Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Anonim

Kako bi se uštedjeli prostor u malim kupaonicama, instalirane su tuš kabine. Oni su različite konfiguracije, ovisno o tome koji se zove kutak za tuširanje, kabinu ili hidroboks. Međutim, svi proizvođači griješe jedan: nesposobne upute. Ima popis dijelova i općih smjernica: stavite paletu, osigurajte zidove ... i sve ostalo je u istoj venoj. Nema detalja. Zbog kojeg se skupština tuš kabine pretvara u zadatak iz kategorije "DIY". Postoji mnogo različitih modela, nemoguće je opisati sve njih, ali opće probleme i načine rješavanja opisuju i demonstriraju.

Vrste i vrste

Prije svega, tuš kabine su različite u obliku: kutni i ravni. U našoj zemlji ima više kutnih, jer su lakše ući u male prostorije.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Izravni tuš

Ali kutni mogu biti različitih oblika. Češće s zaobljenim licem - u obliku sektora kruga, ali postoji i zanelektna i pravokutna baza.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Oblik zida za lice ne može se samo zaokružiti

Sada zapravo o konfiguraciji. Na temelju toga, tuš kabine su podijeljene na zatvorene i otvorene. Na otvorenom nema gornjih panela, kao i bočnih zidova. U zatvorenim su. Otvorene tuš kabine najčešće se nazivaju "kut tuša" ili kut ". Njegova oprema također može biti drugačija - s paletom ili bez.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Drugačija oprema

Neke zatvorene tuš kabine imaju mnogo dodatnih značajki - drugačiju masažu tipova, tuš - obične, tropske itd., Ugrađene saune ili generator pare za hammam. Takvi višenamjenski uređaji su točni za pozivanje "hidromasažnih kabina" i jednostavno - hidrobox.

Jasno je da će količina "punjenja", upornije, biti montaža. No, hidromasažne kabine su sastavljene na samom početku, baš kao i kutak s paletom. Ako razumijete kako sastaviti glavnu - postavite zidove i krov će biti lakši. Glavna stvar kao i obično, osnova, a Skupština tuš kabine bilo koje složenosti počinje instalacijom palete i vodiče za vrata.

Kako okupiti tuš kabinu - kutak

Najčešće ga kupuje kutak s paletom. Bez palete, potrebno je dugo vremena s pod i odvoditi. Postavite gotove korito. Stoga, prije svega opisujemo redoslijed instalacije takve tuš kabine. Kako napraviti paletu za tuš kabinu iz pločica pročitajte ovdje.

Odmah, kažemo da modeli s dnom zahtijevaju visinu od najmanje 15 cm: dno je sifon i crijeva za uklanjanje vode. Dakle, za ugradnju kabine 215 cm, visina stropa mora biti najmanje 230 cm, a onda će biti teško raditi. Ako imate niske stropove, morate staviti kabinu bez palete - samo zidove i ispustite šljivu u podu.

Postavljanje palete

Paleta u modernim tuš kabinama izrađena je od plastike. Poboljšana je nekoliko slojeva stakloplastike koja povećava svoju snagu, ali ipak je nemoguće postati normalno na njega bez podrške. U kompletu se nalaze nekoliko metalnih cijevi kvadratnog dijela, koje se prikupljaju u dizajnu koji podupire dno.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Dizajn za podršku palete

Ali nisu svi riješeni da se uspostavi tuš soba u nekoliko žlijezda. Neki vole napraviti bazu ciglene ili drvene trake.

Skupština tuša na metalnom okviru

U nekim modelima, prvo je potrebno pričvrstiti dekorativno zaštitno kućište na paletu. Jednostavno je umetnuta u žlijeb i pričvršćuje se metalnim pločama. Zatim se proces instalacije već nastavi. Što je loš takva metoda? Kako ako je potrebno, promijeniti ili popraviti odvod? Kućište se ne uklanjaju - pričvršćena je iznutra. Jedini način je da se vrati vrata, a zatim stavite modificirani ploču na mjesto.

Članak na temu: Izvorni dizajn vrata s fotografijama

Redoslijed sastavljanja tuš kabine tuš takve:

  • Studovi su pričvršćeni u postojeće utičnice. U nekim dizajnu, gnijezda su manja od referentnih zraka. Tada kit ima kratke klinove. Oni su samo umetnuti i održani na vijcima, preraspodjelu dijela opterećenja.
  • Nuts, koji će zadržati metalni referentni okvir, ne dopuštajući joj da se odmori u paleti.

    Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

    Početak Skupštine tuš kabinske palete

  • Okviri se stavljaju na klinove s maticama, rupe se smiju u njemu.
  • Na izbočenim krajevima klinova su zapušani, ali orašasti plodovi, samo su sada na drugoj strani cijevi.

    Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

    S obje strane nalaze se bravni orašasti plodovi

  • U potpornom dizajnu postoje rupe, uvijaju vijke koje dolaze u kompletu. U teoriji bi trebali ući u odgovarajuće rupe na paleti. Pod tim rupama postoji jačanje, inače vijak je jednostavno ljuljanje plastike.

    Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

    Krepim metalni okvir do palete

  • Nakon provjere kako točno okvir leži i podešavanje, ako je potrebno, povucite sve dvokrevetne stiletke. Ispada vrlo tešku fiksaciju (nekad je išao sve).
  • Nastavljamo sastavljanje nogu.
    • Ugradite zaustavljanje. Također se stavljaju na dva oraha.

      Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

      Ugradite zaustavljanje

    • Ispravljanje oblika površine lica dekorativnog kućišta, vijak zaustavljanja. Za ovo postoje vijci s podložnim podlozima. Na podlogu nose ukrasnu sluznicu.

      Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

      Pričvrstite zaustavljanje u kućište

    • Noge. Ostaje poravnati noge. Postoje dva načina. Ako je paleta mala i plitka, lakše ga je isključiti, staviti ga na mjesto i kontrolirati ravninu u razini stavljanja nogu. Ako je paleta masivna i duboka, i još uvijek postoji dekorativna kućišta, doći do svih nogu nestvarno. U ovom slučaju, uvijanje nogu ih izlažu za jednu visinu. Provjerite kako su točno izloženi koristeći uobičajenu razinu izgradnje - postavljajući ga u parovima različitih nogu ili uz pomoć laserskog graditelja (kao što možete koristiti ovdje).

      Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

      Noge

  • Okrenite se paletom. Ako su sve noge izložene glatko i pod je čak, paleta treba stajati glatko i čvrsto.

Skupština tuš kabine je napravljena pola. Ostaje prikupiti vrata.

Sastavljanje palete na temelju blokova od opeke ili pjene

Sve je neusporedivo lakše, iako u velikoj mjeri ovisi o obliku palete. Najčešće je temelj izrađen od opeke ili pjenastih blokova. To je prikladnije raditi s blokovima pjene visoke gustoće. Imaju dovoljno sposobnosti za nošenje da izdrže potrebnu težinu, ali u isto vrijeme je lako izrezati pilu, lako su dati potreban oblik.

Prvo, cijeli dizajn je suhi, bez otopine ili ljepila za pjenaste blokove. Upravo u isto vrijeme ne zaboravite da otopina / ljepilo kiša malo dizajn. I to je drugi plus pjenastih blokova: za njihovu ugradnju dovoljan je sloj ljepila u nekoliko milimetara, a za cigle zahtijeva najmanje 6-8 mm.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Primjer za tuš ladicu koja je montirana na cigle

Napeta unaprijed, dok paleta za tuširanje postaje, moguće je ljepilo ili rješenje: odjednom nije bilo dovoljno negdje. Za to, rješenje se postavlja, više ili manje poravnano s celmom, zatvoreno s filmom, a paleta je već stavljena na film. Nakon uklanjanja, apsolutno ćete vidjeti ima li dovoljno ljepila svugdje.

Polaganjem ako je potrebno rješenje, stavite paletu na mjesto. Poravnajte svoj rad tehnologije: Uzmite razinu izgradnje i usredotočite se na njegovo svjedočenje, kuckanje na različitim mjestima. Bilješka! Možete instalirati tuš ladicu na film bez uklanjanja iz otopine. U ovoj izvedbi, moguće je rastavljanje bez uništenja.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Baza od cigle zatvorite film

Sklopite bazu od cigle, ne zaboravite da je mjesto potrebno za ugradnju odvoda, cijevi. Također je potrebno predvidjeti mogućnost zamjene sifona. Za to napravite jednu od strana prozora, pružajući pristup željenim dijelovima. Tada se može zatvoriti dekorativnim vratima ili poklopcem.

Odvod je povezan prije konačne instalacije palete. Za one koji barem jednom stavljaju sudoper ili kupku, to nije problem. Detaljnije o tome u sljedećem videozapisu. Trenutak: Kada instalirate sifon, ne zaboravite oprati rupu ispod tornog brtvila. Tu, naravno, postoji elastični bend, ali s brtvilom će biti pouzdaniji.

Kako napraviti dušu paletu od pločice može se čitati ovdje i tuš kabinu na njega.

Paleta za brtvljenje

Nakon što se paleta uspostavi, šala je dužna zapečaćena. Obično koriste transparentni brtvilo. Samo imajte na umu da akrilni brtvila postaju žuta (nakon nekoliko mjeseci), stoga je bolje tražiti silikon.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Paleta treba dobro brtvljenje

Dobro ispunite sve utore i praznine, možete dvaput. Kako ne bi radili na oku, možete pričvrstiti paletu, staviti oznaku marker, a zatim se udaljiti i nekoliko milimetara ispod oznake jedne ili dvije čvrste pruge brtve. Pomaknite paletu na mjesto, dobro pritisnite. Popunite postojeću prazninu.

Postoji drugi način. On je više estetski. Zatvorite spoj s vodovodnicom. On sam ima brtvenu gumu, ali ga također možete oprati s brtvilom. Ovaj kutak možete zatvoriti mali slot koji se formira ako kut u kupaonici nije točno 90 °.

Organizacija ventilacije u kupaonici ovdje je opisana.

Ugradnja vodilica za vrata

Zatim se montaža tuš kabine nastavlja montažom vodiča za vrata. Čak i ako je kabina bez bočnih ploča, najprije morate sastaviti okvir za vodilice za vrata, ugradite ga na paletu, a zatim postavite instalacijske lokacije učvršćivača. Prikupite okvir - to je da nosi bočne police i dva zaobljena vodilica. Da bi se dobila ukočenost strukture, mogu se instalirati fiksne stijenke stakla.

Zašto ne možete odmah montirati police za vrata na zid? Zato što su zidovi u kupaonici rijetki savršeno glatki. Pričvršćivanje tako regala, dobit ćete razrijeđena vrata koja će biti loše zatvorena / otvorena. Da biste razumjeli cijelu razliku, možete se strogo postavljati okomito, kao što bi trebalo postaviti bočne vodilice okomito. Zatim prikupite okvir za nošenje, stavite ga na mjesto i pogledajte odstupanja. U 99% su dostupni i značajni.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Jedan od valjaka za dizajn za tuš

Prilikom sastavljanja okvira tuša ne može biti odstupanja. Postoje dva luka, postoje dva regala. Kombiniramo utore i rupe, zategnite vijke. Zatim ugradite bočnice iz stakla. Oni su fiksirani uz ostaljke. Nakon toga ne zaboravite instalirati valjke za tuš. Oni mogu imati drugačiji dizajn, ali najčešće, za njihovu instalaciju, potrebno je ukloniti bočni čep iz vodiča, voziti se u profil s dvije strane s dva valjka, stavite čep na mjesto.

U nekim modelima potrebno je instalirati ne samo valjci, već i objesiti staklo, inače nećete biti preneseni. Ali bolje je raditi zajedno. Jedan je težak.

Stavljanje prikupljenog okvira na paletu i provjerite je li postao ispravno, označili su oznaku učvršćenja učvršćivanja. Nakon uklanjanja kokpita, bušotine rupe, instalirajte dowel.

Gubitak mjesta za pridruživanje okvira na zidove brtvila. Nanesite bend bi trebao biti velikodušno - bolje je obrisati višak. Tada su stavili vodilice i pričvrstili na vijke. Preostale praznine se nadopunjuju brtvilom. Ugradnja tuš kuta gotovo je dovršena: ostaje da objesite vrata i instalirati brtve.

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Skupština tuš kabine: viseća vrata

Ako vrata nisu instalirana, oni su obješeni. Početi odozgo. U većini modela na vratima vrata postoje rupe: odozgo i ispod. Ovo su mjesta za pričvršćivanje valjaka. U nekim tuš kabinama, dva dva, u nekim četiri. Njihova količina ovisi o dizajnu valjaka.

Uzmite vijak, stavite plastičnu brtvu (iz kompleta). Umetanjem vijka u rupu stavite na drugu brtvu. Sljedeće: U okviru valjka postoji rezbarenje, a vi morate dobiti vijak, a zatim držati valjak s vašim prstima vani, unutar vijka. Takav akrobatski element se ponavlja sa svim valjcima. Samo dok se svi vijci ne instaliraju, ne morate ih zategnuti. Samo gurnite vrata i ne padnete.

Nakon što su vrata goli, zategnite sve nosače. Posljednji trenutak ostaje: instaliranje brtve na vrata. Oni su samo pukli (pritisne prstom) na bočnim rubovima dvaju umetanje polovica vrata. Na isti način, oni su s druge strane pričvršćeni - na police na zidovima.

Detalji vide vrata tuš kabine u jednom od modela, pogledajte videozapis.

Ovdje možete pročitati o instaliranju i povezivanju kotla.

Značajke montaže tuš-hidroboksa

U zatvorenim tuš kabinama i hidrobokovima nakon ugradnje palete, potrebno je prikupiti ploču koji pokriva zid. Ima rupe za montažu, koje su unaprijed instalirane sve "redove" - ​​mlaznice, držači, sapuni, sjedala, zvučnici, svjetiljke itd. Obrazac i veličine na dnu su različiti, tako da je teško napraviti pogrešku. Poželjno je za sve "sadnje rupe" da propuste brtvilo: kasnije će manje kapati.

Pogotovo vrijedi ostati na instaliranju mlaznica. Osim ugradnje samih prskalica, moraju se kombinirati između dijelova crijeva. Stavlja mlaznice na mlaznice, odgađaju se stezaljkama. Sve to prikuplja shemom u priručniku. Posebnu pozornost na činjenicu da su vrhovi mlaznica bili cijeli broj i stezaljke su dobro zategnute. Neće biti suvišna i ovdje za uvlačenje svakog sjedala s brtvilom (i ispod mlaznice i ispod crijeva).

Kako prikupiti i instalirati tuš kabinu

Povezivanje mlaznica tuš kabine s leđa

Zid s priključenim dodatnim opremom staviti u poseban žlijeb. Mjesto povezivanja također je unaprijed označen brtvilo. Hladna, vruća voda spaja, možete provjeriti performanse sustava.

Nakon postavljanja zidova, poklopac se sakuplja. Obično je tropski tuš, možda svjetiljka. Kada su instalirani, možete koristiti i brtvilo - vrijedan je u tome gdje će voda pasti ... crijevo se stavlja na tuš mlaznicu koja je odgođena stezaljkama. Vodiči su spojeni na zaključke žarulje, mjesto povezivanja je pažljivo izolirano, možete nekoliko sukcesivno crva oštrih cijevi.

Na zid je postavljen sastavljen poklopac. Mjesto justa je ponovno podmazano brtvilom. Dok je brtvica nije zamrznuta, ugrađen je prikupljeni okvir vrata. Kada se vrata instaliraju - ovisi o modelu. U nekim slučajevima, moraju biti instalirani prije instalacije, u nekim - poslije. Svi spojevi su zapečaćeni.

U detaljima je u ovom videozapisu prikazana montaža tuša tuš-hidroboksnog tuša. Nema komentara, ali slijed djelovanja je jasan.

Kako skupljati tuš kabinu, nadu, razumljivo. Modeli i modifikacije su vrlo mnogo, ali su glavni problematični čvorovi pokušali opisati. Ako ste nešto propustili, napišite u komentare - članak će se dodati)))

Članak o temi: kuhinje u malim veličine 4-5 četvornih metara. m.

Čitaj više