi i spriječite stvaranje praznog prostora pod vlažnim drvenim listovima.

Za obnovu će biti potrebni sljedeći materijali:

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Shema furnira za lijepljenje vrata.

  • furnir;
  • kit;
  • papir za uzorak;
  • stolarno ljepilo;
  • Sindarian ljepilo ili razmak.

I, naravno, ne čine bez takvih alata kao što su:

  • Metalni vladar;
  • Lobik;
  • avion;
  • šmirgl papir;
  • škare;
  • Joiner nož;
  • odvijač;
  • željezo;
  • glatka traka;
  • Štrcaljku ili pipetu.

Prije svega, površina je poravnana s ravninom, koristi se u slučaju ozbiljnih nedostataka. Ako je glupost maloljetna, onda će biti dovoljno skidanje običnim emery papirom. Pukotine i šcherbine su poravnani sa Syndiete ljepilom ili kitom. Vrata tretiraju s kit ili sindotičnim ljepilom ostavljeni su da se potpuno osuši, a zatim mljeti brusni papir.

Sada možete početi rezanje drvenih listova u skladu s veličinama vrata. Uzorak je prvi put napravljen na papiru kako bi se sačuvao završni materijal i uštedio svoje vrijeme.

S stolarijskim nožem i metalnom linijom, listovi furnira izrezane na komade potrebnog oblika. Zatim pripremite stolar i nanesite ga na stražnjoj strani drvenih listova i na platnu vrata. Za impregnaciju materijala s ljepilom stolarije, potrebno je izdržati obrađene površine 8-10 minuta.

Nakon toga, furnir se nadovezuje na vratima i udara glačalo, zagrijano na 50 °. Umjesto željeza, možete koristiti glatku traku. Okretanje se provodi iz sredine do rubova, krećući se uz linije teksture furnira.

Članak na temu: Dizajn spavaće sobe: Make up vlastite ruke

Ne biste trebali dopustiti pojavu mjehurića zraka ispod listova vozila, ali ako se i dalje formiraju, ovaj odjeljak se navlaži s vodom i proizvode rezove. Zrak je pričvršćen s štrcaljkom ili pipetom. Konačno, obnovljena vrata ostaju 1,5-2 sata do potpunog sušenja.

Završavanje drvenih vrata s reljefnim dekorativnim trakama

Obnova starih vrata vlastitim rukama: metoda učinkovitog ažuriranja

Shema drva za lijepljenje vrata.

Možete dati unutarnja vrata izvorni prikaz atribucije pomoću reljefnih letvica i raznih boja boje. Ovaj rad zahtijeva revnost, ali koristeći savjete majstora, moguće je olakšati obnovu.

Prije svega, vrata uklanjaju i daju horizontalnu poziciju na stolu ili izgradnju koza. Tada se list vrata sa svih strana tretiraju s brusnim papirom kako bi se uklonili nepravilnosti. Prašina je bolje uklonjena usisivačem i vlažnom krpom. Pripremljena površina je prekrivena najfinijem slojem prajnog pripravka i ostavite do sušenja. Projicirana platna vrata mljevenje vodootpornog plitkog brusnog papira, stalno vlaži. Sada je površina potpuno spremna, početni sloj laka se primjenjuje s paralelnim udarcima pomoću masnog valjka ili četke.

Suhi sloj se tretira s plitkim brusnim papirom, ne zaboravljajući na vlaženje površine. Na isti način primjenjuje se sljedeći sloj i nakon brušenja - konačni. Prije nastavka restauracije, platno vrata ostaju nekoliko dana do potpunog sušenja.

Tijekom tog vremena možete pripremiti reljefne daske, postavljajući na gusti papir i završiti tanki sloj prajmera. Nakon sušenja pripravka prade, daske se brušeju fini brusni papir i prekrivene lakom u dva sloja s obveznim poliranjem svake od njih. Tijekom vremena dekorativni dijelovi suhi na vratima byvase, napravite markere za točnu lokaciju dekoracije. Tada su reljefne trake učvršćene na vrata bljeska s malim noktima i ljepilom. Po želji, gotovi trake mogu se dati željenu nijansu, zatezanje ih lakom željenom bojom.

Možete pretvoriti gluhe vrata i staklene umetke. Ali ovdje će biti konzultacija profesionalnog stolara. Pomoći će primijeniti crtež na vratima, odrezati ga i umetnuti tračnice za pričvršćivanje naočala. Takva rekonstrukcija starih drvenih vrata ne samo da u potpunosti mijenja vrstu proizvoda, već i transformira sobu, što ga čini prostranim i lakšim.

Obnova vrata - pristupačna i učinkovita metoda ažuriranja i transformacije stambenog prostora, koji donosi ne samo vidljive prednosti, već i uživaju tijekom kreativnog procesa. Glavna stvar je da dekor ažuriranih vrata odgovara općem smjeru u dizajnu interijera.

Čitaj više