Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Anonim

Kada je u stanu ili u privatnoj kući, temperatura zraka je ispod udobnog zbog nedovoljnog zagrijavanja stacionarnog sustava grijanja, postaje neugodno u takvoj sobi. Optimalni izlaz iz takve situacije može biti ugradnja podova s ​​grijanjem.

Uz njihovu pomoć formiraju se toplinski tokovi, koji su ravnomjerno raspoređeni, stvarajući prirodnu cirkulaciju zraka u cijeloj sobi. Mobilni topli pod se smatra najmodernijim razvojem. To ravnomjerno zagrijava površinu podne obloge, može poslužiti kao dodatni neovisni element zagrijavanja stana.

Prijenosni topli pod je jednostavan za korištenje, može se razgraditi na bilo kadu podne obloge.

Vrste filmskih mobilnih podova

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Mobilni topli kat je dostupan u nekoliko izmjena.

  1. Otporan mobilni topli pav S paralelnim dijagramom spajanja tankih metalnih zapisa, igranje uloge grijaćeg elementa. Nalaze se na podlozi, koji koristi elastični polimerni materijal.

Držite takav dizajn može se prevrnuti u valjak. Namijenjen je za višestruke sklopive i odvijanja. Možete koristiti topli kat pod tepihom s bilo kojim Vors, jer ima malu debljinu.

  1. Mobilni topli kat vrste filma s infracrvenim grijaćim elementom. U usporedbi s otposnim prijenosnim podovima, ima značajno nisku razinu potrošnje električne energije. Umjesto metalnih ploča, se koristi ugljični raspršivanje.

Tijekom cirkulacije, zrak sobe se zagrijava. Mobilni uređaji s infracrvenim grijačima daju toplinu samo tamo gdje je potrebno bez potrošnje energije za zagrijavanje cijele sobe.

Koristite topli kat pod tepihom u dječjoj sobi će biti siguran za dijete, jer infracrveno zračenje je apsolutno bezopasno za ljude. Infracrvene zrake ubijaju sve bakterije, stvaraju ionizirani zrak.

Članak o toj temi: Sorte grijanih ograda ručnika

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Kako odabrati toplinu film ispod tepiha

Prilikom odabira grijača filma, treba imati na umu da je neprihvatljivo instalirati namještaj na njega. Grijaći elementi mogu biti oštećeni pod težinom, osim što ima malog područja cirkulacije zraka u zatvorenom prostoru, cijeli sustav grijanja može prevladati.

Snaga grijača je 250 w / sq. m, minimalna potrošnja električne struje - 10 A. Modeli toplog poda pod tepihom se razlikuju u debljini, kvaliteti i načinu primjene ugljičnog premaza. Filmovi s ugljikolima koji se primjenjuju u čvrstim slojem imaju radno razdoblje do 50 godina, ako se sloj primjenjuje odvojenim trakama, tada se vijek trajanja ne smije biti više od 15 godina.

Poplavljena površina poda ne bi trebala biti više od 50%. Grijači za film ne mogu se pričvrstiti na pod sa samostalnim. Modifikacija Topli kat ispod tepiha opremljen je posebnim viskima. Svaki model mora imati senzor režima uzemljenja i temperature.

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Kako instalirati

Prijenosni topli kat s infracrvenim zračenjem može se ugraditi u sobe s visokom vlagom. Nezavisna instalacija opreme traje malo vremena. Paket uključuje:
  • Regulator temperature;
  • Napajanje;
  • terminali za spajanje žica na uređaj;
  • Aluminijska folija, odražavanja protoka zračenog topline.

Shema montaže

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Set za filmske prevlake za grijanje uvijek je uputa o instalaciji i radu proizvoda. Nakon proučavanja pravila za montažu filma na površini podne obloge pokreće se instalacija toplinskog izolatora. Da biste to učinili, pokrijte cijeli film s elementom folije. Stranka na kojoj se nalazi folija treba biti na vrhu. Nadalje, topli kat se distribuira pod tepihom, povezujući spojeve s posebnim viskijem.

Da biste spojili sustav, morate instalirati jedinicu napajanja na zid i regulator temperature. Ugradite konturu zemlje, električnu utičnicu. Nakon toga možete spojiti grijaći element. Regulator senzora i temperature treba staviti u prostoriju gdje će grijaći element biti. Ni u kojem slučaju ne preklapa senzor s suočavajućim ili ukrasnim elementima, jer postoji povreda u temperaturi temperaturnog režima.

Članak o temi: tkanina Roleti na prozorima - savršen način da napravite izvorni interijer

Validacija

Prije polaganja, mobilni topli kat mora biti provjeren za izvedbu.
  1. Kada je spojen, ne bi trebalo biti iskra.
  2. Sve web-lokacije trebaju biti ravnomjerno zategnuti.
  3. Tijekom ugradnje, temperatura u prostoriji mora biti pozitivna.
  4. Nemojte stavljati namještaj na filmsku premaz.
  5. Prije uporabe morate provjeriti mjesto ugljičnih traka. Ne smiju se međusobno dodirivati.
  6. Nije dopušteno imati film pored baterija centralnih grijanja.
  7. Prije nego što omogućite u mreži, pobrinite se da je tepih u raspoređenoj stanju.

Prednosti

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Topli kat ispod tepiha ima neke prednosti na drugim načinima grijanja stambenih prostora:

  • veličina i težina proizvoda;
  • Mobilnost za prijevoz;
  • Jednostavnost instalacije;
  • sigurnost od požara;
  • ujednačenost raspodjele zraka teče kroz grijanu površinu;
  • sposobnost podešavanja željenog režima temperature, očuvanja vlažnosti zraka;
  • dugi vijek trajanja;
  • Ušteda energije;
  • Univerzalnost za korištenje.

nedostaci

Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

Kontra za kupnju takvog kata su kako slijedi:

  • Površina na kojoj se sastavljanje filma mora biti savršeno glatka;
  • Strogo je zabranjeno staviti teške predmete i namještaj na takav premaz, budući da jak tlak na površini film može oštetiti grijaći element;
  • Osjetnik temperature mora se otvoriti kako ne bi ometao ispravne pokazatelje temperaturnog režima.

Zaključak

Prijenosni mobilni film može se koristiti kao glavno ili dodatno zagrijavanje prostorije. Njegova instalacija ne zahtijeva kompliciranu instalaciju. Kada trebate stvoriti udobnu temperaturu zraka u sobi, potrebno je jednostavno implementirati i povezati se s strujom.

U bilo kojem trenutku, takav se pod može pažljivo srušiti i ukloniti u komunalnu sobu. Manje veličine omogućuju vam da uzmete mobilni pod s vama bilo gdje. Proizvođači su se brinuli za to, pružajući tepih s posebnom torbom za nošenje. Nema ograničenja na njegovoj instalaciji na betonske podne obloge:

  • laminirani premazi, linoleum;
  • može se instalirati ispod keramičke pločice;
  • Dobro zagrijani parketi drveni premazi.

Članak o toj temi: Vez Crossmes Sovie: Besplatno preuzimanje, bijelo na grani, kako crtati crteže

Proizvođači proizvode mobilne grijače različitih veličina. Ako je potrebno, možete naručiti željenu veličinu. Minimalna temperatura toplinske grijanja je 20 stupnjeva, maksimum može biti 50 stupnjeva. Potpuno grijanje stavki događa se oko jedan sat. Nakon postizanja optimalne temperature, tepih može biti onemogućen.

Čitaj više