Oxford Fabric: Značajke sastava, prednosti i mane (fotografija)

Anonim

Prema Oxfordu, jedna od najstarijih sveučilišta na svijetu je povezana. Međutim, takvo ime je i zajednički tekstil. Najzanimljivija stvar je da se zove Oxford, prodao tkanine s potpuno različitim karakteristikama, sastavu, vrsti i svrsi. Rodinitis je samo jedan - tekstura olakšanja, koja je poznata u ruskom pod nazivom "Rogozhe", i na engleskom - košara, ili košara tkanja.

Povijest Oxford

Oxford Fabric: Značajke sastava, prednosti i mane (fotografija)

Ovaj tekstil s tipičnim engleskim imenom napravljen je prvi put u Škotskoj krajem početka stoljeća, a on duguje američkim sveučilištima svojim popularnim. Za razliku od klasičnog platno tkanje, u ovom tkivu, razjašnjene i osnovne niti su isprepletene, ali po skupinama, zbog čega je njegova površina mala konveksna stanice. Jeftin, izdržljiv i higijenski Oxford od čistog pamuka, pronašao je zahtjev za proizvodnju muških košulja, koji su bili jako voljeni od strane učenika, posebno uključeni u sportove , Tvrdi se da je moderna end-to-end shubbaching kanta-dolje prvi put pojavio u obliku za polo igru, ušiveno iz Oxforda.

Tijekom vremena, takve košulje počele su nositi mnoge studente, posebno u SAD-u, gdje su trenutno simbol prestižnih sveučilišta. Njihov sastav može biti prirodan ili pomiješan, boja najčešće plava, iako postoje bijele, žute, plave boje, kao i prugaste otiske. Takva košulja je obvezna pripadnost prestižnom stilu "prepravka" i dobro je prikladan za elegantan poslovni odjel.

Do sada se razlikuju dvije vrste Oxford Weave: tanki i visokokvalitetni kraljevski oxford s malim "stanicama", obično izrađenim od prirodnog pamuka i više tvorničke točke, u kojem je odnos baze i patke 6 ili više niti ,

Oxford Fabric: Značajke sastava, prednosti i mane (fotografija)

Na kraju prošlog stoljeća počelo je dodati najlon i poliamid klasičnom košarenom materijalu. Tada su postojali potpuno sintetički materijali s različitim debljinama niti, koji se razlikovao u velikoj snazi ​​i korišteni su ne samo za odjeću. Novi stupanj razvoja bio je uporaba posebnih premaza koji su dali tkanine potpuno nove tehničke karakteristike - zaštitu od vode, visoke temperature, kemijske reagense , I iako je ovaj tekstil bio u osnovi različit od njegove klasične preparate, ime "Oxford" je još uvijek sačuvan.

Članak o temi: OpenWork obrasce s pletenje iglice: sheme i opise jednostavnih uzoraka za originalne bluze s fotografijama i videozapisima

Vrste i bilješke

Trenutno, sintetička voda odbijajuća tkanina s karakterističnom "ćelijom" se proizvodi u velikom broju vrsta, te za ispravan odabir potrebnog materijala koji trebate znati odgovarajuće specifikacije i njihove oznake. Prvi znak koji se proizvodi klasifikacija je sastav, a druga je debljina niti. Budući da je gotovo uvijek sintetički Oxford tkanina odbijanja vode, njegova klasifikacija se također provodi pomoću vrste zaštitnog premaza. Osim toga, bojanje platna i neka druga svojstva, na primjer, prisutnost pojačanih pređa razlikuju se.

Moderni Oxford je izrađen od najlona ili poliestera, debljina vlakana u njima može varirati od 150 do 1800 den. Glavne vrste premaza su transparentni poliuretan na unutarnjoj površini ili polivinil klorid, koji se nanosi vani. Ovi premazi pružaju zaštitu od vode, vjetra i drugih štetnih čimbenika, a učinkovitost takve zaštite osigurava se debljinom i strukturom sloja. Trgovinski opis marke sadrži znamenku koja odgovara visini vodenog stupca koji se drži zaštitni sloj u mm, dok:

Oxford Fabric: Značajke sastava, prednosti i mane (fotografija)

  • Minimalna zaštita za proizvode za kućanstvo iznosi od 200 do 300 mm;
  • Povećana zaštita u kojoj će se spojnog tkiva u zavojima eksplodirati u 1 sat, je 300-500 mm;
  • Za kombinezone montirane na vodu, kapacitet odbijanja vode je 800 mm;
  • Zaštita 1000-3000 mm ima posebno gustu tendu tanta.

Svojstva tkiva i njezine gustoće uvelike ovise o gustoći niti, čija je vrijednost naznačena u ime marke.

  1. Najsuptilniji materijal ima gustoću od 150 godina, dobro održava oblik i u isto vrijeme zavjese. Češće je Oxford 200 vodootporni, iz kojeg su vrha jakni i dolje jakne, šivati ​​kiše, hlače i kombinezone, male vrećice i suptilne pokrivene.
  2. Što se više gustim Oxford 210 tkanina obično koristi kao kauč, kao i materijal za kororiranje vrećica, ruksaka, tende, šeširi. Isti sastanak ima pomalo gušće Oxford 240 tkanina, koji uglavnom proizvode šatore i poklopce za različita vozila.
  3. Materijal s gustoćom iznad 300 d je prilično gusta i teška. Koristi se za rad i posebnu opremu, zahtijevajući povećanu snagu, vrećice, kovčege, cipele, pojaseve i razne snimke. Zajednički vodootporni Oxford 600 odbijajući voden pripada kategoriji rukova i tende, iako se ponekad koristi kao kauč i ogrtač za odjeću namijenjenu za ekstremne uvjete. Osim toga, oxford 600 šator tkanina je vrlo cijenjena ribarima, ljetnim kućama, lovcima kao prikladnim materijalom za privremene skloništa, viseći, pouzdani zaštitni premaz.
  4. Najgušći materijal je 1800 D je posebna šatorska tkanina, prilično je teška (400 g / sq metar) i ima krutu teksturu. Obično se isporučuje na našim tržištima posebnim nalogom.

Članak o toj temi: Izvučen zglob kukiča u krug: master klasa s fotografijama i videozapisima

Oxford Fabric: Značajke sastava, prednosti i mane (fotografija)

Što se tiče boje, odlikuju se velikim sortom. Tradicionalne boje ovog materijala - Khaki, plava, crna. Zajednički Oxford 600 tkanina često je dostupan s kamuflažnim ispisom. Međutim, nisu rijetke i svjetlije boje, uključujući neon. Uspostavljen je i luminiscentni materijal za oblaganje, koji se koristi za reflektore na kombinezonima.

Prednosti, nedostaci, briga

Rasprostranjena uporaba robusne vode-repelentne tkanine "Oxford" je zbog svojstava kao što su:

  • visoka tjelesna vlačna čvrstoća, abrazija i savijanje;
  • dugi vijek trajanja;
  • olakšati;
  • Ugodna svilenkasta tekstura;
  • raznovrsnost asortimana;
  • Otpornost boja za pranje i sunce;
  • relativno mali troškovi.

U isto vrijeme, potpuno sintetski sastav materijala i prisutnost zaštitnog sloja ima sve nedostatke koji su svojstveni tekstilom ove vrste. Prije svega, to je stvaranje efekta staklenika, pa se Oxford odjeća ne preporučuje za dugi boravak i intenzivno opterećenje. Prilikom vožnje, osobito u hladnoći, ovaj materijal čini šuštanje zvuka, tako da lovci ne pokušavaju ne koristiti za svoju opremu. Sastav vlakana također se treba uzeti u obzir. Elastičniji najlon je oblikovan iskrima i rastopi se s grijanom površinom, a više toplinski otporan poliester je manje izdržljiv.

Proizvodi iz ovog materijala dobro se prenose strojno pranje i sušenje na temperaturi ne više od 40 stupnjeva, kao i uobičajeno kemijsko čišćenje. Mogu biti željezo u načinu rada "Synthetic". Ako je tkivo oblikovalo prazninu ili rastopljenu rupu, mogu se ušivati ​​ili zaglaviti.

Čitaj više